- Učlanjen(a)
- 20.10.2007
- Poena
- 955
Mozes, ali sumnjam da ce ti se svideti cena svajcarskog wcdma rominga.
-sbb net preko lan-a mi ne radi , sta uraditi?
a mene bi interesovalo da li bi xandros linux prepoznao tih 2GB (citao sam na netu da treba nesto da se cacka, ali nisam siguran)
Da li neko zna koju tacno memoriju mogu da uzmem od 2 gb i koja bi radila ok na Asusu
pozdrav!!
Dobro ljud(ov)i, ima tema za Aspire one.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=166078
Šta sad treba da se u temi o Eee diskutuje o svemu 🙂?
I Wind i 2133 imaju po temu, tako da nema potrebe 😉.
jel ovo odgovor za mene? 🙂 Imam internet pre paid paket promonte-a, ali ne i njihov modem. Jesi siguran da bi ga Xandros prepoznao, bez nekih specijalnih peripetija??u vezi interneta i 3g - i telenor i mts imaju 3g kao uslugu, ugavnom u većim gradovima. gde nema 3g, ima edge. za manje od godinu dve očekujem da skoro cela srbija bude ne hsdpa nego i hsupa. možeš da se povežeš nekim usb modemom koji će prihvatiti sve sim kartice ako je unlockovan, odnosno kartice samo tvog operatera ako je kupljen uz neki rate plan (paket).
slično važi i za telefon, s tim što se na njega povezuješ pomoću bluetooth-a. da bi ovladao tajnama povezivanja na default linuxu (xandros), isprati par tema na eeeuser forumu. provereno stvar radi.
svi veliki evropski gradovi uglavnom imaju hsdpa 3g mrežu (naprednija od wcmda 3g-a), verujem da je tako i sa švajcarskom.
gprs roaming je pljačka najveća, najbolje bi bilo da nađeš neki lokalni paket poput internet pre paid paketa promonte-a sa maksimalnom dopunom (tamo na vaučer od 25 eura dobiješ 2 gigabajta bez tarifnih jedinica, što je po meni sasvim ok)
siguran?
naravno da nisam, ali treba probati.
mada, koliko vidim, tebe mrzi da proguglaš i nađeš rešenje.
pa sad, preporucujes kupovinu modema, koji inace kosta 100€, a da nisi siguran da ce i raditi na EEE?? :S: Sto se tice guglanja, na bilo kojem mjestu gdje se pominje EEE i neki SE telefon povezan kablom, niko nije uspio da nadje resenje, svi samo postavljaju problem. Mozda bi radilo preko BT-a, mozda i ne (nemam BT, a uspjeh ostvaren sa Nokijama, ne i SE), ali generalno, ako mi zaista zatreba, mislim da cu instalirati XP na externom HDDu i to bi bilo to...
logika rada takvih uređaja mi govori da neće biti problema. opet, pošto nisam probao ne mogu da tvrdim da je tako u 100 od 100 slučajeva.
joriq, loša ti je logika. modemi imaju manje više standardni set komandi kojima im se pristupa. pojam drajver je uveo windows, i van tog operativnog sistema nemaš problem sa istima.
pj - promonte nudi nekakav modem, video sam na prosteru. traže 100 eura za njega. zato i sumnjam da je 3g, a i ako jeste, teško da je hsdpa.
mislim da smo vec pretresli ovu pricu, ali da vidim: ti si se povezivao preko bluetootha, ja preko USB kabla. Nemam BT.e sad... zašto tebi ne radi w950i je tema za priču, ali rekao bih (ispravi me ako grešim) da si pokušao "plug and play" i da nije radilo.
meni je radio (radi) gprs (edge, 3g... svejedno) i sa PALM handhelda (tri različita) i sa eee pc xandros mašine, a povezivao sam se preko raznoraznih telefona (SE T300, P800, T68i, NOKIA 6021, 6233) i NIKADA mi nije trebao nikakav drajver, osim kada sam koristio kućni računar u kom slučaju mi je trebao drajver za bluetooth.
eee user forum - riznica znanja koju vredi otvoriti, pogotovo kad imaš problem.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari