Šta je novo?

Asus Transformer 2

Izasao pre neki dan updajte za ICS, nove verzije WIFia i GPSa, wireless bi rekao da je nesto jaci signal sad, iako je to vrlo diskutabilno tvrditi, meni svakako radi najnormalnije, a juce se pojavi jos jedan update koji nemam pojima sta je uradio sve je isto sto se tice verzija, nema nikakve razlike jedino je build number sad 9.4.2.15.
Onaj prethodni update je .14, a dosao je sa .11.
Root se izgubio posle oba update, ali bez problema moze da se vrati, tako da je sa te strane sve ok.

Imam tri pitanja za postojece vlasnike:

1) da li se i vama buni sa vremena na vreme sa porukom nesto tipa "billing is not supported in this version of the market" i svo vreme daje samo free apps a ne i paid. Sa istim nalogom sam na mobilnom tel vise puta kupovao tako da je nesto do verzije androida ili ko zna kakva greska
2) cime pustate filmove. stock video player na mkv nema zvuk (ili bar na nekim nema) QQPlayer probao taj ima zvuk na mkv ali kasni zvuk na nekim avi tako da mi to glupo
3) sta koristite za torrent ATorrent probao ubije ga samo tako jedva nesto moze da se radi na njemu kada u pozadini pici torrent

Meni market radi normalno, vidim sve paid aplikacije, za plejer koristim qqplayer ali nisam gledao nikakav film pa ne znam za zvuk, probacu neki mkv pa javnem, za torent koristim ttorent, slabo sta skidam, ali radi normalno.

koja verzija software-a? i vidi molim te dal stock video player pusta zvuk na mkv kod tebe?

Evo stavio sam da se skida Star wars mkv pa cu probati, ICS 4.0.3 build 9.4.2.15

updateovao na tu verziju i dalje market ne daje paid apps. neki savetuju hard reset i ne upisivaje google naloga prilikom pokretanja. ttorrent radi dobro.

Dice player, Mobo player... To će da pušta mkv.

updateovao na tu verziju i dalje market ne daje paid apps. neki savetuju hard reset i ne upisivaje google naloga prilikom pokretanja. ttorrent radi dobro.

Pazi, moras da stavis marker enabler(unlocker) neki, drugacije nece, to je ista prica kao i sa svim android uredjajima kod nas, bilo telefon bilo tablet, meni i na DHD isto tako radi kupujem non stop, juce sam sa transformera uzeo 4-5 nekih aplikacija.

to objasnjava stvari... sad jos samo da nadjem vremena da rootujem makinu

Ma root je ocas posla, mnogo lakse nego za sve prethodne telefone sto sam se zezao, bukvalno pokrenes sa kompa, par otkucaja na tastaturi i cao, cak poslednja verzija ti i instalira CWM i mozes odmah da stavljas drugi ROM, evo ima CM9 nightly, uskoro ce biti stable.

Ma root je ocas posla, mnogo lakse nego za sve prethodne telefone sto sam se zezao, bukvalno pokrenes sa kompa, par otkucaja na tastaturi i cao, cak poslednja verzija ti i instalira CWM i mozes odmah da stavljas drugi ROM, evo ima CM9 nightly, uskoro ce biti stable.

sacekacu taj stable pa da se najakam odmah i sa rom=om :D

Probao sam ja samo cisto da vidim da li radi, posto imam i posebnu navigaciju za kola od pre par godina a i na telefonu imam IGO, tako da mi tablet uopste ne treba za to, ali radi, usao u kola stavio na nosac upalio IGO i radi, istina malo je trajao duze lock satelita od MIO navigacije ali to je tipa pola minuta ili tako nesto.

Inace stavio sam Virtuous Prime ROM koji je uglavnom stock samo poizbacivano svasta nesto sto nikom ni ne treba i fino radi, nikakvih problema nema, ni jedan fc, nista sve super, cekam CM9 stable pa da malo probam.

Juce janisam imao, bas cu kasnije kad stignem kuci da probam.

sta bi sa ovim usb adapterima jel ima to gde da se kupi.Vidim stigla i 32gb bez doka za 450e sto je taman pa mozda i padne jedan :)

Evo asus poceo da deli gps dongle.Lepo od njega.Jel ovo vazi i za nove korisnike?

Da li postoji neka opcija da se koristi 3G internet sa ovim modelom? Vidim da na tabletu (bez Dock-a) ima HDMI i Micro SD card reader. Da li postoji neki adapter Micro SD-> Micro Sim, koji ce omoguciti 3G preko Micro SD slota? :sceptic: ZNam da postoje USB adapteri, ali to povlaci nosenje Dock-a sa sobom.

Takodje vidim da ima 2 modela bez Dock-a, TF201-1B143A i TF201-1I141A. Zna li neko u cemu je razlika?

Poslednja izmena:
Ha, čuj microSD to microSim :d . Osim reči micro nemaju nikakve veze jedni sa drugim :) . Nemožeš da napraviš tako nešto ni iz čega, u tabletu mora da postoji GSM radio, nešto što će zapravo hvatati 3G mrežu. USB 3G dongle-ovi funkcionišu na tabletima zato što su oni sami GSM prijemnici, ali je potrebna odgovarajuća skripta kako bi oni radili - ne možeš da gurneš USB dongle sa karticom i da očekuješ da imaš net.

Meni treba ovaj usb adapter. Jel ima gde ovo da se kupi?

Ha, čuj microSD to microSim :d . Osim reči micro nemaju nikakve veze jedni sa drugim :) . Nemožeš da napraviš tako nešto ni iz čega, u tabletu mora da postoji GSM radio, nešto što će zapravo hvatati 3G mrežu. USB 3G dongle-ovi funkcionišu na tabletima zato što su oni sami GSM prijemnici, ali je potrebna odgovarajuća skripta kako bi oni radili - ne možeš da gurneš USB dongle sa karticom i da očekuješ da imaš net.

Kako ti samo citas drugima misli, odmah znas sta ko misli. :) I ne samo to, nego sam i ocekivao da dobijem net za dz. Mora da si bio umoran nocas, pa si propustio tu moju misao. ;)

NIsam ja rekao da ocekujem nista, niti sam mislio da adapter treba da se sastoji samo od plastika sa par prenosnih kontakta, kako je izgleda tebi palo na pamet. Definitivno se ne razumem toliko dobro u GSM radio hardver, ali sam pod adapterom i podrazumevao da u sebi ima neki hardver i softver, isto kao sto ima i USB adapter. Softver nije nikakav problem, jedino je pitanje da li hardver moze da stane na povrsinu microSD.

Ako mislite na adapter koji omogucava da se na sam tablet povezuju USB uredjaji, ima ga kod distributera. Nazovite ASUS Point i zamolite da vam naruce jedan.

Nisam na to mislio, ali je ovo jos bolja varijanta, jer bukvalno dobijes USB port, sa njime i 3G po potreb, a opciju da prikacis GPS dongle koji se trenutno dobija besplatno od Asusa. Hvala na informaciji.

Poslednja izmena:
Jel neko probao ovaj GPS dongle,kako to sad radi?

Nazad
Vrh Dno