Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

Mozes, ali sumnjam da ce ti se svideti cena svajcarskog wcdma rominga.

zasto prosto ne odesh u prodavnicu racunara i pitash da ti daju specifikaciju i ako imash problem sa engleskim da zajedno sa prodavcem kojem jeste cilj shto vishe stvari da proda a ovo je prilichno nov proizvod i bila bi zaista sramota da ne zna najosnovnije tj ono shto te zanima. nemoj da te mrzi da skoknesh do prve jer danas malte ne svaka radnja ima u svojoj ponudi ovaj primerak...

znash ljudi su na net-u chudni..koliko ocje da pomognu toliko te i teraju da se sam iscimash za neshto shto ti je ispred nosa..sad na tebi je..

znam oki shvatam sve,ali meni treba neko ko ci mi objasniti za internet

pa u tom sluchaju onda najbolje bi bilo da pozovesh mts jer su oni ti koji daju tu 3g karticu koliko sam skapirao i na kojem principu to sve radi...mislim ja da imam spravicu ja bih ti rekao..a chini mi se da ovde i nema bash mnogo ljudi koji je poseduju..iako ova tema ima 30 strana...

ja je imam, ali na linuxu ne mogu da koristim 3G, a i iz CG sam, pa ne znam sta tacno nudi MT:S. Znaci pravac poslovnica :p

Isao sam i sve mi je objasnjeno,samo me zanima ako moze neko da mi pomogne gde sve ima pristup 3g tehnologija,ako neko ima spisak gradova i mesta koji porzavaju 3g mrezu.Konkretno Srbija i Svajcarska

ok.da ponovim pitanje

-kako se koristi ugradjeni chitach kartica, ne umem da pronadjem

-sbb net preko lan-a mi ne radi , sta uraditi?

-sbb net preko lan-a mi ne radi , sta uraditi?

Postavi media type u konfiguraciji lan adaptera ( local area network\properties\configure\advanced\meda type ) da ti radi kao 100Mbps half duplex ili ako tako nece onda full duplex, umesto auto, isprobaj pa vidi.

dobijam poruku bash : local : can only be used in a function

Da li neko zna koju tacno memoriju mogu da uzmem od 2 gb i koja bi radila ok na Asusu
pozdrav!!

a mene bi interesovalo da li bi xandros linux prepoznao tih 2GB (citao sam na netu da treba nesto da se cacka, ali nisam siguran)

a mene bi interesovalo da li bi xandros linux prepoznao tih 2GB (citao sam na netu da treba nesto da se cacka, ali nisam siguran)

Slabo. Definitivno treba nesto da se chachne jer iako BIOS vidi svih ugradjenih 2 GB, xandros mi trenutno vidi samo 1 GB. Ajd bas cu da pogledam malo sta treba da chachnem pa javljam. Inace, memara koja 100% radi je jeftina Transcend JetRAM DDR2-667Mhz. Mozda rade i druge, ali ovde je neko pre mene nabudzio ovu, mene posavetovao, ja uzeo - proverio - radi, pa preporucujem dalje :)

Da li neko zna koju tacno memoriju mogu da uzmem od 2 gb i koja bi radila ok na Asusu
pozdrav!!

Ja sam bio pokusao sa nekim Kingstonom od 2Gb, nije hteo ni da cuje za njega.
Sa Transcendom, gorepomenutim je proradio kao satic.

imam problema sa baterijom ovog rachunara. Chaki i kad je iskljucen ona se troshi. IZgleda cu morati da trazim garantnu novu bateriju.

u vezi interneta i 3g - i telenor i mts imaju 3g kao uslugu, ugavnom u većim gradovima. gde nema 3g, ima edge. za manje od godinu dve očekujem da skoro cela srbija bude ne hsdpa nego i hsupa. možeš da se povežeš nekim usb modemom koji će prihvatiti sve sim kartice ako je unlockovan, odnosno kartice samo tvog operatera ako je kupljen uz neki rate plan (paket).

slično važi i za telefon, s tim što se na njega povezuješ pomoću bluetooth-a. da bi ovladao tajnama povezivanja na default linuxu (xandros), isprati par tema na eeeuser forumu. provereno stvar radi.

svi veliki evropski gradovi uglavnom imaju hsdpa 3g mrežu (naprednija od wcmda 3g-a), verujem da je tako i sa švajcarskom.

gprs roaming je pljačka najveća, najbolje bi bilo da nađeš neki lokalni paket poput internet pre paid paketa promonte-a sa maksimalnom dopunom (tamo na vaučer od 25 eura dobiješ 2 gigabajta bez tarifnih jedinica, što je po meni sasvim ok)

u vezi interneta i 3g - i telenor i mts imaju 3g kao uslugu, ugavnom u većim gradovima. gde nema 3g, ima edge. za manje od godinu dve očekujem da skoro cela srbija bude ne hsdpa nego i hsupa. možeš da se povežeš nekim usb modemom koji će prihvatiti sve sim kartice ako je unlockovan, odnosno kartice samo tvog operatera ako je kupljen uz neki rate plan (paket).

slično važi i za telefon, s tim što se na njega povezuješ pomoću bluetooth-a. da bi ovladao tajnama povezivanja na default linuxu (xandros), isprati par tema na eeeuser forumu. provereno stvar radi.

svi veliki evropski gradovi uglavnom imaju hsdpa 3g mrežu (naprednija od wcmda 3g-a), verujem da je tako i sa švajcarskom.

gprs roaming je pljačka najveća, najbolje bi bilo da nađeš neki lokalni paket poput internet pre paid paketa promonte-a sa maksimalnom dopunom (tamo na vaučer od 25 eura dobiješ 2 gigabajta bez tarifnih jedinica, što je po meni sasvim ok)
jel ovo odgovor za mene? :) Imam internet pre paid paket promonte-a, ali ne i njihov modem. Jesi siguran da bi ga Xandros prepoznao, bez nekih specijalnih peripetija??

siguran?

naravno da nisam, ali treba probati.

mada, koliko vidim, tebe mrzi da proguglaš i nađeš rešenje.

eh , ljudi . Jel moguce da mi se baterija praznila jer je mish bio ukljuchen u usb?
Znam da je kad je u standby - da svetli i da deluje ukljuceno , ovo sad mi krajnje nije jasno.
Legalno sam ga shutdaunovao.

siguran?

naravno da nisam, ali treba probati.

mada, koliko vidim, tebe mrzi da proguglaš i nađeš rešenje.

pa sad, preporucujes kupovinu modema, koji inace kosta 100€, a da nisi siguran da ce i raditi na EEE?? :S: Sto se tice guglanja, na bilo kojem mjestu gdje se pominje EEE i neki SE telefon povezan kablom, niko nije uspio da nadje resenje, svi samo postavljaju problem. Mozda bi radilo preko BT-a, mozda i ne (nemam BT, a uspjeh ostvaren sa Nokijama, ne i SE), ali generalno, ako mi zaista zatreba, mislim da cu instalirati XP na externom HDDu i to bi bilo to...

pa sad, preporucujes kupovinu modema, koji inace kosta 100€, a da nisi siguran da ce i raditi na EEE?? :S: Sto se tice guglanja, na bilo kojem mjestu gdje se pominje EEE i neki SE telefon povezan kablom, niko nije uspio da nadje resenje, svi samo postavljaju problem. Mozda bi radilo preko BT-a, mozda i ne (nemam BT, a uspjeh ostvaren sa Nokijama, ne i SE), ali generalno, ako mi zaista zatreba, mislim da cu instalirati XP na externom HDDu i to bi bilo to...

logika rada takvih uređaja mi govori da neće biti problema. opet, pošto nisam probao ne mogu da tvrdim da je tako u 100 od 100 slučajeva.

ako je pomoću bluetooth-a povezana nokia, nema razloga da ne bude i sony ericsson. skripte kojima se pristupa modemu šalju komande koje su na svim modemima (pa i na onim integrisanim u gsm i 3g telefone) iste.

btw, 100 eura i nije neka cifra za gsm/3g modem.

Veći problem je naći kod nas 3G modem, nego kolika je cena.

logika rada takvih uređaja mi govori da neće biti problema. opet, pošto nisam probao ne mogu da tvrdim da je tako u 100 od 100 slučajeva.

a meni logika kaze da za svaki modem treba drajver, sto je kod xandrosa problematicno. W950i ima ugradjen modem, i ne radi...

joriq, loša ti je logika. modemi imaju manje više standardni set komandi kojima im se pristupa. pojam drajver je uveo windows, i van tog operativnog sistema nemaš problem sa istima.

pj - promonte nudi nekakav modem, video sam na prosteru. traže 100 eura za njega. zato i sumnjam da je 3g, a i ako jeste, teško da je hsdpa.

e sad... zašto tebi ne radi w950i je tema za priču, ali rekao bih (ispravi me ako grešim) da si pokušao "plug and play" i da nije radilo.

meni je radio (radi) gprs (edge, 3g... svejedno) i sa PALM handhelda (tri različita) i sa eee pc xandros mašine, a povezivao sam se preko raznoraznih telefona (SE T300, P800, T68i, NOKIA 6021, 6233) i NIKADA mi nije trebao nikakav drajver, osim kada sam koristio kućni računar u kom slučaju mi je trebao drajver za bluetooth.

eee user forum - riznica znanja koju vredi otvoriti, pogotovo kad imaš problem.

ja sam dobio na poklon nekakav pcmcia hsdpa modem i radi, samo što ne mogu da ga gurnem u eee pc, jer nema 'di :(

ali "šije" na tošibinoj tecri kao blesav ;)

joriq, loša ti je logika. modemi imaju manje više standardni set komandi kojima im se pristupa. pojam drajver je uveo windows, i van tog operativnog sistema nemaš problem sa istima.

pj - promonte nudi nekakav modem, video sam na prosteru. traže 100 eura za njega. zato i sumnjam da je 3g, a i ako jeste, teško da je hsdpa.

bilo je huawei (HSDPA) i Alcatel (sporiji). Ni 1 nije gprs... U svakom slucaju, ne bi dao 100€ za tu skalameriju, net u pokretu plus 2GB za 25€, ne vrijedi mi to sve toliko, ionako ima wirelessa na svakom koraju (nezasticene mreze :D i kafici/klubovi itd)

hsdpa je paketni radio prenos podataka, baš kao i gprs, samo moderniji (nadogradnja za wcdma 3g prenos). ako ima hsdpa sigurno ima i gprs (a često i edge). što se tiče ponude 2 giga za 25 eura, priznajem da mi u srbiji nemamo tako dobru ponudu za PRE PAID korisnike. 100 eura za modem koji ima hsdpa uopšte nije mnogo, samo da je unlockovan.

a te wireless nezaštićene mreže po crnoj gori su (bar za mene) ostale samo mit. ni na uglu hercegovačke i njegoševe nisam našao ni jednu jedinu mrežu na koju se može nakačiti :(

e sad... zašto tebi ne radi w950i je tema za priču, ali rekao bih (ispravi me ako grešim) da si pokušao "plug and play" i da nije radilo.

meni je radio (radi) gprs (edge, 3g... svejedno) i sa PALM handhelda (tri različita) i sa eee pc xandros mašine, a povezivao sam se preko raznoraznih telefona (SE T300, P800, T68i, NOKIA 6021, 6233) i NIKADA mi nije trebao nikakav drajver, osim kada sam koristio kućni računar u kom slučaju mi je trebao drajver za bluetooth.

eee user forum - riznica znanja koju vredi otvoriti, pogotovo kad imaš problem.
mislim da smo vec pretresli ovu pricu, ali da vidim: ti si se povezivao preko bluetootha, ja preko USB kabla. Nemam BT.

Vrh Dno