Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nisam od skoro. Još od 2009.

"ASUS tells us it will upgrade the HD 7 to Android 4.3 in the near future, but that still leaves the tablet ever-so-slightly behind the cutting edge."
http://www.engadget.com/2013/07/31/asus-memo-pad-hd-7-review/

Ja samo kažem ako su nešto obećali onda nek to i ispune.

Osim teksta na engadget-u gde oni navode da im je neko iz Asusa rekao da je planiran 4.3 za hd7, da li postoji igde zvanicno Asusovo obecanje dato na konfernciji za stampu ili na njihovom sajtu da ce hd7 dobiti 4.3?
Tekstove na sajtovima tipa engadeta ne treba tretirati kao zvanicne i uzdati se u to da je sve sto je tamo napisano istina.

Da Engadget piše samo gluposti i ne proverene priče.
Sigurno im nije rekao neki portir iz Asus-a da će Memo Pad dobiti apdejt.

Da Engadget piše samo gluposti i ne proverene priče.
Sigurno im nije rekao neki portir iz Asus-a da će Memo Pad dobiti apdejt.

Dobar deo vesti koje objavljuje engadget (i drugi slicni sajtovi) su nagadjanja ili neproverene informacije koje nisu zvanicno date, pa ih ne treba posmatrati kao 100% pouzdane.
Npr. informacija koju dobiju na standu Asusa (ili neke druge firme) NIJE zvanicna informacija. Sajtovi tipa engadgeta imaju obicaj da masovno prenose "poluzvanicne" informacije kao "pouzdane". Ako Asus nije saopstio na konferneciji za stampu ili na svom zvanicnom sajtu da ce hd7 dobiti Android 4.3 onda to znaci da nista nisu zvanicno obecali. To sto je neko iz Asusa uz kaficu pomenuo nekom iz Engadgeta da planiraju 4.3 nije zvanicna informacija.

Kako da razlikujes zvanicne od nezvanicnih informacija:

Ako je informacija tipa "iz Asusa su nam rekli ..." to je nezvanicno, odnosno "moze da bude, a nije sigurno".

Zvanicne informacije su tipa: "Asus je saopstio na konferenciji za stampu ...", "Asus je objavio na svom sajtu ...".

Poslednja izmena:
Asus-u je najlakse da cuti i da se pravi lud. Bas njih briga za korisnike. Zato vise nikad od njih nista necu da kupim.
A dok se oni zvanicno ne oglase, a ne verujem da ce se to desiti, za mene je validno to sto je neko iz Asus-a rekao Engadget-u da ce biti apdejta.
Ako to nije tacno trebali su da demantuju Engadget. Dobri su im kad trebaju da urade review, ali sve ostalo sto napisu nije validno.

Generalno sta toliko bolje nosi 4.3 recimo? Mislim ne fali mi nista na ovoj verziji pa nemam potrebu se ljutim na Asus. A ovaj tablet je i dalje sa najboljim odnosom cene i onog sto nudi.

E Miloše, propašće Asus ako ti ne budeš kupovao njihove proizvode...

Najbitnija stvar koju donosi Android 4.3 i zbog koje bi ti tablet sigurno mnogo brze radio je TRIM

http://pocketnow.com/2013/08/06/android-trim-support

Ostalo pogledaj ovde: http://www.phonearena.com/news/Android-4.3-Jelly-Bean-all-the-new-features_id45711

Ima puno unapredjenja kao i svaki apdejt.

E Miloše, propašće Asus ako ti ne budeš kupovao njihove proizvode...

Nisam ja ni rekao da ce propasti. Samo sam rekao da necu od njih nista vise da kupim. A sigurno ih necu ni preporucivati prijateljima.

Poslednja izmena:
Asus-u je najlakse da cuti i da se pravi lud. Bas njih briga za korisnike. Zato vise nikad od njih nista necu da kupim.
A dok se oni zvanicno ne oglase, a ne verujem da ce se to desiti, za mene je validno to sto je neko iz Asus-a rekao Engadget-u da ce biti apdejta.
Ako to nije tacno trebali su da demantuju Engadget. Dobri su im kad trebaju da urade review, ali sve ostalo sto napisu nije validno.

Ako sve sto pise na engadgetu uzimas za validno cesto ces biti razocaran. Ne samo po pitanju Asusa vec i drugih firmi.

A kada bi se proizvodjaci bavili demantovanjem svega sto pise na raznim sajtovima to bi bio glavni posao njihovih sluzbi za marketing i odnose sa javnoscu.

Najbitnija stvar koju donosi Android 4.3 i zbog koje bi ti tablet sigurno mnogo brze radio je TRIM

http://pocketnow.com/2013/08/06/android-trim-support

Ostalo pogledaj ovde: http://www.phonearena.com/news/Android-4.3-Jelly-Bean-all-the-new-features_id45711

Ima puno unapredjenja kao i svaki apdejt.

Nisam ja ni rekao da ce propasti. Samo sam rekao da necu od njih nista vise da kupim. A sigurno ih necu ni preporucivati prijateljima.

zbog cega ih neces preporucivati? zato sto nisu demantovali nekog levog novinara?

Ne, nego zato što ne apdejtuju svoje uređaje. Levog novinara? Lol! Engadget je jedan od sajtova na kome bi svaki tech novinar želeo da radi.

Bice glupo ako ne dobijemo official 4.3. ASUS je samo dao mali update sa 4.2.1 na 4.2.2 ali ipak cemo verovatno dobiti custom romove sa 4.3 ili cak 4.4, kolko znam u roku od nedelju-2 cemo najverovatnije dobiti cm10.1 🙂

Poslednja izmena:
Ja za čitanje koristim Comic Rack free, i takođe mi je 7" sasvim ok.

Verovatno ću zvučati nesposobno, da li bi mi poslali linkove za almanahe i alana forda na pm? Pogotovo AF ako nije u pdf.
Hvala.

Pozdrav svima, uzeh ovaj tablet pre neki dan, verziju od 16GB, ne znam da li je neko probao Real Racing 3 na njemu, meni igrica secka nenormalno, rezultat u AnTuTu benchmarku je 13429, nije valjda da je tablet slab za ovu igricu?

Nisam probao RR na tabletu, ali cini mi se da ima podesavanja grafike koja su po defaultu na very high pa probaj da promenis 😉

U vezi real racing 3, skini aplikaciju rr3 graphics, klikni enable i stavi na ipod 5 1, super grafika, a i nece biti laga, mozda tek tek kada se nadjes u masi izmedju 20+ auta... 😀 veruj mi, taj "template" je najbolji za dobru grafiku i super performanse, cak ces i videti i retrovizore iz cockpit-a bez onog ruznog gradinenta koje dobijes u low/medium 😀

Hvala obojici, uspeo sam sa ovom aplikacijom rr3 graphics, sad nije nesto extra grafika ali je bar igrivo. Hvala jos jednom

Pozdrav svima,

juce sam postao vlasnik ovog tableta ali verzije sa 8Gb (konkretno ovaj model http://www.winwin.rs/laptop-i-table...25-8gb-1gb-gps-bt-cam-android4-2-1181325.html ). Prvo sam se malo zabrinuo zbog kvaliteta izrade posto je ovde bilo komentara da tablet dosta skripi a i da ima mrtvih piksela. Na svu srecu ja nemam problema ni sa pikselima ni sa plastikom. Doduse uspeo sam da ga nateram da zaskripi samo kad sam ga stinuo kao sivonja ali generalno sam zadovoljan kvalitetom izrade.
Takodje super stvar je sto se tablet malo zagreva i to samo u predelu zadnje kamere. Pre ovoga sam imao prilike da koristim neki 7' Prestigio model, metalno kuciste, super izrada, ali se zagreva pri obicnom setanju kroz meni. Normalno to je zbog aluminijskog kucista koje dosta bolje prenosi toplotu ali isto tako to kuciste zna da ometa wifi signal (upravo se desava kod tog Prestigio-a koji nema bas dobar wifi prijem). Kod nas nema takvih problema 😀

Ono sto sam ja jedino primetio da se punjac malo teze 'otkacinje' ili ti izvlaci iz tableta. Relativno lako udje ali tesko izlazi 🙂 Da li je tako kod svih ili je to samo moj primerak (a mozda se u medjuvremenu razradi ulaz).

Pa moze se reci. Onako knap je napravljeno pa i kad se stavi dosta čvrsto drži i malo teže se skida, ne teško ali drugačije svakako nego na nekom telefonu.

to za teze ulazenje i ulazenje da izvines traje samo u pocetku, razradi se to brzo i nije raxlog za brigu...

I kod mene ja prvih par dana bilo tako, sad je ok, malo dok se razradi.

Ma prepostavio sam da je to slucaj dok se malo podmaze 😀

Mozda samo da napomenem za potencijalne kupce da je recimo ovaj primerak iz WinWin-a vec bio azuriran sa svim updejtima koji su do sada izasli.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno