Šta je novo?

Asus padfone

Drago mi je da barem neko kapira :)

Mene u nekim komentarima isprozivase, kada sam rekao da umesto da samo guraju jezgra, porade malo na optimizaciji postojecih, da bi dobili na brzini i TRAJANJU baterije.
*em ti ja uredjaj koji svakih 24h moram da punim?!?!

Poslace mob/tablet trziste u smeru PCa, kako vidim. :(

"Ako zelite da vam ova aplikacija (igra, program...) radi, morate da kupite octa-core sa Maili 10000 GPU, jer znate nasih 7" je nemoguce "zasititi" sa slabijom konfiguracijom... ups, htedoh reci platformom" :d

Mene u nekim komentarima isprozivase, kada sam rekao da umesto da samo guraju jezgra, porade malo na optimizaciji postojecih, da bi dobili na brzini i TRAJANJU baterije.
*em ti ja uredjaj koji svakih 24h moram da punim?!?!
Слажем се, али главни проблем је у болесној опседнутости да телефони буду танки скоро к'о платне картице :d
Неко ће рећи да тржиште то воли, али ја кажем да тржиште воли оно што му се сервира, зар је напредак да се телефони морају пунити сваки дан и да људи морају да пазе како их користе како им се не би испразнили док не стигну до куће, да морају са собом да носе пуњаче и слично. Нек уграде лепо батерије к'о оне у Razr Maxx, мени не би сметале и веће, па људи неће имати проблема с батеријом, мени је и лепше да држим у руци дебљи телефон :D

Taj RAZR MAXX je slabo bio dostupan u Srbiji, ali se nadam da će sa RAZR M i RAZR HD situacija biti bolja...

Elem, ovaj koncept ima potencijal, ali mislim da je, ma koliko ti čudno zvučalo, ispred vremena. Kada tehnologija bude omogućila još manje i tanje uređaje, modularnost će tek doći do izražaja...

Milion puta je pominjano, taj S4 na dve glave je u rangu tegre 3. Igrao sam se sa par S4 uređaja, a pri tome posedujem i HoX i tf300tg , oba sa tegrom3. Svi testovi to potvrđuju. Tegra je nešto bolja na polju grafike, i to za igre i apps optimizovane za njen gpu...Još je S4 rađen u 28nm procesu, a tegra u 40nm, pa je i baterija na S4 bolja ...batalite ta poređenja na osnovu broja jezgara više...

Nisam znao da je S4 unutra. Svakako nisam zadovoljan brzinom. Rekao sam da je to zbog mog S3 ali moguće da je to zato što sam neposredno pre toga čačkao nexus 7. Stajali su jedan pored drugog.

Evo nekih prvih detalja sa testiranja - trajanje baterije samog telefona bez tablet dela i docka je očajno. Stavio sam osvetljenje na maksimum i vrteo benchmarke po nekoliko puta, kao što uvek radim zbog tačnosti rezultata i dobijam nešto ispod tri sata screen on. Očekivao sam barem pet sati neprekidne upotrebe, ovo je loše...

Padfone 2 će biti predstavljen 16. oktobra, poslali su pozivnice.

Evo nekih prvih detalja sa testiranja - trajanje baterije samog telefona bez tablet dela i docka je očajno. Stavio sam osvetljenje na maksimum i vrteo benchmarke po nekoliko puta, kao što uvek radim zbog tačnosti rezultata i dobijam nešto ispod tri sata screen on. Očekivao sam barem pet sati neprekidne upotrebe, ovo je loše...

Тачно сам се плашио тих ~1500 mAh... Ал реко слабији процесор па ће ваљда да изгура дан. :/

Pa nije moja ideja :) Rekoše mi da najavljujem svaki malo zanimljiviji uređaj, so i did :) Nisam ja nešto preterano oduševljen istim, dobra je ideja, ima potencijala, ali je skupo ipak.

Poslednja izmena:
Pa nije moja ideja :) Rekoše mi da najavljujem svaki malo zanimljiviji uređaj, so i did :) Nisam ja nešto preterano oduševljen istim, dobra je ideja, ima potencijala, ali je skupo ipak.

Гизмо, или ја нисам видео/нашао тај тест, или још нисте тестирали nexus 7... А МОНДО јесте... Да л је могуће? :D

E moj Freeman da si ti meni živ i zdrav, ne znaš koliko već nedelja tražimo Nexus 7 od Asus kancelarije, ali dok se svi živi i nebitni "IT" sajtovi zaređaju, da ga "testiraju"... Mondo hahaha... Obećali su nam da smo sledeće nedelje mi na redu, taman pre nego što krene u prodaju, pa će biti i testa.

Pa ocigledno da imate problem u "komunikaciji" sa kancelarijom....Steta u svakom slucaju.

Nemamo problem sa komunikacijom, uvek smo bili jedni od prvih koji dobijaju Asus uređaje. Prvi Transformer, Eee Pad Slider, Transformer Prime, TF300T, Infinity, sve je to išlo prvo nama pa ostalima. Ovo sa Nexus 7 se tako potrefilo, šta da se radi.

Čast izuzetcima kod nas, koji zapravo testiraju neki uređaj, a da se ne radi o otvaranju, uzimanju u ruke na pet minuta i vraćanju u kutiju... Niko nije to rekao, samo sam rekao da je Benchmark trenutno na čekanju, nemam ja pojma ko je Mondu ustupio tablet na test. Tačno, ovo je tema o PadFone-u, dosta više o Nexusu :)

U tom slucaju svaka cast onima koji su nabavili nexus pre Asus kancelarije i razdelili ga svima ;)

Poslednja izmena:
hmm.. nije skup kao sto sam ocekivao.. bice primeraka za fine pare.. :D

Ne znam da li ovo vredi uzimati.U radnjama je cena 75000.Nije mi jasno,da li telefon i tablet mogu raditi posebno ili samo u kompletu?Jos malo pa izlazi dvojka a kod nas tek kec stigao,strasno.

Таблет ради само уз телефон. Сад се не исплати, јер стиже двојка, а за мање паре се могу узети одличан телефон и одличан таблет...

Strasno je sto je uredjaj dva ipo meseca stajao na carini, ali to je d(r)uga prica. Samo da dodam da PadFone 2 nece bas tako brzi, a i da ce biti primetno skuplji od originalnog PadFone-a.

A taj padfone 2 nije originalni?? :p hahah salim se.. Pretpostavljam da su i opet ovi nasi strucnjaci iz EI Nis sto neko rece,``testirali`` . . . :wall:
Gde mi zivimo...

Same ocene prve generacije su slabe tako da ne vidim zasto bi neko hteo da investira toliku sumu novca kada se za iste pare mogu, odvojeno, kupiti bolji uredjaji.

Same ocene prve generacije su slabe tako da ne vidim zasto bi neko hteo da investira toliku sumu novca kada se za iste pare mogu, odvojeno, kupiti bolji uredjaji.

U vip-u se uz ugovor prodaje padfone po ceni po kojoj se uz ugovor prodaju samo telefoni tog ranga, a ovde sw dobija i tablet. Ko kupuje dobar telefon i tablet, ovo je no-brainer. Npr, uz neku srednju tarifu kosta oko 50.000 din, i za taj novac dobijate vrhunski telefon i dobar tablet, uz to imate uvek sve podatke i aplikacije, sta god koristili, posto se zapravo radi o jednom uredjaju sa 2 ekrana.

Poslednja izmena:
Imam ovaj uredjaj vec nekoliko dana i mogu reci da su mi utisci vise nego povoljni. U stvari da budem iskren nikad nisam imao korisniji gadget u zivotu. Odlican telefon koji u sekundi po potrebi pretvoris u tablet solidnih performansi. Toliko sam se primio na ovaj koncept upotrebe da sam vec prodao galaxy note koji sam do juce koristio, a i za racunar sednem samo kad treba zavrsiti neki zahtevniji posao. Sve ostalo Padfone zavrsava vise nego dobro uz komfor portabilnosti koji sumnjam da mogu ponuditi dva odvojena uredjaja. Sto se mene tice ovaj koncept je savrsen i nadam se da ce se pojaviti jos takvih uredjaja na trzistu kako bi i cene postale pristupacnije.

Imam ovaj uredjaj vec nekoliko dana i mogu reci da su mi utisci vise nego povoljni. U stvari da budem iskren nikad nisam imao korisniji gadget u zivotu. Odlican telefon koji u sekundi po potrebi pretvoris u tablet solidnih performansi. Toliko sam se primio na ovaj koncept upotrebe da sam vec prodao galaxy note koji sam do juce koristio, a i za racunar sednem samo kad treba zavrsiti neki zahtevniji posao. Sve ostalo Padfone zavrsava vise nego dobro uz komfor portabilnosti koji sumnjam da mogu ponuditi dva odvojena uredjaja. Sto se mene tice ovaj koncept je savrsen i nadam se da ce se pojaviti jos takvih uredjaja na trzistu kako bi i cene postale pristupacnije.

Ja se vrlo ozbiljno razmišljam da prodam telefon i tablet i da uzmem Padfone, sad mi je palo na pamet da je ovo još povoljnije nego što sam do sada mislio, za 50.000 kod vipa dobijem i vrhunski telefon i odličan tablet, koji pritom radi kao 3G tablet, što mu dodatno uvećava upotrebnu vrednost. Kad izračunate da sličan 3G tablet uz ugovor košta oko 40.000 din, plus sličan telefon najmanje još toliko, dobije se ogromna ušteda.

Reci mi, koliko brzo se tablet uključuje kad ubaciš telefon u njega? Daj još neke utiske, po mogućstvu i postavi neki video, slike...

Nazad
Vrh Dno