jel kupio neko ovu masinu pa da se npr onako razocarao....?
sta mislite kako ide prodaja kod nas...?
kupiću je do sredine sledeće nedelje. koliko vidim, ide odlično jer svako malo u nekoj od radnji ponestane neka boja :smoke:
ne vidim što bi se bilo ko razočarao?
jasno je da postoje moćniji uređaji, od laptopova za 500 eura (koji jesu za mrvicu moćniji ali i minimum dva i po puta teži) do stvarno skupih umpc-ova; ali eee pc će pre svega kupiti ljudi kojima je dosta cimanja po prevozu i šetnje sa pet kilograma na leđima (laptop+punjač+ranac u koji sve to treba da stane + par sitnica ne težih od kilo). pritom, gabariti su mu stvarno, ali stvarno mali - veličine je prosečnog rokovnika :banana: vredi spomenuti i punjač veličine prosečnog punjača za telefon.
istina, ekran bi mogao biti veći (jedina stvarna zamerka), ali posle 7 godina rada na palm-ovima i rezolucija 160*160 i 320*320 ovo dođe kao veliko osveženje. o tastaturi neću ni da pričam - iako sam veliki fan stajlusa i prepoznavanja rukopisa, tastatura je mnogo, mnogo, mnogo pouzdanija i brža.
pritom - tera windoze i linux... možeš da pokreneš amiga emulator, ima usb u koji mož' da se ubode competition pro, wireless da jašem po korporativnoj mreži...
'de ćeš više?
a ceo komp i punjač, sa sve DVA džojstika i brdom sitnica (usb diskovi, bluetooth dongle, kablići) staje u MALI ranac koji mi ne vuče kičmu unazad. posle meseci kilavljenja kao magarac jedva čekam da se ponovo opremim kao školarac.
a jeftiniji je ne samo od poslednjeg PDA uređaja koji sam kupio, nego i od telefona kojim me je gađala firma u kojoj radim.