Šta je novo?

Asus Transformer TF300T - jeftinija alternativa Prime-u

Nije to cicijanje i nije 10e samo kazemo koliko je realno da nesto kosta. A samsung i njihove cene necu ni da spominjem muka mi.

U stvari, ja sad nekako mislim tvoji argumenti nisu baš na mestu, i da u verovtno u stvari nisi nikad ni probao ni jedan kvalitetan Android tablet, ponajmanje Transformer. Mislim da se baviš nekim teoretisanjem, i da možda u ovom slučaju tvoji komentari nisu na mestu jer su zasnovani na svemu a pojanmnje na onome što bi korisni komentari nekom ko planira da kupi uredjaj trebali da budu:

a) kvalitet
b) upotrebna vrednost
c) kultura rada (autonomija, brzina, grejanje ... )

dakle, sorry, ali mislim da si opasno promašio ovaj put. no hard feelings.

Druze, razumem da si se kasno ukljucio, ali si ipak ti malo vise omasio temu. Ne pricamo o performansama uredjaja, vec o njihovoj trzisnoj vrednosti, koja nije jednaka upotrebnoj vrednosti, vec je rezultat realne cene proizvodnje odredjenog uredjaja, plus odredjene zarade koja se dodaje na to, a sve navedeno se koriguje spram konkurencije na trzistu.

Tako, ako postoji uredjaj ekatra kvalitetne izrade i materijala, koji ima ekran ogromne rezolucije, a po svemu ostalom se uopste ili barem bitno ne razlikuje od konkurenta, onda ta dva uredjaja ne mogu biti iste cene. Tako Prime mora biti jeftiniji od ipad3, stavise ne sme biti skuplji od ipad2, posto su ista klasa uredjaja, po svemu.

Ako ovo sto sam naveo nije tacno, kolilo bi onda trebalo da kostaju fullHD Android tableti kada se pojave za koji mesec? 600 eur za wif 16GB? 700? 800? Ne, kostace 499 eur, ili nece prodati ni jedan primerak. Sto neminovno vodi drasticnom spustanju cena ovih Prime i T300 tableta, tj. sputanju njihovih cena na realan nivo.

I da, jesam koristio veliki broj tableta, ukljucujuci ipad 1 i 2, TF 1 i Prime i gomilu drugih. ;-) Nikada ne pricam napamet.

Kao prvo ipad2 i prime nikako nisu isti nivo. Mozda po kvalitetu materijala i nista drugo. Ekran je bolji u svemu od rezolucije do kvaliteta prikaza i osvetljenja.ima bolju kameru,sd slot hdmi izlaz i jos mnogo sta da ne nabrajam. ICS na njemu radi perfektno. To sto bi ti da ga kupis za 300e e to sinak nece da moze. Cena u usa je 500$ sto izadje 378€ kud ces jeftinije. Ipad3 po meni je promasaj i ne zelim da komentarisem. Prime je trenutno naj kompletniji tablet na trzistu i zato je ta cena. Kad se neko pojavi sa boljim resenjem ici ce dolje do tada...

Cene tableta nisu realne ni za iPad ni za Androide. Te sprave nisu neophodne i njihovu cenu odredjuje brand. Sve u svemu, razlika izmedju proizvodne i prodajne cene je je 200-300%, sto je previse.

Porez na luxsuz :) kome skupo ne mora da kupi. A cega nema bez njega se moze.

Kao prvo ipad2 i prime nikako nisu isti nivo. Mozda po kvalitetu materijala i nista drugo. Ekran je bolji u svemu od rezolucije do kvaliteta prikaza i osvetljenja.ima bolju kameru,sd slot hdmi izlaz i jos mnogo sta da ne nabrajam. ICS na njemu radi perfektno. To sto bi ti da ga kupis za 300e e to sinak nece da moze. Cena u usa je 500$ sto izadje 378€ kud ces jeftinije. Ipad3 po meni je promasaj i ne zelim da komentarisem. Prime je trenutno naj kompletniji tablet na trzistu i zato je ta cena. Kad se neko pojavi sa boljim resenjem ici ce dolje do tada...

Drago mi je da se slažemo, i ja sam rekao isto to:

"Ako ovo sto sam naveo nije tacno, koliko bi onda trebalo da kostaju fullHD Android tableti kada se pojave za koji mesec? 600 eur za wif 16GB? 700? 800? Ne, kostace 499 eur, ili nece prodati ni jedan primerak. Sto neminovno vodi drasticnom spustanju cena ovih Prime i T300 tableta, tj. spustanju njihovih cena na realan nivo."

Evo jednog testa Transformera Prime, koji potvrđuje ono što sam i ja zaključio iz čačkanja istog uređaja:

That said, we were sorry to still see some occasional stutters and hiccups from time to time, instances where the device would hesitate for just a half-second or so before responding. There are three performance modes that are easily selected between in the pop-up settings menu, but even on its highest we couldn't get it to be a consistently smooth operator. They're the kind of stops and starts we've seen on just about every Android device to date and it's a bit of a shame that even four whopping cores running at 1.3GHz can't do away with them.

http://www.engadget.com/2011/12/01/asus-eee-pad-transformer-prime-review/

Dakle, nije ni sve u (preskupom) hardveru, ima nešto i u softveru i optimizaciji. Složićete se da Apple taj deo radi daleko bolje, zato sa drastično slabijim procesorima daje bolje rezultate u realnom radu, takođe mu baterija traje... i traje... i traje... ***, kad čitam ovo što sam napisao kontam da zvučim kao neki Apple fanboy, a to stvarno nisam, imam Android telefon i šacujem Android tablet koji bi kupio. Prosto, ne mogu da ne primetim da Apple pravi znatno savršenije uređaje. :D Zato i može da ih zaceni debelo, dok ostali na to jednostavno nemaju pravo. :)

Necemo da ponovo pravimo iWars ovde. Uzrok stucanja je Java i DalvikVM. Ali ako je bitnija glatka animacija od svega ostalog, onda znas sta ces kupiti.

Jedini razlog zasto je ipad u softwerskom delu bolji je taj sto je jedan jedini i lako je za jedan hardware napraviti stabilan i brz software. Kod androida nazalost nije taj slucaj. Svaki se razlikuje i svaki prica za sebe. Kad google postavi standard mozemo ocekivati i ozbiljniji pristup problemu. Do tada prajm stvarno radi kao vruc noz po puteru. Ako ga kupis neces se pokajati. Tegra 3 je zver i njeno vreme tek dolazi

Jedini razlog zasto je ipad u softwerskom delu bolji je taj sto je jedan jedini i lako je za jedan hardware napraviti stabilan i brz software. Kod androida nazalost nije taj slucaj. Svaki se razlikuje i svaki prica za sebe. Kad google postavi standard mozemo ocekivati i ozbiljniji pristup problemu. Do tada prajm stvarno radi kao vruc noz po puteru. Ako ga kupis neces se pokajati. Tegra 3 je zver i njeno vreme tek dolazi

Da, njeno vreme dolazi kada pređu na novi proizvodni proces i Tegra 3 pocne da se prodaje po realnim cenama:

Tegra (Wayne) series
Processor: Quad ARM Cortex-A15 MPCore + low power companion core
Improved 24 (for the quad-core) and 32 to 64 (for the octa-core) GPU cores with support for Directx 11+, OpenGL 4.X, and PhysX
28 nm HPL[25]
About 10 times faster than Tegra 2
To be released in Q1 2013, flagship "T40"

http://en.wikipedia.org/wiki/Tegra#Tegra_2_series

Do tada, ocigledno da ce Tegra 3 tableti biti precenjeni.

EDIT: Za one koji ne znaju, Tegra 3 se trenutno proizvodi u procesu od 40nm, eto i razloga velikoj ceni.

Poslednja izmena:
Gde ima da se kupi ova sprava kod nas, sad odmah, iskljucivo preko racuna?

Сад га има свуда. Најјефтинији сам нашао за 42к. Вај фај модел додуше. Је л неко зна када ће изаћи 3G ?

Neće biti 3g modela

Kako to misliš neće biti? Stiže 3G model u junu, ne znam tačno kad.

Pardon, pobrkao sam sa Prime...
My bad

Danas mi je stigao i prvi utisci su odlični, leđa su odlično urađena (imaju talasastu konturu) tako da lepo leže u ruci. Pošto je prvo punjenje u toku narednih dana stiže i više utisaka. Da li je neko našao dobru fotrolu za njega koja može da se nabavi kod nas ili može da mi je nabavi? :) Ako imate neko pitanje za njega tu sam da pokušam da pomognem.

znaci u junu stize 3G model od transformera super vest hvala

kada stize u beloj boji? kazu u junu, ali ima li neko konkretniji datum?

Иам једно питање у вези овог таблета, и иначе осталих теблета... Да ли ћу на овом таблету моћи да дигнем виндовс 8 ?

U teoriji da, u praksi moraćeš da se načekaš ko zna koliko dok neko ne uzme to da portuje.

Asus trenutno može da gura ove cene samo zato što u ovom momentu ima najbolji Android tablet, dok konkurencija ne izbaci FullHD tablete sa Tegra3, koji će morati cenovno da prate ipad3 inače se neće prodavati. Videćete tada kresanje cena ovih modela.

I taj čas je kucnuo, u četvrtak bi trebalo da bude predstavljen novi FullHD Transformer:

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2012&mm=05&nav_id=613457

Ako ovo čudo bude koštalo 499 eur za wifi-only (a ne bi smelo više od toga, pošto ipad3 košta toliko), onda će Transformer Prime morati da spadne na 399, ili da prestane da se proizvodi, dok će Transformer 300T morati da spadne ispod 399 eur, ili ako Prime prestane da se proizvodi da bude njegova zamena kao mid-level ponuda Asusa.

FullHD transformer je predtavljen odavno, ovo je nesto drugo.

Danas mi je stigao i prvi utisci su odlični, leđa su odlično urađena (imaju talasastu konturu) tako da lepo leže u ruci. Pošto je prvo punjenje u toku narednih dana stiže i više utisaka. Da li je neko našao dobru fotrolu za njega koja može da se nabavi kod nas ili može da mi je nabavi? :) Ako imate neko pitanje za njega tu sam da pokušam da pomognem.

Imas futrolu na kupujem podajem za 3300.ja imam i tf201 i pasuje od njega.

Danas sam otkrio da tablet nema vibracije... nije da ne moze da se zivi bez njih ali navikao sam na taj osecaj prilikom kucanja.

Tacno je.nema.Ja imam tf201 i tf300.tf201 je kompletniji.ALI signal ga zeza.setise se pa na tf700 infinity ubacise plastican vrh,tamo gde su antene za wifi o gps.ostali deo poklopca je aluminijum.I smoriste vise sa ipad2 trt mrt.nije tema o tome.Ja sam ga imao.Smorila su me njegova softverska ogranicenja u americkom smislu: mi znamo sta ti treba i ne razmisljaj o necemu drugom.tf300 i tf201 ne zaostaju u kvalitetu.Meni su upotrebniji od ipad2 o 3.Ipad2 sam zavalio sa osmehom na licu.

Poslednja izmena:
Tacno je.nema.Ja imam tf201 i tf300.tf201 je kompletniji.ALI signal ga zeza.setise se pa na tf700 infinity ubacise plastican vrh,tamo gde su antene za wifi o gps.ostali deo poklopca je aluminijum.I smoriste vise sa ipad2 trt mrt.nije tema o tome.Ja sam ga imao.Smorila su me njegova softverska ogranicenja u americkom smislu: mi znamo sta ti treba i ne razmisljaj o necemu drugom.tf300 i tf201 ne zaostaju u kvalitetu.Meni su upotrebniji od ipad2 o 3.Ipad2 sam zavalio sa osmehom na licu.

Nije bila poenta u poredjenju uredjaja nego cenovnog pozicioniranja. Videcemo koliko ce ovaj transformer I prime kostati kada se pojavi infinity.

Pa ni cena prvog Transformera nije nešto preterano pala za sve ovo vreme...

Nazad
Vrh Dno