Šta je novo?

Asus EN9800GX2 Problem

Covek koji je prodao je i vise nego korektan tako da u to ne sumnjam uopste. Inace, poverenje je na prvom mestu pored potrosenog novca. Pazaricu kod njih dosta toga i u skorijoj buducnosti, nekako se udaljavam od Eurolinka ( da ne bude reklama ) zbog nekih stvari koji ipak nisu za javne rasprave u ovoj temi. Razmisljam ozbiljno da uzmem neku nForce plocu najnovijeg datuma, mozda sa njom resim problem, ne znam ni sam vise i da se udaljim od Intel cipsetova kad vec koristim samo nVidia karte...

Pogledaj malo test na sx forumu i kad sve lepo procitas shvatices da ti nije resenje ni nForce Chip set koji bez obzira sto gura veliki FSB se preterano greje i ima losu komunikaciju sa GX2...P.S.Nesto se nije ni proslavio ni sa QX-om!

Poslednja izmena:
Cuti ne spominji mu ime...To je sada postala javna tajna😉...Eno ga upravo dzogira...Sprema se za fight da mu odbijem malo bubrege onako drugarski😀😀😀

hahaha😀 znaci zato ga nema nesto na benchu.... izgleda da ce se onaj fight sa "one" 9800 GTX oc teme ipak odrzati, ha?😛:d

sorry za off ostalim forumasima

Koliko je koštala dotična konfa., živo me zanima?
Nadam se da pitanje nije neumesno.

Tolika lova slupana u makinu, a nije se setio da ubode neku drugu grafu koja je 100% ispravna.

POZDRAV svim forumasima i ljudima dobre volje,

Sve instalirano kako treba, Vista x64 ili XP x64, drajveri kao prodju, sve kao bude OK ali cim pokrenem npr. 3d studio ili pak neku igru, ubija koliko sece. Zna li neko o cemu se radi i sta moze da bude?

Detaljnije:
Instalacija drajvera je isla sledecim putem, ceo sistem sam oborio, podigao sve iz pocetka, instalirao sve po P.S.-u, kao sve radi sa grafikom ali jok. Pre ovoga sam imao 8800gtx koja je radila savrseno do poslednjeg dana boravka kod mene. Inace, konfiguracija je sledeca:

Intel Core 2 Quad QX6850, 3GHz, 1333FSB
Asus Rampage Formula X48 cipset,
Thermaltake Big Water Pro 760 vodeno hladjenje
8GB Kingston HyperX DDR2 1066 Dual channel
Asus EN9800GX2,
3x500GB Seagate 16MB kesa,
Chieftec napajanje 1200W RP,
Thermaltake Kandalf kuciste
Dell 3007FPW 30` monitor

Nikakav 32-bitni XP ili Vista ne dolaze u obzir posto imam 8GB memorije a on mi vidi samo 3GB tako da to pada u vodu.
Dao sam para i para na ovo cudo a opet nesto mora da me pr*ca*. Sumnjam na drajvere posto na Visti x64 nisu uopste prosli instalaciju do kraja, kao instalira i kad zatrazi restart, uradim to, medjutim, nigde ni traga od drajvera kad se sistem podigne. Nakon toga puknem i dignem XP X64, prodje instalacija drajvera do kraja, sve kao OK, sve radi ali 3d studio jok i ove bedne igre iako ih ne igram, kako bih drukcije probao grafiku, morao sam da instaliram taj svuda pominjani Crysis sa svim patch-evima, sve proslo, pokrene ga i kad krene, ubija koliko sece... Drajveri koji su probani su najnoviji nvidia drajveri za x64 vistu ili x64 XP, Forceware 174.54, jedino sto nisam probao guru3d drajvere 174.85 beta za x64 Vistu ali smatram da oficijalni drajveri stable varijante za ovu graficku kartu moraju da rade. Ne znam sta raditi, zaista.

Hvala Vam unapred.

Pazi, Windows XP 32bit ce vec u SP3 najverovatnije da podrzava 8GB rama. Ako ne, cuo sam da moze neki tweak da se radi u Windows XP 32-bit sa PS2 tako da sam uneses kolicinu rama. (Radi sigurno sa 4 GB, sto ne bi i sa 8?). Tweak je u Registry, samo ne znam gde tacno bese. Googlaj!

P.S. Ako i posle nece, mozes uvek delove meni da prodas (upola cene, naravno, ipak su polovni) a ja cu da nastavim sa njima muku da mucim. 🙂

Poslednja izmena:
Pazi, Windows XP 32bit ce vec u SP3 najverovatnije da podrzava 8GB rama. Ako ne, cuo sam da moze neki tweak da se radi u Windows XP 32-bit sa PS2 tako da sam uneses kolicinu rama. (Radi sigurno sa 4 GB, sto ne bi i sa 8?). Tweak je u Registry, samo ne znam gde tacno bese. Googlaj!

P.S. Ako i posle nece, mozes uvek delove meni da prodas (upola cene, naravno, ipak su polovni) a ja cu da nastavim sa njima muku da mucim. 🙂

Odkud ti to ??

@Nexilon: ovo sto si izjavio za win 32 i kolicinu RAM-a je totalna dezinformacija.

@Nexilon: ovo sto si izjavio za win 32 i kolicinu RAM-a je totalna dezinformacija.

Tako je, i odgovor je vrlo jednostavan... Ni jedan SP ne moze da promeni arhitekturu operativnog sistema koji kod 32-bit sistema ne adresira vise od 3gb memorije.

Hackom u registriju ono sto radite je samo menjanje imena odnosno velicine memorije koju vi mozete informativno videti u nekim programima... a to ne znaci da ih i win vidi.. sasvim suprotno... gigabajti su tu ali ih win ne adresira..... odnosno ne koristi....

Pozz :wave:

pa druze, posto vidim da delimo istu igracku zaludjenost, a i isti problem sa grafickom, trenutno resenje je jednostavno da je vratis, kao sto cu i ja o'ma u ponedeljak. To nije samo tvoj i moj problem, vec problem koji postoji i na mnogim stranim forumima. Naime, u pitanju je video memorija (load textura u video memoriju), tj kad god treba nesto novo da se ucita grafulja se shlogne(zasecka poshteno) , dok napr u benchmarku 06 nema seckanja jer se sve teksture prvo ucitaju u video mem pa tek onda puste. Sve to nije niti vezano za hardware koji imas, niti za op. sistem niti sa drajverima za graficku (probao sam i na drugim plocama). Sve u svemu vracam za sada na good old 8800gtx, a razmisljam se da je mozda bolje da mi jednostavno vrate pare i da za koji mesec uzmem sledecu generaciju GTX-a. Mislim ono, wtf , nisam uzeo high end graph card da bi surfovao netom i gledao benchmark testove. Ta graficka odlicno radi kad radi(citaj 'kad nije falicna'), ali ovako... Sve u svemu bilo bi dobro da ostanemo u kontaktu i razmenimo dalje utiske po ovom pitanju pozzz

U jeeeeeeeeeeeeeeee, dobro da je nisam kupio:banana: Ha ha salim se naravno, nego bas me cudi da takva jedna kompanija (nVidia) dozvoli sebi tako nesto:wall:. A ta tvoja kog je proizvodjaca:wave:

@Rektum - Nije mi jasno sto si isao na 9800x2. Zar ti nije bilo bolje da uzmes 2x9800GTX ili 8800GTS SLI nego tu jednu 9800x2 nakazu ? kad vec imas SLI plocu, hajde da imas neku intel plohu koja ne podrzava SLI, ali ovako mislim da si se debelo za*ebao.

Mozda je hteo decko da nabode jos jednu, mislim nakazu 🙂 x2

@Rektum - Nije mi jasno sto si isao na 9800x2. Zar ti nije bilo bolje da uzmes 2x9800GTX ili 8800GTS SLI nego tu jednu 9800x2 nakazu ? kad vec imas SLI plocu, hajde da imas neku intel plohu koja ne podrzava SLI, ali ovako mislim da si se debelo za*ebao.

covek se zaje*** koliko i ja... pa sta sad....😛

@Arko: ti se nisi zeznuo🙂 Tebi je dosla pokvarena kartica. Znas dobro sta mislim o 3870x2.

poz
M.

Sta ce mu 9800gx2 takav falican,uzmi ATI 3870X2,brza je od sve i jedne nvidije sa jednim gpu.

Nedaj Boze da Ati ima falicnu graficku za 400 evra.Pa nvidia fanoovi bi popadali od srece.

Nedaj Boze da Ati ima falicnu graficku za 400 evra.Pa nvidia fanoovi bi popadali od srece.

Hehehehe, ne radi se sada o tome vec svi dizali galamu i dreku oko 3870X2, a sada ovi iz Nvidie izbacili u prodaju ovu kantuX2, i svi šuš, kao niko ne primecuje ovaj fijasko.

A vi se svi primili na pricu Bena Chmarka 😀, e lozane....a najsmesniji mi je Flight (lol, ja napiso Stormwatch)...covek vec video fijasko :d

Poslednja izmena:
A vi se svi primili na pricu Bena Chmarka 😀, e lozane....a najsmesniji mi je Flight (lol, ja napiso Stormwatch)...covek vec video fijasko :d

Nisam ja video fijasko, vec ovi sto kupise ovu *******cijuX2, i ti si meni smesan pogotovu kad' se setim tvojih pisanija, eto cisto da znas da je uzajamno. 😀

Kako god, samo ti kazem da lik ovde podhebava, to je radio i ranije, a ni pokretac teme mi ne deluje ozbiljno...i mislim da nikad nije upalio 3DS Max...

Kako god, samo ti kazem da lik ovde podhebava, to je radio i ranije, a ni pokretac teme mi ne deluje ozbiljno...i mislim da nikad nije upalio 3DS Max...

Izvini onda, nisam obratio paznju, pa te nisam ni razumeo u prvi mah 🙂 Onda necu vise uopste da obracam paznju na ovu temu do daljnjeg.

Poslednja izmena:
ajde lepo cmarko i joksimovic neke shot_ove ako ne o'ma da padne ban i da moderi provere preko IP_a koji je regularni nik shaljivdzije pa i njemu jedan permanent.

Evo dosao sam posle nekoliko dana ponovo na ovaj thread. Dakle, kao prvo pozdrav svima, kao drugo NE VERUJEM STA OVDE CITAM.
FACT1:Sustina mog prvog posta bilo je obracanje mjoksimovicu u vezi zajednickog i problema sa grafickom, gde ja u opste nisam trazio odgovor na isti, niti sam razglabao temu, vec sam sam dao odgovor na osnovu sopstvenih zakljucaka izvedenih po deduktivnom principu .
FACT2:Isti taj odgovor poslao sam njemu direktno i nije mi odgovorio, ali ok mozda je decko vratio karticu i sad nema kako da odgovori (jel?😛).
FACT3: P5N32E-SLI plocu kupio sam pre skoro godinu dana(po preporuci Marka, jednog od moderatora od kojeg sam i kupio qx6700) i da jesam se 'zaj**o' jel sam uzeo dve 8800gtx (kad volim Krajsis-a :d),
FACT4: nex99 - get a life. Naime ja sam na benchmarku poslao svega 2-3 posta otkada sam izvadio login i nisam upadao u nikakve svadje, jer po prirodi nisam takav osim ako mene neko direktno i bezrazlozno ne isprovocira. Sad bih i ja verovatno (a po tvome nahodjenju) mogao pretpostaviti da si ti od onih likova sto provode svoje male zivote u nekoj iluziji da je sve jako komplikovano, da se iza svega krije jos po nesto, koji svakome meri reci i trazi neke ne vidljive rupe u njima (kao: sve je engma uvijena u zagonetku a ja sam jako pametan i sve cu da odgonetnem). Mnogo si bre FOBICAN. Sad ces verovatno hteti da kazes i da sam, po strukturi mojeg odgovora, ljubitelj detektivskih romana ili vatreni citatelj Serloka Holmsa.E PA NISAM!!:smash: Neko je jednom lepo rekao: vecina ljudi ce kada izadju na ulicu videti lepu devojku, lep auto, sunce kako sija, klince kako se igraju, a neko ce izaci i prvo sto ce ugledati je ono go*no sa strane koje je neka zivotinja ostavila i nista drugo sem toga.
Citat:
Citiram korisnika: nex999 Pogledaj poruku

haha stvarno si piece of work zvucis ko jedna baba u mom komsiluku : 'znam ja, da da osetila sam ja a i komsinica je meni rekla da sve ove promene vremena- te kisa, te toplo te hladno, to nam sve oni ameri preko onih tanjira u svemiru upravljaju da nas kontrolisu'.
FACT5:kao sto sam ranije rekao poslao sam oma u pon brzom postom graficku u grapollo group gde su mi odma u utorak javili da je stigla i da me pitaju u cemu je problem. Odgovor jos nisam dobio(sto me i ne cudi, drzace se onih 45 dana ko pijan plota).
FACT6: ja nikad nisam rekao da je to neki masivan problem sa 9800gx2, vec da na mnogim forumima ima ljudi sa istim problemom koji su jednostavno vracali kartice:
http://www.overclock.net/nvidia/314045-9800gx2-returned-store.html
FACT7:ja sam hteo da uzmem dve 9800gx2 ali poslo ovoga najverovatnije cu sacekati sledecu gen.
FACT8:Sve ovo nebi pisao da Pera nije otisao u policiju
FACT9:Necu vise odgovarati na ovakve prozivke tipa nex999
FACT10: Flight je vidi se jedan ok lik a i svi ostali.
CONCLUSION:Zivot cine jednostavne stvari, samo ih neki mnogo zakomplikuju!
jedina polu-tacna stvar u mom izlaganju je onaj TOSHIBIN hdtv koji jos nisam uzeo, jer se jos uvek lomim dali da uzmem njega ili Samsung LE40F86BD (ah te slatke muke) ali cu imati nesto od ta dva do kraja sledece nedelje 😉
Pozdrav smima i sve najbolje :wave::wave::wave:

E, ajde ne preteruj.Meni nije ni na kraj pameti da se svadjam, ali ***...jednostavno, ne ulivas poverenje 😀
bench01.webp

A jos reci da ovaj Chmark ima sasvim slucajno istu sliku i istu analnu fiksaciju 😀

Odagnaj sve sumnje tako sto ces postovati c-puz, gpu-z shotove i validacije.

haha 'istu analnu fiksaciju' volim dobar smisao za humor ali to sam i ocekivao sa ovim nick-om. Naime da, to jeste moj post(taj nalog mi je otvoren na poslu i vise ga necu koristiti) i ako neko vidi ista lose ili ne primereno u tom postu onda stvarno ne znam sta da kazem (takodje se kao sto sam i ranije rekao, vidi na njemu da sam poslao svega dve poruke). Na stranu sve to, da bih vam odagnao sve sumnje poslacu vam nesto jos bolje - FOTKE (posebno za svaku komponentu i sve skupa) koje priznjte tesko mogu da se nameste. Mada je ovo otislo predaleko ucinicu to samo da zatvorim ovaj krug sumnje. Fotke vam OBECAVAM saljem od nedelje zajedno sa slikom novog HDTV-a.Cak cu vam na slici ispisati na istom tom hdtv-u nesto kao: Za bencmark forum datum taj i taj. Ako vam ovo nije ok, onda ni ne zelim dalji odgovor. Ok? pozzz! :wave:

To sa vise naloga nije bas po pravilima foruma, otkud neko moze da zna da li si ozbiljan.A i taj lik sto je ostavio post posle tvog (Just Chmar) je napravio dodatni mess.
Stavi i GPU-z,CPU-z.Ovde je bilo svakakvih Baltazara koji su slikama branili cast.
Ako sve bude OK, ja cu se lepo javno izviniti.

Ako sve bude OK, ja cu se lepo javno izviniti.

Takodje cu se i ja izviniti. Ovde se samo priznaju verifikovani shotovi iz cpu-z i gpu-z programa tako da ti druge slike nisu potrebne, stoga poziv da okacis iste i dalje stoji.

Nazad
Vrh Dno