Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

Uzeh danas jos 2GB rama za malo vise od 3k din i instalirah eeeXubuntu i mogu vam reci da sam mnogo vise zadovoljan nego sa Xandrosom. Sporije se malo podize ali daje mnogo vise opcija i slobode.

Koju memoriju koristi i gde je naći? Jel se ne gubi garancija pri toj operaciji? :)

Pitao i garancija se gubi pri svakom otvarananju(neovlascenom)...E sad ako se to moze uraditi a da se ne primeti to je druga stvar...

....ja se takooooo lomim. Nemam neku potrebu, ali bih ga tako posedovao :D

Elem....nadjoh ga za ispod 22k, pa da ne bih pravio reklamu, koga zanima, moze info na PM.

Doduse, ima tu jedna caka, ali deluje naivno....

Koju memoriju koristi i gde je naći? Jel se ne gubi garancija pri toj operaciji? :)

SODIM 667 je momorija ja kupio u Imtelu generalno samo odvrnes 2 srafa i ubacis memoriju nikako ne moze da se otkrije da li si ti to radio ili ne. A i ono ne radis mu ne znam ni ja sta nego menjas memoriju.

Lepa stvarcica, samo, ima li neko resenje u vidu nekog Accessory-a, ili neku drugu varijantu tj. adapter da se prikaci u kola?

DA li kupiti ili ne pitanje je sad

znaci ne znam koliko sam vec foruma i revizija i youtube filmova pogledao u vezi sa asus eee u nadi da cu biti siguran da je kupovina ovog uredaja pametna stvar.
I sto vise gledam to se vise premisljam pa reko da pitam vas
glupo mi je ovo sto kod nas nema da se nabavi bolja verzija 4g sa kamerom
Druga stvar je ta sto neznam da li da se strpim i da cekam da izadje neka novija verzija ili asusa ili nekog drugog proizvodjaca
Inace sve ostalo mi sasvim odgovora kad je u pitanju ovaj uredjaj
P.S. da li moze da se nabavi kod nas neki GPS uredjaj koji moze da nakaci na eee a da nemora da se lemi
Znam da smaram ali **** ga

problem sa ad-hoc wifi vezom

U stonom računaru Gigabyte-ov wifi PCI adapter na kojem je napravljena ad-hoc veza (koja provereno radi). Međutim, eee nikako neće da se nakači na tu ad-hoc vezu :( Isprobavao sam razne kombinacije podešavanja, ali neće.

Pokuša da se poveže, ali ne dobije adresu od DHCP-a i pređe u pending režim :(

Ad-hoc veza zaštićena je WEP enkripcijom.

Ima li neko ideju?

Hvala!

cini mi se da se guli lako....ima li gde neka podesna futrola - torbica za ovo cudo?

znaci ne znam koliko sam vec foruma i revizija i youtube filmova pogledao u vezi sa asus eee u nadi da cu biti siguran da je kupovina ovog uredaja pametna stvar.
I sto vise gledam to se vise premisljam pa reko da pitam vas
glupo mi je ovo sto kod nas nema da se nabavi bolja verzija 4g sa kamerom
Druga stvar je ta sto neznam da li da se strpim i da cekam da izadje neka novija verzija ili asusa ili nekog drugog proizvodjaca
Inace sve ostalo mi sasvim odgovora kad je u pitanju ovaj uredjaj
P.S. da li moze da se nabavi kod nas neki GPS uredjaj koji moze da nakaci na eee a da nemora da se lemi
Znam da smaram ali **** ga

Uzmeš bluetooth usb adapter i možeš da koristiš bilo koji bluetooth GPS uređaj...

Bogami ni ja :)

Elem zavrsih tvikovanje eeeXubuntua pa da prenesem utiske.

Napravio sam 2 particije
100 MB ext2 i mountovao je u /boot (grub ume da pravi ****** kada je xfs-u pa sam ga stavio na etx2)
ostalo mesta sam uzeo u xfs i mountovao u /

E sada sto xfs? Pa zato sto on ima jednu lepu osobinu da maximalno koristi ram. Ili vam sve upisuje u ram a ne na hard i onda npr jednom u 15 min sinhronizuje ram i hard. To znaci da ako skinete neki fail sa neta pogledate i obrisete on nikada nece biti upisan na hard cime se stedi SSD i dobija na performansama. Takodje sam mountovao /tmp i /var/tmp u memoriju tako da ni on nista ne upisuje na hard. swap sam iskljucio.

Inace maximalna preporuka za eeeXubuntu fantasticno radi a postoji i detaljno objasnjenje za njega

To znaci da ne stavljam klasican uBuntu?

Na klasicnom ubuntu mislim da sam procitao da ne radi nesto od hw out-of-a-box tipa mrezna i wi-fi ali nisam 100% siguran.
Plus ovaj ima tvikove za manju rezoluciju, i twikove za bateriju i ustede iste. + na ovome eeeXubuntu mozes sa jednom komandom da instaliras full gnome i da fakticki bude ubuntu optimizovan za eee. mada je to bacanje prostora na SSD-u i memorije :)

Indeed. Evo skoro sam ga skinuo, veceras idemo u akciju :D

E ljudi jel moze neko da mi kaze nesto(nadam se da me necete ispaliti sa odgovorom)

Zanima me kako se ponasa kada radi 12-15 sati na dan prikljucen na struju(ne na bateriju) i kakvo mu je zagrevanje...Znaci koliko je opasno drzati ga non stop u upotrebi...

Elem(nemoojte se smejati) ja bih hteo sledece da uradim...uzmem EEE PC prodam ovog mog Venica(za igre nije zbog grafe tj sve igre koje mogu da igram na njemu mogu i na EEE PC) a i ne igram nista...

Dakle jedini komp bi mi bio ovakav...

ASUS EEE PC
Logitech zvucnici
250GB SATA2 u recku
Soni 17 inca...

Dakle ASUS bi bio nesto tipa kuciste...Znam reci cete da sam lud i da to nije za glavni komp ali za mene jeste...jer ja sem programiranja,slusanja muzike,gledanja TV,filmova serija i neta ne radim nista drugo zahtevno...Igre ni ne pomisljam ali bi voleo neki emulator da odvrnem ili nesto tipa Warcraft III

Dakle znaci rad non stop cak 24/7 i zagrevanje....I da li je moguce da on da preko VGA izlaza punu 1280*1024 rezoluciju na TFT...

Dakle ako bi mi neko pomogao bio bi mu jako zahvalan!!!!!

jonesba ne bih reko da si lud, normalno je da mastas, samo gledaj da sto pre zaboravis na ovu ideju :)

Neces se mnogo naprogramirati na tom asus-u. Kad vec imas srece da radis, a ne igras igre na kompu, onda iskoristi tu pogodnost i uzmi bilo koju desktop konfiguraciju sa integrisanom grafikom i kineskim kucistem, radice ti ko zmaj. a ispasce jeftinije od asusa. Imaces pare cak i za DVD-RW koji si vidim zaboravio u toj tvojoj "konfiguraciji".

Da sad sam i ja gledao i proracunavao tu ideju...Recimo da sam zaboravio pored DVD-RW i USB TV karticu(imam PCI ali koliko znam ne mogu je ubosti u ASUSA)

Definitivno sam mastao(hteo sam imati malenu stvarcicu na stolu(znaci ono nesto minimalizam i tako to) ali ocigledno bi me samo bolela glava a i pitam se kako bi to sve funkcionisalo pogotovo kad bi isao na teren a njega nosio,pitam se sta bi mi skidalo torente kuci(monitor sam I don't think so)

Hvala zdravom razumu(tebi) posto vec imam skroz ok konfu za ono sto mi treba....A ovo je fazon zulja me kesh oce da iskoci iz novcanika pa htedoh da ako ga kupim makar i iskoristim(ako me razumseh)

Well back to the drawing board....

Vec smo ti rekli sta da (ne) radis, jasno je da ovo cudo ne moze da zameni glavnu masinu i da ne treba da se zaludjujes tom idejom kada za te pare, koliko kosta EEE, mozes da sklopis tihu i dovoljno brzu masinu.

Da li je pametno kupiti sad asus ili cekati nesto da bolje izadje ako ce to da bude u skorije vreme?
Gledao sam likovi na youtube sta su sve igrali na njemu i mogu reci da sam odusevljen da li je to stvarnost ili su oni nesto silno zbudzivali na njemu. Nisam bas ljubitelj lemnjenja i tako tih stvari

Da li je pametno kupiti sad asus ili cekati nesto da bolje izadje ako ce to da bude u skorije vreme?
Gledao sam likovi na youtube sta su sve igrali na njemu i mogu reci da sam odusevljen da li je to stvarnost ili su oni nesto silno zbudzivali na njemu. Nisam bas ljubitelj lemnjenja i tako tih stvari

I kad izadje to tvoje bolje bice opet da se ceka malo vremena i dobijes jos bolje....:):):):). Covece znas li ti kojom brzinom napreduje tehnologija. Za 5-10 godina cemo imati Eee sa 16GB ram-a, 4Ghz okta core-om(intel najavljuje procesor od 80 jezgara za 2011 god) i 4TB SSD-om, i bla bla bla!!!! Kupi ono sto je trenutno aktuelno, jer ces se "dzaba" muciti par meseci nemajuci ono sto mi imamo a to je ASUS Eee 4G Surf u februaru 2008.:):):):):). ha ha

Da li je neko upucen sto se tice ovog ssd diska , da li je istina da postoji ogranicen broj upisa na njega kao na neke flash usb diskove, link

Yap taj SSD ima ogranicen broj upisa ali to te pogadja samo ako planiras da koristis ovaj asus sledecih 10 dina :)

E to je i mene interesovalo, pazi koliko ja znam za sada nemam ali je u planu da nabae to je info iz PC4U

Da li je neko probao TinyXP Platinum Edition 2 i kakvi su utisci ?

U stonom računaru Gigabyte-ov wifi PCI adapter na kojem je napravljena ad-hoc veza (koja provereno radi). Međutim, eee nikako neće da se nakači na tu ad-hoc vezu :( Isprobavao sam razne kombinacije podešavanja, ali neće.

Pokuša da se poveže, ali ne dobije adresu od DHCP-a i pređe u pending režim :(

Ad-hoc veza zaštićena je WEP enkripcijom.

Ima li neko ideju?

Hvala!

Neznam da li ce ovo da radi... Imao sam slicnih problema sa Ubutnuom na mom laptopu i resio sam ga editovanjem interfaces fajla:
Kod:
iface lo inet loopback
auto lo

iface wlan1 inet static
address 192.168.0.33
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1
wireless-essid tvoj_ssid
wireless-mode ad-hoc
wireless-key s:sifra

auto wlan1
pre svega pokusaj da identifikujes kako se registrovala wifi kartica. Kod mene je to bilo pod imenom wlan1.

@yooyo

Hvala puno na odgovoru, baš pođoh da napišem da sam uspeo da rešim problem :)

Posle čačkanja po opcijama, isprobavanja raznih načina pravljenja veze, nekako sam uspeo da ga povežem...

Napravio sam novu wifi vezu, izabrao ručno podešavanje TCP/IP parametara, WEP ključ/indeks i opciju da se povezuje automatski prilikom pokretanja sistema. Ponovo sam pokrenuo sistem, a veza je zaista automatski ostvarena.

Možda nekom pomogne :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno