Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

Upravo sam dosao iz Soluna gde je ASUS EeePC 4G Surf 399 eura.

imas o raznim modifikcaijama u bas u ovoj temi... na pocetku... (tacnije ovde) ;)

a za brzinu se nadam da ce Intruder_Alert da napise...

Znam za to, pratim post od pocetka, nego me zanima iskustvo nasih ljudi. Ja imam lemilicu i sve ostalo , nego..... ma videcu kad ga kupim sutra:):):):):).

Evo odgovora...

Sufr je bez kamere, ali ima konektor za kameru na matičnoj, malo se progoogla, i može se naći na netu pinout...
RAM modul sam ubacio Transcendov od 2GB, 667 DDR2, a flash je Transcend 8GB, V10.
Kad gledaš matičnu od gore, raspored je sa leva na desno: masa, D+, D-, 5V. A flash kad rasturiš (izvadiš iz kućišta, odlemiš konektor, ja sam odlemio i malu led diodu, da mi ne svetli u mašini), zapamti koji kontakt je šta... Ima isto na netu da se nađe pinout za USB konektor, samo se treba malo potruditi...

nisam hteo da nakačim na USB port spolja, pošto instaliram aplikacije na taj flash od 8GB, i veruj mi kUdtiHaEX, svaki GB je bitan...

Przina kopiranja sa USB na SSD je 20MBps, a sa SSD na USB 10MBps...

Evo odgovora...

Sufr je bez kamere, ali ima konektor za kameru na matičnoj, malo se progoogla, i može se naći na netu pinout...
RAM modul sam ubacio Transcendov od 2GB, 667 DDR2, a flash je Transcend 8GB, V10.
Kad gledaš matičnu od gore, raspored je sa leva na desno: masa, D+, D-, 5V. A flash kad rasturiš (izvadiš iz kućišta, odlemiš konektor, ja sam odlemio i malu led diodu, da mi ne svetli u mašini), zapamti koji kontakt je šta... Ima isto na netu da se nađe pinout za USB konektor, samo se treba malo potruditi...

nisam hteo da nakačim na USB port spolja, pošto instaliram aplikacije na taj flash od 8GB, i veruj mi kUdtiHaEX, svaki GB je bitan...

Przina kopiranja sa USB na SSD je 20MBps, a sa SSD na USB 10MBps...

Sto nisi kupio USB hub i njega zalemio unutra? Mogao si da dodas jos flas drajvova i da povecas ukupni kapacitet.

Bas me zanima hoce li se pojaviti neki "gotovi kompleti" specijalno namenjeni budzenju Eee a koji ne zahtevaju toliko prckanja sa lemilicom...

ma nisam hteo da preterujem sa ubacivanjem stvari u eee...
a da hoću, mogao bi da iskoristim i konekcije na oba pcie konektora... znači još 2 USB slota slobodna...

Da mi slučajno treba još više mesta, koristiću neki portable USB HDD...
ali morao sam bar tih 8GB da ubacim unutra, pošto je 4GB ipak malo... a neću da mi flash koji će stalno biti priključen viri iz mašine...

te fore sa GPS modulima, BT dongle, USB TV kartice... to je već previše... neću da se svinjim...
ali zato razmišljam da ubacim prijemnik od VX Revolution-a...

Moze li neko da kaze vise informacija o comtrade-mts dealu ? Koji model ce biti, jel sa kamerom i boljom baterijom?
I da - tastatura me interesuje - nece valjda YU :(

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Bas me zanima hoce li se pojaviti neki "gotovi kompleti" specijalno namenjeni budzenju Eee a koji ne zahtevaju toliko prckanja sa lemilicom...

Mogli bi da porucimo sa EBay-a, bar touchscreen, bluetooth i neki USB kontroler.

Btw mogao bi i CPU upgrade da se uradi opusteno...

Poslednja izmena:
Moze li neko da kaze vise informacija o comtrade-mts dealu ? Koji model ce biti, jel sa kamerom i boljom baterijom?
I da - tastatura me interesuje - nece valjda YU :(

CT ga jos uvek ne daje u mts paketu, ali koliko sam ja razumeo, bice varijanta za oko 150 jura + 1g paket i ugovor na, cini mi se godinu dana. No, ne verujem da ce to biti aktuelno u narednih 20-30 dana.

moj komentar na ovo je sledeci:

imam vec laptop MSI ER710X super 17 ali bih uzeo i ovaj

jednostavno treba mi nesto tako mobilno poput ovoga ali moram reci i sledece

1. najpre bih ga uzeo preko ct sa tim ugovorom sa telekomom,ali iskreno mislim da ce do toga tesko da dodje u skorije vreme,setite se sta je bilo sa prvom kolicinom tih 3g modema i sim kartica koje su se pojavile,nestale su u roku od nekoliko sati,moj prijatelj je cak molio direktora mts da mu nabavi jos jednu na sta je ovaj rekao da jednostavno vise nema i da nezna kada ce uopste biti. moje misljenje je da telekom trenutno merka koliku cenu moze da odvali jer su shvatili da mogu vise da naplate ponudjenu uslugu,a posto je ovo sektor koji nije pokriven konkurencijom,nemoraju da zure sa tim.
tako da me ne bi iznenadilo da do toga dodje tek za 2 meseca,sto sigurno necu cekati

2. postavio sam samom sebi pitanje,dobro zasto ga nebih uzeo onda u pc4you gde sam ga narucio upravo preko bencha, i evo zasto:
danas odem u njihovu radnju na stud.trgu sa vlasnikom hgspota,jedne hrvatske IT kompanije koja je radila i u bg, i unutra zateknem tipa i ribu sa kiselim facama kako gledaju u asusa zapakovanog u kutiju.no nisam na njih ni obracao paznju. Zamolim devojku koja je radila da mi upali jedan kakbih video kakav je ekran,zbog silnih osuda na rez,sliku itd itd i dobijem odgovor KUPITE GA PA CE TE VIDETI!?!? posle zucne rasprave mi kazu da nemogu to da urade jer je baterija neformirana....na kraju ipak pristanu da ga upale bez baterije,tj samo sa punjacem i ekranom sam bio zadovoljan,i jos vise vizuelnim utiskom (ako izuzmemo zvucnike koji toliko jadno deluju da najgori kineski tranzistor deluje da ima bolje zvucnike),tu sam upao u dilemu jer mi je beli lepsi ,ali crni bolje krije ovu manu.bilo kako bilo veceras dodjem kuci,skoknem na bench i tek sad shvatim da model koji sam gledao je taj surf model,sa slabijom baterijom sto jos i mogu podneti ali i bez web cam sto vec necu da prihvatim sa obzirom da mi je to jako bitno,za cenu od 300 eura.Znam da se za toliko nemoze kupiti ni dobar smartphone ali opet polazim od toga da sam besan da vecito u Srbiji niko ne ceni da se razvija
tehnologija i da niko ne stopira enormno bogacenje uvoznika na stetu nas koji taj razvoj zelimo da pospesujemo i razvijamo tako sto kupujemo uvek novije konfe ,laptopove,gadgete i ostalo...sem toga u nemackoj kao sto neko rece je full verzija sa wc i jacom baterijom 300 eura,a jos mogu i da dobijem povracaj poreza na njihovoj grani pa da ga prosvercujem u srbiju tako da iskreno sad neznam sta da radim

hocu ovu stvarcicu,i hteo sam je redovnim putem u srbiji,ali sad mislim da cu da nadjem nekog da mi je donese iz nemacke ili USA ,jer necu da za iste pare kupim ovde nesto sto je losije

muka mi je vise od laznih cena,obecanja,kao slucajno pogresnih podataka u specifikacijama i svih ostalih low cost tehnologija koje nasi distributeri precutkuju,kako bi iskoristili slabo finansijsko stanje nasih ljudi i prodali nesto sto nije to sto se prodaje po zapadu,iako se po oznaci vodi kao isto

mislim da ima mnogih kojima je muka od toga i bas zato cu rizikovati garanciju i bojkotovati nase radnje i za ovog malisana iscimati nekog da mi donese from germany.

pozzz i ne ljutite se ako sam smorio,razumite moj bes..:mad:

mail od uvoznika:

""Za sada ne postoji mogucnost da se poruce 4g i 8G modeli. Ako se bude ukazala prilika za porucivanje ovih modela, naravno da cemo ih poruciti, ali na zalost ne mozemo da garantujemo ovu informaciju jer ne zavisi od nas. Za sada u ponudi imamo samo Asus Eee PC 4G Surf white/black/pink/blue/green""

izgleda da to sto ima - to nam je i aj cao. steta. prvo zbog baterije na 4g surf modelu... ajd, da nema kameru s time se lako pomiriti.... za 8g je svakako po meni bacanje para kad i u ove ide redovna memorija za laptopove, i ono budzenje sa stikijima - prosto zvuci previse dobro da se zaobidje ';..;'

....
danas odem u njihovu radnju na stud.trgu sa vlasnikom hgspota,jedne hrvatske IT kompanije koja je radila i u bg, ...

muka mi je vise od laznih cena,obecanja,kao slucajno pogresnih podataka u specifikacijama i svih ostalih low cost tehnologija koje nasi distributeri precutkuju,kako bi iskoristili slabo finansijsko stanje nasih ljudi i prodali nesto sto nije to sto se prodaje po zapadu,iako se po oznaci vodi kao isto

mislim da ima mnogih kojima je muka od toga i bas zato cu rizikovati garanciju i bojkotovati nase radnje i za ovog malisana iscimati nekog da mi donese from germany.

pozzz i ne ljutite se ako sam smorio,razumite moj bes..:mad:

Ma razumem ja tvoj bes, ali ne razumem ovo što si gore napisao. Ako već imaš prijatelja vlasnika HG Spota hrvatskog, eto ti predloga, što ne kupiš od njih, kad već bojkotuješ srpske radnje?

Meni se čini da si ti pre od onih što im ništa naše ne valja, ništa ti naše ne odgovara, sve što se prodaje kod nas je bofl i za neko bog-zna-koje-tržište itd...

Ne vredi tebe ubedjivati u suprotno, i generalno, za takve uvek imam samo jedan savet: Hrvatska, Madjarska, BUGARSKA, RUMUNIJA .. sve su to zemlje okolne, samo napred po svoju robu tamo. Ako si od onih sa više entuzijazma: USA, UK, internet je čudo!!!

I nastavi sa BOJKOTIMA NAŠIH RADNJI, vrlo pametno! HAH!

vidim da je i u italiji 300e 4g sa kamerom... jednostavno jaca trzista - jaci model...
no cena za nas je sasvim ok za taj slabiji model i naravno da bi bilo bolje da ima da se bira...

joooj, kukanje...

Stalno se jauče za robu iz inostranstva... kako će da se uveze, pa da se vrati PDV...
Ma ljudi, ako imate prilike, uradite tako, al dosta kukanja o tome na forumima!!!

Imam i ja opciju da skoknem do mađarske ili nemačke, šengenska viza stoji kao ukras u pasošu...
Ali kad izračunam troškove puta... pa izgubljeno vreme...
Ovako lepo kupio ovde, pokupio za pola sata, i već mogao da budžim... a ne da gledam da uzimam slobodan dan na poslu, pa da jurim preko. A o cimanju na carini i da ne pričam!

Poštujem to da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ta priča o donošenju iz inostranstva već smara... (a i oštećuje našu krhku ekonomiju... ;) )

Poslednja izmena:
Ma razumem ja tvoj bes, ali ne razumem ovo što si gore napisao. Ako već imaš prijatelja vlasnika HG Spota hrvatskog, eto ti predloga, što ne kupiš od njih, kad već bojkotuješ srpske radnje?

Meni se čini da si ti pre od onih što im ništa naše ne valja, ništa ti naše ne odgovara, sve što se prodaje kod nas je bofl i za neko bog-zna-koje-tržište itd...

Ne vredi tebe ubedjivati u suprotno, i generalno, za takve uvek imam samo jedan savet: Hrvatska, Madjarska, BUGARSKA, RUMUNIJA .. sve su to zemlje okolne, samo napred po svoju robu tamo. Ako si od onih sa više entuzijazma: USA, UK, internet je čudo!!!

I nastavi sa BOJKOTIMA NAŠIH RADNJI, vrlo pametno! HAH!

sta lupas bre ti.kupio sam vise racunara,komponenti i cega sve ne, kod domacih firmi ,nego sto si ih ti i video,uopste nisam od onih kojima nista ne odgovara,samo bas zato sto sam x puta kupio nesto za sta sam gledao test na nekom stranom sajtu,tek posto sam ga kupio kod nas (po naravno puno vecoj ceni) sam shvatio da to nije bas taj monitor/hdd/napajanje/grafa iako nose istu oznaku,jer je namenjen nasem i slicnom trzistu a ne zapadnom.naravno niko od nasih prodavaca nije se ni setio da to napomene jer naravno tek tad ne bi bilo opravdanja nabrijanoj ceni.

ne bojkotujem nase firme,boze sacuvaj,ali cu poceti da bojkotujem cene u srbiji,kako ne shvatas cena npr macbook air je u usa 1700 dolara,nasi ovoznici mogu samo da na razlici euro-dolar ,kad bi ovde stavili cenu 1700 eura uzmu sasvim lepu zaradu,zar ne (cak i kad se oduzme porez,takse..bla bla bla) ali naravno ne,to je nasoj gospodi malo pa odvale cenu 2100 eura ????

RADI SE O NEPOSTOVANJU NAS KOJI IMAMO ZELJE I NAVIKE DA KUPUJEMO TAKVE STVARI. RASPITAJ SE MALO KAKO TO IZGLEDA U DRUGIM ZEMLJAMA , od promocija gde je upola cene,pa do rasprodaja posle samo par meseci cim izadje nesto novo.
kod nas to ide ovako.pojavi se nesto novo cena mu je duplo veca od one koja ce biti za par meseci, a rasprodaja se desi ,samo kad krene pljackanje terazija sa 100 posto popustom.

ja sam nacionalista,i ponosno to kazem,u merkator nikad nisam krocio i nikad necu,zato nemoj da lupas o necemu sto neznas, ali cinjenica je da kad bi se svi bunili da bi se i na nasem ocajnom trzistu nesto promenilo na bolje za nas,dok smo zadovoljni ovako kako jeste,ko je od njih lood da prestane sa extra bogacenjem

ne bojkotujem nase firme,boze sacuvaj,ali cu poceti da bojkotujem cene u srbiji,kako ne shvatas cena npr macbook air je u usa 1700 dolara,nasi ovoznici mogu samo da na razlici euro-dolar ,kad bi ovde stavili cenu 1700 eura uzmu sasvim lepu zaradu,zar ne (cak i kad se oduzme porez,takse..bla bla bla) ali naravno ne,to je nasoj gospodi malo pa odvale cenu 2100 eura ????

Cene kod nas i u SAD se ne mogu porediti. Smesno je. A posebno ne kad je u pitanju Apple, Hummer itd. Kad ce to ljudi ukapirati ...

Cene kod nas i u SAD se ne mogu porediti. Smesno je. A posebno ne kad je u pitanju Apple, Hummer itd. Kad ce to ljudi ukapirati ...

I da ukapiraju, sta im preostaje...da odu i kupe u US?:trust:

@company69 ... u redu je batice ... eto vidis i sam gde su nas doveli ti zli uvoznici :)

:wall: a sad ozbiljno

Cene su sasvim ok, cak i jeftine, obzirom na smesne promete na nasem trzistu hardwera. Pa ovaj asus je sa sasvim ok cenom, obzirom da pola srbije tehnika i cene tehnicke robe uopste ne interesuje, nego bolje daj leba za 5din ... za eeepc cemo lako :wall:

Poslednja izmena:
Vrh Dno