Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

ŠatroGistro - javno se izvinjavam što sam tvrdio da ne mogu naša slova. Salca za predsednika!

Pridružujem se čestitkama! :)

Offtopic s' obzirom na trenutno goreću temu u vezi naših slova. :p

Imam pozadinsko probijanje svetlosti na par mesta na transformeru...nisam picajzla ali baš zasmeta kada se gleda neki video zapis...odneo sam uređaj u shop i rekli su mi da je ta zamerka - "smetnja" podložna garanciji i da treba da ga pošaljem u servis...koliko sam shvatio, oni šalju tablet u KimTec servis u BG-u.

Moje pitanje je vezano za iskustva u tom servisu (da li ga je neko slao tamo, u kakvom stanju ga je dobio nazad) i uopšte da li bi ste ga vi poslali na servis zbog tog problema (pošto sam pročitao i ne baš lepa iskustva vezana za oštećenja prilikom istog) ?

Thanx!

Poslednja izmena:
nosio jedan poznanik, potpuno isti kvar, odneo u ponedeljak, u petak ga je uzeo nazad popravljenog tako da nosi dok imas garanciju

meni ga nisu opravili jer doticni gospodin Pedja koji je tamo nekakav menager rekao:To tako mora i to je normalno za taj panel i to su mu licno potvrdili iz Asusa.E sad nisam imao zivaca i vremena da sve to oteram u PM nego sam dobio nazad isti panel koji je zamenjen kao novim.Naravno identicno probijanje svetlosti ponovo se zalio a on ce idi se zali tamo gde si ga kupio.Toliko o nasem servisu i ljudima koji tamo rade.Ako im je to prvi covek servisa mene bi bilo sramota da ikad vise izgovorim asus a ne da radim za njih

Evo, malo sam se igrao i sa sors kodom connectbot-a. Nekada davno smo i o njemu pricali u ovom threadu, a problem je bio sto hardverska tastatura nije bila podrzana kako treba. Za one koji ne znaju - connectbot je SSH klijent, i to veoma dobar.

Pre izvesnog vremena su ljudi tweak-ovali njegov sors pa je hardverska tastatura potpuno podrzana (ranije nije radio shitf+numericki tasteri, niti ctrl, vec je za to morao da se pipka ekran), ali se do sada niko nije potrudio da to isto uradi za tablet verziju. A obzirom da se meni connectbot pisan za tablete vise svidja, odlucio sam da tweakove prebacim u tu reviziju.

Elem, evo kome treba i link http://dl.dropbox.com/u/9348267/connectbot-debug-tablet.apk

Jos jednom, connectbot for tablets, potpuna podrzani svi asusovi tableti sa hardverskom tastaturom, dakle transformer/prime/slider.

Poslednja izmena:
Re

ŠatroGistro - javno se izvinjavam što sam tvrdio da ne mogu naša slova. Salca za predsednika!

Prihvaceno :) bitno da sad imamo slova :D

@salacgenijalac- posto ne znam ni sta je ssh, a ne mogu da guglam jer moram da idem negde, reci mi jel da instaliram taj .apk ili ne? :d
Sta se konkretno dobija? (Na ovo pitanje ne moras da odgovoris ako te mrzi)

Ako ti do sada nije trebao nece ti ni trebati :)

To je programce za kacenje na rutere/sviceve/servere i njihovu administraciju.

Covek jednostavno sve zna, u pravu si, ne treba mi- za mene si jedinu stvar koja mi je trebala odradio. Ako ti bude nesto trebalo u KGu, slobodno se javi. A i ono za pitje stoji :)

Pozz

Pozdrav, pošto sam video da se ovde piše o serijskim brojevima Transformera, pogledao sam i ja nigde nemam B60, 70, 80 ili tako nešto, već je moj serijski broj BCOKAS ili BC0KAS pa me zanima šta to znači, i da li je moguć root na takvom modelu. Inače, uzeo sam ga kod Vipa. Izvinjavam se na glupom pitanju, ali stvarno ne znam, da li može da se uređaj root-uje bilo kad, i da nastavi da radi sa svim instaliranim aplikacijama i podacima na njemu (slike, filmovi, muzika, sva podešavanja za operatera, mrežu, ruter itd...) ili se root-ovanjem gube podaci, podešavanja i ostalo pa se sve kreće ispočetka. Takođe me zanima ako se to odradi, da li posle, kada bude update na ICS, da li će nešto morati da se dodatno podešava, ili će i na root-ovanom uređaju da update bude odrađen bez problema?

To je nova serija izgleda, takvu oznaku imaju u Transformer Prajmovi.

Ono sto bih ja probao na tvom mestu je 1-click root sa xda-developers foruma - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1345049 . Mozda prodje, a mozda i ne prodje. Ovo je root metod koji koristi rupu u operativnom sistemu, sto znaci da zvanicni update najcesce zacepi tu rupu. Pa ako nisi bio dovoljno brz, ***.... strpi se do sledece prilike :)

Ovakvim root-om se ne gubi nista. Jednostavno imas root-ovan uredjaj i to je to. Uglavnom posle toga ljudi instaliraju CWM. To mu, narodski receno, dodje kao neki izmenjeni boot loader koji se snima na recovery particiju; dakle, gubis mogucnost da uradis lak recovery uredjaja, ali zato dobijas mogucnost laganog flesovanja transformera bilo kojim rom-om. Sad, tu po nesto treba biti pazljiv - moze da se desi da prelazak sa jednog custom rom-a na drugi znaci brisanje svih podataka, a zato se i preporucuje da uvek, pre nego sto se odlucis na taj korak, lepo uzmes titanium backup i snimis sve moguce na SD karticu.

U principu zvanicni update NIKADA ne 'resetuje' sistem na nulu, pa ce pretpostavljam tako da bude i sa ICS-om. Nezvanicn romovi? Kako kada....

Nachoroot sa XDA provereno radi na 8.6.6.23 FW, stabilan ko kuca i recovery instaler za dodavanje CWM. Moja preporuka Android Revolution HD rom, stock izgled ali zato ispod haube sve sredjeno ;)

Nachoroot sa XDA provereno radi na 8.6.6.23 FW, stabilan ko kuca i recovery instaler za dodavanje CWM. Moja preporuka Android Revolution HD rom, stock izgled ali zato ispod haube sve sredjeno ;)

Znači uspeo si da odradiš? Baš sam se pitao šta li si uradio pošto te nije bilo da javiš da li si se snašao medju onim linkovima

Pa i nije neka enormna razlika u odnosu na honeycomb, prilicno su slicni.

Ono sto primetih je da na ICS-u moze da se instalira google-ov chrome browser a na starijim verzijama androida ne moze, dok neke aplikacije vrlo verovatno nece raditi kako treba :) Inace chrome je skroz dobar i ima neke GUI efekte koji su specificni za ICS, te zato ne moze da se zabode na matore androide.

Pa i nije neka enormna razlika u odnosu na honeycomb, prilicno su slicni.

Ono sto primetih je da na ICS-u moze da se instalira google-ov chrome browser a na starijim verzijama androida ne moze, dok neke aplikacije vrlo verovatno nece raditi kako treba :) Inace chrome je skroz dobar i ima neke GUI efekte koji su specificni za ICS, te zato ne moze da se zabode na matore androide.

Hehehehe...verujem da je tako, ali nisam hteo da menjam stock firmware jer mi sasvim dobro radi na njemu pa ću definitivno sa svakom novom promenom dobiti bolje performanse od trenutnih. :) Čuo sam da je Chrome najbolji tablet browser do sada i da odlično radi (baš me zanima kako se ponaša sa full flash sajtovima i dosadašnjim lag-om). :eyebrows:

Znači uspeo si da odradiš? Baš sam se pitao šta li si uradio pošto te nije bilo da javiš da li si se snašao medju onim linkovima

Uspeo :) nista prostije, iz prve sve samo pratio korak po korak i voila :) imas vops :beer:

Zna li neko da li onda sa Android Revolution roma mogu da odradim OTA update na ICS ili ne, on je na 8.6.6.23 FW...kolko vidim ta opcija idalje postoji u settings panelu :trust:

Asus: kako će ići prelazak na ics - direktno na tablet ili skidamo sa asusovog sajta update?

Fino, sad samo da se strpimo da krenu hakerski romovi i to je to :)

Uspeo :) nista prostije, iz prve sve samo pratio korak po korak i voila :) imas vops :beer:

Zna li neko da li onda sa Android Revolution roma mogu da odradim OTA update na ICS ili ne, on je na 8.6.6.23 FW...kolko vidim ta opcija idalje postoji u settings panelu :trust:

Ma nije frka, bitno da radi ;)

I da, i mene interesuje da li mi ruteri :)d) isto direkt na tablet update ili moramo da vracamo na stoku rom? :)
Cini mi se da sam procitao ovde negde da moze da se odradi direkt update, ali da bi morao da se odradi root ponovo jer bi se ponistio ovime. No, nisam siguran za ovo.

@Asus- Zahvaljujem na informaciji.

Poslednja izmena:
Hahahahha...sad' ću da se ubijem...

Imao sam onaj problem sa probijanjem svetlosti i sve sam čekao da izađe ICS i jutros uradim factory reset i odnesem ga u VIP...a ono sutra izlazi ICS...:bottle::wall::bottle:

@ Shatrogistro - probacemo pa sta bidne :)

Edit:

Nadjoh odgovor developera Revolution ROM-a, da ne prekucavam pogledajte sliku ispod

Prilozi

• Screen shot 2012-02-23 at 23.37.14.png
    Screen shot 2012-02-23 at 23.37.14.png
    342.9 KB · Pregleda: 88
Poslednja izmena:
Posto pise 'I don't think...' ipak cu ja da udaram po check dugmetu na svakih deset minuta, a vi kako ocete :d

da li znate gde moze da se Transformer vidi i isproba uzivo?

^ Video sam ga pre neku nedelju u Uscu, ima kao neki Asus stand pored comtrade-a.

VIP u uscu je imao jedan izlozen cim se udje u radnju sa leve strane ali nisam siguran da li ima idalje

U NS-u se nalazi u svakoj većoj VIP poslovnici...može da se gleda i isproba...ja sam snimio na flash gomilu sadržaja i otišao tamo da testiram.

Poslednja izmena:
Vrh Dno