Šta je novo?

Asus Transformer TF300T - jeftinija alternativa Prime-u

Ko ima problema sa OTA update-om, update za WW sku je dostupan za download na http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/EeePAD/TF300T/TF300T_WW_epaduser_10_6_1_8_SDupdate.zip

Unzip the file one time, it will still be a .zip (If you get a META folder and a blob file, it unzipped twice).

Place the .zip file on a microSD formatted for FAT32. You can also try placing it in the /sdcard/ directory (internal memory) of the tablet.

Reboot by holding VOL DOWN and POWER for 12-15 seconds. When you see the white text release both buttons and tap VOL UP to enter RCK (Recovery)

Poslednja izmena:
Imam jedan cudan problem. Koristim system bar lock (deo asus customized settings) da zakljucam system bar kada klinci igraju neke igrice. Kada pokusam da otkljucam system bar pita me za password (nemam pojma koji je jer ga nisam ni postavio) a kada ukucam bilo sta kao password, crashuje system bar i potpuno se izgubi. Onda vise nemam ni back/app/home onscreen dugmice,.. nema nicega na dnu ekrana i nema izlaza iz app. Jedino restart preostaje
Da li jos neko ima ove probleme? Pocelo je da se desava posle 4.2 updejta.

Skini onaj gornji update direktno na tablet na sd karticu, otpakuj ga (dobićeš takođe zip), unmount-uj karticu, izvadi je i odmah vrati, trebalo bi da se pojavi trouglić u notification bar-u koji ti kaže da je detektovao update i onda pokreni proces. Eto, nadam se da može tako :).

Stigla mi danas ova futrola:

http://www.tinydeal.com/protective-360°rotating-pu-leather-case-for-asus-tf300-p-68648.html

Mogu vam reći da je odlična, okačiću kasnije par sličica, leži u njoj tablet ko budali šamar :d.

Btw, identična na KP košta 3500din, tako da... čekao sam je tačno 23 dana, uključujući sve žive praznike.

Јел нема белих више? Или само ове 4 понуђене боје? Колико те је испало са све поштарином?

Skini onaj gornji update direktno na tablet na sd karticu, otpakuj ga (dobićeš takođe zip), unmount-uj karticu, izvadi je i odmah vrati, trebalo bi da se pojavi trouglić u notification bar-u koji ti kaže da je detektovao update i onda pokreni proces. Eto, nadam se da može tako :).

Da se malo ispravim. Uspeo sam da ga update-ujem ručno, ali malo drugačijom procedurom, sve je prošlo bez ikakvih problema.

Dakle:

1. Skinite WW SKU 4.2.1 sa ove stranice: http://support.asus.com/download.as...nsformer+Pad+TF300T&hashedid=8BmzkQ4yoz5WzBrW
2. Otpakujte zip fajl tako da opet dobijete zip fajl (EP201_768_SDUPDATE). Ako dobijete folder,to znači da ste ga jednom više otpakovali.
3. Prekopirajte taj dobijeni zip fajl u root sd kartice.
4. Restartujte tablet tako što ćete držati zajedno Vol Down+Power 12 ili 13 sekundi, tj. dok se ne pojave sitan beli tekst. U tom trenutku pritisnite Vol Up i sačekajte nekoliko trenutaka, update će sam početi, tj. pojaviće se onaj zeleni Android sa otvorenim stomakom i progress barom.
5. Sačekajte nekoliko minuta da se završi proces, tablet će se restartovati i voila, JB 4.2.1 je tu.

Napomena: Pazite koji SKU skidate, proverite prvo da li imate US, WW ili neku treću verziju tako što ćete u About Tablet proveriti Build number, oznaka mora da se poklapa.

Svi podaci ostaju sačuvani, za sada sve radi ok, rekao bih i za nijansu fluidnije, no videćemo. Novi Launcher nisam probao još, nalozi za više korisnika se mogu praviti slično kao na PC-ju, Lock Screen widgets, Daydream, malo drugačija kamera, ali bez Photo Sphere, drugačiji Clock, ubačen Parental Lock, nekakav rečnik, Setup Guide, skrivene Developer Options (pritisnite build number 7 puta brzo i otključaćete ih), tastatura nešto drugačija, kažu i bolja (što Asus-ova, što JB), ali nisam probao jer koristim SwiftKey, itd... Takođe, primetio sam Tethering opciju u Wireless and Networks, koja čini mi se nije bila tu, a i pritom ne znam čemu služi na Wifi only tabletu, no dobro...

U svakom slučaju, veoma lepo od ASUS-a :).

Gde ga ima i koliko zelembaća :D?

Neшто ми није јасно, свуда по спецификацијама налазим Konektori: 2-u-1 Audio konektor (Slušalice / Mikrofon). А кад покушам да боцнем само микрофон у конектор он га детектује као слушалице али не користи га. Покушао сам да снимам са накаченим микрофоном, и даље се чујело зујање.

LOL!!! Sad kad nisam pao sa stolice, neću nikad!

Hvala na linku :).

Možda je u pitanju otključavanje bootloader-a, u tom slučaju nema OTA update-a?

Ja nisam otključavao bootloader, pa nisam dobio FOTA, već sam morao ručno... Ko zna u čemu je problem...

Meni je stigao update, ali kako se svi zale na po nesto, necu jos da ga instaliram... :)

Uzet u radnji, poklon majci, posto joj je Prestigio mali... napisao sam gore...

Ja ću da dam jedan veliki minus. Prvi put kad mi potrošio bateriju preko noći, nisam bio siguran koliko je bilo %, drugi put mislim, ima nešto u podešavanjima, ali pregledah sve isto kao i na 4.1 stoji. A sinoć ostavio na nekih 85% bila baterija, evo sad dođoh s posla, da malo čačkam, neće ni da se uključi. Stavih na punjač i uglavnom, potpuno je bio prazan. Koji je moj radio u stanju mirovanja (sleep), sve kvačice su stavljene za štednju, wifi da se diskonektuje u sleep-u, znači mrtav je bio. Ide dole ova 4.2 sigurno. Zna neko kako da vratim na prošli 4.1, jel može da se downloaduje pa da se instalira nekako. Uvek sam radio system update preko neta.
Inače, opcije za programera (skrivene) se otvaraju sa nekoliko klika na "Broj verzije"

Poslednja izmena:
Kod mene se potrošnja baterije nije promenila posle update-a na 4.2. Možda kod tebe neka aplikacija ne dozvoljava tabletu da ode u deep sleep. Ako si u mogućnosti, proveri sa BetterBatteryStats partial wakelocks, možda otkriješ šta ti prazni bateriju.

Takođe, ja nemam problema sa baterijom, evo sad sam pogledao, za dva sata otkad sam ga skinuo sa punjača, baterija je pala na 99% (bio sve vreme u sleep-u). Sigurno ti neka aplikacija drži tablet budnim, pokušaj sa BBS kao što ti je dr_iggy predložio.

Btw, meni tablet radi primetno brže i fluidnije.

Poslednja izmena:
Hm, to mi nije palo na pamet, ali moguće. Klinci imaju tenziju da instaliraju sve i svašta, baš zbog toga držim šifru. Evo, instalirao sam, pa ću da vidim, ako se opet dogodi pražnjenje baterije (kad treba da je u sleep), program bi trebao da loguje. Hvala za savet, nisam čuo za taj program, ali izgleda korisno. Osim ovog problema, sve ostalo radi ok, ne primetim ništa bolje ili lošije. Jedino im je glup onaj launcher 4.2. Oduzeli su i dodatni deo ekrana sa gornjom crnom trakicom, neke ikonice (wifi, bluetooth) bacaju u settings a ne dir. uklj/isklj...

Poslednja izmena:
Još uvek mi je tablet na servisu (od 25.02.). Dobio sam informaciju da su poručeni novi displej (pretposavljam da su tač i displej zaleljeni) i matična ploča:(

A što ne tražiš novi uređaj umesto što ti ga popravljaju?

Nazad
Vrh Dno