Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Može da se desi ali nije pravilo već izuzetak. Meni se za dve godine nije desilo nijednom, a baš sam protekle nedelje dobio dva paketa i nijedan nije bio "podlozan carinskom pregledu"(to piše na pečatu).
mom drugu je rodbina poslala slusalice iz amerike za koje je morao 90e da plati da bi ih podigao -.- uz obrazlozenje "ako neces da platis nase su" bas tim recima

mom drugu je rodbina poslala slusalice iz amerike za koje je morao 90e da plati da bi ih podigao -.- uz obrazlozenje "ako neces da platis nase su" bas tim recima

Pa sta je tu cudno, ako su slusalice vredne i ako imaju veliku vrednost.. U suprotnom lepo inspekcija ili sud, sta vec ide pa ce videti dal su njihove, za sve ima resenja samo mnogo lako odustajemo..

sta treba da zovemo organe vlasti da bi smo uzeli nesto sto nam pripada?
to je cist hohstapleraj...ako je ta posiljka stigla na odredjeno mesto znaci da je sve proslo kako treba i sve ispunjeno,jer u suprotnom ne bi stigla tu...kakav sad porez i ostale gluposti...zato ja naprimer nikad nisam kupovao online...treba da narucim nesto i da mi naplate 50e neki izmisljeni porez

Pa ko te tera??

O ``hohstapleraj-u`` mozemo do sutra ali ovo nije tema za to.. Pre nego sto neko nekom nesto salje, lepo se raspita kako ide.. Najjace da mu neko posalje sluske od 200-300e i da ne plati ni dinar, a nekog drugog da oderu za 80e.. Prvo se raspitas pa onda ulazis u ``kolo``... Ja sam porucivao stvari koje su jefitne preko DX.com i nikad nisam imao problema, a npr kad mi treba telefon ili tako nesto iz USA, lepo nadjem nekog ko ce da ga donese, pa se i strpim par nedelja, nego da dajem ovim nasim pare za to sto mi otvore kutiju i provire sta je unutra, ali sad pricati da ne treba porucivati online jer na carini rade lopovi je trabunjanje u najmanju ruku.. Ae svi da sednemo u auto i da idemo u Nemacku, jeftinije su jakne i patike.. Milsim ludost..

pa za te pare koje bi nam uzeli na carini bolje je otici licno -.-
a cek zasto bi morao da plati? kakve to veze ima sa njim? ako su jedne slusalice sigurno nije za preprodaju,a cim su one stigle gde treba znaci da je sve po protokolu sprovedeno i samo treba da ih podigne (bez nadoknade kao i svugde u svetu)
hoces da kazes da kad narucujes nesto jeftino sa dx nikad ama bas nikad nisi platio neki porez?
ja sam planirao da uzmem neku dodatnu opremu za ovaj tablet,ali znam da su mnoge ljude odrali kada su im stvari stigle :/
mnoge stvari su me interesovale sa dx,ali uvek odustanem kada zamislim kako ce neko priucen iz poste da me ubedjuje kako moram da platim neki izmisljeni porez...
secam se kada je srbija konacno dobila podrsku za paypall...svi smo se nadali narucivanju online,a onda je izasla reportaza na tv gde je onaj covek kupio knjige za 25e a platio porez na njih 30e -.-

pa za te pare koje bi nam uzeli na carini bolje je otici licno -.-
a cek zasto bi morao da plati? kakve to veze ima sa njim? ako su jedne slusalice sigurno nije za preprodaju,a cim su one stigle gde treba znaci da je sve po protokolu sprovedeno i samo treba da ih podigne (bez nadoknade kao i svugde u svetu)
hoces da kazes da kad narucujes nesto jeftino sa dx nikad ama bas nikad nisi platio neki porez?
ja sam planirao da uzmem neku dodatnu opremu za ovaj tablet,ali znam da su mnoge ljude odrali kada su im stvari stigle :/
mnoge stvari su me interesovale sa dx,ali uvek odustanem kada zamislim kako ce neko priucen iz poste da me ubedjuje kako moram da platim neki izmisljeni porez...
secam se kada je srbija konacno dobila podrsku za paypall...svi smo se nadali narucivanju online,a onda je izasla reportaza na tv gde je onaj covek kupio knjige za 25e a platio porez na njih 30e -.-

Sto se mene nista sa dx nisam platio vise od onoga sto su oni skunili sa kartice, ali nikad.. Mozda je sad drugacije zbog paypall-a, tj da su neki imali drugacija iskustva, ali ja nikad nista.. Naravno nisam porucivao ne znam sta sad.. Kablovi, futrole, olovke, folije, LED diade za kuhinju... Nista od toga nije naplaceno preko vrednosti..

Problem carine postoji, zato i treba sto vise da se ljudi zale koji su ugrozeni na ovaj ili onaj nacin da bi se to procistilo koliko-toliko.. Mislim ludost je da mu carinik kaze ili plati ili su moje..

A otkuda ti ideja da se nigde u svetu ne placaju nikakve dazbine na posiljke koje stizu iz inostranstva? Svugde postoje i carine i porezi. Razlikuju se samo stope i uslovi pod kojima se primenjuju.
I sta ti znaci to "cim su stigle znaci da je sve po protokolu"? To sto je neka posiljka stigla u neku zemlju ne znaci da se na nju ne placaju dazbine prilikom uvoza, znaci samo da je onaj koji je slao platio postarinu, nista vise.
Pozdrav

to nije uvoz kao kad ti narucujes robu koju ces prodati...a to nasi nece da razlikuju...
isto kao kad bi recimo ti bio kod mene i zaboravio tablet recimo i ja ti ga posaljem na kucu i platim postarinu...da ne treba mozda i porez na njega da placas?

Pa kad bi tako bilo, niko ne bi ni uvozio robu za prodaju, nego samo ono sto je negde napolju "zaboravio"...

Pozdrav

@probotzor pokrenuo si besmisleni offtopic svojim komentarom koji je takodje nema nekog smisla. Ja sam coveku objasnio da na ebay.com moze za sitne pare kao i svi ostali gradjani Srbije da kupi futrolu za hd7, i stojim iza toga jer i sam narucujem gomilu gluposti iz kine i samo jednom mi je naplacena neka postarina od 60 dinara, nikakva carina. Prica o slanju i carinama je na forumu prezvakana 100 puta na forumu, postoje teme o tome. Ovde se prica o konkretnom uredjaju i dajte da se drzimo toga.

Ajde ako neko ima neki predlog za futrolu sa ebay-a, dx, svejedno. 🙂 jel ima nesto slicno trans coveru po razumnoj ceni, ja nisam nasao nista?

ja nisam zeleo da pokrenem offtopic,ali kad ti se nakace svi da te ubedjuju kako je u redu da ti neko trazi dodatne pare za nesto sto si vec platio ili dobio ne moze da me ostavi ravnodusnim...ja se izvinjavam sto se to desilo zbog mog posta
jel moze onda neko ko se bavi kupovinom preko interneta i kome redovno stize roba iz inostranstva da napravi neki cenovnik ili guide kako da se to radi a ne plati nesto dodatno onoj nasoj bagri

Ooooo.... Gde spomenuh uvoz... 😛
Nisam kupovao nikad online preko grane, ali imam želju da probam, nešto jeftinije. Raspitaću se oko detalja u dhl-u oko dažbina, kako šta.
Sa druge strane, na žalost, ovo je Srbija, tako da ništa nije sigurno... u svakom slučaju, ako bude problema, ima da im presednem na razne načine dok ne isteram svoje pravo. :-D Mrzim nepravdu i lopovluk.
Ima transcover na ebay, ali bi vrv isto izašao kao i ovde sa cenom. Ima u gigatronu transcover za ~3500, koliko sam video...
A na ebay ima onih kožnih, rotirajućih, za 10e, dok ovde traže po 20e za nju...

Nikad ama bas nikad... a narucujem vec dve godine, gomila stvari mi je stigla. Ovako je u praksi, iz prve ruke, doduse posredno, tumacenje uprave carine: ukoliko u paketu nema racun za npr. patike ( sat, telefon i sl.) koje su sa 70 eura kupljene za 35 eura, placa se carina i pdv na vrednost 70 eura jer oni gledaju redovnu cenu. Ako ima racun na 35 eur-a a carinik posumnja da kupac robu nabavblja za preprodaju ( metodom ''odoka''), placa se pdv. Dakle, sitne porudzbine, cenom i kolicinom,, i nema brige, jer smo ostavljeni na milost i nemilost slobodnoj proceni Pere ili Laze, zavisi ko je od njih u smeni.

Opet me tablet odusevio. instalirao sam Modern combat 4, igra radi bez ikakvog problem, sa cini mi se punim efektima. tu je i dim, refleksija, sve. 🙂

Momci, jel neko uspeo da namesti "Auto screen on" da radi na HD7? Na Samsungu S3 mi radi, na HD7 neće.

Ono da mu ne bih jurio dugme da ga upalim, nego ga samo ljuljnem.

Stigao mi je cover za tablet dok sam bio na moru. Sad sam ga tek stavio, odličan je za 7.52$.

$T2eC16ZHJHUFFfy63p1fBR-2ov8Spw~~60_12.JPG

Stigle su i gorepomenute folije za koje je neko rekao da su loše, ali sam već bio uzeo neku na buvljaku jer mi je bilo hitno da zalepim zbog peska i soli i prašne tamo. Javiću kakva je ovih dana, cover slobodno možete da naručujete, zadovoljava.

kad god se nakacim na internet u zadnje vreme dobijam neki popup best apps of the day...kako mogu to da iskljucim i sta je to uopste

to ti se instaliralo uz neku aplikaciju, imas program koji skenira te reklame i kaze ti zbog kog instaliranog app-a iskacu, zove se - air push detector, ima ga na play store...

Tako je to kad se djubre instalira od nekih no name developera.

I ja sam porucio, ima i za US $6.54. Dali su mi vreme isporuke 18-30 dana, za koliko je tebi stiglo.

Punih mesec dana sam čekao. Sad je još jeftiniji, isplati se čekati 30 dana, sasvim je korektan cover.

Narucio sam i ja i za sebe i za curu. Samo, jel radi magnetic cover, jel pali ekran kad se otvori cover?

Meni ne radi 🙁 A upaljeno mi je u asus podesavanjima, ako je to "enable trans cover".

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno