Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

Rizikujuci da me ostali proglase za pariju, moram ovo da kazem - kada se ovaj Asus otvori, izgleda kao najjeftinija kineska kasa. Videh uzivo i nisam mogao da verujem. Onako kada ga covek vidi, ucini mu se da ovaj Asus njih kosta jedva 80 evra...

Pa kao i iPhone koji realno vredi 150 dolara tako ni ovaj Asus nije neko cudo od kvaliteta. Mislim, jasno je svima ovde da on vredi pola od svoje prodajne vrednosti :)

Rizikujuci da me ostali proglase za pariju, moram ovo da kazem - kada se ovaj Asus otvori, izgleda kao najjeftinija kineska kasa. Videh uzivo i nisam mogao da verujem. Onako kada ga covek vidi, ucini mu se da ovaj Asus njih kosta jedva 80 evra...

Ehh??? Kako se to nije meni ucinilo? Kad sam ga prvi put video odusevio sam se. Doduse, nisam mnogo radio na ekskluzivnim laptopovima pa ne bih znao sta je visoka klasa, ali daleko da 3epc izgleda kao kinez...

Iskreno, baš izgleda kao "Kinez". No, ***...jedini su s tom cenom i modelom te klase, može im se.

Iskreno, baš izgleda kao "Kinez". No, ***...jedini su s tom cenom i modelom te klase, može im se.

Meni mnogo vise lici na IBM-ove lat topcice!!!

Jesi ti uopste drzao u rucu 3e???
Nemoj majke ti da lupas!!!!
Kvalitet izrade je na nekom srednjem nivou, daleko od toga da je los!!!!

jel kupio neko ovu masinu pa da se npr onako razocarao....?

sta mislite kako ide prodaja kod nas...?

A što bi se neko razočarao??? eee kupuješ kao treći komp, ili kao pravi prenosni lap...

meni je VAIO skupljao prašinu kod kuće, pošto mi se smučilo da vučem torbu sa sobom... a eee čak i kad nosim u ruci, ne smeta...

jel kupio neko ovu masinu pa da se npr onako razocarao....?
sta mislite kako ide prodaja kod nas...?
kupiću je do sredine sledeće nedelje. koliko vidim, ide odlično jer svako malo u nekoj od radnji ponestane neka boja :smoke:

ne vidim što bi se bilo ko razočarao?

jasno je da postoje moćniji uređaji, od laptopova za 500 eura (koji jesu za mrvicu moćniji ali i minimum dva i po puta teži) do stvarno skupih umpc-ova; ali eee pc će pre svega kupiti ljudi kojima je dosta cimanja po prevozu i šetnje sa pet kilograma na leđima (laptop+punjač+ranac u koji sve to treba da stane + par sitnica ne težih od kilo). pritom, gabariti su mu stvarno, ali stvarno mali - veličine je prosečnog rokovnika :banana: vredi spomenuti i punjač veličine prosečnog punjača za telefon.

istina, ekran bi mogao biti veći (jedina stvarna zamerka), ali posle 7 godina rada na palm-ovima i rezolucija 160*160 i 320*320 ovo dođe kao veliko osveženje. o tastaturi neću ni da pričam - iako sam veliki fan stajlusa i prepoznavanja rukopisa, tastatura je mnogo, mnogo, mnogo pouzdanija i brža.

pritom - tera windoze i linux... možeš da pokreneš amiga emulator, ima usb u koji mož' da se ubode competition pro, wireless da jašem po korporativnoj mreži...

'de ćeš više?

a ceo komp i punjač, sa sve DVA džojstika i brdom sitnica (usb diskovi, bluetooth dongle, kablići) staje u MALI ranac koji mi ne vuče kičmu unazad. posle meseci kilavljenja kao magarac jedva čekam da se ponovo opremim kao školarac.

a jeftiniji je ne samo od poslednjeg PDA uređaja koji sam kupio, nego i od telefona kojim me je gađala firma u kojoj radim.

E kad smo vec kod torbica i ranceva za EEE imam da predlozim jedan po meni izuzetam model koji se moze naci i kod nas za 2000din

http://www.caselogic.com/7_10_in_car_dvd_player_case/product_detail/index.cfm?modelid=90332

Pazario sam model sa linka i mogu reci da savrseno odgovara asusu tako da se prakticno u torbicu moze smestiti sve od pratece opreme pa cak i recimo eksterni hard (wd passport) a mozda i nesto veci modeli. Ono sto je za mene jako bitno je da torbica ima zaista ozbiljan izgled tako da je dobra i za poslovne varijante.

Stvarno svaka preporuka

hm kako ne radi sad sam kliknuo i otovrio je normalno

ako nece da ti otvori pogledaj na sajtu prozivodjaca Case Logic sledeci proizvod 7"-10" In-Car DVD Player Case (SKU-PDVK-10) ima kod nas da se nadje za 1950din ;)

Meni mnogo vise lici na IBM-ove lat topcice!!!

Jesi ti uopste drzao u rucu 3e???
Nemoj majke ti da lupas!!!!
Kvalitet izrade je na nekom srednjem nivou, daleko od toga da je los!!!!

Poigrao sam se s tim Asusom na par sati, naravno. ;)
Tako da nema potrebe da peniš ko ćuran.
Sad, da li nekome liči na top il na konzervu pasulja, to je već subjektivno.

Evo ima reklama u novinama, da parafraziram :

..." Postanite clan mts 3g kluba i kupite Asus eee za 13 000 din..." ( reklama je CT)

Nista vise ne pise (ni na CT sajtu), a na mts nisam pogledao...

hm kako ne radi sad sam kliknuo i otovrio je normalno

ako nece da ti otvori pogledaj na sajtu prozivodjaca Case Logic sledeci proizvod 7"-10" In-Car DVD Player Case (SKU-PDVK-10) ima kod nas da se nadje za 1950din ;)

Cool el znas gde tacno kod nas ima da se kupi ?

Poslednja izmena:
.....
a jeftiniji je ne samo od poslednjeg PDA uređaja koji sam kupio, nego i od telefona kojim me je gađala firma u kojoj radim.

E za ovo imas BAMBI od mene :d :beat: :laugh:

Sto mene ne gadjaju tako necim? Bio sam odlican u "izmedju dve vatre" :d

I kako vas sluzi Asus? Vi koji ga koristite svaki dan?
Kod mene u firmi je izazvao buru kad su ga videli, odjednom su svi hteli Asus EEE :D Mene sluzi fantasticno, pogotovo na prezentacijama.
Imam samo 2 problema sa eeexUbuntu-om a to je problem sa WiFi-em na koji nece auomatski da se zakaci (ili ja ne znam da podesim) i to sto nece svaki put da ugasi masinu vec kao da je prebaci u neki sleep mod (svetli LE dioda koja oznacava da je upaljen) i tako mi trosi bateriju; jedini nacin da ga ugasim je da drzim dugme za paljenje/gasenje 5s...

U CT-u mi rekose da ce doci i "full 701" model ali ne rekose tacno kada. Predpostavljam da cekaju da rasprodaju ove surfice :)

Malisa polako postaje pravi mf :
-new Eee PC 900 features a new 8.9” 1024x600 display
-will be available in an 8GB version with Windows XP
-with the options of using traditional HDDs
-ASUS will be moving to Intel’s Atom processors
-3 USB 2.0 ports, 10/100 NIC, VGA port, headphone/microphone jacks and SD/SDHC media reader on the exterior of the device.
- webcam 1.3MP
-new Eee PC will start at roughly $499 , late april - may

i ja sam konačno postao vlasnig dotičnog i prvi utisci su više nego pozitivni :)

I kako vas sluzi Asus? Vi koji ga koristite svaki dan?
Kod mene u firmi je izazvao buru kad su ga videli, odjednom su svi hteli Asus EEE :D Mene sluzi fantasticno, pogotovo na prezentacijama.
Imam samo 2 problema sa eeexUbuntu-om a to je problem sa WiFi-em na koji nece auomatski da se zakaci (ili ja ne znam da podesim) i to sto nece svaki put da ugasi masinu vec kao da je prebaci u neki sleep mod (svetli LE dioda koja oznacava da je upaljen) i tako mi trosi bateriju; jedini nacin da ga ugasim je da drzim dugme za paljenje/gasenje 5s...

Kod mene wifi automacko kacenje radi mega.

A imam isti problem sa gasenjem. ono desava se u 80% slucajeva. kada uradim "shutdown -h now" sve je ok tako da je to bug do eeeXubunta.

Jel ima neko informaciju gde je ovaj laptop najjeftiniji, ako nije ista cena.
Ja sam malopre zvao komtrejd i rekli su mi da cce 20-og marta da se pojavi ponuda sa mt : s-om ali da nemaju podatke o cenama i slichno.

I koji je to problem sa gashenjem eee-a?
huh?

razlika u ceni je manja od 500 dinara. kapiram da to nije neka razlika. što se rate plana tiče, ne znam zašto bi bilo ko potpisivao ugovornu obavezu na dve godine kad može da uzme kredit na dve godine.

btw, evo upravo kuckam ovaj post na eee pc-u i kumim za pomoć pri instalaciji bluetooth-a. izgleda da nešto nije dobro u mojim /etc/ppp/peers/gprs i /etc/ppp/peers/gprs-chat skriptama :(

poveže se na apn, ali ne kreira konekciju. kao da se negde zaglupi...

Malisa polako postaje pravi mf :
-new Eee PC 900 features a new 8.9” 1024x600 display
-will be available in an 8GB version with Windows XP
-with the options of using traditional HDDs
-ASUS will be moving to Intel’s Atom processors
-3 USB 2.0 ports, 10/100 NIC, VGA port, headphone/microphone jacks and SD/SDHC media reader on the exterior of the device.
- webcam 1.3MP
-new Eee PC will start at roughly $499 , late april - may
Morace to na $350. Ako bude 500 to je oko 28000din, a za 32000 ima vec "normalnih" masina. Ove igrackice vrede max 20000din. Ipak ovi za 32000 imaju i HDD i 15" i optiki, ma da ne nabrajam vise.

Poslednja izmena:
"normalne" mašine su mnogo teže... brkaš kategorije

Pa da, ali su znatno veći i teži. Pojedini PDA koštaju više nego aktulni Core2 lapovi, šta misliš, iz kog razloga? :)

Bojim se da će EEE imati kupce bez problema, do cene od 500€.

u zavisnosti od hardvera. trenutni odnos cena / kvalitet je sasvim zadovoljavajući. da bi neki model koštao više od sadašnjih 280 eura morao bi ipak da ima i koju mrvicu hardvera više.

eee pc će definitivno imati svoje kupce dok godu bude koštao manje od 500 eura I UKLAPAO se u sadašnje dimenzije.

Vrh Dno