Šta je novo?

Asus Transformer TF300T - jeftinija alternativa Prime-u

nista, dok se ne pojavi 300...

Gizmo, koji je po tebi best-buy tablet sada? Prime, ovaj 300 ili mozda Xoom? posto vidim da ce tu da se krecu cene svih modela?
ili gledati jeftinije tablete - tipa Transformer 1?
Ma kakav Zoom, em ima Tegra 2 em je težak k'o tuč, samo ako ti upadne po nekoj mnogo dobroj ceni, ali teško jer su novi preskupi.

mislim da cu ipak uzeti Prime 64GB sa dokom... oko 10% je skuplji od Xooma, a samo 20E vise od najavljene cene TF300T sa dokom.

Неких новости ? енитинг ?

u USA je oko $375

420 евра је у Хрватској

Čekaj malo, kako je to cena slična prajmu? Cena je upravo onakva kakva je i najavljena.

TF300T bez docka - 44.990 din po trenutnom kursu 400 evra - najavili su cenu od 395 evra - spustiće verovatno desetak evra cenu pošto je sada kurs 112 din po evru

TF300T sa dockom - 55.990 din po trenutnom kursu je 499 evra - najavili su ga po ceni od 495 evra - ako spuste desetak evra cenu zbog korekcije kursa, još bolje.

Transformer prime bez docka - 55.990 din - 499 evra

Transformer Prime sa dockom - 64.990 din - 580 evra

Poslednja izmena:
Ovo ne da je skupo nego... sta reci? Asus nikako da se opameti.
Bez docka ne bi smeo da kosta preko 330-350e, prvo i osnovno nema 3g, ima stari IPS ekran, plastican je... znaci dock samo kosta 100e? Svasta.

Poslednja izmena:
Znali ste koje će biti cene, ispoštovane su, šta je sad skupo?

Mislio sam da ce bez docka biti oko 350e ali da je skup jeste i te kako.

Znali ste koje će biti cene, ispoštovane su, šta je sad skupo?

Ostali proizvođači nikako da shvate jednu veliku istinu - Apple može da drži visoke cene svojih uređaja zato što su njihovi kupci spremni da daju dosta više novca zarad "premium" look-and-feel statusa koji imaju njihovi uređaji, dok ostali kupci to ne žele, već traže uređaje jednake specifikacije ali bez toliko pompe i luksuznih materijala, ekstravagantnog dizajna itd. U prevodu, ostali kupci traže skromnije, ali jeftino.

Proizvođači su svesni toga i drže se toga u svim ostalim tržištima, jedino su na tržištu tableta zapeli da prate Apple sa cenama, što je i rezultovalo katastrofalno lošom prodajom Android tableta. Možda u neko skorije vreme shvate svoju grešku.

Da ilustrujem to drugačije, kada bi npr. KIA napravila sportski automobil po performansama jednak Ferariju, po istoj ceni, da li bi neko kupio KIA ili bi rekao, ako već dajem 100.000 eur, uzeću "real deal".

^ U potpunosti se slazem, ja sam cak i rekao da je ovo odlican tablet. Prvenstveno kamera me je odusevila ali pitanje je koliko je ona upotrebljiva na jednom tabletu od 10", ali ne vredi ove pare...

Ostali proizvođači nikako da shvate jednu veliku istinu - Apple može da drži visoke cene svojih uređaja zato što su njihovi kupci spremni da daju dosta više novca zarad "premium" look-and-feel statusa koji imaju njihovi uređaji, dok ostali kupci to ne žele, već traže uređaje jednake specifikacije ali bez toliko pompe i luksuznih materijala, ekstravagantnog dizajna itd. U prevodu, ostali kupci traže skromnije, ali jeftino.

Proizvođači su svesni toga i drže se toga u svim ostalim tržištima, jedino su na tržištu tableta zapeli da prate Apple sa cenama, što je i rezultovalo katastrofalno lošom prodajom Android tableta. Možda u neko skorije vreme shvate svoju grešku.

Da ilustrujem to drugačije, kada bi npr. KIA napravila sportski automobil po performansama jednak Ferariju, po istoj ceni, da li bi neko kupio KIA ili bi rekao, ako već dajem 100.000 eur, uzeću "real deal".

Čekaj malo, hoćeš da kažeš da tablet sa Tegra 3 procesorom i ovakvim specifikacijama, koji je 100 evra jeftiniji treba da košta još manje? Ti onda daj tih 100 evra više i uzmi real deal iPad 3, niko te ne sprečava.

Naravno da je iPad 3 bolji izbor od ovog tableta sa dockom. U svakom segmentu sem kamere.
To sto ima Tegra 3... pa sta? iPad 3 je brzi.

Čekaj malo, hoćeš da kažeš da tablet sa Tegra 3 procesorom i ovakvim specifikacijama, koji je 100 evra jeftiniji treba da košta još manje? Ti onda daj tih 100 evra više i uzmi real deal iPad 3, niko te ne sprečava.

Sorry bro, malo si se zeznuo, ovaj model je u rangu ipad2, a ne ipad3. I da, radije bih uzeo ipad2, koji jeste spram ovog modela "real deal". Ovaj transformer T300 je super, po specifikacijama vrlo slican kao ipad2, ali je plastican. Eto bar jednog razloga da mora da kosta bar 50 eur manje.

Koja je tvoja poenta? Kupi iPad 2 ili 3 i zaobiđi Android tablete - prosto i jednostavno.

Али људи зар не контате, да то није баш она фуш пластика. Лепо су људи у тесту објаснили. Плус, алуминијумско кућиште је у претходним трансф. правило сметње са вај фијем и џи пи есо, (милисм). И 100% сам сигуран да нико неће тек тако носити голи таблет. Ако је ико иоле паметан, узеће неку кожну футролу, и носити га са њим. Ако буде био код неких оператера, не верујем да ће бити скуп.

Poslednja izmena:
Koja je tvoja poenta? Kupi iPad 2 ili 3 i zaobiđi Android tablete - prosto i jednostavno.

Pa zar nisam vec rekao koja je poenta? Android tableti brand name proizvodjaca su jednostavno preskupi, precenili su ih. Vise volim Android, zato me to i pogadja. Ovaj Transformer T300 realno ne vredi vise od 350 eur. Zasto tebi smeta sto zelimo realne cene? I kakav ti je to odgovor, da zaobidjem Android tablete, znaci ako mislim da cene nisu realne, treba da ih zaobidjem i da cutim?l Cudan pogled na svet.

Pa zar nisam vec rekao koja je poenta? Android tableti brand name proizvodjaca su jednostavno preskupi, precenili su ih. Vise volim Android, zato me to i pogadja. Ovaj Transformer T300 realno ne vredi vise od 350 eur. Zasto tebi smeta sto zelimo realne cene? I kakav ti je to odgovor, da zaobidjem Android tablete, znaci ako mislim da cene nisu realne, treba da ih zaobidjem i da cutim?l Cudan pogled na svet.

Izvinjavam se unapred ako moje pitanje zvuči glupo (ili jeste): ali kako se ocenjuje koliko realno vredi neki uredjaj ako ga nismo videli ili probali? Mislim, koji su kriterijumi za ocenjivanje vrednosti nečega zapravo?
Ja sam malo surfovao, i vidim svuda je ovaj TF300 proglašen kao best-buy tablet trenutno. Kad kažem svuda, mislim na strane benchmarke, iT, engadget-e.. Čak kad sam malo guglovao, po EU + UK sajtovima, vidim da su cene takodje slične kao kod nas. Naravno, u US su niže, ali tamo je i iPAD niže pozicioniran (kao sav IT uostalom). Ali čak je i u US odnos cena isti.

Pa mi stvarno nije jasno kako si došao do zaključka koja cena bi trabalo da bude za ovaj TF300 ("realno ne vredi više od 350EU").

Hvala, i izvinjavam se na digresiji ako je ima.

edit: http://www.mediamarkt.de/mcs/product/ASUS-Transformer-Pad-TF300T-blau,48353,286806,282556.html
(cena je ista, zar ne?)

Poslednja izmena:
Sorry bro, malo si se zeznuo, ovaj model je u rangu ipad2, a ne ipad3. I da, radije bih uzeo ipad2, koji jeste spram ovog modela "real deal". Ovaj transformer T300 je super, po specifikacijama vrlo slican kao ipad2, ali je plastican. Eto bar jednog razloga da mora da kosta bar 50 eur manje.

Sad sam skontao da sam se zeznuo, Transformer Prime je zapravo u rangu ipad2, a ovaj T300 je budžetska varijanta, dakle morao bi definitivno da košta manje.

Prime ima ekran "standardne definicije", dok ipad3 ima "retina" ekran, iliti neki ULTRAHD ili kako to već nazvati, pošto tako velika rezolucija ne postoji ni kod desktop monitora ni televizora.
I Prime i ipad3 imaju aluminijumsko kućište, a ostale specifikacije (hmm, hm, koje specifikacije preostaju?) su im valjda tu negde, s tim što Android kao platforma po brzini ne može da se poredi sa iOS-om, dakle da Prime ima i Tegra10 zapinjao bi bar pomalo, što se kod ipad-a ne dešava. (šta za mene kao kupca koji treba da se iskešira dve prosečne plate u Srbiji znači to što na tabletu piše "Tegra3", ako iskustvo u radu nije potpuno apsolutno tečno i bez trzanja?)

Dakle, ipad2 i Transformer Prime u uređaji istog ranga, morali bi da koštaju približno jednako (govorim za Prime bez dock-a), dok bi ovaj T300 morao da košta oko 50-100 eur manje (plastično kućište, slabija baterija, ne znam da li ima još neka razlika u odnosu na Prime?).

Asus trenutno može da gura ove cene samo zato što u ovom momentu ima najbolji Android tablet, dok konkurencija ne izbaci FullHD tablete sa Tegra3, koji će morati cenovno da prate ipad3 inače se neće prodavati. Videćete tada kresanje cena ovih modela.

Inače, da ne bude da sam neki Android hejter, mislim da je Asus napravio strava stvar sa Transformer serijom uređaja, i lično planiram da kupim jedan pošto bi idealno pokrio dobar deo mojih potreba, samo ove cene jednostavno nisu realne, daleko od toga.

Ti baš znaš da Tegra 3 iskustvo nije tečno i bez trzanja? Jel si imao prilike da koristiš Prime ili TF300T, ili barem iPad 2? Meni nije jasno kako misliš da Asus smanji cene Tegra 3 tableta, kada niko to drugi ne radi? Mora neko da napravi prvi potez kako bi cene išle dole, a zašto bi to Asus radio kada imaju ovako dobre uređaje i koji će se svejedno kupovati po ovoj ceni? Tvoje ocenjivanje vrednosti nekog uređaja nije realno.

Poslednja izmena:
Ti baš znaš da Tegra 3 iskustvo nije tečno i bez trzanja? Jel si imao prilike da koristiš Prime ili TF300T, ili barem iPad 2? Meni nije jasno kako misliš da Asus smanji cene Tegra 3 tableta, kada niko to drugi ne radi? Mora neko da napravi prvi potez kako bi cene išle dole, a zašto bi to Asus radio kada imaju ovako dobre uređaje i koji će se svejedno kupovati po ovoj ceni? Tvoje ocenjivanje vrednosti nekog uređaja nije realno.

Baš ti hvala na ovoj poslednjoj rečenici, posebno je dobro argumentovana. :D
Moje ocenjivanje vrednosti uređaja se svodi na poređenje sa drugim uređajima istih karakteristika.
Kada poredim ipad2 i Prime, to su dva skoro potpuno ista uređaja po onome što nude, dakle cena mora da im bude ista ili skoro ista. Ali da ne dužimo dalje, slažem se da se ne slažemo, svako dalje drvljenje bilo bi bespredmetno.

P.S. Pratim IT scenu u svetu oko 20 godina, od 286 računara sa DOS-om 5.0, a ti? :)

16 godina, od vremena kada sam dobio prvi Apple IIc računar, pa nadalje. Poenta ovoga je? Matoriji ljudi su iskusniji u ovakvim stvarima, po čemu to? Ti bolje znaš od mene koliko neki uređaj treba da košta, ne kapiram šta hoćeš da kažeš? Možda da si bolje upućen u materiju od mene, i da si zapravo imao sve ove uređaje u rukama, i procenio kako rade?

16 godina, od vremena kada sam dobio prvi Apple IIc računar, pa nadalje. Poenta ovoga je? Matoriji ljudi su iskusniji u ovakvim stvarima, po čemu to? Ti bolje znaš od mene koliko neki uređaj treba da košta, ne kapiram šta hoćeš da kažeš? Možda da si bolje upućen u materiju od mene, i da si zapravo imao sve ove uređaje u rukama, i procenio kako rade?

Yup. Yup, yup, yup. Konačno jednom da sve što napišeš bude tačno. :D

Relax, samo ti stavljam do znanja da pratim tržište verovatno duže nego što ti udišeš vazduha. ;) Što ne znači da ne mogu da pogrešim, prihvatam da možda nisam u pravu, ovo je samo moje mišljenje. No hard feelings, ok?

P.S. Nadam se da ti ne misliš da je tvoja procena 100% sigurno tačna? :)

Poslednja izmena:
Ne mislim da je moja procena tačna, ja bih rado uzeo ovaj tablet za 250 evra, ali nema ništa od toga i prihvatam situaciju takvu kakva jeste.

Sad sam skontao da sam se zeznuo, Transformer Prime je zapravo u rangu ipad2, a ovaj T300 je budžetska varijanta, dakle morao bi definitivno da košta manje.

U stvari, ja sad nekako mislim tvoji argumenti nisu baš na mestu, i da u verovtno u stvari nisi nikad ni probao ni jedan kvalitetan Android tablet, ponajmanje Transformer. Mislim da se baviš nekim teoretisanjem, i da možda u ovom slučaju tvoji komentari nisu na mestu jer su zasnovani na svemu a pojanmnje na onome što bi korisni komentari nekom ko planira da kupi uredjaj trebali da budu:

a) kvalitet
b) upotrebna vrednost
c) kultura rada (autonomija, brzina, grejanje ... )

dakle, sorry, ali mislim da si opasno promašio ovaj put. no hard feelings.

Ajde da se i ja ubacim. Imao sam sve verzije transformera od 3g slajdera i sad prime-a.
Prime je klasa za sebe i kvalitetan je jednako sa jabukom koju svi pominjete. Za dve klase je kvalitetniji od svoje mladje brace
Za konkurenciju da ne pominjem. Za mene je nesvatljivo da jedan samsung tab bude skuplji od prime al opet se prodaje.
E sad vezano za plasticni prime. Realna razlika treba da bude oko 70e pa ko hoce plastiku i kameru bez blica nek izvoli. Kod nas ce uvek biti onih koji ne zale pare
a i onih koji cicijaju za 10e.

Nazad
Vrh Dno