Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A i kamera mu nuje baš najbolja,naravno u poredjenju sa Nexusom4 . Ajd ne spominji taj Neuxus4 ko boga te molim,počinješ žešće da smaraš,a i tema da liči na Asus MeMO Pad HD 7 vs LG Nexus4. Počinjem da verujem da to namerno radiš.😡

ajde ti lepo zaobidji ovu temu jer napadas ljude zato sto porede uporedive stvari -.-
naravno da ce covek da poredi sa nexusom 4 ako ima taj uredjaj,a oba su maltene ista vrsta uredjaja...idi na neki forum gde su tableti i laptopovi uporedive stvari pa tamo deli misljenje sa clanovima

inace ovo je tablet,sto se mene tice zadnja kamera mu ni ne treba...mogli su da je zrtvuju za malo bolji kvalitet izrade,ali sta je tu je...inace slike su upotrebljive,a video snimci su odlicni bar za moje potrebe

Poslednja izmena:
ajde ti lepo zaobidji ovu temu jer napadas ljude zato sto porede uporedive stvari -.-
naravno da ce covek da poredi sa nexusom 4 ako ima taj uredjaj,a oba su maltene ista vrsta uredjaja...idi na neki forum gde su tableti i laptopovi uporedive stvari pa tamo deli misljenje sa clanovima

inace ovo je tablet,sto se mene tice zadnja kamera mu ni ne treba...mogli su da je zrtvuju za malo bolji kvalitet izrade,ali sta je tu je...inace slike su upotrebljive,a video snimci su odlicni bar za moje potrebe

Druže,ova tema je o Tabletu ASUS MeMO Pad HD 7.Trebalo bi da se otvori nova tema o upoređivanju,pa da svi mi koji imamo ovaj tablet uporedjujemo sa svojim mobilnim telefonima.Evo recimo ova tablet je čini mi se brzi od mog Alcatela 997 a mnogo je brži od ženinog HTC Cha Cha. I šta sam sad rekao? Vredi li nešto?

tebi i dalje nije jasno zasto on poredi nexus 4 i ovaj tablet? i on ga nije uporedjivao tek tako nego navede sta mu se ne svidja kod tableta koje je kupio...
i ja mislim da je njegovo komentarisanje zadnje kamere na tabletu bespotrebno,jer em nije udobno slikati tabletom,em od tih kamera ne moze da se ocekuje nesto cak i na skupljim modelima...
tvoje poredjenje sa htc cha cha necu ni da komentarisem

tebi i dalje nije jasno zasto on poredi nexus 4 i ovaj tablet? i on ga nije uporedjivao tek tako nego navede sta mu se ne svidja kod tableta koje je kupio...
i ja mislim da je njegovo komentarisanje zadnje kamere na tabletu bespotrebno,jer em nije udobno slikati tabletom,em od tih kamera ne moze da se ocekuje nesto cak i na skupljim modelima...
tvoje poredjenje sa htc cha cha necu ni da komentarisem

Ko je komentarisao kameru? Ja nisam. Upotrebljiva mi je sasvim.
Ovo za uporedjivanje je bas tako kao sto kazes, kako drugacije, realno, oceniti neki uredjaj? Dok, pogledaj neki Review na sajtu (review uredjaja mislim) pa ces i tu da vidis da se karateristike uporedjuju sa drugim modelima, da bi znali sta je dobro, a sta lose. Naravno da ce tablet da leti ako predjes na njega sa Nokie 3310. Inace ja sam pomenuo onaj telefon sto ne sme da se pominje samo dva puta u temi, i to sam posle ovaj drugi post obrisao. Jos sam pomenuo da mi se ne svidja slabija osetljivost toucha, da mi ne radi D3 Go, i to je to.
Ovi sto su nervozni ili isfrustrirani, ***, zao mi je...

Poslednja izmena:
Ok.ajde da prekinemo ovu bezpotrebnu raspravu.Izneću svoje utiske o ovom tabletu.Kupio sam ga nov za 16500.din
Mialim da za taj novac nema bolje kupovine,Lepo je urađen,odličan ekran,lepo leži u ruci,jeste da krcka ali mi to ne smeta toliko.Teško se dolazi do nekog covera koji bi rešio to krckanje i zaštitio ga od oštećenja ali se nadam se da će ponuda biti malo bolja ubuduće i dosta su skupi da ne zaboravim.Treba odmah zameniti stock launcher nekim drugim...npr Apex odlično radi na ovom tabletu.Probao sam GPS ,odlčno radi.Moj je došao sa instaliranim Igo sa svim mapama Evrope i odlično radi.Kupio sam držač i punjač za auto(oko 1000 din.)Nisam primetio nikakvo usporenje ,sve aplikacije rade..Zahtevnije igre rade bez seckanja itd.Oni Asusovi programi su korisni i nisam ih brisao.Kamera je solidna ,video odličan u 720p.Vidim da se telefoni po veličini približuju tabletima tako da je malo veći bio bi extra.Inače staklo mnogo lako prima otiske prstiju i treba stalno da se briše.Ne znam da li ima zaštita da se kupi negde.
Sve u svemu i više sam nego zadovoljan i stvarno dosta nudi za relativno malo para.

Inače povezao sam ga preko hotspota sa mobilnim tako da imam i mobilni net.Brzina neta je dobra..ali to ovde u gradu ,ne znam kako će se ponašati nede van grada.Nisam ukapirao da li tablet više i brže troši mb od mobilnog.Plašim se da će brzo da mi pojede 1Gb koliko imam u paketu.Jedino da kao ruter koristim ženin koji kod telenora ima neograničen internet.

Poslednja izmena:
Naravno da je bolje. Zavisi na sta si naviknut i na sta si naucio..(formulu ili yuga...)
Da ne bi sirili pricu previse, moja poenta je da sam od ovog tableta ocekivao vise, iako realno znam da za ovaj novac to verovatno nije i realno. Uzeo sam ga posto je nahvaljen na sva zvona, a sad vidim da i nije bas sve tako idealno, a verovatno ni ne moze biti. Ono sto sam ja naveo su neke mane i nedostaci koje ja primecujem i koje MENI pomalo smetaju. Recimo mojoj supruzi tablet leti i ne primecuje nista od ovoga sto sam ja naveo. Subjektivna kategorija. Opet, ponavljam, za ove pare ja bih opet kupio ovaj tablet...
Ti ako ne primecujes ni jedan od ovih problema, super, blago tebi, ja iznosim svoje iskustvo i misljenje 😉

Naravno da nije bolje ispalo.
Nema veze na sta si naviknut, nego sta je norma ili "normalno", "standard... A formula definitivno nije "standar" u prevozu.

Na osnovu standarda mozes da kazes da je nesto "dobro ili lose". A na osnovu zelja/navika (u poredjenju sa istim) mozes da kazes da je nesto "bolje ili gore". Nikako obrnuto. DA na osnovu zelja govoris da li je dobro/lose.

Npr: Coveku zbog infarkta presade srce. To je dobro jer ce imati posle normalan zivot. A to sto on hoce/zeli da zivi vecno je njegov problem, pa sto njegova ocekivanja nisu ispunjena ne moze da kaze da je presadjivanje "losa stvar". Gore je od ocekivanog, ali je i vise nego dobro.

Naravno da nije bolje ispalo.
Nema veze na sta si naviknut, nego sta je norma ili "normalno", "standard... A formula definitivno nije "standar" u prevozu.

Na osnovu standarda mozes da kazes da je nesto "dobro ili lose". A na osnovu zelja/navika (u poredjenju sa istim) mozes da kazes da je nesto "bolje ili gore". Nikako obrnuto. DA na osnovu zelja govoris da li je dobro/lose.

Npr: Coveku zbog infarkta presade srce. To je dobro jer ce imati posle normalan zivot. A to sto on hoce/zeli da zivi vecno je njegov problem, pa sto njegova ocekivanja nisu ispunjena ne moze da kaze da je presadjivanje "losa stvar". Gore je od ocekivanog, ali je i vise nego dobro.

mozda bi trebalo da se presaltas na naki filozofski forum...:smash:
ja nemam nameru da se ubedjujem vise s tobom, posto ocigledno ne kapiras poentu (neces ili ne mozes - ne znam) 🙂

Poslednja izmena:
ljudi ajde stvarno prestanite -.-
gledajte,poredjenje je realno - jak smartfon vs tablet (ocekivano je da se ne prave tableti koji su losiji od nekih obicnih smartfona)
naravno da je smartfon skuplji jer ima podrsku za telefoniranje,3g i sve to...
isto tako oba uredjaja imaju quad core sto je takodje uporedivo
jedino sto telefon ima mnogo laksi posao da operise sa tim hardverom na dosta manjem ekranu...ubedjen sam da kad bi hardver iz nexusa 4 bio u 7 inch tabletu,da biste vi sto primecujete lag na hd7 isto tako primetili kako hipoteticki nexux 4 sa 7 inch ekranom ima problema sa lagom

ljudi ajde stvarno prestanite -.-
gledajte,poredjenje je realno - jak smartfon vs tablet (ocekivano je da se ne prave tableti koji su losiji od nekih obicnih smartfona)
naravno da je smartfon skuplji jer ima podrsku za telefoniranje,3g i sve to...
isto tako oba uredjaja imaju quad core sto je takodje uporedivo
jedino sto telefon ima mnogo laksi posao da operise sa tim hardverom na dosta manjem ekranu...ubedjen sam da kad bi hardver iz nexusa 4 bio u 7 inch tabletu,da biste vi sto primecujete lag na hd7 isto tako primetili kako hipoteticki nexux 4 sa 7 inch ekranom ima problema sa lagom

Nexus 4 ima sličnu rezoluciju kao i većina 7" tableta, tako da bi sasvim lepo radio u na 7" tabletima. N4 i novi N7 su jako harverski slični, a N7 gura 2x veću rezoluciju od HD7 ili N4. Za performanse je bitna rezolucija ekrana. Fizička veličina ekrana/piksela na utiče na performanse.

nisam primetio rezoluciju sry
ali sve jedno poredjenje nexus 4 i memo pad hd7 je sasvim korektno
jeste telefon skuplji ali sa razlogom

ja iskreno ne primecujem neki lag na tabletu,zato sam se i obratio onima koji primecuju

Meni stalno izbacuje ono "luncher has stoped". Jel se desava jos nekom ovo?

Meni stalno izbacuje ono "luncher has stoped". Jel se desava jos nekom ovo?

Poz,
Ovo se dešava kada se skida nešto sa updateovanog google playstorea. Obriši cache launchera u all applications.
Još bagova
Druga stvar koja baguje je sat u desnom gornjem uglu to je sad već normalno,
dešava se da sd kartica dismountuje iznenada, takođe softverska greška.
Četvrta stvar prilikom najmanjeg svetla low brightness na beloj pozadini ima treperenja već je rečeno dakle hardverski problem.

Imam već mesec dana ovaj bestbuy uređaj sve sam ovo preležao čekam sledeće.

Btw Pre neki dan se iznenada ugasi ekran lagano.

Pozdrav i srećno

Poslednja izmena:
Ne narucujte sa EBay-a one najjeftinije folije za ekran, tipa 4 USD za 3 pack - uzasni su za lepljenje, jedva zalepih treci komad. Dimenzije su ok, ali je neki problem sa lepkom, ne hvata svuda.

probotzor ne obraćaj previše pažnje na komentar bongec-a!😉
Persona cover će ti odlično završiti. Vidim da Pearl Black varijante trenutno nema.
Znači - Pink ili Yellow-Green. Oba imaš online.
U svakom slučaju dati 4500din za futrolu je po meni ludost. Al`kome ne smeta da se razbacuje parama - samo napred.😀
Izvini, da nisam nesto lose rekao,ili ti znas nesto sto ja ne znam? Molim da se moj nick vise ne spominje tokom nagadjanja i neosnovane patkometrije nabedjenih IT experata.

Koliko dugo treba da ga punim prvi put i da li je bitno da li je tada ukljucen/iskljucen?

punis ga dok se ne napuni baterija(nista preko toga)...on ima lithium ion ili polymer bateriju i one se ne formatiraju
ne bi trebalo da je bitno da li je upaljen ili ne kada se puni

Ja sam uzeo pre neki dan i iskreno, prezadovoljan sam. Namučio sam se da ga nadjem.
Jeste da nexus ima kvalitetnije kućište, ali i ovo je korektno. Neću fudbal da igram sa njim.

Jedino me iritira što nema folije da se kupe za ekran i što je mali, a skup izbor futrola.
Ako neko možda naručuje za sebe folije ili futrolu preko ebay, ne bi bilo loše da se skupi par nas i da se naruči o jednom trošku.
Eto, ako je neko raspoložen, neka se javi ovde, pa da se organizujemo...

Slanje je free a svako moze danas da izvadi karticu u banci koja radi na paypalu, tako da je grupisanje radi kupovine sa ebay besmisleno.

Ahaaa, jes`. Našao sam za besplatni shiping. Nisam navikao na takve uslove kupovine iz belog sveta... 🙂
Hvala na info.

i onda ti nasi lupe neki porez ili carinu ili ti procene vrednost pakete kako se njima svidja -.-

i onda ti nasi lupe neki porez ili carinu ili ti procene vrednost pakete kako se njima svidja -.-

Može da se desi ali nije pravilo već izuzetak. Meni se za dve godine nije desilo nijednom, a baš sam protekle nedelje dobio dva paketa i nijedan nije bio "podlozan carinskom pregledu"(to piše na pečatu).

Jel zna neko kako se sklanja notifikacija da je microsd kartica ubacena? stalno stoji u notifikacijama, bez potrebe.

Nazad
Vrh Dno