Šta je novo?

ati 3800 novi lider cena performanse [hype ili ?]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da kupite ovu ATI karticu i chekajte pola godine nek ATI izbaci odgovarajuci driver.... LOL

Nije, pola meseca,najvise dva taman dok stignu u dovoljnim kolicinama i po normalnim cenama,koliko ja vidim nema bas nesto ni 8800gt za 250 evra za sad ko sto su najavili,a nema je ni u dovoljnim kolicinama. Patience!!!

Poslednja izmena:
Evo celog sajta,bedne su performanse u crysis-u ali to je zbog drajvera (ipak to je nvidiina igrica, pa dok ne izadje cela nema ni dobrih performansi za atija ),bice mnogo bolje, inace karta je odlicna samo da ispostuju cenu od 200 evra (maksimalno 220e),u suprotnom nemaju sanse protiv nvidie.
P.S. Drajveri su 7.10, na dan lansiranja izlaze 7.11 koji su i pisani za ovu karticu.

http://iax-tech.com/video/3870/38701.htm

Perfomanse su bedne sa svakom karticom osim možda 8800 Ultrom. 8800GT jedva postiže 2 fps više i to sa "optimizovanim" driverima. Uopšte mislim da se previše značaja pridaje rezultatima u ovom demou. Finalna verzija igre će uskoro i to će već biti nešto.

Perfomanse su bedne sa svakom karticom osim možda 8800 Ultrom. 8800GT jedva postiže 2 fps više i to sa "optimizovanim" driverima. Uopšte mislim da se previše značaja pridaje rezultatima u ovom demou. Finalna verzija igre će uskoro i to će već biti nešto.

Obicno je pravilo da ako najzahtevnija igraradi OK, da sve ostalo mora da radi kako treba. Nevolja je sto jedan COD4 izgleda samo malo losije od Crysisa, a radi bar 5x brze.

Ja sam veliki ati fan ali kad se pogleda vrlo dobro Nvidia zapusi usta atiju na svaki njen pokusaj probijanja. Cist primer 2900pro izasla je extra karta jednaka 8800gts jeftinija od nje i onda bum eto je 8800GT koji je za dosta bolji od 8800GTS a cena za 40 eura skuplji od 2900pro sto znaci nekih 20% a za 40% bolje performanse.

Ja sam danas prodao 8600GTS sa namerom da pazarim 8800GT medjutim desilo se to da mi je neko oteo isprd nosa i moracu da pazarim 2900pro.
Znaci opet sam u Fan klubu atija hehe.

Steta sto ATI i sa novom serijom ne moze redovno da se uhvati u kostac sa nVidiom. Ponovo ce pokusati cenom da bude konkurentniji, a performansama opet zaostaje. Da ne napominjem da je ovo NOVA serija i da ce nVidija imati odgovor sa svojom 9xxx.

Sto se tiche same 3870 kartice, svidja mi se referentni dizajn hladjenja koji uliva dosta poverenja, bar ovako odokativno (sto se ne moze reci za karticu iz suprotnog tabora).
Takodje mislim da je vredno citirati ove recenice iz iax-tech review-a (iako je mozda subjektivna stvar u pitanju):
"We found ATi HD3870 is actually has better picture process while Crysis benching.
Specially the light refraction from water, HD3870 is very smooth but 8800GT is not."

Sa druge strane pozitivna stvar za nas kupce (bar sto se tiche srednjeg - visheg segmenta) je da ce doci do borbe 8800GT i 3870 kartica. Ukoliko se 3870 pokaze jeftinija i "ispegla" drivere na vreme mozda postane i best buy u klasi. Naravno treba imati na umu da nVidia nece sedeti skrstenih ruku i da ce sigurno dalje optimizacije svojih drivera vrsiti.

Poslednja izmena:
Pola godine ??
sigurnoo

Sa druge strane pozitivna stvar za nas kupce (bar sto se tiche srednjeg - visheg segmenta) je da ce doci do borbe 8800GT i 3870 kartica. Ukoliko se 3870 pokaze jeftinija i "ispegla" drivere na vreme mozda postane i best buy u klasi. Naravno treba imati na umu da nVidia nece sedeti skrstenih ruku i da ce sigurno dalje optimizacije svojih drivera vrsiti.

Najbolje bi bilo kad bi optimizovali cenu, 250e za 8800GT je previse za kartu koja je malo brza od 3870 (ili 3850) sudeci po onim testovima iz Krize.

Poslednja izmena:
Uvrede možda prašta vBulletin sistem opomena i uvređena stranka, ali moderatori pamte ko slonovi, tako da, što kolega Gedža ima običaj da kaže - prst na čelo i razmisli da li želiš da nastaviš po starom :beat:

OK,nego jel si procitao moju privatnu poruku sto sam ti napisao. Ako mozes to da uradis bio bi ti zahvalan.

Jesam, i ispravio sam krilaticu po želji u naslovu, mada i dalje ne vidim poentu toga, zato sam i dodao ono.
Od kartice, koliko vidim, nema ni poštenog testa, a već si je etiketirao kao 'novog lidera'.
To je možda ok Nedjo da kaže (i naslovi thread :d), ali u tvoj autoritet po pitanju procene šta je novi lider nešto baš sumnjam (ništa lično, naravno).

Poslednja izmena:
Svako ko zeli dobro grafickoj industriji, verujem da zeli da se ispune sva ocekivanja od 38xx serije, jer ako se ne ispune... onda ode sve u PM. Ostajemo na Nvidiji i Intelu, a monopol nije dobra stvar.
AMD je realno kupao sa naslednikom A64. C2D je i dalje brzi i tu nema price. Ako zeznu i sa grafikama bojim se da bi mogli upasti u ozbiljnu finansijsku krizu. Kada nastupi kriza prvo kvalitet bezi (inzenjeri), a gde bezi, pa u Nvidiju...

Poslednja izmena:
Svako ko zeli dobro grafickoj industriji, verujem da zeli da se ispune sva ocekivanja od 38xx serije, jer ako se ne ispune... onda ode sve u PM. Ostajemo na Nvidiji i Intelu, a monopol nije dobra stvar.
AMD je realno kupao sa naslednikom A64. C2D je i dalje brzi i tu nema price. Ako zeznu i sa grafikama bojim se da bi mogli upasti u ozbiljnu finansijsku krizu. Kada nastupi kriza prvo kvalitet bezi (inzenjeri), a gde bezi, pa u Nvidiju...
Aaaaaaaaaaaaaaaaaa, ako tako bude bilo, cheka nas "ledeno doba"

Jesam, i ispravio sam krilaticu po želji u naslovu, mada i dalje ne vidim poentu toga, zato sam i dodao ono.
Od kartice, koliko vidim, nema ni poštenog testa, a već si je etiketirao kao 'novog lidera'.
To je možda ok Nedjo da kaže (i naslovi thread :d), ali u tvoj autoritet po pitanju procene šta je novi lider nešto baš sumnjam (ništa lično, naravno).

150 evra za hd 3850 koliko je najavljena cena ,a performanse malo nize od 2900xt (mozda u klasi sa 2900pro ili vece),ja ne znam sa cim tu nvidia moze da konkurise. Sto se tice testova bice ih sve vise iz dana u dan kako se primice dan izlaska kartice na trziste (15.nov ili 19.nov.). Tako da sto si dodao u naslovu teme " [hype ili ? ] videces da na kraju nece biti opravdno.

P.S Ali za sad si upravu,nadam se da ce moja intuicija pobediti na kraju barem sto se tice hd3850.

150 evra za hd 3850 koliko je najavljena cena ,a performanse malo nize od 2900xt (mozda u klasi sa 2900pro ili vece),ja ne znam sa cim tu nvidia moze da konkurise. Sto se tice testova bice ih sve vise iz dana u dan kako se primice dan izlaska kartice na trziste (15.nov ili 19.nov.). Tako da sto si dodao u naslovu teme " [hype ili ? ] videces da na kraju nece biti opravdno.

P.S Ali za sad si upravu,nadam se da ce moja intuicija pobediti na kraju barem sto se tice hd3850.

Sumnjam da ce Ati za 150 evra da izbaci kartu u rangu sa 2900Pro.

Sumnjam da ce Ati za 150 evra da izbaci kartu u rangu sa 2900Pro.

Ako za 150 evra budu davali svaka im chast. Ali to onda deluje kao ocajnicki potez, jer ispada da performansama ne moze da konkurise protiv nV proizvoda. :trust: To je jedna pretpostavka, druga je da ATI "iskreno" zeli da napokon spusti visoke performanse u cenovno prihvatljiv nivo, ondonsno sirokim narodnim masama :S:

Bash me zanima koje ce se "predvidjanje" obistiniti :smoke:

Ako za 150 evra budu davali svaka im chast. Ali to onda deluje kao ocajnicki potez, jer ispada da performansama ne moze da konkurise protiv nV proizvoda. :trust: To je jedna pretpostavka, druga je da ATI "iskreno" zeli da napokon spusti visoke performanse u cenovno prihvatljiv nivo, ondonsno sirokim narodnim masama :S:

Bash me zanima koje ce se "predvidjanje" obistiniti :smoke:

Nazalost, mislim da je ono prvo?!

Nazalost, mislim da je ono prvo?!

Ma ljudi isplati im se pogledajte koliko su smanjili cip,hd3850 ne moze da se nosi sa 8800gt 256mb po performansama. Sta im preostaje?

P.S Ako to ne urade onda ladno katanac na fabriku.

Prilozi

• 200711086aa960ab9b89d89vm0.jpg
    200711086aa960ab9b89d89vm0.jpg
    54.4 KB · Pregleda: 134
Ма дајте људи сви знамо да највећи профит доноси средња класа и то је највећи дио продаје. Можда је ATI одлучио да избаци солидне картице са ниском цијеном оствари велику продају, наравно када већ не могу да конкуришу Nvidia-ији по питању перформанси у највишем сегменту. По мени ако се све обистини у вези ових 3800 картица (однос цијена/перформансе) онда ће ATI изузетно да профитира, а и сви ми. Ја се молим да је тако јер ако и сада усе.ру онда смо наџебали, јер видите и сами како су пале цијене а расле перформансе у последњим генерацијама Nvidia и ATI-ја. Можда је ATI сконтао шта тржиште жели и гдје је прави профит, а то је управо сегмент 150-200Е. Надам се само да ће картица бити у довољним количинама јер је и то пресудно.

Poslednja izmena:
666M tranzistora :-devil-: :D....

Moguce da je AMD mnogo ranije uvideo da 2900 nece biti konkurencija za Nv, pa su 'kontrolisali stetu' drzeci svaki mesec prezentacije proizvoda koji su se pojavljivali u mizernim kolicinama da bi odrzali tenziju do pojave ovih kartica. Tj cekali su 55nm proizvodnju i povoljne prinose po vaferu...

Skoro dva puta vise jezgara sa iste povrsine... to je vec nesto :)

Poslednja izmena:
po meni je cena od 150e za 3850 neki vrh koji mogu da traze a da budu konkurentni, ipak treba imati u vidu da se te kartice jos nisu pojavile ni na testovima a nvidia vec ima 8800gt u prodaji koji ce kad ati izbaci svoje adute stabilizovati cene u tom istom rangu..., a model sa 256mb verovatno biti neznatno skuplji od 3850 kartce

Ha,ha,ha ovo nvidia ne moze!:D

Prilozi

• 14738aa76b7659.jpg
    14738aa76b7659.jpg
    83.1 KB · Pregleda: 94
  • 14738aa3ca7704.jpg
    14738aa3ca7704.jpg
    88.9 KB · Pregleda: 89
  • 14738b4c748b6c.jpg
    14738b4c748b6c.jpg
    102.5 KB · Pregleda: 94
  • 14738aa51a3bbe.jpg
    14738aa51a3bbe.jpg
    84.1 KB · Pregleda: 80
Ha,ha,ha ovo nvidia ne moze!:D
octalsli5ua0.jpg

Objasni ovu tvoju sliku koliko ja znam nvidia podrzava 3-sli nista vise. Znaci objasni koje su graficke u pitanju, koja ploca,za procesor znam.

P.S Da nije to mozda zastarela 7950 gx2 ?

Poslednja izmena:
Mogu i ja da slikam 10x cross fire x koji ne radi.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno