Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

Danas sam zvao i rekli su mi da pozovem kasnije (konkretno Pedja šef nabavke) i od onog pomenutog gore po hitnom postupku nema ništa.Pozvao sam ponovo i on je na sastanku,nazovite kasnije.Ponovo nazovem on ima kao drugu liniju.Ostavim broj da me on nazove.I tako cekam , cekam,cekam.........................................................................
I naravni nije me nazvao...Zvaću ponovo sutra jer tako sam 'srecan' pa javljam sta ima novo u Srbistanu!!!

Au covece al te potero maler :zgran:
Dobro si sacuvao smirenost, malo ko za ovoliko vozanje ne bi davno licno posetio odgovorne i delovao vaspitno. Valjda ces uspeti da izganjas to.

Sutra zovem ponovo i ako ništa ne bude idem pravo u inspekciju pa ce da pevaju pesmu...sto je mnogo, mnogo je.....

Jel koristi neko bt turbo go? Ja nikako da ga nateram da radi. Instaliran je ai suite sa mobilnkom, svi bt drajveri i symbian aplikacija, ali ne mogu da uparim telefon i bt turbo go. Trebalo bi da se pojavi u listi uredjaja u okolini pa da ih uparim, ali nista. Mogu da koristim file transfer i pc zvucnike za media player, ali turbo go ne radi.
Mislim da je problem sto ne mogu da pokrenem instalaciju. Klikcem na setup fajl i nista se ne desava. Jedino sto mogu je da manuelno prebacim .sis fajl na telefon i da instaliram aplikaciju, ali to izgleda nije dovoljno.

Jel imao neko problema sa sata6 portovima na B3 rev? Pre par dana zamenih plocu. Stara ploca radila moze se reci ko sat :D podesio sam sve isto kao ranije ali ponekad dobijem plavi ekran eto sad mi se i racunar restartovao sam od sebe...

Bios verzija 1305, CPU na 4.5 ghz @ 1.265v, memorija 1600mhz CL9 @ 1.6v inace je CL7 na 1.65v, HD prikljucen na Marvell sata6 port. Jel postoji neki program pomocu kog bi mogao da proverim sata portove? Stavljen u isto vreme svez Win 7 64bit SP1.

Memorija mi radila i CPU tako kako sam napisao mesecima na staroj ploci sa istim podesavanjima...

Poslednja izmena:
Pusticu preko noci testove tako da izbacim sa liste ram i cpu. Mada tako mi je radilo na staroj ploci i pustao sam linx i intel burn test po 5h ali ko ce ga znati...

5h nije nista za SB, ja nisam nasao stabilan OC napon dok nisam poterao 24h i to prime bland sa 6Gb alociranog rama

Kazem da nisam imao problema eto dobrih 5 meseci, stavio sam ista podesavanja kao na staroj ploci. Sad jel moguce da su ploce razlicite? ili tu nesto ne valja??? Ako je onda bilo dovoljno 1.265v zasto bi sad bilo malo? Kad pukne instalacija windowsa...

Vidi meni treba 1.38v za 4.6Ghz znaci ti ili imas baz zlatan primerak procesora koji bas radi na tako niskon naponu ili ti vec mesecima teras komp na nestabilnom naponu a da to neznas, ili si jendostavno neke parametre promasio

sta da radim?Zamenili su mi plocu i sad je kao sve u redu ali ko pokretanja komp. javlja mi se ovo.Instalizing-adapter 1 disk informacion ANCI mode:No hard disk is detected...valjda sam dobro napisao...sta da radim???

Evo pustio sam linx preko noci, ali sam morao ujutro da prekinem posto su najavili nestanak struje... Desavalo mi se cak i kad surfujem da dobijem BSOD :mad: U toku dana 5 6 puta sto je zanimljivo. Pa sam juce nesto cackao i navodno namestio ali onda mi se komp tako restartovao sam od sebe :-devil-:

Temperatura procesora nocas je bila oko 70C a jutros 65C

Prilozi

• slika.jpg
    slika.jpg
    127.4 KB · Pregleda: 54
sta da radim?Zamenili su mi plocu i sad je kao sve u redu ali ko pokretanja komp. javlja mi se ovo.Instalizing-adapter 1 disk informacion ANCI mode:No hard disk is detected...valjda sam dobro napisao...sta da radim???

Ako to prijavljuje na početku botovanja, i win ti se normalno podiže to je normalno, zanemari.

Evo pustio sam linx preko noci, ali sam morao ujutro da prekinem posto su najavili nestanak struje... Desavalo mi se cak i kad surfujem da dobijem BSOD :mad: U toku dana 5 6 puta sto je zanimljivo. Pa sam juce nesto cackao i navodno namestio ali onda mi se komp tako restartovao sam od sebe :-devil-:

Temperatura procesora nocas je bila oko 70C a jutros 65C

Linksom testiraš samo jezgra proceosora primeom testiraš stabilnost memorijskog kontrolera i memorije. Povećaj za jedan korak napon memorijskog kontrolera i memorije, to bi trebalo da reši problem.

Poslednja izmena:

Kao sto ti rece spacemaster, to mozes ad ignorises. Nije to nikakva greska. To je marvell kontroler na kome nemas nijedan uredjaj. Ako zelis da ubrzas boot onda idi u bios i iskljuci ga kompletno.
Advanced mode\advanced tab\onboard devices\marvell storage controller disabled

Za memorijski kontroler traba dirat voltazu tek kad memara ide preko 2000Mhz...... za sve ostale bsod-ove je uglavnom kriv napon procesora...
znaci ili vratite sve na difault ili povecajte napon procesoru da je stabilan, ii se zadovoljite da vaj je komp semi stabilan na niskom naponu :)

@D@m|r
Takodje linx (obican) mozes macku o dupe da okacis sto se tice testiranja OC stabilnosti SB procesora, lepo pusti prime sa svom alociranom memorijom na blend... i vrti ga vise od 12h

Poslednja izmena:
Dobijao sam BSOD na novoj ploci dok surfujem netom i na 4.5ghz @ 1.325v i RAM 1600mhz @ 1.65v cl9 pa sam odma pomislio da je nesto do HD-a. Vratio sam sve kako sam imao na staroj ploci jer mi je tako radilo sve extra. Cackao sam sata portove i HD, za sad bez BSOD u mozili ili na desktopu. Jedino u igrama restart masine ali nije bsod. Nisam se setio da slikam BSOD ali se vise ne pojavljuje od kako sam cackao sata portove. Bukvalno otvorim mozilu par tabova i BSOD, sta god da sam menjao od napona isto...

BSOD je resen ne znam ni ja kako ali za sad je OK :) Sinoc sam se malo igrao pustio prime i puce posle 20 min,

CPU na 4.5ghz @ 1.275v
RAM 1600mhz @ 1.6v cl9
Load-line Calibration na Ultra High
Phase Control Extreme
VRM Fixed Frequency Mode 300

Onda sam stavio CPU na 1.285v, a RAM nisam dirao i puce posle 3h tek... E sad sto je zanimljivo linx vrti skoro 8h sa manjim naponom :D na staroj ploci sam se igrao mesecima komp radio nekad i po par dana ali se nikad nije restartovao ili bsod. Napon na proc je bio siguron nizi nego sad.

Moguce da na staroj ploci nisam dobro OC ali nisam ni imao problema testove sam pustao po max 5h nikad vise i radilo je... Ok podicu napone jos, nije to greda samo da znam da nisu sata portovi sje..ni :)

Nadam se da ce to resiti problem sa restartom ali bsod je valjda zbog sata portova bio, mozda nisam dobro kabel stavio ili nesto ne znam... Ali posle malo premestanja i cackanja vise se nije pojavio. Tnx na pomoci :)

Da dodam samo da sam na staroj ploci imao bios verziju 0804

Poslednja izmena:
LJudi ovo nije normalno,opet mi je nesto riknulo.Da upalim komp on opet sve kulere u max i ne podize sistem nema nikakvog signala.To mi se desilo po cim sam dobio plocu-nije radila.Poslao je u bg. u servis vin vina i oni kao zamenili memoriju i sada radi.Proslo tri dana opet nece.Otvorim kućiste i vidim da su mem. uboli u treci i cetvrti slot sto mi je bilo cudno.Restartujem memoriju i i ona radi,probam na 1 i 2 nece ni da cuje.Zvao sam ih i rekose posalji komp. opet.Mislim da je za prvi i drugi slot negde prekid na ploci jer me ploca zeza ustvari nije ni radila kako terba od prvog dana.Poludeo sam.Mozda je i procesor mada sumnjam da je on...Najgore od svega je to sto su i oni videli da na prvom i drugom ne radi pa su uboli u 3 i 4.U ponedeljak zovem i ako ne nadjemo zajednicki jezik idem sa ispekcijom.
SPACEMASTER molim te za pomoc ako mozes ikako da urgiras kod ovih u vin vinu...

I da je li neko imao ovaj problem? I sta bi moglo biti?
svasta mi prolazi kroz glavu da uradim sa ovima iz vina....

@spacemaster
jel ima najava de ce da izadje bios za P8P67 koji radi sa elpida hyper cipovima imam onog kingstona 2133 cl8 i nikako da ga nastelujem ni na 1600 bas se ne vole

Najgore od svega je to sto su i oni videli da na prvom i drugom ne radi pa su uboli u 3 i 4.
Ne da mi se sad da idem citati uputstvo od maticne, ali koliko me secanje sluzi pise da treba u 2 i 4 da ubode ukoliko se koriste samo dva modula.

Ma da ima dva kanala 1 i 3 2 i 4 a oni uboli u 3 i 4..kada sam probao 1 i 2 oni ne reaguju uopste.. mislim da je ploca!

kod mene radi u DC memorija : 1 i 3 slot ili 2 i 4 slot, probaj neku drugu 4gb,

probaj sa nekom drugom grafickom kartom i naravno skini CPU pa ga vrati nazad(mozda cpu na podnozju ne lezi kako treba)...

Kod mene kad upalim pc kuleri se zavrte na max .. ubrzo kreece podizanje sistema...

Mislim, ovo ti je jeftinije nego da vozikash PC...

Poslednja izmena:
i meni se ploca tesko pali sa memorijom imam 2x2Gb KIngston 2133 CL8 i 2x2Gb 2333 CL 9 12 9 29 i mora prvo da se ubode jedan stap boot uje iskljucis cim vidis bios stavis drugi stap i radi kao sat

Ma i kod mene kada se pokrene racunar zavrti na maksimum i onda se smiri i podigne sistem ali ovo drzi na max i ne spusta!

Cima sam kupio nije radilo tj. nije reagovao pa su mi promenili memoriju i dalje znate.Cudno je to da na 1 i 2 slotu ne reaguje a na 3 i 4 radi.Meni pada na pamet samo prekid ploce!

LJudi ovo nije normalno,opet mi je nesto riknulo.Da upalim komp on opet sve kulere u max i ne podize sistem nema nikakvog signala.To mi se desilo po cim sam dobio plocu-nije radila.Poslao je u bg. u servis vin vina i oni kao zamenili memoriju i sada radi.Proslo tri dana opet nece.Otvorim kućiste i vidim da su mem. uboli u treci i cetvrti slot sto mi je bilo cudno.Restartujem memoriju i i ona radi,probam na 1 i 2 nece ni da cuje.Zvao sam ih i rekose posalji komp. opet.Mislim da je za prvi i drugi slot negde prekid na ploci jer me ploca zeza ustvari nije ni radila kako terba od prvog dana.Poludeo sam.Mozda je i procesor mada sumnjam da je on...Najgore od svega je to sto su i oni videli da na prvom i drugom ne radi pa su uboli u 3 i 4.U ponedeljak zovem i ako ne nadjemo zajednicki jezik idem sa ispekcijom.

Ne mogu da verujem sta se tebi dogadja.:zgran::zgran::zgran:

Cekaj, jesu li oni tebi zamenili ili "popravili" plocu, znas li? Ako su ti oni vratili ocigledno neispravnu plocu i samo utakli memoriju u druge slotove, nemas sta da se razmisljas ovaj put, pravac inspekcija i pisi prijavu!

Poslednja izmena:
Da se ne ponavljam..zamenili su mi memoriju,kao ona nije bila dobra a kada sam otvorio kuciste ono mem. ubodene u 3 i 4 slot...probam u 1 nece u drugi nece...uzas..vratim u 3 i 4 i restartujem mem. i on proradi stavio sam i mem. od 1600mgh nece ni da cuje samo je trazi ali je ne propaznaje....u ponedeljak cu videti sta cu,moram dobro da se informisem ali ljudi koji su upoznati sa tim cute...SPACEMASTER sta da radim?

Zapravo, 2 memorijska modula bodes u drugi i cetvrti slot.
Ako nista drugo ne pomaze, procitajte uputstvo.

A pogledaj i koji kabl sa napajanje ide u 8pin atx 12 volti na ploci i kako je povezan. CFT 14cs imaju 24+4 kablove izvedene, ali p8p67 ima 24+8. Ja sam izvedeni 4pin sa napajanja ostavio da visi, ali sam povezao CPU V1/V2 modularni.

Nazad
Vrh Dno