Šta je novo?

Asus padfone

Pa nemam, imam samo Canon EOS 40D, ali on ne smima video. Sorry. Ali ima na YouTube-u nekoliko profy unboxing video-a. Ovo je bilo onako, da se zna da je stigao i u Srbiju :)

Kazi nam gde se kreces, hoces mozda da ga izlozis negde na testiranje? :d
Sala ;)
Ajde lepo ga istestiraj, pa napravi par fotografija ako te ne mrzi i baci neki malo opsirniji opis, siguran sam da dosta ljudi zanima jer je interesantna spravica
Vidim pominje se cena od oko 850$ za 16gb, pa 950 i 1050 za 32 i 64, ali to je full znaci i tablet i dock, e sad koliko ce to biti kod nas i kako ce doci dal' ovako, ili mozda i putem nekog operatera sto bi sigurno bilo povoljnije :)

Pa sto, eno u Vipu Pad 300TG, ko zna, mozda nas iznenade :D

Od kako sam video u telenoru one cene, u poslovnice vise ne ulazim ni telenorove, ni vipove, ni mts.. Samo se iznerviram bez potrebe.. racun im placam preko banke i nemam potrebe da zalazim kdo njih..
Taj Pad je isfuran, tablet nije nesto novo kod nas, dobro mnogi jos nisu koristili ali vrte se reklame, nagradne igre i slicno, ali veruj mi ako ovo uzme neki operater, kao REVOLUCIONARNI UREDJAJ kostace...... pa kostace.. . :)

PA dobro, slazem se :D Ali rekose da je rekao Asus da ce biti legalno kod nas, a sad jos samo da vidimo kad i cenu, sverc komerc nam ne gine :)

Ma nista dok se sve to ne ispita lepo, ovo mi je onaj tip uredjaja koji mi nit smrdi nit mirise.. Ne znam, nisam pametan.. :) Gledam na ebay-u spominje se neka ludacka cena od
1000+ $ za kompletno pakovanje, sto je mng, previse je.. :trust:

Pa sto, eno u Vipu Pad 300TG, ko zna, mozda nas iznenade :D

За сада ништа од asus padfone-a код наших оператера. Правили су неке договоре, али без успеха.

Ma nista dok se sve to ne ispita lepo, ovo mi je onaj tip uredjaja koji mi nit smrdi nit mirise.. Ne znam, nisam pametan.. :) Gledam na ebay-u spominje se neka ludacka cena od
1000+ $ za kompletno pakovanje, sto je mng, previse je.. :trust:

Ako pogledas, za prosecan netbuk treba ti 300 eur, za solidan tablet oko 400 eur i za bolji android telefon oko 400 eur, sto ukupno izadje jos vise. Jedino sto bi pojedinacnom kupovinom odvojenih uredjaja dobio 3 nezavisna uredjaja, ali ovde je bas poenta u tome da imas sve u jednom, pa kome treba njemu je valjda neprocenjivo.

Za HTC Evo 3D ti treba 280 jura, za Transformer TF300 ti treba 400 ili nesto manje, taman cena za Padfone i jos malo niza (oba bez doka). Ako ti je Padfone u tablet modu, moras da koristis neki bt za telefoniranje (ili njihov stajlus slusalicu). I dalje mi se svidja, ali je cena bezobrazna.

Za HTC Evo 3D ti treba 280 jura, za Transformer TF300 ti treba 400 ili nesto manje, taman cena za Padfone i jos malo niza (oba bez doka). Ako ti je Padfone u tablet modu, moras da koristis neki bt za telefoniranje (ili njihov stajlus slusalicu). I dalje mi se svidja, ali je cena bezobrazna.

HTC Evo 3D košta 350 eur u legalnim prodavnicama koje plaćaju pdv, isto važi i za druge telefone tog ranga, koštaju u proseku i više od toga.

Meni je ovaj koncept toliko nezanimljiv, da ne kazem smesan. Ne znam... telefon ubacujes u tablet, malo mi je previse.

Meni je ovaj koncept toliko nezanimljiv, da ne kazem smesan. Ne znam... telefon ubacujes u tablet, malo mi je previse.

Напротив синак, ја овде видим само још један начим продужавања аутономности и мобилности уређаја...ако већ желиш да купиш таблет, који има своју батерију, а заједно са мобилним не заузима ама апсолутно ништа више простора а при том добијаш још 20ак сати аутономије (+батерија телефона), не знам шта фали целокупном уређају онда ?

Kakva je to mobilnost ako uz telefon da bi mu produzio bateriju nosis tablet? Mislim ako je primarno to produzavanje autonomnosti.
A ako koristis i taj tablet koliko ce na kraju da ostane baterije kada ga budes koristio da bi dopunio telefon?
Bolje akomulator da se nosi sa sobom :).
Sa druge strane uredjaj je malo overpriced po meni sta znam. I telefon izgleda da ce mega da se izgrebe kad ga trme ovako prilikom ubacivanja i vadjenja iz tableta.
I bas me zanima ko ce to da radi na dnevnom nivou (da ubacuje i vadi telefon iz kucista tableta).
Smesno izgleda :)

Pa koncept je krajnje jednostavan - kad si kod kuce ili na poslu ili sedis negde (javni prevoz, kafe, itd) a imas tablet pri sebi, ubacis telefon u tablet da bi uzivao u udobnosti velikog ekrana, a kada si u pokretu izvadis telefon, stavis ga u dzep i mobilan si. A za sve to vreme imas uvek sav softver, dokumente, podesavanja itd, sve uvek na jednom mestu, nema sinhronizacije, prebacivanja, zongliranja... Sigurno da nije idealan, ali koncept svakako ima svoju namenu. Mada mozda treba sacekati neku unapredjenu verziju koja ce ispraviti neke nedostatke, pre svega tezinu uredjaja.

Ne ubacuješ u tablet, već u "školjku" sa ekranom. Ta školjka postaje tablet tek kad je telefon ubačen, on je "srce" uređaja.

Ne ubacuješ u tablet, već u "školjku" sa ekranom. Ta školjka postaje tablet tek kad je telefon ubačen, on je "srce" uređaja.

Da. Tablet je samo veci ekran i baterija za telefon. Ubacivanjem telefona dobijas 3G tablet koji automatski ima u sebi sav tvoj softver, podesavanja, sacuvane lozinke za razna logovanja, pa cak i kontakte.

Mana ovog koncepta je sto ne dobijas dva odvojena samostalna uredjaja. Prednost ovog koncepta je takodje to sto ne dobijas dva odvojena samostalna uredjaja. ;-)

Kao sto rekoh, nije idalan koncept, ali svakako ima svojih dobrih strana, pa kome tako nesto treba, bice mu super, kome ne treba, verovatno mu se nimalo nece svideti. Mislim da ima prednosti pre svega za ljude koji dosta putuju, dok za one kojima tablet 90% vremena provodi u stanu definitivno nije nesto...

Kao sto rekoh, nije idalan koncept, ali svakako ima svojih dobrih strana, pa kome tako nesto treba, bice mu super, kome ne treba, verovatno mu se nimalo nece svideti. Mislim da ima prednosti pre svega za ljude koji dosta putuju, dok za one kojima tablet 90% vremena provodi u stanu definitivno nije nesto...

Ako pogledaš s druge strane, baš oni koji tablet ne iznose iz stana će imati prednost da mogu izneti telefon iz stana, pa kad na primer: uslikaju nešto, dobiju mail s atačmentom, edituju neki dokument, itd..., posle kad dođu u stan sve to završe na velikom ekranu.

I bas me zanima ko ce to da radi na dnevnom nivou (da ubacuje i vadi telefon iz kucista tableta).
Smesno izgleda :)

Даћу ти пример мог колеге, који свoj SGT 10.1 пуни 2 пута недељно, а свакодневно га користи (наравно, не игра игрице). Педфон има 3 батерије, на тастатури, таблету, и телефону, тако де верујем да ће та мобилност бити и текако приметна. Да је среће да су ставили Тегра 3, била би још већа јер би 5. језгро значајно смањило потрошњу.
Увек када купујеш неки апарат, који не ради на 220, већ му је намера да што дуже може да се одржава из својих извора, увек гледај аутономију као важан фактор.
Супер је то што glaxy s3, оne X, и слични модели имаји сајбер к*рајбер технологију, ал' опет батерија им држи дан до дан и по, зато што имају до ~1700мАh...
Погледај ACER-ov таблет који ће изаћи у 3. кварталу и његову батерију од ~9600 мАh...
Није баш нека фора имати мобилни који ће на краћем периоду тражити 220 :)

Uzeli smo PadFone, samo da javim ako nekog zanima da će uskoro biti test. Nije u mojim rukama još uvek, biće ovih dana.

Vec se suska o Padfone 2, pojavili se benchmark rezultati.

Штета што се само фон не продаје, чачкао сам га (да извините) на сајму и веома је добар утисак..

I meni se jako svideo. Odlicno izgleda, oseca se kvalitet u ruci, radi kao satic. Ja bih bio jako zadovoljan s njim kao telefonom.

Uzeli smo PadFone, samo da javim ako nekog zanima da će uskoro biti test. Nije u mojim rukama još uvek, biće ovih dana.

Gizmo ne muci nas vec daj neki hint :p
Totalno sam se navukao na ove gedzete :D

Za sad samo neke slike na brzaka, u frci sam :)))

Prilozi

• uploadfromtaptalk1348062041848.jpg
    uploadfromtaptalk1348062041848.jpg
    70.4 KB · Pregleda: 164
  • uploadfromtaptalk1348062068071.jpg
    uploadfromtaptalk1348062068071.jpg
    58.5 KB · Pregleda: 167
  • uploadfromtaptalk1348062083045.jpg
    uploadfromtaptalk1348062083045.jpg
    65.6 KB · Pregleda: 165
  • uploadfromtaptalk1348062101332.jpg
    uploadfromtaptalk1348062101332.jpg
    78.4 KB · Pregleda: 165
I ja sam probao telefon i extra mi je delovao, ovako u kompletu mi se nesvidja.Najvise mi se nije svidela cena kako mi je rekla devojka na standu preko 80k sto je ludilo.

Igrao sam se kratko na sajmu sa ovim telefonom i opšti utisak na oko je odličan. Kad počnem da čeprkam po softveru nije baš tako tj nisam oduševljen brzinom a ni kamerom. Možda zato što sam se navikao na s3. Inače sam koncept meni je odličan dok god telefon i “tablet“ koštaju primetno jeftinije nego telefon i pravi tablet. Ja na primer sebe ubrajam u heavy user-e i više bi mi odgovarala ova priča fon + veliki ekran i velika baterija nego ova koju sad imam fon + tablet. Zašto? Zato što razlog za korišćenje ove kombinacije je korišćenje velikog ekrana kada sam u mogućnosti a malog kada nisam (isto vazi i za bateriju, valjda, ne znam kako su to regulisali). Setovanja ostaju ista, bookmarks, fotke, filmovi, napredak u igrama...
Greška asusa je procesor, velika. Trebali su na tegra 3 da idu. Dve glave je za android prevaziđeno.

Igrao sam se kratko na sajmu sa ovim telefonom i opšti utisak na oko je odličan. Kad počnem da čeprkam po softveru nije baš tako tj nisam oduševljen brzinom a ni kamerom. Možda zato što sam se navikao na s3. Inače sam koncept meni je odličan dok god telefon i “tablet“ koštaju primetno jeftinije nego telefon i pravi tablet. Ja na primer sebe ubrajam u heavy user-e i više bi mi odgovarala ova priča fon + veliki ekran i velika baterija nego ova koju sad imam fon + tablet. Zašto? Zato što razlog za korišćenje ove kombinacije je korišćenje velikog ekrana kada sam u mogućnosti a malog kada nisam (isto vazi i za bateriju, valjda, ne znam kako su to regulisali). Setovanja ostaju ista, bookmarks, fotke, filmovi, napredak u igrama...
Greška asusa je procesor, velika. Trebali su na tegra 3 da idu. Dve glave je za android prevaziđeno.

Milion puta je pominjano, taj S4 na dve glave je u rangu tegre 3. Igrao sam se sa par S4 uređaja, a pri tome posedujem i HoX i tf300tg , oba sa tegrom3. Svi testovi to potvrđuju. Tegra je nešto bolja na polju grafike, i to za igre i apps optimizovane za njen gpu...Još je S4 rađen u 28nm procesu, a tegra u 40nm, pa je i baterija na S4 bolja ...batalite ta poređenja na osnovu broja jezgara više...

Nazad
Vrh Dno