Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

U trećem kvartalu bi trebalo, ako Intel ne promeni nešto. Sa druge strane, ja bih se držao P67 jer ne želim da koristim grafiku u procesoru.

Poslednja izmena:
Screw that, ceka se pravi cipset - onaj koji pocinje sa "X"! :p

Ja sam poceo sa stednjom :p

Na dosta sajtova se pojavljuje april kao mesec izlaska z68 cipseta. Ne zna se nista pouzdano znaci.

ja cekam jos 1 mesec z68 ako se ne pojavi kupujem p67 eto danas stigao 2500K i hvata prasinu .)

@Alex
kako ti se cini Sabertooth P67 posle izvesnog vremena???

Koliko sam ja primetio sve ploče od Asus-a iz P67 serije su se odlično pokazale. Sabertooth tu ne zaostaje. Ja sam ga uzeo jer je razlika u ceni u odnosu na Pro bila samo 1000din.

Što se same ploče tiče za sada nisam primetio ni jedan jedini problem. Sve je stabilno i hladno. Nisam video da je temperatura ploče prešla 35C u loadu.

Inače Sabertooth je opremljen termalnim senzorima pa se temperature mogu posmatrati kroz aplikaciju Thermal Radar što daje dosta detaljan prikaz pa sam tako primetio da su posle stavljanja pomoćnog ventilatora na predvidjeno mesto neke temperature opale čak za 5C i pri tom se prijatno iznenadio iako sam bio malo skeptičan što se tiče thermal armora.

Šta reći osim sve preporuke za ploču. Pro jeste malo bolji za OC ali samo ako ćeš da voziš mašinu na 5Ghz i preko. Kod mene na 4.5 sa naponom od 1.24V radi sve bez problema.

P.S. Koliko je meni poznato Z68 će doneti samo podršku za integrisanu grafiku u CPU. Ali ne verujem da jedna ozbiljnija konfiguracija ima potrebu za tim.

Evo npr. kako to izgleda sad u idle.

Prilozi

• Thermal Radar.jpg
    Thermal Radar.jpg
    102.5 KB · Pregleda: 60
Poslednja izmena:
P8P67pro ima bolju naponsku od Sabertooth ploče.

Prilozi

• P8P67pro.gif
    P8P67pro.gif
    121.6 KB · Pregleda: 65
  • Sabertoth.gif
    Sabertoth.gif
    61 KB · Pregleda: 40
Pro jeste malo bolji za OC ali samo ako ćeš da voziš mašinu na 5Ghz i preko. Kod mene na 4.5 sa naponom od 1.24V radi sve bez problema.

Ako je to linx avx, prime stabilno, onda si baš ubo fenomenalan primerak.

Za slike ću se ja pobrinuti od ponedeljka, shodno tome mogao si do sad zvati 555 puta da pitaš za B3 direktno Gigagtron ako ne veruješ mojim rečima. :) Ajmo još jednom, ASUS ne prodaje B2 ploče, samo B3 su na policama prodavaca :)

:banana:
U Gigatronu se prodaju bez B3 stickera na maticnoj i bez B3 oznake na kutiji. I jesu li to sad stare B2 maticne ili neka klasicno srpska situacija gde mi dobijamo poluproizvod? :mad:

P8P67pro ima bolju naponsku od Sabertooth ploče.

Da to sam zaboravio. Mada video sam da i Maximus IV ima 8 faza za CPU. Nisam baš siguran u čemu je tu caka.

Ako je to linx avx, prime stabilno, onda si baš ubo fenomenalan primerak.

Sa AVX-om i Prime95 oko sat vremena bez ikakvih problema. Kad najdem nekog vremena pustiću ga dosta duže mada ne verujem da će podbaciti. Ali nikad se ne zna.

CPU Batch# L041C124

cek, jel ja to haluciniram ili cene maticnih ploca polako rastu???

ma, izesh cekanje, narucena P8P67 EVO pa kako bude....sto kaze Spacemaster ne koristi integrisanu grafiku pa i ja je necu koristiti integrusu sa cpu , tako da videcemo ....

@solajam
Znao sam da nema teorije da izdrzis mesec dana da gledas taj procesor kako skuplja prasinu na polici, a da ga ne probas:D

U Gigatronu se prodaju bez B3 stickera na maticnoj i bez B3 oznake na kutiji. I jesu li to sad stare B2 maticne ili neka klasicno srpska situacija gde mi dobijamo poluproizvod? :mad:

Pročitaj gore šta je napisano, to su pobogu reklamne kutije, ne ploče :)

:wave:

@solajam
Znao sam da nema teorije da izdrzis mesec dana da gledas taj procesor kako skuplja prasinu na polici, a da ga ne probas:D

Z68 neće biti za mesec dana kod nas :)

Poslednja izmena od urednika:
Bio danas u Pozitivu u NS. Imaju Asuse sa P97 čipsetom i stare su verzije u pitanju. Doneo je neraspakovanu kutiju. Lepo sam je izvadio iz kutije, pogledao, nema stikera nigde. Skrenem pažnju na to. Reče mi prodavac: "?!? Jel to beše one što imaju problem sa SATA kontrolerom? Pa ne znam, nismo obraćali pažnju, ove već neko vreme stoje u radnji. Videćemo sa dobavljačem!"

Da nisam "interevnisao" otišlo bi to u prodaju. Možda ode i ovako.

Mada mi se čini da se lik malo trg'o i da će ih ipak vratiti.

Na samoj ploči nema stikera, samo natpis na kutiji.

Imali su LE model koji su vratili, jer izgleda da si im ti otvorio oči. Ljudi nisu ni znali za problem sa B2 dok im "kupac" nije reagovao, užas...

Pročitaj gore šta je napisano, to su pobogu reklamne kutije, ne ploče :)

:wave:
Nisam govorio o slikama na njihovom sajtu, ako si to mislio, a ako nisi onda te nisam razumeo.
Dakle Asus maticna ploca bez B3 stickera preko memorijskih slotova i bez B3 oznake na kutiji od maticne ploce.

Imali su LE model koji su vratili, jer izgleda da si im ti otvorio oči. Ljudi nisu ni znali za problem sa B2 dok im "kupac" nije reagovao, užas...

Hi hi hi! Da, imali su LE model. Pa to bilo pre dva tri sata. Već su reagovali? Ipak ima zerice poslovnosti kod nekih trgovaca. Al' samo zerice.
Imali su i neku H67. Jesu li i nju vratili? Nisam video, ne znam da li je B3.

Ako nekome može biti od pomoći i da razjasnimo situaciju oko označavanja B3 ploča, moja nova B3 ploča kad sam je dobio u zameni,
ima na kutiji oznaku (crvenu u ćošku)B3 ali nema nalepnice na samoj ploči osim bele obične dugačke a uske nalepnice na PCIe slotu, ako se ne varam,
na kojoj piše rev.3.0, ali se na spominje B3 revizija chipseta tako da se ova nalepnica možda odnosi na reviziju ploče.
Nakon instalacije pokrenuo sam sve test alate za B3 reviziju chipset-a koje sam našao, i Asus-ov i Gigabyte-ov.... i svi prijavljuju da je B3 u pitanju.

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    28.3 KB · Pregleda: 51
Kao sto vec rekoh, kod nas nema ni na kutiji...

Ne znam kako si mislio da sam u praznoj reklamnoj kutiji mogao da vidim da nema stickera na samoj maticnoj ploci :|

Maticnu plocu sam narucio online i kupio u Gigatronu pre dva-tri dana bez ikakvih B3 oznaka koje su navedene na Asusovom sajtu, znaci ploca se sada nalazi kod mene i mogu da ti slikam datum racuna i kutiju ako mi ne verujes... naravno da sam ispao glup jer nisam proveravao pre nego sto sam preuzeo plocu, ali eto covek se zanese i zaboravi da zivi u Srbiji.

Čekaj imam dva pitanja:
1. Prodali su ti B2 ili B3?
2. Ako si uzeo B3, na kutiji u desnom gornjem ćošku imaš ili nemaš logo za b3?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno