Šta je novo?

Asus Transformer TF300T - jeftinija alternativa Prime-u

uh nije valjda da ne menjaju display :( bre servis mora imati rezervne delove na stanju/mogucnost da naruci i zameni to, veliki minus ako je nemoguce zameniti display u ovlascenom Asus servisu

Ne nadaj se previse, displej sa uradi sam varijantu neces naci u prodaji, a kako su na TF300 digitajzer i staklo zalepljeni za ekran, pitanje je isplatiljivosti popravke. Recimo na Nexus 7-ici zamena displeja kosta 104$ za sam ekran i 65$ za rad, a sam uredjaj je 200, cisto da steknes utisak o cenama popravke. Kod tebe je ekran veci, pa samim tim i skuplji, a cisto sumljam da ga lokalni Asus servis ima na stanju...

Poz drustvo, treba da mi stigne ovaj table za par dana, hteo bih da uzmem neki dobar stalak i fotrolu za njega, ima neko neke preporuke ili da me uputi gde da trazim kod nas

Izasao OTA update. I dalje je 4.1.1, i za sada ne primecujem razlike. Release note ne postoji, tako da je na korisnicima da otkriju sta je sredjeno.

upravo skinuo, ako skontam o cemu se radi, javljam.

edit - hm, meni sada radi osetno tecnije, onako kako sam ocekivo da ce raditi posle apdejta na JB.

Poslednja izmena:
samo malo poliranja, i kao ispravlja neki bag oko kamere

Ima neko predstavu kako se otkljucava posle "previše pokušaja unosa šablona" - (too many pattern attempts), preko nedelje stavim šifru klincima zbog škole, ali nije mi ni palo na pamet da će ovo da urade, hteli da provale šifru, sad mi traži google account. Jedini koji imam je onaj koji i koristim na ovom tabletu (gmail adresa - koja je i registrovana na google play), ali kaže da je pogrešno korisničko ime ili lozinka, wifi je bio isključen i ne znam na koji način mogu da ga uključim, ako zbog toga neće da prihvati google nalog. Ne radi mi se factory reset, jel zna neko rešenje, svašta sam već probao i nemam više ideja.
A više nisam ni siguran, kad se pokreće po prvi put, da li traži da se kreira nekakav google nalog (pa sam tu možda kreirao neki drugi password - ne sećam se), ili samo ubacim svoju gmail adresu i password koji koristim za gmail.

Poslednja izmena:
Немам таблет, али пошто је то Андроид, требало би да буде исто..
Ако постоји рикавери за њега инсталирај га и из њега уради фактори ресет..

Navodno postoji trik da uneses kao password rec "null" (bez znakova navoda) i to bi omogucilo da resetujes pattern. Nisam siguran da li ovo radi.
Ako ne prodje, ne gine ti factory reset.

A više nisam ni siguran, kad se pokreće po prvi put, da li traži da se kreira nekakav google nalog (pa sam tu možda kreirao neki drugi password - ne sećam se), ili samo ubacim svoju gmail adresu i password koji koristim za gmail.

korisits svoj gmail nalog i sa njim ti se tablet vezuje.

Ne radi, već sam probao, eto da mi je bar wifi ostao uključen, kad sam stipsa pa štedim bateriju,... uradio sam factory reset (wipe data) i baš sam srećan :mad:

Pa ponovo se registrujes sa istim nalogom i instaliras stare aplikacije.

Ma to nema problema, sve šljaka sa istim nalogom, eto ja nisam ništa zaboravio (niti sam od onih koji su "zaboravili"), pa sam opet morao da uradim wipe data, a baš sam hteo to da izbegnem!!!
Interesantna stvar, i pre ovoga je bio 4.1.1 official (nije rotovan), ali nisam imao ovaj plavo ljubičasti tab sa brzim podešavanjima za power i ikonicama (kada se pipne sat na taskbaru), hehe eto bar nešto pozitivno (ili mi je to bilo isključeno negde u opcijama a ja nisam ni znao da postoji)!!!

Poslednja izmena:
To je u Asus settings, pa ima opcija da se koristi standardni ili Asus notification izgled.

Da li je moguce da niko nije uzeo barem zastitnu foliju za TF300? ja sam stavio od galaxy-a ali se ne poklapaju rupe za kameru pa je slika mutna :(
Da li iko zna u BG gde moze da se nadje koja odgovara ASUS-u

imas u vipu, video sam da oni prodaju. pravo da ti kazem, jurio sam je ja, ali sam skontao na kraju da mi i ne treba.

Jel ima neki program koji pravi imidž od celog sistema, ako već postoji - ja iz onog asusovog "fabričkog" nisam skontao ništa (Pravljenje rezervne kopije ...šta se s time radi i kako). Jedino što sam uradio je bekap app & data sa App Backup koji dozvoljava do 2 GB). Ako mi se ikada opet desi neko sra..e da moram uraditi factory reset (wipe data), da to uradi iz imidža (kao na win 7), u jednom potezu recimo sa USB-a ili sa microsd kartice (koja je takođe 32 GB). KOje su ovde opcije, zna neko?

I čisto informativno, za one koji nisu probali ili nisu znali, ako imate XBOX360 gamepad i USB risiver, ili obični žični pad, igrice kao Shadowgun i sl. super rade, kao na xboxu... u suštini ako spojiš na LCD i uživaš... hehe.

Poslednja izmena:
Да ли је неко успео да рутује tf300tg?

Ево да одговорим сам себи.
Успео:) имао сам проблем са неким драјвером, али сам се на крају снашао

Стигао JB 4.1 за TF300TG! Пошто не бих да останем без root-а, чекам да видим да ли rootkeeper ради...

Instalirao sam JB na moj ASUS i prva stvar koja mi se ne dopada je da izgleda kada sam u performance modu i kada asus predje u sleep mod automatski se resetuje . . . . . I odlepio sam zbog toga . . .. Sto volim kada naprave nesto i to jos pogresno. . . . Razocaran sam . . . . . .

Moram reci da tablet radi jos brze na JB sada, ja sam zadovoljan

@mdusan:
Kod mene nema tih problema. Od kako je na JB, nijedan restart nisam video. Jdnom se samo smorio browser (nije hteo da renderuje stranu) jer je bila gomila aktivna aplikacija. Kada sam malo rascistio guzvu, proradio je OK.

U pitanju je performance mod i kada ekran ode u sleep resetuje se tablet sam od sebe.

Bas sam to probao i kod mene se ne restartuje.

Nazad
Vrh Dno