Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
На први поглед сам се одушевио карактеристикама и ценом овог таблета, чак сам и занемарио то што нема HDMI излаз, али сам се разочарао када сам сазнао да не подржава USB OTG. :trust:

E da iznenadio sam se da futrola u CT-u košta 4.5k dinara.
Sramota.
Ja sam za običan memo pad platio 18 eura futrolu i to a klase, olovku , zaštitu za ekran i krpicu 🙂

Pa to u takvim radnjama nabavljaju ili oni koji previse imaju ili oni koji ne znaju.. 😀 A to su obicno ovi prvi.. 😀

jel zna nego gde moze da se nabavi cover za ovaj tablet po nekoj realnijoj ceni

mislio sam na srbiju
nemam master card,visa electron itd,tako da ne verujem da mogu da kupujem bilo sta preko interneta
znam da ovi nasi naplacuju nesto dodatno i ako sam ja vec platio to sto sam narucio

Pa nabavi karticu. To je bar besplatno za sve gradjane, mogu i nezaposleni, studenti, djaci, penzioneri. Ne pitaju samo da posao ide. Naruci, ima od 4-5 $ pa na vise. Koliko para- toliko muzike. Uz svo cekanje da stigne i PDV na carini ispadne bar duplo jeftinije.

jel si siguran da je besplatno? a ona odrzavanja kartice i provizije neke?
za obicnu karticu uzimaju proviziju sto dizes svoje pare sa bankomata -.-

jel si siguran da je besplatno? a ona odrzavanja kartice i provizije neke?
za obicnu karticu uzimaju proviziju sto dizes svoje pare sa bankomata -.-

Za Visa Virtuon se placa samo pri podizanju 250 din i to je to dok god je vazeca.. Uplacujes iznose u valuti u kojoj ti hoces.. Najbolje je da ako kupujes u dolarima uplatis dolare.. Ili ako placas u evropljanima uplati evropljane.. Ovo je bitno iz razloga sto ako uplatis dinare a placanje bude u dolarima, banka ce ti po svom kursu ``menjati`` i onda moze da ispadne da te vise kosta menjanje nego sama obloga.. 😀 Ja tako radim i nikad problema nisam imao..

p.s. Bitno je napomenuti da Visa Virtuon je obicna kao nekada cekovna kartica, samo sa brojem racuna i onim trocifrenim kodom sigurnosnim, sa njom ne mozes podizati novac na bankovatu, vec iskljcivo mozes uplacivati na salteru.. Verujem da mozda moze da ti posluzi i za priliv novca iz inostranstva, ali nisam se raspitivao o tome, tako da ne mogu da tvrdim, ostalo je provereno i testirano i nema nikakve bojazni, jer na kartici uplatite male iznose, tako da i u najgorem slucaju da dodje do nekog ``hakovanja`` i slicno, glavni racun vam je bezbedan..

Poslednja izmena:
Vise od 50 posto komentara su negativni... Da li je ovaj tablet stvarno toliko los? Te los kvalitet izrade, te nema ovo, te nema ono... Uzeo sam Acer A-1 i vratio na servis posle 2 meseca jer nece da se puni ali mi je prodavac odma rekao da cu vrv dobiti zamenu ili pare nazad... Pa se nesto razmisljam da promenim za ovaj ali sve neki feleri pa me zanima da li je ovo dobra kupovina i na sta treba obratiti paznju pri kupovini...

gde si video negativne komentare?
nema hdmi,to je pisalo i u specifikacijama i to nekim korisnicima treba,nekim ne
kvalitet izrade nije los,ali ima jedan pojas u kojem se javlja skripanje,bar na mom tabletu

kako moze da bude los kada ima odlican ekran,micro sd slot,quad core procesor itd...za 150e
kvalitet izrade nikako nije presudni faktor,jer ovaj tablet stvarno pruza mnogo za ulozeni novac...mene licno nervira sto je plastika kao materijal jeftina i ne znam sto su stedeli na necemu sto je vec jeftino...da su izostavili zadnju kameru,ili da je mozda slabija bi bilo mnogo bolje resenje

ja sam ga uzeo i upalio u prodavnici pre kupovine, najvise zbog pixela, pre nego sto su se pojavili svi ovi negativni komentari, sad makar znas sta su mu slabe tacke pa mozes da odes u prodavnicu i na licu mesta istestiras tablet, a valjda i vazi onih 7 dana da ako nisi zadovoljan vratis, mada ne znam kakvi su prodavci po tom pitanju, za online znam da moze da se vrati u roku od 14 dana ali ja nisam hteo da narucujem online bas zbog potencijalnih problema, jer tehnika je tehnika...

edit: sto kaze probotzor, vise negativnih komentara su za otg, sto kazu da ce neki update resiti, a meni licno i ne treba jer za net koristim tetering kad sam vani, a hdmi mi takodje nije potreban...potreban mi je dobar ekran, kolko tolko snazan procesor, prednja i zadnja kamera, microsd slot, i par gigabajta za aplikacije bez da ga rutujem i da se ebavam...a sve to ovaj tablet ima po povoljnoj ceni... 😉

Poslednja izmena:
gde si video negativne komentare?
nema hdmi,to je pisalo i u specifikacijama i to nekim korisnicima treba,nekim ne
kvalitet izrade nije los,ali ima jedan pojas u kojem se javlja skripanje,bar na mom tabletu

kako moze da bude los kada ima odlican ekran,micro sd slot,quad core procesor itd...za 150e
kvalitet izrade nikako nije presudni faktor,jer ovaj tablet stvarno pruza mnogo za ulozeni novac...mene licno nervira sto je plastika kao materijal jeftina i ne znam sto su stedeli na necemu sto je vec jeftino...da su izostavili zadnju kameru,ili da je mozda slabija bi bilo mnogo bolje resenje

Nisam mislio nista lose samo ako vec uzimam drugi ne bih da i on bude felerican pa da se opet cimam.... Ovaj tablet mi je fantazija samo ne bih da se nerviram zbog tog skripanja, piksela a i "Asus Srbija" kad kaze da je FHD 10 kvalitetnije izrade odma mi se malo probudi sumnja za ovaj... Ma ludnica... HDMI sam imao na Acer-u i nikad ga nisam upalio ...

ja sam ga uzeo i upalio u prodavnici pre kupovine, najvise zbog pixela, pre nego sto su se pojavili svi ovi negativni komentari, sad makar znas sta su mu slabe tacke pa mozes da odes u prodavnicu i na licu mesta istestiras tablet, a valjda i vazi onih 7 dana da ako nisi zadovoljan vratis, mada ne znam kakvi su prodavci po tom pitanju, za online znam da moze da se vrati u roku od 14 dana ali ja nisam hteo da narucujem online bas zbog potencijalnih problema, jer tehnika je tehnika...

edit: sto kaze probotzor, vise negativnih komentara su za otg, sto kazu da ce neki update resiti, a meni licno i ne treba jer za net koristim tetering kad sam vani, a hdmi mi takodje nije potreban...potreban mi je dobar ekran, kolko tolko snazan procesor, prednja i zadnja kamera, microsd slot, i par gigabajta za aplikacije bez da ga rutujem i da se ebavam...a sve to ovaj tablet ima po povoljnoj ceni... 😉
Kako koristiš tetering? Da li može da se internet sa mobilnog iskoristi za surf na tabletu?Ako može pojasni malo postupak povezivanja .

Kako koristiš tetering? Da li može da se internet sa mobilnog iskoristi za surf na tabletu?Ako može pojasni malo postupak povezivanja .

Ako imas internet na mobilnom samo treba da upalis WiFi hotspot. Mobilni ti se zatim ponasa kao ruter / modem sta vec i ti se tabletom prikacis na njega 🙂

E jesam glup,a žena htela da me ubije što nisam kupio tablet sa 3g 🙂.Imam mobilni Alcatel 997 i paket od 1 gb mesečno.

Vrh... Ja sam do skoro imao 1gb preko paketa... Mislio sam da npr. necu moci bas skype da guram ali je konekcija bila bas dobra... Koristio sam WiFi hotspot i za laptop po potrebi te mogu reci da je bas super i prakticna stvar!

Pa internet ti je brz koliko i data konekcija. Ako upalis 3g na telefonu imaces na ta tabletu isti taj 3g, dakle 4-5 Mbit.

...vise negativnih komentara su za otg, sto kazu da ce neki update resiti...
Постоји ли нека званична најава за то? 🙂
То је нпр. мени битно, не због нета, него због прикључивања USB флеш меморије, читача картица, или GoPro камере.

Nema nista zvanicno, na xda tvrde da su kontaktirali neke asusove developere ili sta su vec i svi su im potvrdili da je otg hardverski moguc samo trenutno nije dostupan.

Ispao mi tablet i pukao ekran, koja tuga... 🙁
ima li neke nade da me ne oklempave 130 evra za popravku uredjaja od 150?
Puklo mi je samo staklo, radi touch i vidi se sve, ali mislim da to nema veze.

Ima, mislim da je samo staklo jeftino, bitno da je ekran ziv.

Ako je spojeno staklo i display onda nije jeftino. Tako se sada prave uredjaji da je spojeno sve. Moze staklo da se menja, ali onda moze da se osteti display (jer je zalepljen), a ako ostetis display onda do kur**...

Toga sam se i plasio 🙁

Edit:
19000 dinara košta popravka u ovlascenom servisu 🙁
ima li neko neku alternativu?

Poslednja izmena:
Popravka skuplja od uredjaja?Svaka im cast...
Uredjaj je previse nov da bi imao alternativu. Mada, veoma moguce da je zapravo identican sto se tice dimenzija i konektora onom u prvom Nexus-u, pa treba istraziti u tom smeru, ako jeste, onda ga je lako naci na e-bay/kineskim sajtovima pa se zamena mozda i isplati. Ako nije isti, onda jedino da cekas da se pojavi ali do tada mogu proci meseci...
Toga sam se i plasio 🙁

Edit:

Toga sam se i plasio 🙁

Edit:
nov je 17.790,00, eto alternative.
P.S. Ironičan sam, suludo je da je popravka skuplja od novog uređaja.

Poslednja izmena:
Popravka skuplja od uredjaja?Svaka im cast...
Uredjaj je previse nov da bi imao alternativu. Mada, veoma moguce da je zapravo identican sto se tice dimenzija i konektora onom u prvom Nexus-u, pa treba istraziti u tom smeru, ako jeste, onda ga je lako naci na e-bay/kineskim sajtovima pa se zamena mozda i isplati. Ako nije isti, onda jedino da cekas da se pojavi ali do tada mogu proci meseci...

Teško da se uklopi, odnosno, teško ga je precizno obraditi (pričam o staklu i touch-u)...

Pa alternative nema, jer ima i kineskih delova, ali pozdravi se onda sa touch-om, jer moze nekad da ne reaguje i tako, da se tripuje, da otkaze posle par meseci itd. Znas kako to ide sa kineskom robom.

Koja tuga... 🙁
Edit: Da li staviti neku foliju ili nesto, pa koristiti ovako ili baciti u kantu? Ja stvarno ne mogu da razumem ajde da je 100 evra zemena shvatio bih ali da je zamena 19000 a nov 18000 gde je tu logika...
Edit 2: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2416871 kako to resavaju negde drugde...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno