Šta je novo?

Asus MeMO Pad HD 7

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema na cemu, nego sutra idem u ns pa moram da se naspavam 😛 ako naletis na neki problem, samo napisi, cim vidim probacu da pomognem 😀

Pa mislim da se gubi, ali onda znaci da se gubi i "debrickovanjem" posto ga uvek mozes vratit u "fabricko" stanje, a ne znam kako bi oni mogli da saznaju da si to samostalno "debrickovao" tablet, ako je tako dosao I iz radnje? Ne verujem da ni oni u servisu koriste neki drugaciji method "debricka". Mislim sve u svemu ako ti se nesto zezne hardverski, prvo bi trebao da ga "debrickujes" ako si imao neke veze sa rootom i onda ga vratis u servis, zato sto nemam pojma kako bi oni mogli da skontaju da si ga ti samostalno debrickovao ako i oni koriste isti metod?
Tako da u slucaju nekog hardverskog problema ako si imao root, custom rom, unlocked bootloader najbolje je prvo debrickovati tablet i dati ga u servis.

Ne gubi se, Android je besplatan i softver otvorenog koda, kao korisnik mozes da mu radis sta god zelis. Ti kupujes uredjaj, ne softver. Tamo gde sam ja uzeo HD7 cak i preporucuju rutovanje i navode da se time ne gubi garancija. Eventualno neko mozda proba da tupi o tome, ali ako se pozoves na trzisnu inspekciju odmah ce promeniti pricu.

Samo AOSP je slobodan kod. Dok Android stigne u naše ruke na nekom uređaju on postane prilično proprietary. Da nije tako za HD 7 bi odavno bilo 4.4 ROM-ova. Ali pošto MediaTek ne da drajvere od toga nema ništa.
Niko ti neće priznati garanciju ako ti je root-ovan tablet i možeš da se pozivaš na koju god hoćeš inspekciju. Obim garancije ne određuje prodavac već proizvođač. Nisam čuo da bilo koji proizvođač podržava root-ovanje. A preporuka prodavac kupcima da root-uju tablet je glupost. 99% Android korisnika nikad neće imati potrebu za root privilegijama.
Ja sam ranije uvek root-ova telefone. Sad već 6 meseci imam ovaj tablet i nijednom nisam imao potrebu da ga rootujem. Da mogu da stavim 4.4 verovatno bih, ali zbog malo šminke ne pada mi napamet.

Ja ne kontam bas te vase priče. Kada sam hteo telefon da čačkam bilo je:
Ako ga rootujem kao da ima veze kada ga mogu unroot i sve je kao pre i garancija ostane.
A ako otkljucam bootloader onda kod tog modela nisam imao opciju da ga zaključam opet i gubi se garancija. (osim valjda ako crkne ploca pa ne mogu da vide da je otkljucavan bootloader)

Da, mediatek nece da da svoj source kod, zato i nemamo cyanogenmod i ostala *****, ali MOZDA cemo ga kojim slucajem i dobiti, mediatek zeli da pocne da igra u high end ligi, a bez source koda ne znam ko bi ih kupovao... Bas zato sto nemamo source kod na xda ni ne daju da se otvoro tema... A sto se tice bootloadera na ovom tabletu samo flashujes stock rom i eto ti zakljucan bootloader, kao da si ga prvi put bootovao.

U BC Group, na akciji sa futrolom i 16GB karticom.

Naveli su da se rutovanjem ne gubi garancija u komentarima par puta. Nisu preporucivali rutovanje svakom, lose sam se izrazio, ali ako ih pitas za rutovanje, objasnice ti kako da odradis i preporuciti ROM.

U garanciji nigde ne pise da se rutovanjem i otkljucavanjem gubi garancija, pise da se moze izgubiti garancija ako se tim cinom osteti uredjaj (OC-om npr.) ili ako mu se promeni SN. Stoga, uvek mozes, ako znas da problem nije nastao zbog ruta, a prodavac ti pravi problem, da se pozoves na trzisnu inspekciju. Naravno, i sam bih prvo vratio na fabricko stanje da izbegnem moguce peripetije, ali nekad mozda neces biti u mogucnosti.

Evo mene opet. Sluzi li cemu email aplikacija ako koristim Gmail? Mogu li da je sklonim? I Browser onaj stock mi bode oci. E,da,kako ste instalirali N.O.V.A 3 ? Skidam igrice iskljucivo sa TPB i samo Nova i Betmen nece da se instaliraju.

Ne znam, probaj to za email, nova ovaj najnoviji update je USRALO sve, ima da ti se loaduje po 5 minuta, zato probaj da skines v1.0.0 verziju, inace sam ja skidao preko akaunta na kojem je kupljena nova na marketu 😀

Koje aplikacije koristite za klokovanje? Skinuo sam CPU manager,governor stavio na performance i nece da loaduje. Samo se pojavi sivi prozor preko ekrana bez teksta i stoji tu.

Pimp my ROM, super stvar, ne samo za cpu nego i za ostale zezancije.

Skinuo ga i skot nece da mi sacuva podesavanje. Odem na pimp my cpu,postavim na pervormance,stavim minimalnu brzinu na 754,ukljucim set on boot,restartujem ga,udjem opet i ono na hotplug opet. Gde gresim?
Je l` treba da podesim i ono IO scheduler?

Poslednja izmena:
Hmm, ako je tako onda skini trickster mod, tamo ces morati i instalirati busybox on rails, nadjes tamo za freq. Stavis kako oces i odes u "opcije" i stavis set kernel settings on boot. Mada ne znam za sta ce ti cpu clocker kad je ovo po defaultu odlicno,kad treba on ubrza, kad ne treba on uspori 😛 btw. Ako stavis na neki governor npr.performance on ce otkljucati 4. Jezgro ali cim prestanes da koristis tablet on ce se vratiti na 1 jezgro, pa ces morati da odes u freq. Odstikliras force pa opet stikliras i onda ides apply i onda ce ti se opet otkljucati 4. Jezgro, ali mislim da iaoko bude samo 1 jezgro ti cim pocnes nesto zahtevnije on ce opet otkljucati sve, mada isto tako bi bilo i na defaultu.

Pa,ako je tako onda mi i ne treba clocker. Dovoljno samo da ne palim power saver? Ja bih da iscedim maksimum iz njega,iako realno radi super. A ostale opcije u Pim my rom-u...pa,mislim da mi ETF treba da bih skapirao nesto tu. Isto i za gravitybox vazi,tu sam samo podesio procenat baterije i transparency na 100% podesio 🙂

Pa da, samo ne pali power saver zato sto on valjda sam klokuje max na 794 mhz, a sto se tjce pimp my rom a i gravitybox-a, vamo sam ukljucis ***** de pise boost performance... A za gravitybox tu cackaj sta god oces samo nemoj cackati lockscreen, kazu da zna da baci bootloop, npr mozes u statusbaru staviti colors, pa sve na belo da izgleda slicno kitkat-u, ako oces tablet da ti izgleda vise kao kitkat samo reci, mogu napraviti tutorial 😛

Bilo bi dobro kada bi pozadina mogla biti crna u podesavanjima. Ajde,kad budes imao vremena. Sada kad sam ga rootovao sam bas raspolozen da ga cackam,ucim 🙂

Za crnu pozadinu nisam siguran, mogu ti dati settings.apk koji je iz aosp rom-a i koji bi trebao da tutnes u /system/app ali nisam siguran da ce raditi, sad cu se raspitati na xda.

Da znam kako,ubacio bih ja superdragonov rom,ali nesto bih u rekordnom roku sje...pokvario.

Pa samo pratis instrukcije i to je to, ako nesto zeznes uvek tu imas cwm, samo opet flashujes rom 😀 i problem is gone 😛

Ti kazes" imas cwm, samo opet flashujes rom" a ja vidim samo one zelene brojeve i slova iz matriksa. Raketna nauka za mene 🙂

Pa znaci, uradis sve kao sto je napisano, kada stignes do zadnjeg koraka ti moras flashovati rom u cwm-u koji je u .zip formatu, tako da ako dodje do nekog bootloopa samo drzi power i volume up, udjes u recovery tj. Cwm i opet flashujes taj isti .zip, clear data, clear cache i dalvik cache i voila, sve radi, ko prvi put da si ga instalirao 😀 kapito? xD

Ajde mi posalji linkove,pa cu da probam sutra da odradim to. Vec vidim kako kolutas ocima 😀 Ako mi nesto nije jasno,imam koga da iscimam 😛

Cwm-clockworkmod, tj. advanced recovery, gde imas opcije kao sto su install .zip, clear dalvik cache i tako te gluposti, bez njega ne bi mogao da flashujes rom koji je napravljen u .zip formatu, u cwm dolazis tako sto drzis power i volume up, kada ti izbaci neki text ides sa volume up a selektujes sa volume down, udjes u recovery, ali posto si ti na stock romu kada udjes u recovery ti ces umesto cwma imati stock android 3e recovery de imas saml opcije: reboot, clear data, clear cache i jos nesto ja mislim, da instaliras cwm pratis uputstva u dragonovoj temi 😀

Edit: evo linka http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2503668 samo sto ces na kraju pre flashovanja rom-a morati flashovati drugi preloader da bi mogao lepo puniti tablet i onda flashujes aosp rom ili ovaj drugi "stock custom" rom.

Poslednja izmena:
E,hvala. Ti si na v2 i dalje? Radi li ti prednja kamera? Je l`okacio iko snimak neki gde moze da se vidi kako izgleda i radi?

Da, jos sam na aosp v2 ali kamera ne radi(ni jedna), dragonu je sada prioritet da popravi ovaj bug sa rebootom koji izaziva ubacivanje sd kartice, pa ce onda valjda kameru i onda na kraju ce valjda ubaciti neke opcije sa stock rom-a npr. Vamo umesto miracast-a ima hdmi.

Realno mi kamera i ne treba,ali,eto,voleo bih da je tu. Hvala tebi puno,opet,a sutra ocekuj da te cimam 😀

Ni meni ne treba, sutra verovatno opet idem u ns pa spavam tamo do nedelje, tako da ce sve operacije biti radjene preko tableta xd ali verujem da cu uspeti da sklopim onaj tutorial bez obzira na to 🙂

Nazad
Vrh Dno