Šta je novo?

Asus M3a

Moj ATI je Built by ATI.

Ja sam planirao poslije da ubodem 4850 u ovu plocu i mislim da bi radila normalno.

Asus 2600xt iz moje masine radi bez problema na ploci i malo je nelogicno da ploca sa amd cipsetom ne funkcionise sa ati-amd grafickom kartom

2600XT je drugaciji od obicnog 2600pro i lakse se instalira cak i u AGP verziji od 2600pro,valjda jer je luksuznije konstruisan,ne znam....Niskobudzetni ATI izgleda nece,drugo ASUS na ASUS-a je,je ipak najpametniji izbor :)
I meni je cudno to da AMD/ATI chipset odbija ATI grafiku,ali cim je NVidia ubacena sve je proradilo(kao i u mom slucaju)...Nesto je ASUS zabrljavio i na ASUS forumu svi teraju NVidiu,a ima i ovo pitanje.....

ovako, grafika je testirana na drugoj ploci i radi bez problema...
tako da je do M3A ploce

Ajd neko ko ima kombinaciju m3a i 5600+ neka postuje temps u idle i load.

f3 onaj na 2.9 ghz nisam bas gledao koji je codname, prolazi sve testove na 103c, a pritom je hladan na dodir, tj. nb |po asus probe2 ~45c| je mnogo vruci na dodir od cpu coolera.
Ajd ako neko iskopa neki fix neka postuje ovde.
Dakle idle ~30c, load 103c orthos prime 2h + stabilan xD, flesnut poslednji bios.

Poslednja izmena:
Ubaci AMD Overdrive i ocitaj temp. Meni M3A za x3 8450 ocitava 10-tak stepena vise.

Meni je ovaj HWMonitor jos najtacniji...Ima nesto u konstukciji ploce sto ometa tacno ocitavanje temperature,neko originalno Asus-ovo resenje,koje se razlikuje od AMD-ove preporuke za ovaj chipset....To sam citao na nekom stranom forumu!

Prilozi

• HWMonitor.jpg
    HWMonitor.jpg
    55.6 KB · Pregleda: 79
Ploca je bulja najgora, ima da je bacim lol

Ubacio sam ATI HD 3850 512MB GDDR3 i radi super!Konacno ATI koji radi...Super sam zadovoljan!Jos jedino sto ne mogu procesori preko 95W,ali ima i tu sta da se izabere...
Konacno je ova ploca sertifikovana od strane AMD/ATI!!!

Poslednja izmena:
Bolje batalite taj asus predjite na gigabyte

Imace sta da se ubode kad izadu 45nm procesori :)

@najj koliko vidim i kod tebe je asus :D

Jeste ali nimalo nisam zadovoljan oc nula bodova na ovoj ploci sutra mi dolazi nova ploca Gigabyte GA-M750SLI-DS4.

Eto a ja sam imao Gigabyte i oc je bio ispod nule. FSB nisam mogao da dignem vise od 10MHz ma sta mu radio. Sto se tice oc najbolji mi je bio Biostar sa njim sam klokovao proc nevjerovatno lako dok sam se sa ovim asus-om dobro pomucio i dobio sam rezultate priblizno kao i na Biostaru. Ovo mi je treca ploca za ovu konfiguraciju i za sada cu da je zadrzim jer sam pao finih para mijenjajuci ploce. A kad dodje vrijeme ce ubodem jedan X4 naravno 45nm i meni dosta ;)

To je zato sto uzimate jeftine ploce skuplje varijante su mnogo bolje.

Svi mi znamo da su skuplje varijante obicno i bolje. Ali evo Biostar i Gigabyte su ploce u istom cijenovnom rangu i dok Gigabyte nije htio da radi preko 210MHz za FSB Biostar je radio na ~285MHz. Ne kazem da je ovaj ASUS neka dobra ploca jer sam imao puno problema sa njom ali GA mi se nikako nije svidio bas zbog loseg OC-a.

Evo ja sam uspeo na Gigabyte GA-M750SLI-DS4 ploci da izvucem veliki oc 250x13 3250MHz uz napon 1.375v i mislim da moze jos bar 3300MHz, ko kaze da nevalja gigabyte a staroj asusovoj ploci nisam uspeo da prebacim 3060MHz. Sad cekam da malo zahladni pa idem na 3400MHz da vidim dali je stabilan, mislim da jos niko nije digao ovaj procesor na 3400MHz stabilno.

Evo ja sam uspeo na Gigabyte GA-M750SLI-DS4 ploci da izvucem veliki oc 250x13 3250MHz uz napon 1.375v i mislim da moze jos bar 3300MHz, ko kaze da nevalja gigabyte a staroj asusovoj ploci nisam uspeo da prebacim 3060MHz. Sad cekam da malo zahladni pa idem na 3400MHz da vidim dali je stabilan, mislim da jos niko nije digao ovaj procesor na 3400MHz stabilno.

Koliko te je koshtao taj GB? Ja sam u Aprilu za 65e kupio Biostar TA770 i nanjoj izvlachio 320FSB-a, shto je za plochu za AMD platformu na vazduhu dosta :type:

Kosto je puno oko 140eura mada ima da se nadje i za 120e.

Uvalise mi ljudi los primerak ploce ili je gigabyte ******, videcu da zamenim za neki bolji asus.
@neshtry ovaj asus izgleda fenomenalno samo skupo.

U biosu sam nasao opciju memclock value i onda ima 3 podesavanja auto, limit i manual. E sad mene interesuje u cemu je razlika izmedju limit i manual podesavanja?

Uvek ti je bolje manulno podesiti latence i brzinu memare mada moze i limit nevidim vecu razliku u tim podesavanjima, ja licno uvek stavim na manual 5-5-5-15 800MHz.

Mene interesuje valja li ta ploca za overklok ili je ko ostali jeftiniji asus modeli oskacena tako da nemozes puno veliki klok.

Uvek ti je bolje manulno podesiti latence i brzinu memare mada moze i limit nevidim vecu razliku u tim podesavanjima, ja licno uvek stavim na manual 5-5-5-15 800MHz.

Mene interesuje valja li ta ploca za overklok ili je ko ostali jeftiniji asus modeli oskacena tako da nemozes puno veliki klok.
Losija je za OC od konkurencije,zamisljena je kao ploca kucne varijante ali....
E meni se ovo svidja!!! :
http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9016395
i uzimam je cim ovu prodam!
Usporedba ove 2 ploce... :

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/ParalelniPrikaz.aspx?sif1=9016395&sif2=9010386&podkat=99

Poslednja izmena:
Vrh Dno