Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Normalno je da secka. ***... Nexus je Nexus i telefon i tablet...
Jel se ti salis ili si ozbiljan? Kakvo seckanje pominjete? Koje to aplikacije se sporo otvaraju? Gde se spominje Nexus tablet??? On uporedjuje mobilni telefon i tablet !!!??? Nexus 4 toliko brzi ,kaze decko.U cemu je brzi ?Imas li brojke, testove ili kako si mogao da ih uporedjujes? Ajde molim te kazi koju tu aplikaciju Nexus 4 brze otvara?Kako si dokucio to? Pa cela IT industrija se zasniva na uporedjivanju slicnih proizvoda koji imaju neku zajednicku crtu,moraju da imaju bar nesto zajednicko a osnovno je to da su iz iste kategorije.Telefon sa telefonon,memorija sa memorijom,procesor sa procesorom,laptop sa laptopom.Nigde ali stvarno nigde nisam video poredjenje telefona i tableta?

Drugar mi ima ovaj tab, pa sam se malo igrao... Uporedjivao sam sa N7 koji radi kao i svaki Nexus uredjaj.

Malo secka u animaciji i kod skrola mi se desilo nekoliko puta...

Mislim MTK je u ovome, ne može on da isporuči neku snagu...

Inače ne treba da ima razlike. Kakve ima veze što je uporedjivao sa N4?

ni ja ne znam kakve veze ima
mobilni i tableti su maltene isti uredjaji,ista arhitektura,isti os,samo drugaciji format

ni ja ne znam kakve veze ima
mobilni i tableti su maltene isti uredjaji,ista arhitektura,isti os,samo drugaciji format

Druze na svim sajtovima firmi,ili oglasima stoji: Laptopovi i tableti a posebno su izdvojeni mobilni. Ako su nekom uredjaju slicni onda su to laptopovi ? Sto ih onda stavljau u istu grupu?

to je zato sto laptop i tablet imaju slicnu namenu...mislim,spadaju u prenosne racunare...android tableti i smart telefoni takoreci pripadaju istoj grupi zbog arhitekture hardvera i operativnog sistema...android tableti mozda jesu prenosni racunari,ali u sustini to su telefoni sa velikim ekranom da se jednostavno izrazim...

mtk chipset prisutan u ovom tabletu neces naci u laptopu vec u nekom od smart telefona

Poslednja izmena:
ja pricam o hardveru i lepo sam rekao da recimo ovaj mtk chipset imas u smartfonu i tabletu,a ne u laptopu

a intel atom procesor imas u tabletu i laptopu

to je zato sto laptop i tablet imaju slicnu namenu...mislim,spadaju u prenosne racunare...android tableti i smart telefoni takoreci pripadaju istoj grupi zbog arhitekture hardvera i operativnog sistema...android tableti mozda jesu prenosni racunari,ali u sustini to su telefoni sa velikim ekranom da se jednostavno izrazim...

mtk chipset prisutan u ovom tabletu neces naci u laptopu vec u nekom od smart telefona

+1

To su potpuno isti uređaji softverski i hardverski, jedino je ekran negde veći negde manji.
Nexus 4 je naravno značajno jači od ovog Asus HD7, ima quad-core procesor, šta je tu čudno?

Android telefon i tablet su jedno isto, s tim sto telefon ima tu funkciju vise. Prvo su se pojavili telefoni, a tableti tek kasnije, da bi se danas kao Phableti sve vise spajali u jedan proizvod.

Dobar dokaz za to je sto mnogi programi za testiranje , kada se testira tablet, u uporednoj tabeli prikazu bez odvajanja i telefone i tablete. Prvi telefoni su bili tako organizovani, da su imali poseban procesor za Aplikacije, a poseban za baseband stvari tj, za telefoniranje, pa se po potrebi koristilo ili jedno ili drugo. Takvu je organizaciju imao i Iphone na primer do verzije 4 , za 5-iicu ne znam, jer na IOS-u rade aplikacije, a za telefoniranje ne koristi IOS vec neki od mini RTOS-a. Menjali su os za telefoniranje.

Danas ovi najjeftiniji imaju sve u jednom iskljicivo u cilju ustede i smanjenja cena, gde naravno prednjaci Tajvanski MTK i jos neki Kinezi. Tako da kada telefoniras na Android telefonu, telefon ne koristi Android, nisu ludi da za tako jednostavnu stvar " pale " na primer 4 jezgra. A za aplikacije nema nikakve razlike izmedju telefona i tableta.

Kod telefona sa Atomom naravno da Atom u sebi nema deo za telefoniranje, vec to obavlja neki drugi cip, tako da je tu jos jasnije da nema razlike izmedju telefona i tableta kod izvrsavanja aplikacija-programa.

Poslednja izmena:
Nisam hteo da unesem pometnju, ali kao aktivan korisnik Nexusa, kad sam poceo koristiti ovaj tablet definitivno se oseca da secka, koci. jednostavno nije smooth kao na nexusu. Nikakvi testovi mi ne trebaju vec iskljucivo 'filing' pri koriscenju uredjaja. Znate ono kad predjete sa dobrog na losije..odmah se primeti sta ne valja🙂 Inace ne kazem da je uredjaj lis, opet bih ga kupio za ove pare..

Oba.

Nexus 4 ima Qualcomm APQ8064 Snapdragon, a to je Quad-core 1.5 GHz Krait sa Adreno 320 grafikom.
Asus HD7 ima MTK 8125, a to je quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 sa PowerVR SGX 544 grafikom.

Nexus 4 ima deleko bolji SoC, veći takt, pojedinačno su Krait jezgra brža od A7 i je Adreno 320 jača grafika. Plus N4 ima 2GB RAM, a HD7 1GB.

Poslednja izmena:
Od danas i ja postadoh vlasnik ovog tableta. 🙂 pošto imam i nexus 4, slažem se da je razlika vidljiva, ali koliko para, tolko i muzike. razmišljao sam i o novom nexusu, ali iako je to najbolji tablet danas, pored Nexus 4 nisam video svrhu da dam duplo para u odnosu na ovaj tablet. po mom mišljenju je dobitna kombinacija bolji telefon/slabiji tablet ili obratno. 🙂

Hmm..stavih D3 GO na tablet, ali nece da radi kaze uredjaj je rootovan (inace proverih, stvarno aplikacija ne radi na rootovanim uredjajima). Skin'o 'Root checker', kaze stvarno uredjaj ima root acces. Ne znam samo kako posto ga nisam rutovao, niti mi je padalo na pamet. WTF?

Ma radice mu sa HMR (i ja tako koristim) nego je neverovatno da ima rutovan uredjaj a da to nije uradio licno 🙂

To se desilo par puta na forumu, neko je prijavljivao, ne samo za ovaj uredjaj... Mada posto se ne desava to svima, moze biti da je problem u uredjaju, jer da je do aplikacije svi bi imali taj problem, ne? 🙂

Drugari, jel primetio neko screen flickering na svom tabletu? primetio sam na sivoj pozadini, posebno kad npr ulazim u tapatalk sa dark temom, da vidim linije koje se krecu (ako sam dobro objasnio). pored toga vidim i neke linije, slabija nijansa sive na ekranu? Kupio sam ga u Neptunu, rekli su mi da mogu u roku od 7 dana da zamenim ako primetim nesto...

Ortak zove ceo dan radnje po Beogradu i niko nema ovaj tablet, svi kao - dobicemo.. Da li ga uopste ima negde, e sad, ako nema, uzece vrv acer a1. Dajte neki hint 🙂

Poslednja izmena:
Drugari, jel primetio neko screen flickering na svom tabletu? primetio sam na sivoj pozadini, posebno kad npr ulazim u tapatalk sa dark temom, da vidim linije koje se krecu (ako sam dobro objasnio). pored toga vidim i neke linije, slabija nijansa sive na ekranu? Kupio sam ga u Neptunu, rekli su mi da mogu u roku od 7 dana da zamenim ako primetim nesto...
Нисам приметио ни цртице ни мртве пикселе. Има обичај да "трепће" дисплеј ако је смањена осветљеност до краја а таблет није коришћен пар сати на пример, али то прође брзо, ваљда се мало загреје, не знам ни ја. 🙂

Stavio, hvala..

btw. kad sam vec poceo da kudim, ajd da nastavim...🙂 Touch na tabletu nije bas najosetljiviji, naravno poredim sa Nexusom4 😛

A i kamera mu nuje baš najbolja,naravno u poredjenju sa Nexusom4 . Ajd ne spominji taj Neuxus4 ko boga te molim,počinješ žešće da smaraš,a i tema da liči na Asus MeMO Pad HD 7 vs LG Nexus4. Počinjem da verujem da to namerno radiš.😡

Poslednja izmena:
A i kamera mu nuje baš najbolja,naravno u poredjenju sa Nexusom4 . Ajd ne spominji taj Neuxus4 ko boga te molim,počinješ žešće da smaraš,a i tema da liči na Asus MeMO Pad HD 7 vs LG Nexus4. Počinjem da verujem da to namerno radiš.😡

Ok, evo editovao sam post, nema nigde Nexusa 4, samo ti da mi se ne nerviras 😉

Sad je bolje...
Pre: BMW je spor u poredjenju sa formulom.
Posle: BWM je spor.

Genijalno...

@ ASUS Srbija

Има ли шансе да MeMO Pad HD 7 добије подршку за USB OTG?

Sad je bolje...
Pre: BMW je spor u poredjenju sa formulom.
Posle: BWM je spor.

Genijalno...

Naravno da je bolje. Zavisi na sta si naviknut i na sta si naucio..(formulu ili yuga...)
Da ne bi sirili pricu previse, moja poenta je da sam od ovog tableta ocekivao vise, iako realno znam da za ovaj novac to verovatno nije i realno. Uzeo sam ga posto je nahvaljen na sva zvona, a sad vidim da i nije bas sve tako idealno, a verovatno ni ne moze biti. Ono sto sam ja naveo su neke mane i nedostaci koje ja primecujem i koje MENI pomalo smetaju. Recimo mojoj supruzi tablet leti i ne primecuje nista od ovoga sto sam ja naveo. Subjektivna kategorija. Opet, ponavljam, za ove pare ja bih opet kupio ovaj tablet...
Ti ako ne primecujes ni jedan od ovih problema, super, blago tebi, ja iznosim svoje iskustvo i misljenje 😉

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno