Šta je novo?

ati 3800 novi lider cena performanse [hype ili ?]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Brate pa to ti zastarela tehnologija. To ne podrzava ni DX 10 a o DX 10.1 da i ne pricam.

P.S Skidaj to dok jos nisu svi videli nemoj neko da ti se smeje.:d

Postalo je ko ima veci...grompf

U svakom slucaju ne kapiram zasto izbacuju 3850 da bi ugusili i sebe i Nvidiju. Sto jednostavno nisu spustili cenu na 2900pro koju su izbacili 2 meseca ranije. A na 3850 grunuli cenu sadasnje 2900pro.

U svakom slucaju ne kapiram zasto izbacuju 3850 da bi ugusili i sebe i Nvidiju. Sto jednostavno nisu spustili cenu na 2900pro koju su izbacili 2 meseca ranije. A na 3850 grunuli cenu sadasnje 2900pro.

Imaju 250000 kom, a imace do nove jos 150000, a NVidia 40000. Meni je jasna njihova odluka.

Poslednja izmena:

Zato sto je R600 cip koji ide u 2900pro/xt EOL...Kako mislis da prodaju 2900pro karte bez R600 ??A i zasto bi kad je RV670 jednako brz/brzi i to sa 2x manjom cenom za proizvodnju i 2x manjom potrosnjom od R600...

Ja mislim da im je odluka totalno na mestu. Spustili su jaku kartu u mainstram, R600 ugasili i rasprodali jeftino, dok NV i dalje pokusava da svoje dobre karte drzi u klasi od 250 - 300 e i uzima kesh na osnovu toga sto nema slicnih karti u klasi.

Sad mi je jasno zasto ljudi iz NV pozurili sa izbacivanjem 8800GT i potkopali 8800GTS i GTX, da bi mogli da ga uporede sa 2900PRO i na brzinu proglase za best-buy, sto on u tom trenutku i jeste bio. Pretpostavljam sa namerom da stvore sliku kao da je 8800 GT apsolutni best-buy i da ce biti daleko bolji i od 3850 (R670 je isti kao i R600 samo manji) pa i nema svrhe cekati na 3850, mozete slobodno kupiti 8800GT mirna srca, ubedjeni da ste napravili dobar dil :D (i da za mesec dana nece izaci karta koja za skoro pola cene ima iste/malo manje performanse :S: ).

8800GT ce morati pojeftinit, i to znacajno, bar 20% da bi bila iole dobra kupnja, eto 2900 serije po niskim cijenama, plus sto dolazi 3800 po jos nizim.

Pa nvidia ima coveka u ati-ju (mislim neku drukaru) i svaki put kad ovi nesto planiraju nvidia im uvek sabotira plan. Npr. sad su hteli da rasprodaju r600 kao 2900pro a oni im ubacuju 8800gt (karticu na papuru, barem za sad dok ne stignu da je proizvedu u vecim kolicinama) koja je bila prvo planirana za 15. novembar pa odjednom odlucise da je predstave 29. oktobra,mislim to je toliko ocigledno da nije ni cudo sto je toliko ljudi u poslednje vreme iz ati-ja dobilo nogu.

P.S Ja ne znam stvarno gde ima da se kupi taj 8800gt za 250 evra?

@HekToor
ne brini se ima i ATI u nvidiji svoje ljude

Trenutno nema nigde... Par ljudi je uspelo da kupi 5 komada iz Nova Computers, jedno 20-ak preko Pakoma, 2 komada preko Zvekija... desetak komada preko oglasa na Berzi i to je to... Ja je cekam vec trecu nedelje i vec polako pocinjem da gubim razum. Ako slucajno 3870 se pojavi pre nje... odmah ga kupujem sa najvecim zadovoljstvom jer mi se ova 8800GT smucila....

Verujem da nije ni ATI los ali sta im vredi kada oni spreme odgovor nVidiji tek 6 meseci posle.
Pa i da kosta 40e jeftinije i da je ista u prerformansama za tih 6 meseci cekanja mogu da zaradim mnogo vise para nego sto je onda jeftinija. Pojavi se ATI kad booom, evo nVidije sa novom karticom a ATI opet ne zna sta ce nego ajmo da pravimo novu sa rokom cekanja od par meseci.
Al sto ATI ima problema sa drajverima svaka im cast.

Cekaj, 8800GT ti se smucio sto je NVidia doterala drajvere za jednu igru da malo digne performanse. Takodje da u toj igri ni jedna graficka ne daje dovoljne performanse...

Verujem da nije ni ATI los ali sta im vredi kada oni spreme odgovor nVidiji tek 6 meseci posle.
Pa i da kosta 40e jeftinije i da je ista u prerformansama za tih 6 meseci cekanja mogu da zaradim mnogo vise para nego sto je onda jeftinija. Pojavi se ATI kad booom, evo nVidije sa novom karticom a ATI opet ne zna sta ce nego ajmo da pravimo novu sa rokom cekanja od par meseci.
Al sto ATI ima problema sa drajverima svaka im cast.

O kakvih 6 meseci čekanja ti govoriš? Pa 8800GT se na silu pojavio pre dve nedelje i to u minimalnim količinama. HD38xx stiže za par dana i raspoloživost bi trebalo da bude više nego dovoljna. Kako je tu ATi zakasnio 6 meseci???

Cekaj, 8800GT ti se smucio sto je NVidia doterala drajvere za jednu igru da malo digne performanse. Takodje da u toj igri ni jedna graficka ne daje dovoljne performanse...

Ma koliko 8800GT dobro izgledao u testovima, meni ne pada mi na pamet da zivkam uvoznike i dealere svaki dan, i da čekam u niskom startu kako bih bio u prodavnici u pravom trenutku da ugrabim jednu od dva primerka 8800GT koji stižu te nedelje. Sačekaću da HD38xx stigne, razmotriti da li mi više odgovara 3870 ili 3850 i pazariti kao čovek.

haha ATI ne kasni 6 meseci vec vise od godinu dana nema odgovor na 8800GTX!!
toliko o kasnjenju ;)

Pa to i ja hocu ali cekam da kupim konfiguraciju vec trecu nedelju zbog graficke kartice. Logicno je da sam pomalo nervozan a najgore mi je kada kao dobijem informaciju, pa mi kazu "e prodali smo malopre sve" i tako nekoliko puta zaredom. Nije mi se zgadila kartica sama po sebi nego situacije u koje sam dolazio zbog nje. Sto bi rekli, presela mi...

Da, izgleda da je "cena" performansi 8800GT-a ta da ih ima u jako malim kolicinama.

Pa to i ja hocu ali cekam da kupim konfiguraciju vec trecu nedelju zbog graficke kartice. Logicno je da sam pomalo nervozan a najgore mi je kada kao dobijem informaciju, pa mi kazu "e prodali smo malopre sve" i tako nekoliko puta zaredom. Nije mi se zgadila kartica sama po sebi nego situacije u koje sam dolazio zbog nje. Sto bi rekli, presela mi...

Mislim da nema razloga za zurbu. Najpametnije bi ti bilo da sacekas da ATI izbaci ovu seriju, kad dodje na nase trziste pazaris jednu 3870 (iako malo skuplja pri lansiranju) i igras se lepo nekih par meseci. Nakon toga, kada nV izbaci 9xxx seriju, izracunas koliko ti vredi prodati 3870 i doplatiti za 9xxx karticu ili jednostavno uzmes jos jednu (sa tada dosta nizom cenom) i uparis ih u crossfire. ;)

Naravno ovo vazi ukoliko doticna kartica ispuni ocekivanja ("dobre performanse" uz osetno nizu cenu).

Poslednja izmena:
Pa uzeo bih odmah 3870 kada bi je bilo... Otprilike u ponedeljak cu da vidim sta se desava sa tim radetom i ima li sanse da bude kod nas brzo. Ako ne onda cu da proverim varijantu sto sam rezervisao 8800GT u jednoj firmi gde su mi rekli da se nadam sledece nedelje da stize. I na kraju ako ni to ne uspe uzimam 2900pro. Koliko mi se cini sve tri kartice su tu negde (sem 2900 koji je sporiji ali ga ima vec sada).

Inace, tvoj komsija Zveki vrlo cesto nabavlja Sapphire vrlo brzo po izlasku kartice tako da ako je bude u vecim kolicinama moz se desi da preko njega moze da se uzme.

Da li neko ima neku informaciju o tome kada bi trebalo da bude premijera 3800 serije??

Poslednja izmena:
Pa uzeo bih odmah 3870 kada bi je bilo... Otprilike u ponedeljak cu da vidim sta se desava sa tim radetom i ima li sanse da bude kod nas brzo. Ako ne onda cu da proverim varijantu sto sam rezervisao 8800GT u jednoj firmi gde su mi rekli da se nadam sledece nedelje da stize. I na kraju ako ni to ne uspe uzimam 2900pro. Koliko mi se cini sve tri kartice su tu negde (sem 2900 koji je sporiji ali ga ima vec sada).

Inace, tvoj komsija Zveki vrlo cesto nabavlja Sapphire vrlo brzo po izlasku kartice tako da ako je bude u vecim kolicinama moz se desi da preko njega moze da se uzme.

Da li neko ima neku informaciju o tome kada bi trebalo da bude premijera 3800 serije??

15. novembar

Pa nista onda.... sachekusha. Valjda ce da dodje i kod nas ubrzo...

Evo kako se radi bench!!!
Znaci upucano nesto malo pre, nesto kasnije sa manje detala ili vise.(procenite sami)
Performanse su iste verovatno,ali kvalitet i cena?
Znaci sami odlucite nek vas niko ne soli.

Prilozi

• 8800gt crysis.jpg
    8800gt crysis.jpg
    497.1 KB · Pregleda: 129
Nece 1 u 1
morao sam malo da smanjim ovu.

Prilozi

• 3870crysis.jpg
    3870crysis.jpg
    257.9 KB · Pregleda: 96
Poslednja izmena:
To k'o da si pao s Marsa. Mi vec 5 dana "drobimo" o ovim slikama sto si sada okacio. :D

Hm, uopšte mi se ne sviđa temperatura kartice u load-u. Jeste da se hvale tišinom, ali me užasava vrelina...

A što se tiče performansi, treba sačekati još jednu reviziju drajvera, pa videti da li ima neke razlike. Kod ATI-ja ima problema sa prvim drajverima, pa kartica tek posle 3-4 revizije drajvera pokaže punu brzinu. Jeste die-shrink, ali unapređeni, pa možda bude veće razlike.

Ukoliko joj cena bude ispod 180e, biće best buy (mada Palit najavljuje 8800GT 256MB za 150e.. u tom slučaju su "zeleni" u prednosti).

Kako god okreneš, dok se ratuje cenama, kupci profitiraju ;)

Pa valjda ce isplatljivija biti 3850 ne 3870, zato su iz Atija naveli (bila je negde izjava) da je 3850 karta koja ce biti u prvom planu, a da na 3870 partneri gledaju kao na dopunu ponude.

Ja nevidim kako ATI moze ratovat kad je karta ~22% sporija od 8800GT-a, a sto se tice 3850 on jedino moze zauzeti mesto izmedju 8600gt i 8800gt, stvarno od kad je AMD kupio ATI umesto da vidimo neka nova resenja oni zajedno definitivno nejdu u dobrom pravcu

Hm, uopšte mi se ne sviđa temperatura kartice u load-u. Jeste da se hvale tišinom, ali me užasava vrelina...

A što se tiče performansi, treba sačekati još jednu reviziju drajvera, pa videti da li ima neke razlike. Kod ATI-ja ima problema sa prvim drajverima, pa kartica tek posle 3-4 revizije drajvera pokaže punu brzinu. Jeste die-shrink, ali unapređeni, pa možda bude veće razlike.

Ukoliko joj cena bude ispod 180e, biće best buy (mada Palit najavljuje 8800GT 256MB za 150e.. u tom slučaju su "zeleni" u prednosti).

Kako god okreneš, dok se ratuje cenama, kupci profitiraju ;)

Greota je obogaljivati G92 sa 256MB memorije. Bolje uzeti 3850 koji će biti znatno jeftiniji.

Pa ova kartica ne moze da pobedi ni 8800gt 256mb (najavljena cena 150 evra) koju ja nameravam da uzmem,nema bolje kupovine 2x 8800gt 256mb u SLI-u. Ja mislim da im je sad pravo vreme da promene ime u AMD da se spase bruke.

P.S. E a dobar sam naslov stavio za temu, barem sto se tice marketinga za laike bice posecena tema jos da nema ovog HYPE,bas bi ispao pravi prevarant.

8800GT 256MB SLI je loše rešenje. SLI je najkorisniji i visokim rezolucijama i u AA/AF modovima. Za te modove treba dosta memorije a 256MB je premalo!

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno