Šta je novo?

Asus M2N-E AM2

Sarmica

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2006
Poena
320
Nameravam da kupim ovu plocu,pa me interesuje da li je neko mozda ima i kakva su iskustva,jel ima nekih bagova sa biosom i tako to?Konkretno koliko je raspolozena za klok?

Mene M2N-E sluzi odlicno, jedini problem do flesovanja BIOS-a je bilo krckanje prilikom jaceg zvuka, ali je to novi BIOS otklonio. Mislim da je dosta dobra i preporucujem ti je :wave:

Povedi racuna kad budes kupovao memoriju ako hoces da OC.uzmi ddr2 800 jer sa ddr2 667 moze da bude problema kod OC jer ces morati da dizis napon za memoriju ako hoces preko 800mhz.(moj modul 1gb corsair ddr2 667mhz nece preko 820mhz sa 1.95v).Opet sa druge strane mozes da stavis mem. delilac na 533 ali onda dolazimo do onog cuvenog problema AM2 platforme i mem. delioca pa u ovoj kombinaciji to mozda nece raditi. Inace ova ploca daje max napon za mem 1.95 sto niije dovoljno za neki bolji OC memorije pa ovo moze da ti bude ogranicavajuci faktor za OC procesora.Moze da se eksperimentise sa CPU mnoziocem i mem. deliocem pa da neka kombinacija upali ali ja opciju promen multiplera u biosu ove ploce ja nemam a trebalo bi da postoji.Bar u knjizici od ploce pise da ima.pozzz

I mene interesuje dotichna plocha! Mislim da je uzmem, ali me zanima da li ce ddr2 667 da radi na njoj na ddr2 800 bez podizanja napona?

Dakle moj cilj je da na tu plochu stavim Atlon 64 3500+ (2.2GHz) i podignem ga na recimo 2.6-2.8?

Koja bi setovanja bila u tom sluchaju potebna, a da sve radi kako treba (da ne bude nekih brljivih vrednosti mnozioca.. itd?)

I mene interesuje dotichna plocha! Mislim da je uzmem, ali me zanima da li ce ddr2 667 da radi na njoj na ddr2 800 bez podizanja napona?

Dakle moj cilj je da na tu plochu stavim Atlon 64 3500+ (2.2GHz) i podignem ga na recimo 2.6-2.8?

Koja bi setovanja bila u tom sluchaju potebna, a da sve radi kako treba (da ne bude nekih brljivih vrednosti mnozioca.. itd?)

Memoriju ostavis na 667 a fsb podignes sa 200 na 250mhz.U tom slucaju CPU ti radi na 2750mhz a memorija na 786mhz.,sto bi trebalo da svaka ddr2 667mem. na def. naponu odradi bez problema.Mozda ces morati da podignes malo napon CPU za ovih 2,7ghz.Ovo bi bilo ukratko.Pretrazi malo pod forum "OC, modovanje i ostali ru;ni radov", imas dosta objasnjenja za uspesan OC.

Skoro sve memorije 667 radice ti na 800 1.95v. Iznad 850 ti vec treba veci napon tako da bi trebao da radis mod. Inace OC je odlican isao sam sa AMD 3500 do 2.9GHz ali zbog malog opsega napona za cpu i mem nisam mogao vise.

Ok, ja planiram da mu uzmem Kingston Value Ram ddr2(667) 2x512mb cl 5. To bi dakle trebalo da proradi na ~800.

<off> kolika mu je temperatura i sa kojim coolerom na 2.8 recimo? da li se previse zagreva?</off>

Radi ce ti sigurno na 800 jer sam i sa Kingston Value Ram isao preko 800.
Sve sam to radio sa box coolerom i otvorenim kucistem.

@frogman: HVALA na upozorenju! Ja bas mislio da se ponovim sa jednim WD 320GB SataII NCQ!!

Znachi, mora da se iskljuchi...?

ja bi imao jedno pitanje ... ova ploča i a64 3000+ box ... izgleda da imam *problem* s memorijom , jer jednostavno neće da radi ni u kom drugom modu od *auto* ... jedino što sam uspeo da ubodem da radi je bilo čini mi se 7x270 na 533 ... inače radi APSOLUTNO STABILNO na 9x250x4 , memorija je na auto (750) ...

probao sam naravno prvo da spustim množioc , ali ga ploča uvek računa x9 , iako tamo stoji podešeno 5-6-7 ... probao sam i napon da menjam , al ništa ne pomaže ... jel ima tu neka caka koju sam PREVIDEO , ili to stvarno ne može bolje usled nekompatibilnosti memorije ...

Na poslu komp na kome radim povremeno shljaka ok.Sata 2 disk je i nema probljem.
Ubodena je kingston value mem.Inace radi non stop a cesto se koristi za zahtevniju graficku obradu i ne pokazuje znake umora.Nije O.C. te tu nemam shta da dodam.:banana:

ja bi imao jedno pitanje ... ova ploča i a64 3000+ box ... izgleda da imam *problem* s memorijom , jer jednostavno neće da radi ni u kom drugom modu od *auto* ... jedino što sam uspeo da ubodem da radi je bilo čini mi se 7x270 na 533 ... inače radi APSOLUTNO STABILNO na 9x250x4 , memorija je na auto (750) ...

probao sam naravno prvo da spustim množioc , ali ga ploča uvek računa x9 , iako tamo stoji podešeno 5-6-7 ... probao sam i napon da menjam , al ništa ne pomaže ... jel ima tu neka caka koju sam PREVIDEO , ili to stvarno ne može bolje usled nekompatibilnosti memorije ...

Koji BIOS imas? Meni je bio problem prilikom OC, nije hteo da se restartuje, pa sam morao sve da vracam na default podesavanja. Posle fleshovanja BIOS-a sve je ok, mada opet moras mic po mic, znaci polako sve da dizes. Meni radi stalno na 258×9 sto mi je sasvim ok.

I ja sam imao problem prilikom OC,nikako nije hteo softreset,ali je to reseno nadogradnjom biosa na verziju 0502(to je zadnja sluzbena verzija).Meni sve radi ok na 310x 9,ali sam stock cooler zamenio sa coolermaster-ovim Hyper TH i sad ga drzi na 30(idle) do 40 stepeni kad je skroz opterecen.

pa bios jeste 0502 , i radio sam sve postepeno , zezao sam se ceo jedan dan , ali kao što rekoh memorija jedino hoće da radi kad je podešena na AUTO ... recimo vratim sve na default i samo memoriju spustim sa 667 (default) na 533 i neće da radi ... dosta čudno ... već sam se pomirio s tim da menjam memoriju , al reko možda ipak postoji neka *caka* koju sam prevideo ...

Uh.. Izgleda da je Asus bas pojeo go..a sa ovom plocom! Na Ananad-ovo forumu ova ploca stoji u stickey-ju i za nju postoji poseban thread, u kome se ljudi na 18! strana zale na najrazlicitije probleme vezane za ovu plocu, a li najvise problema otpada na probleme sa memorijom....

Znachi, prosto neverovatno da chovek kaze da jednostavno nece da radi kako treba iako su mu moduli 1.8V...

Dakle, ako je neko duze vreme koristi (OC-ovanu) neka kaze sta je i kako uradio i kakvih problema je imao(ako je imao)????

uh... ja se žalim što ne mogu da OC sistem preko 25% , a sad kad vidim da nekim ljudima neće da radi ni na *default* , mogu samo da budem prezadovoljan svojim rezultatom ...

inače vidim da su se pojavile još dve nove verzije biosa , 0602 i 0701 ... pa ako je neko probao nek javi utiske ...

Stavio sam 0602, pre toga 0502 i 0402, ne primećujem neku posebnu razliku. Proc i dalje neće preko 2.6 mada možda je to do primerka. 0701 je Beta pa baš i ne bi' da ga stavljam. 0502 je bio primetno poboljšanje u odnosu na 0402 jer do tad je iš'o do 2.4, sad ide do 2.6, kad uzmem neki bolji kuler biću još sigurniji može li još.

Poslednja izmena:
evo ovako ... ipak sam zamenio memoriju , uzeo sam običan KVR667 2x512 , i sad je stvar potpuno drugačija ... dakle 290x9 potpuno stabilno , ali tek na 1,55v a tu već nastaje problem s hlađenjem jer box to nemože da odradi (temperatura dostiže 60c) ... memorija je na AUTO za sada pošto nemam baš vremena , ali bez problema radi u ovoj kombinaciji na 870 , s tim što izgleda ima još lufta ... dakle sad je na redu hlađenje , da bi se išlo dalje ...

Uf, al mi napljuvaste plocu! Pre 2 meseca sam drugarici stavio u konfiguraciju bas ovu, OC-o sam je, nikakvih problema nije imala...za sada! :mad:

Da li je neko pokusao da ukljuci Qool&Quiet na ovoj ploci?

Ja imam problema da nateram da radi kako treba...svaki put kad ga ukljucim windows se zapuca posle par minuta,da li neko zna u cemu je problem?

Vrh Dno