U svakom slucaju ne kapiram zasto izbacuju 3850 da bi ugusili i sebe i Nvidiju. Sto jednostavno nisu spustili cenu na 2900pro koju su izbacili 2 meseca ranije. A na 3850 grunuli cenu sadasnje 2900pro.
U svakom slucaju ne kapiram zasto izbacuju 3850 da bi ugusili i sebe i Nvidiju. Sto jednostavno nisu spustili cenu na 2900pro koju su izbacili 2 meseca ranije. A na 3850 grunuli cenu sadasnje 2900pro.
Verujem da nije ni ATI los ali sta im vredi kada oni spreme odgovor nVidiji tek 6 meseci posle.
Pa i da kosta 40e jeftinije i da je ista u prerformansama za tih 6 meseci cekanja mogu da zaradim mnogo vise para nego sto je onda jeftinija. Pojavi se ATI kad booom, evo nVidije sa novom karticom a ATI opet ne zna sta ce nego ajmo da pravimo novu sa rokom cekanja od par meseci.
Al sto ATI ima problema sa drajverima svaka im cast.
Cekaj, 8800GT ti se smucio sto je NVidia doterala drajvere za jednu igru da malo digne performanse. Takodje da u toj igri ni jedna graficka ne daje dovoljne performanse...
Pa to i ja hocu ali cekam da kupim konfiguraciju vec trecu nedelju zbog graficke kartice. Logicno je da sam pomalo nervozan a najgore mi je kada kao dobijem informaciju, pa mi kazu "e prodali smo malopre sve" i tako nekoliko puta zaredom. Nije mi se zgadila kartica sama po sebi nego situacije u koje sam dolazio zbog nje. Sto bi rekli, presela mi...
Pa uzeo bih odmah 3870 kada bi je bilo... Otprilike u ponedeljak cu da vidim sta se desava sa tim radetom i ima li sanse da bude kod nas brzo. Ako ne onda cu da proverim varijantu sto sam rezervisao 8800GT u jednoj firmi gde su mi rekli da se nadam sledece nedelje da stize. I na kraju ako ni to ne uspe uzimam 2900pro. Koliko mi se cini sve tri kartice su tu negde (sem 2900 koji je sporiji ali ga ima vec sada).
Inace, tvoj komsija Zveki vrlo cesto nabavlja Sapphire vrlo brzo po izlasku kartice tako da ako je bude u vecim kolicinama moz se desi da preko njega moze da se uzme.
Da li neko ima neku informaciju o tome kada bi trebalo da bude premijera 3800 serije??
Hm, uopšte mi se ne sviđa temperatura kartice u load-u. Jeste da se hvale tišinom, ali me užasava vrelina...
A što se tiče performansi, treba sačekati još jednu reviziju drajvera, pa videti da li ima neke razlike. Kod ATI-ja ima problema sa prvim drajverima, pa kartica tek posle 3-4 revizije drajvera pokaže punu brzinu. Jeste die-shrink, ali unapređeni, pa možda bude veće razlike.
Ukoliko joj cena bude ispod 180e, biće best buy (mada Palit najavljuje 8800GT 256MB za 150e.. u tom slučaju su "zeleni" u prednosti).
Kako god okreneš, dok se ratuje cenama, kupci profitiraju![]()
Pa ova kartica ne moze da pobedi ni 8800gt 256mb (najavljena cena 150 evra) koju ja nameravam da uzmem,nema bolje kupovine 2x 8800gt 256mb u SLI-u. Ja mislim da im je sad pravo vreme da promene ime u AMD da se spase bruke.
P.S. E a dobar sam naslov stavio za temu, barem sto se tice marketinga za laike bice posecena tema jos da nema ovog HYPE,bas bi ispao pravi prevarant.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari