Šta je novo?

Asus Transformer 2

Kakav fejl sa ovim GPS-om :wall:

Poslednja izmena:
A pravdanje im je jos gore. Kao alu kuciste sprecava GPS da radi dobro. Kada vec moram da spominjem i Ipad2 ima alu kuciste a GPS fercera super.
Do pre mesec dana sam imao ogromnu zelju da kupim ovaj tablet cim se pojavi, sad vise ne mislim tako .... previse failova na sve strane. Na xda forumu ljudi pisu da nije samo gps problem, no i BT i WIFI, SD transfer sporiji nego na ostalim uredjajima, default browser precesto crashira, light bleeding itd itd itd ...
Dok se sve gore pomenuto ne ispegla, a nadam se da hoce, ja ovaj tablet necu kupiti... za ostale ne znam :)

Izgleda da je stigao u PCP pise cena 63 990 (32GB model).

Kontam da ce bar 100e da padne u dva-tri meseca. Plus sto DaPimp kaze, dok ne prodju prve serije, nema poente ni kupovati sa svim ovim problemima.

Izgleda da je stigao u PCP pise cena 63 990 (32GB model).

Kontam da ce bar 100e da padne u dva-tri meseca. Plus sto DaPimp kaze, dok ne prodju prve serije, nema poente ni kupovati sa svim ovim problemima.

huh mnogo dobra cena s' obzirom da dolazi sa "tastaturom" u kompletu.

Hristos se rodi, srećan Božić. Zamrla je tema nešto, ajde da je malo osvežim. Moram da se pohvalim da je danas stigao Transformer Prime na test :) . Utisci posle današnjeg korišćenja: fenomenalna sprava! Dizajn i debljina tableta su nestvarni, kupio me je na prvi pogled. Ekran je odličan. Dock nema toliko male tastere koliko sam mislio, kuckanje na njemu je ugodno, u toj meri da se razmišljam da prodam svoj netbook, dodam pare i uzmem Prime-a :)

Dobra vest je da će biti kod mene na testu dok ne izađe Ice Cream Sandwich za njega 12-og januara, pa ćemo onda da vidimo sve čari koje donosi Tegra 3, sve to u fenomenalnom interfejsu i stvarčicama koje ima ICS. Evo dve fotke, dosta vam je :)

drooling_homer.gif

Gizmo, opet si se odusevio i premisljas se :)

Mlogo kume para za to planinarenje...

Gizmo, opet si se odusevio i premisljas se :)

Šta reći, koju posluku porati :) . Meni je svaki bolji tablet koji isprobam ili vidim na netu u fazonu, "ovo moram da imam", pa onda kako prolazi vreme kada nemam tablet kod sebe ili ne čitam o nekom modelu, sve se to nekako stišava, nemam tu konstantnu potrebu za istim, već dolazi u burstovima :D

Nema šta, Transformer Prime je predivna sprava, moćan je, lep, tanak, funkcionalan, ima odlično trajanje baterije, ma sve sve, ali opet se sve na kraju svodi, da li mi je potreban da bih dao 600 i kusur evra na njega... Čudna je ta naša potreba za novim uređajima, svi nas oni vuku da ih kupimo, neko se odupre tome, neko i nema toliko novca pa je odlučeno umesto njega, a neko se već duže vreme nećka kao ja i razmišlja šta mu je činiti i šta na kraju uzeti, ili ne uzeti ništa :D

Mene iskreno izgled ne odusevljava, ne znam zasto ali uzivo je bas onakav kakav sam mislio da ce biti a meni se ne svidja.
Nije sto sam uzeo Transformer ali meni licno mnogo vise odgovara kako je prvi Transformer uradjen, lep je Prime ali ne volim ovako "bljestave" uredjaje, nekako mi deluje i dosta tanko.

Moja preporuka je da se ne zalecete jer ce sad u Januaru i Februaru biti predstavljeno brdo tableta, Toshiba sprema neki novi "najtanji na svetu" tab, Acer takodje tablet sa full hd rezolucijom i odlicnim ekranom...

Uzeti Prime nakon prvog Transformera... ne vidim neke velike prednosti sem te kamere koju NE palim i quad-core procesora...

Naravno ko nije koristio Transformer uzece Prime i bice zadovoljan pa i prezadovoljan, ja sam imao priliku da isprobam Prime i za mene nema onog WOW efekta, mogu reci da je sve isto, naravno ICS ce promeniti stvari ali sa druge strane i Transformer ga dobija.

Dakle ako budem uzimao neki tablet nakon Transformera to svakako nece biti Prime.
Najverovatnije uzimam Acer 700 kada se pojavi jer po preliminarnim specifikacijama je zverka ili nesto od 7".
Tastatura mi zaista nije potrebna na jednom tabletu, nisam je iskoristio ni 3-4 puta tako da za mene tablet sa tastaturom vise nema smisla.

Biće tableta ali koji je od tih najavljenih sa tastaturom kao Transformer? Za mene je tablet bez tastature koji košta preko 250 evra čisto bacanje para. Meni treba all-in-one kvalitetan mobilni uređaj. Gomilanje uređaja od kojih svaki ima specifičnu namenu me ne zanima.

Da buded iskren, super je Android zaista. Za mobilne telefone broj jedan ali bih jako voleo da vidim uređaj poput Transformera sa Windows 8. Još kada bi imao nešto veći ekran, ma ne bi razmišljao ni dve sekunde već bih otrčao da ga kupim.

Napominjem to je moje mišljenje, ja se još nisam navikao na tač kontrole a kako stoje stvari niti ću. Mrzim da kucam na tačskrinu. Treba mi uređaj koji ću većinu vremena koristiti kao laptop a ostatak kada sam u krevetu ili u prevozu držati u ruci i isključivo konzumirati sadržaj ali ne i stvarati. Transformer teži tom idealu.

Poslednja izmena:
Ok svi imamo neke svoje potrebe. Meni licno tastatura ne treba na android tabletu, to sam sada shvatio. Android je touch os i tesko da moze da mi zameni laptop u potpunosti.

Najavio je Asus Win8 na ARMu za CES...

Izasao ICS za tf prime.
Nesto se spominje da ce ga stari tf dobiti vec 12., za par dana :)

@AtiRage

Izašao za US i TW verzije firmware-a, moj primerak ga još uvek nema :( . U kontaktu sam sa čovekom iz Asus predstavništva, kaže trebalo bi možda u četvrtak ujutru da stigne i za evropsku verziju, pa će test ići verovatno za utorak na benchu.

@Miki Za par meseci? Ili nekoliko dana nakon izlaska prvog? Ali dobro kontam da ce trebati mesec-dva da i ovaj izbace na trziste.
Jako cudna odluka, ali danas je najbitnije da se prate trendovi izgleda, nisu imali kud.
Ne znam samo hoce li da povuku 720p Prime ili ostaje i on.

Poslednja izmena:
@Miki Za par meseci? Ili nekoliko dana nakon izlaska prvog? Ali dobro kontam da ce trebati mesec-dva da i ovaj izbace na trziste.
Jako cudna odluka, ali danas je najbitnije da se prate trendovi izgleda, nisu imali kud.
Ne znam samo hoce li da povuku 720p Prime ili ostaje i on.

Pa da totalno cudno. Mada sad procitah opet vest izgleda ce ova cena od 599dolara biti bez docka dok je originalni prime toliko sa dockom. Inace bi ovaj sad prime bio pointless.

Da tesko da ce cena biti ista, ja nisam obratio paznju.
Ali ako je samo displej u pitanju... neko ce se pre odluciti za 720p mozda...

Ja sam uvek pobornik veće rezolucije na uređajima, ali na tabletu ove dijagonale, mislim da zaista nema prevelikog smisla.

Stigao mi je danas i stari Transformer, kako bi se uporedio sa novim po pitanju debljine, ali i performansi. Razlika u debljini je drastična, kao što ćete videti i sami. Ekran sa upaljenim Super IPS+ modu na maksimalnom osvetljenju je svetliji i živahniji na Prime-u, dok su po svetlini na IPS modu tu negde, ali Prime i dalje ima tačnije i lepše boje.

Stigao je danas i ICS update za Prime, stoji mi dole minimiziran, nikako da ga instaliram. Neću još, jer moram da izvrtim sve testove, pa da vidim koliko bolje performanse donosi ICS u odnosu na Honeycomb.

Uh, dosta je tanji prime, cini se pa duplo :0

Al mi se vise svidja dizajn prvog. Meni je prvi susret sa IPSom bio sa transformerom tf101 i bio sam odusevljen, jos uvek sam, i pomislio sam, gde ces bolje od ovoga, kad ono izvukose sad i zivlje boje :)

rece do utorka...

Vrh Dno