Šta je novo?

Asus Transformer 2

Ovo je veoma jaka koža, kako sam video..... 3300 din...Nemam fotku sa prime modelom ali evo od prvog transformera...Deluje stvarno kvalitetno..
Kaže da je ista i za prime model..Male su razlike...... Ajd javiću u utorak kada je dobijem....

(Powered by frubar.net)

Pitanje za vlasnike: root se radi viperMOD_PrimeTime?
i posto mi je trenutno .15 verzija FW, da li ce da root ostane kada uradim apdejt na .21?

Pitanje za vlasnike: root se radi viperMOD_PrimeTime?
i posto mi je trenutno .15 verzija FW, da li ce da root ostane kada uradim apdejt na .21?
Neće. Meni je na Motorili atrix otišao root svaki put kada sam radio update.
Elem, futrola je stigla..KOžna je i jako je ozbiljno odrađena...MOja preporuka.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da odradim root. Ako nekom treba uputstvo, slobodno nek me cimne. Posle sam odradio i update na .21. Sve OK.

I koliko je glomazan u njoj? Jel nezgodno ga koristiti dok je u njoj?

Ma jako je fina...čista koža..Baš kucam i dobra je... Čak je i oivičena pa ako padne tablet prvo udara prošiveni deo oboda futrole..tako da ublažava pad.. Ovo TP klizavo njesra sam samo gledao kada će da mi izleti iz ruke...

Poslednja izmena:
Uspeo sam da odradim root. Ako nekom treba uputstvo, slobodno nek me cimne. Posle sam odradio i update na .21. Sve OK.
Samo opcija br.1 i cepaš ;)
One of the downsides of this process is that you could void your slate’s warranty. Still, if you don’t mind, you can follow the steps that we have provided below. We would also like to extend our gratitude to –viperboy- of XDA for providing the rooting tool.

Step 1: Create a backup of your important files, messages, call logs and contacts. Also, don’t forget to check your slate’s battery and see to it that it doesn’t go any lower than 70%.

Step 2: Download the Viper Mode Prime One Click Tool from this link and save to your computer.

Step 3: Enable your slate’s USB Debugging mode. To do this, go to Settings > Applications > Development then check the box next to the USB Debugging option.

Step 4: Extract the Viper Mode Prime One Click Tool in your computer. Once done, connect your tablet to your PC using a USB cable.

Step 5: On the extracted files, click on ‘Viper Mod Prime Time v4.1’. You will then see a screen with a set of instructions. Press ‘1’ then hit ‘Enter’ to root your tablet. Once the rooting process is complete, your slate will automatically reboot. If not, you can manually restart your tablet.

Step 6: After you have done the above step, press ‘6’ and then press the ‘Enter’ key on your computer. That’s the only time that you can remove your tablet from your computer.

Step 7: This step is optional. If you want to unroot your Asus Eee Pad Transformer, you can follow the above steps but instead of pressing ‘1’ in the Viper Mod menu. Press ‘6’ then hit ‘Enter’.

That’s all that you need to do to root your Asus Eee Pad Transformer.

A root si odradio da bi instalirao neki custom rom ili...? Evo ja ga uzeo i sad ga prvi put upalio.

zbog Market Enabler-a prvenstveno, i zbog aplikacija koje zahtevaju ROOT.

Da li se neko prijavio za free gps dongle? Ja sad bio da se registrujem i nema u izboru drzava Srbija, samo Srbija i Crna Gora. Pa da li je moguce da se niko nije setio da ih obavesti o toj promeni, prvenstveno ljudi iz Asus Srbija?

ja sam se prijavio, stoji ta zemlja... e sad, sta je - tu je...

Proverio sam, to je ok ... uredjaji su na prokletoj carini, čeka se atest "kvalitet NIš" jer su dongle-ovi procenjeni kao uredjaji koji podpadaju pod odašiljače radio talasa.
Saznao sam da je 54-voro ljudi iz Srbije za sad registrovano :)

A kakav je problem sa WiFi? Ja koliko sam video, signal mi je za oko 10db bolji nego na htc desire, oko 78db komsijski huawei, udaljen oko 10m i bar 2 zida.

Evo sta kazu.

http://news.cnet.com/8301-1035_3-57...-in-perspective/?part=rss&subj=news&tag=title

Ono sto sam dalje citao, wifi problem je i dalje prisutan, narocito u prvoj seriji koja je izasla. Ima dosta clanaka koji govore o tome.

Posle ovoga odustajem od kupovine. Cak govore na nekim mestima o problemu sa zakljucavanjem, rebutovanjem. Mnogo problema za tako skup tablet.

Treba sacekati ovaj model

http://blogs.computerworld.com/19544/asus_transformer_prime_tf700t

Pise da bi svi problemi oko GPS, WIFI i BT trebalo da budu reseni novim materijalima koji ce biti koristeni.

Poslednja izmena:
Evo sta kazu.

http://news.cnet.com/8301-1035_3-57...-in-perspective/?part=rss&subj=news&tag=title

Ono sto sam dalje citao, wifi problem je i dalje prisutan, narocito u prvoj seriji koja je izasla. Ima dosta clanaka koji govore o tome.

Posle ovoga odustajem od kupovine. Cak govore na nekim mestima o problemu sa zakljucavanjem, rebutovanjem. Mnogo problema za tako skup tablet.

Treba sacekati ovaj model

http://blogs.computerworld.com/19544/asus_transformer_prime_tf700t

Pise da bi svi problemi oko GPS, WIFI i BT trebalo da budu reseni novim materijalima koji ce biti koristeni.

Evo ovako...Ja imam ovaj tablet i nemam nikakav problem sa wi fi.Da imam,vratio bih ga prodavnici odmah.Imam wi fi signal u kuci u prizemlju a ovo kucam odaljen od ap 30 m i 3 zida.Nikakav problem.Moj TP je novija serija C.Gps ne hvata a i ne treba mi.Bt radi super.Ne vidim nikakav problem.Ne restartuje mi se,ne gasi,ne blokira.A odmah sam ga natrpao programima i odradio root.Tako da mislim da sve to vazi za starije serije.Meni ovo sljaka perfektno i opasno brzo.

Sent from my Transformer Prime TF201 using Tapatalk

Evo,ponovo sam testirao i na udaljenosti 50 metra od AP- od motorole atrix ima tacno 12dbm bolji signal...Tako da nema pojma da je los prijem wifi signala.testirao sam wi fi analyzerom

Poslednja izmena:
A gde se proverava koja je serija posto se moj niti resetuje niti ima problem sa gps i wifi signalom.

Evo,ponovo sam testirao i na udaljenosti 50 metra od AP- od motorole atrix ima tacno 12dbm bolji signal...Tako da nema pojma da je los prijem wifi signala.testirao sam wi fi analyzerom

Ima puno novih tekstova o tome kako je los GPS, WIFI i BT. Izgleda da ovim problemom nisu zahvaceni samo prve serije tableta, vec je generalni problem. Ceo dan iscitavam clanke. Mozete i vi lako se sve nalazi preko googla i puno ljudi se zali. Izgleda da pojedini imaju neku cudnu srecu.

Gps je los zbog al kucista a wifi je sasvim dovoljno jak za normalnu upotrebu i normalnu daljinu. Ako planirate da kradete komsijin signal preko puta ulice zaboravite za tu upotrebu nije ni namenjen :)

A gde se proverava koja je serija posto se moj niti resetuje niti ima problem sa gps i wifi signalom.
Nemoguće je da imaš gps signal za normalnu upotrebu.. Ne postoji ni jedan TP2 koji je tu na visini zadatka...
A serial proveravaš ovde(moj tablet):

Koji je tebi početni serijski broj?

Poslednja izmena:
Ima puno novih tekstova o tome kako je los GPS, WIFI i BT. Izgleda da ovim problemom nisu zahvaceni samo prve serije tableta, vec je generalni problem. Ceo dan iscitavam clanke. Mozete i vi lako se sve nalazi preko googla i puno ljudi se zali. Izgleda da pojedini imaju neku cudnu srecu.
Alo... Dobro jutro... :) Čitao sam ja sve to pre nego što sam spucao 530 eu za tablet. :D
MOj tablet radi odlično i nema ni jedan od problema, koje si naveo, osim GPS-a a to se uskoro rešava sa GPS dongle adapterom, koji je skoro nepotreban..
Ovo je signal na mom tp2 (jako slab)

Ja ne mogu TP da kačim po autu, jer je to čudo preveliko za navigaciju... Imam za to Garmin i to je to..Na motoru koristim Atrix motorolu...OVaj TP2 mi u tom smislu neće nikada završiti posao GPS-om. Ja bih ga kupio i da nema GPS kao što ga nemaju mnogi tablet uređaji...
E sada, ti si navalio da piše na netu..A ja ti pišem da je tablet odličan i da nema probleme resetovanja ( to je bilo zbog ICS -a a li je update odradio posao). wi fi je jači od telefonskog i sasvim je dovoljan za sve...Ako baš voliš internet evo ti jedan snimak testa starijih serija pa budi srećan... :banana: RAzlika je jako mala zbog alu kućišta... no big deal.Testirani su tp1 , tp 2 i galaxy...

http://www.youtube.com/watch?v=sWipEGypMz0

A ovde je test sa motorolom xoom (identični su u signalu)
http://www.youtube.com/watch?v=8PR45re4UFI&feature=endscreen&NR=1

Dosta sa trolovanjem bre.. :d Kupi pa onda piši nešto iz iskustva..Ispada da znaš bolje od mene, koji ga imam a ti ga nikada u ruke nisi uzeo...

Poslednja izmena:
@DARK SIDE

Nije mi jasno zasto si sam sebe prozvao., narocito nacin na koji odgovaras. Mogu samo da kazem da je to tvoj problem.

Prvo ne znas da li imam prime ili ne. Slucajno se nalazi u Kimtec servisu zbog ovih problema. Nisam dobro istrazio i kajem se sto sam spucao tolike pare za nesto sto je polovicno. Imao si srece i to je to.

Drugo procitaj nesto o komunikaciji, da bi naucio kako ljudima da se obracas i da tvoj tablet i ti niste centar sveta i da niste jedini na svetu, kao i da ne pocinje i ne zavrsava se sve sa tobom.

Moj ima problema i sa WIFIjem, GPSom i BTom.

A da li cu ili necu upotrebljavati GPS to je do mene, a ne do tebe i tvojih aspiracija.

Toliko od mene.

Poslednja izmena:
Nemoguće je da imaš gps signal za normalnu upotrebu.. Ne postoji ni jedan TP2 koji je tu na visini zadatka...
A serial proveravaš ovde(moj tablet):

Koji je tebi početni serijski broj?

Moj je BCOKASxxxxxx a sto se tice gps nisam ni rekao da je savrsen ali je upotrebljiv. Sam asus je priznao gresku i nema potrebe tu polemisati ali da wifi i bt na radi to je vec ozbiljan problem i propust.

@DARK SIDE

Nije mi jasno zasto si sam sebe prozvao., narocito nacin na koji odgovaras. Mogu samo da kazem da je to tvoj problem.

Prvo ne znas da li imam prime ili ne. Slucajno se nalazi u Kimtec servisu zbog ovih problema. Nisam dobro istrazio i kajem se sto sam spucao tolike pare za nesto sto je polovicno. Imao si srece i to je to.

Drugo procitaj nesto o komunikaciji, da bi naucio kako ljudima da se obracas i da tvoj tablet i ti niste centar sveta i da niste jedini na svetu, kao i da ne pocinje i ne zavrsava se sve sa tobom.

A da li cu ili necu upotrebljavati GPS to je do mene, a ne do tebe i tvojih aspiracija.

Toliko od mene.

:D Ja pišem da nema problema sa wifi,resetovanjem,bt i sl. kao odgovor na tvoj post.A ti nastavljaš opet o tome kako to piše na internetu. :wall: Ja opet napišem da imam uređaj, koji nema te probleme a ti opet o tome kako to ima na internetu---- Nigde nisi napisao da imaš tp2 u rukama nego da si točitao na netu. :D Pa nemoj bre da ga kupuješ onda a nas ne smaraj više. I ne razumem zašto si uporan da nas ubedjujes da tp2 ne valja, kada niko u ovoj temi nema problema sa tim nedostacima, koje si sa neta naveo, i dosta nas ovde su ga kupili za razliku od tebe? :trust: Možda svi imamo " sreću" kako si napisao :D BT sam koristio istovremeno sa wifi i "bacao" je preko 15 metara..Slao sam neke fotke na lap top..Radi sve bez greške..
Znači, napisao si da ima o tome na netu i zamisli i mi imamo google pa smo velikim naporom saznali za to. :D A ja sam ti onda sa tog istog interneta linkovao da na testovima modela iz januara nema problema,koje ti navodiš. I u čemu je problem? Gušis temu ponavljanjem iste priče. :guitar: KO je napisao da je moj "tablet centar sveta" osim tebe... Dečko, ja nisam neki balavac koji navija za nešto svoje, a takvih adolescenata na ovom forumu se namnožilo i previše..ZA 40 godina života i rada u struci, sam naučio da se uređaj u garanciji vraća ako ne radi pa me zato zabole da hvalim Asus i ostale robne marke ukoliko ne pružaju ono što sam platio.. ,) ZA razliku od tebe, ja sam ovde izbacio screen shot GPS signala sa mog uređaja i pisao iz prve ruke o komparaciji wifi signala sa drugim uređajem, gde sam napisao da ima bolji wifi sa 12dbm. A ti opet onda o tome kako to ima na internetu da ne valja wifi,BT...Mislim ***. shvatili smo te.. Imamo i mi Google.. ,)

Poslednja izmena:
Moj je BCOKASxxxxxx a sto se tice gps nisam ni rekao da je savrsen ali je upotrebljiv. Sam asus je priznao gresku i nema potrebe tu polemisati ali da wifi i bt na radi to je vec ozbiljan problem i propust.

1st digit: Year Manufactured (last digit of the year) (0 may be represented. by "A")
2nd digit: Month Manufactured (1-9, A-C)
3rd digit: Product code ("N" for notebook, "M" for motherboard, etc.)

So "C1" TFPs are manufactured in Jan 2012, and "BC" ones were mfg'd in Dec 2011.
Npr. moj je proizveden u februaru 2012 a tvoj u decembru 2011. Nisam siguran, mislim da nam se razlikuju "pogo pin" konektori na ploči a ostalo je isto..

Poslednja izmena:
@DARK SIDE

Toliko od mene.

Prvo si napisao dan ranije da istrazujes i da odustajes od kupovine, a sada pises da si vlasnik. Evo moj je model mart 2012 i za sada nisam primetio nikakve probleme. Pusti sta ima po google-u, mi ti dajemo informaciju iz prve ruke.

sto se Dongle-a tice ja narucio 17-apr i jos pise da je being processed kada se ulogujem u vip.asus.com tako da ili oni ne osvezavaju status ili jos nisu ni poslali

Nazad
Vrh Dno