Šta je novo?

Assassin's Creed Ps3

Naravno da cesh moci da igrash i old school, ali ziroskop je neshto shto ce doneti novu dimenziju kontrole igara. Pokreti joypada u svim osama i pravcima se "vaze", tako da cesh recimo moci da vozish automobil okretanjem joypada kao volan. Zamisli sada za svaku vrstu igre koje ce on prednosti imati, za vecinu igara je vec najavljena podrshka.

psaras je napisao(la):
Jel taj ziroskop treba da pomera kameru kad pomeras ceo joypad?Nesto kao kontroler one nove nintendo konzole?

Slichno, samo radi na drugom principu. Nece biti mlataranja joypadom, vec ga okrecesh, naginjesh, podizesh/spushtash. Od najjachih developera ochekujem da ga iskoriste maksimalno za bolji gameplay.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
DVD9 (~7GB) nije dovoljan ni za jednu ozbiljnu igru, za boraniju moze.

naravno ti si prepun tih igara koje su vece od 7GB

PS. Vecina igara sa PS2 staje na jedan omanji flash drive od 512mb jel to treba da znaci da nisu ozbiljne ili sta ? JA tebe stvarno ne razumem, pogotovo taj tvoj cinizam :) ali se obradujem svaki put kad vidim tvoj post :)

PPS. Ovo mi jako lici na gothic 3 (grafika i delimicno borba)

recite mi samo, sobzirom da vidim prilicno veliku interaktivnost sa protivnicima u borbi, ovo ce biti borbe tipa L-L+button1+button2-D i ono polukrug dole i button3 i ta ****** jel ? (prince of persia warrior within varijanta)

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
naravno ti si prepun tih igara koje su vece od 7GB

Ovo je pricha o PS3, ne danashnjim igrama.

PS. Vecina igara sa PS2 staje na jedan omanji flash drive od 512mb jel to treba da znaci da nisu ozbiljne ili sta ? JA tebe stvarno ne razumem, pogotovo taj tvoj cinizam :) ali se obradujem svaki put kad vidim tvoj post :)

Vecina PS2 igara zauzima pola DVDa, a svaki hit je pun DVD do daske, a neki su na DVD9, tako da bih te zamolio da prvo proverish informaciju, pre nego shto se nalupash. Na osnovu toga je vrlo lako ukapirati da ce PS3 igre zauzimati 15GB+ bez problema. Samo za dve igre postoji informacija kolike ce biti, Resistance i UT2007, i obe zauzimaju 20+GB, tako da opet apelujem :) da prvo prochitash neshto o tome a ne da gledash iz ugla PCa.

recite mi samo, sobzirom da vidim prilicno veliku interaktivnost sa protivnicima u borbi, ovo ce biti borbe tipa L-L+button1+button2-D i ono polukrug dole i button3 i ta ****** jel ? (prince of persia warrior within varijanta)

Ne razumem shta si ovde hteo da kazesh, verovatno nemash predstavu kako se igra ni obichnim joypadom, a tek nemash ideju kako ce ziroskop da radi.

driver je napisao(la):

Vecina PS2 igara zauzima pola DVDa, a svaki hit je pun DVD do daske, a neki su na DVD9, tako da bih te zamolio da prvo proverish informaciju, pre nego shto se nalupash. Na osnovu toga je vrlo lako ukapirati da ce PS3 igre zauzimati 15GB+ bez problema. Samo za dve igre postoji informacija kolike ce biti, Resistance i UT2007, i obe zauzimaju 20+GB, tako da opet apelujem :) da prvo prochitash neshto o tome a ne da gledash iz ugla PCa.

Ne razumem shta si ovde hteo da kazesh, verovatno nemash predstavu kako se igra ni obichnim joypadom, a tek nemash ideju kako ce ziroskop da radi.

Vecina PS2 igara, kao ni Resistance za PS3, nemaju realnu potrebu za tolikim kapacitetom, sto je opste poznata stvar, ali ne vredi pricati nekom ko misli da je najpametniji, neko ko procita nesto na netu, a ni ne razmisli da li to ima logike i smisla uopste ...

Poslednja izmena:
A shta to znachi "nemaju realnu potrebu" ? Hocesh da kazesh da je 15 od tih 20GB potrosheno na FMV ili 300 pesama u lossless formatu ? Pa UT2007 ce zauzimati isto na PCu kada se instalira, ukapiraj da na PS3 nishta nije spakovano jer uchitava sa diska kao instaliranu igru sa HDDa. Ista igra koja na PCu bude zauzimala manje, znachi da koristi (vecu) kompresiju za texture i ostalo.

I kome nije logichno da igra koja je na PS2 zauzimala 5-6GB, ovde zauzima 20 ili 30 gde je sve vece ne 5x, nego 20x, taj ima problema sa logikom :)

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):

druze, joypad imam godinama, igrao sam i segu i PS i PS2 i Xbox i sve to, imam verovatno vise predstave nego ti koji igras 3 igre skupa i to samo na PS2.

A sto se tice "vecine" igara, to je vecina od onih koje ti posedujes, a to je 5 od 7 kojih imas verovatno. Ja pricam da od 100.000 naslova pocevsi od izlaska PS2 do sada vecina igara moze da stane na walkmen. A to sto ubace 2CD-a audio track-ova da popune DVD sa doatnih 1.4GB, a sam kod je 500-600mb to tebi ne vredi objasnjavati kao sto je Goranstein rekao.

Naravno sve ovo ja ne bi ni rekao da ti nisi lupio da su igre ispod 7GB neozbiljne (ili sta li si vec odvalio). :crash:

PS. Kada mislis na nesto konkretno, kao u ovom slucaju na 7GB za PS3 igre, onda to naglasi PRE, a ne posle iznosenja misljenja jer moze (ocigledno) da dodje do zabune i nesporazuma.

Poslednja izmena:
ma da, ako nema 20GB ne moze biti dobra igra :D kako bi inace sony opravdao blueray :D

Zaista nije prerenderovano, pa ove texture su na nivou PS2 ....

http://mediaviewer.ign.com/ignMedia...ttp://ve3d.ign.com/articles/728/728380p1.html

Majku mu, pa zar ce za ovakve NEKOMPRESOVANE texture trebati i 5GB a da ne pricamo o 4 puta vise? Ovo je samo dokaz da ce 20GB BluRay diska biti popunjeno svim i svacim samo ne samim sadrzajem igre koji se odnosi na gameplay ...

A sto se UT2007 tice ... Neka bude i na 2 DVD-a od po 4.5GB, sto znaci jedan DualLayer DVD od 8.5GB, i kada se otpakuje, zauzimace 20-25% vise prostora, sto svakako nije ni blizu kapaciteta od 20GB, stoga nikako ne mozemo pricati o 20+GB sirovog materijala koji se odnosi na sam engine. Samo je potrebno ukljuciti mozak malo i zivot bude laksi, manje blamaze, itd. ...

A Resistance : Fall Of Man izgleda cak i losije od UT2007, pa se zakljucak moze izvuci bez mnogo razmisljanja ...

Poslednja izmena:
Hm, kada se ovako uveća - zaista ne deluje nešto preterano, već sada na PCu ima igara sa boljom grafikom, eventualno modeling lica i facijalne ekspresije dobijaju novu dimenziju. No, najbitnije od svega jeste da li će se to igrati kao PoP, tj. isto kao i do sada. Ovi šotovi su viđeni iz poslednjeg trejlera. U njemu se vidi jedna scena borbe i izgledalo je kao klasična fajterska igra u stilu PoP borbe, ili Blade of darknessa.

gx-x je napisao(la):
druze, joypad imam godinama, igrao sam i segu i PS i PS2 i Xbox i sve to, imam verovatno vise predstave nego ti koji igras 3 igre skupa i to samo na PS2.

A sto se tice "vecine" igara, to je vecina od onih koje ti posedujes, a to je 5 od 7 kojih imas verovatno. Ja pricam da od 100.000 naslova pocevsi od izlaska PS2 do sada vecina igara moze da stane na walkmen. A to sto ubace 2CD-a audio track-ova da popune DVD sa doatnih 1.4GB, a sam kod je 500-600mb to tebi ne vredi objasnjavati kao sto je Goranstein rekao.

Naravno sve ovo ja ne bi ni rekao da ti nisi lupio da su igre ispod 7GB neozbiljne (ili sta li si vec odvalio). :crash:

PS. Kada mislis na nesto konkretno, kao u ovom slucaju na 7GB za PS3 igre, onda to naglasi PRE, a ne posle iznosenja misljenja jer moze (ocigledno) da dodje do zabune i nesporazuma.

U pravu si, video sam 5 igara za PS2, u stvari chekaj...Ja sam PSX i PS2 kupio iste godine kada su se pojavili, za PSX sam igrao 90% igara, za PS2 sam skoro nabavio igru broj 874. Jel mislish da je to daleko od 5 ?

Za ovih 100k igara necu ni da komentarishem, PS2 nema petinu toga, ali naravno ti pojma nemash o chemu prichash, tu si da bi branio PC, iz ne znam kog razloga. Kao shto vec rekoh, vecina igara zauzima pola DVDa, chak i one debilne, a samo neke najosnovnije igre tipa poker ili neke dechije od pre 5 godina su na CDu.

Pored svega toga, ja pratim sve sajmove u vezi konzola , sve u vezi PS3, imam full naloge na gamespotu i ignu da bih mogao da skidam HD filmove i pratim sve shto se deshava. Kapirash, mene to zanima, ne PC.

Stvarno mi nije jasno odakle ti ideja da ja nishta to ne pratim, da sam igrao 5 igara, a onda tek tako danima po forumu pishem o tome, LOL :)

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
Nista nije uvecano ... To je native rezolucija u kojoj ce se igra vrteti na PS3 ...

1280x720

Shot koji si dao nema shanse da je "printscreen" iz igre, pun je artifakta ili od kompresije ili je ovo fotografisan ekran sa nekog sajma. Uopshte ne morash nishta da znash o igrama ili hardveru da bi to provalio iz ovog primera.

Imash pravo na mishljenje, ali cesh morati da sachekash da se igra pojavi da vidish kako to nije tachno.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
U pravu si, video sam 5 igara za PS2, u stvari chekaj...Ja sam PSX i PS2 kupio iste godine kada su se pojavili, za PSX sam igrao 90% igara, za PS2 sam skoro nabavio igru broj 874. Jel mislish da je to daleko od 5 ?

Za ovih 100k igara necu ni da komentarishem, PS2 nema petinu toga, ali naravno ti pojma nemash o chemu prichash, tu si da bi branio PC, iz ne znam kog razloga. Kao shto vec rekoh, vecina igara zauzima pola DVDa, chak i one debilne, a samo neke najosnovnije igre tipa poker ili neke dechije od pre 5 godina su na CDu.

Pored svega toga, ja pratim sve sajmove u vezi konzola , sve u vezi PS3, imam full naloge na gamespotu i ignu da bih mogao da skidam HD filmove i pratim sve shto se deshava. Kapirash, mene to zanima, ne PC.

Stvarno mi nije jasno odakle ti ideja da ja nishta to ne pratim, da sam igrao 5 igara, a onda tek tako danima po forumu pishem o tome, LOL :)

Shot koji si dao nema shanse da je "printscreen" iz igre, pun je artifakta ili od kompresije ili je ovo fotografisan ekran sa nekog sajma. Uopshte ne morash nishta da znash o igrama ili hardveru da bi to provalio iz ovog primera.

Imash pravo na mishljenje, ali cesh morati da sachekash da se igra pojavi da vidish kako to nije tachno.

I da je slikano temperama, detaljnost textura govori za sebe ....

Pa jel vidish da tu nisu texture umrljane, vec je cela slika umrljana, kao da je kompresovana u jpeg 40, fotografisan ekran ili su povecali manju sliku. Da su samo texture loshe, ivice bi bile superoshtre, a nisu. Pa ladno se vide "jaggies" na nekim glupim mestima.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Pa jel vidish da tu nisu texture umrljane, vec je cela slika umrljana, kao da je kompresovana u jpeg 40, fotografisan ekran ili su povecali manju sliku. Da su samo texture loshe, ivice bi bile superoshtre, a nisu. Pa ladno se vide "jaggies" na nekim glupim mestima.

Onda nema druge vec je u pitanju Velika Zavera protiv PS3 :D

Jasno je da navijash da PS3 igre ovako izgledaju, puko si 2k evra za loshiji hardver, ali realnost i mashta su dve razlichite stvari :D

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Jasno je da navijash da PS3 igre ovako izgledaju, puko si 2k evra za loshiji hardver, ali realnost i mashta su dve razlichite stvari :D

Ne, opet gresis i pokazujes talenat za nerazumevanje onoga sto citas.. Jos od onog threada o PS3 ja sam onaj koji govori , ne da je PS3 los, vec da nije nista bolji od konkurencije ... A izlazi sa ogromnim zakasnjenjem. A tek da ne pricam o "ekskluzivama" tipa F.E.A.R. (i jos losije izgleda od verzije koja je izasla pre godinu dana), i Blazing Angels koji ne vredi ni pominjati ....

A Assassin's Creed od samog pocetka ima ovakve shotke, nije bilo boljih, osim Concept Art-a, poseti njihov official sajt, zar mislis da bi UBI Soft sebi dozvolio da kaci shotove koje je neko, kako ti kazes fotografisao na displeju. Pa sramotno je to sto pricas ... Ne moze te ni Dunav vise oprati ... Sniman displej .. hahah, evo mene je sramota zbog tvojih stupidnih izjava ...

driver je napisao(la):

da ali u tu cenu je uracunat i ekran i jos mnogo toga i on igra kvalitetne naslove sa odlicnom grafikom dok ti jos uvek cekas ps3 i buljis u blato na PS2. - priceless :)

PS. ne smem da ti kazem sta nam je na prezentaciju blueray-a doneo japos (sony predstavnik) iz BG-a :d Mozes ti da pratis sta oces...Ok, pogresio sam za igrice, imas ih vise, ali ja sam rekao da ih igras 5, sigurno ih ne igras 847, a iskreno -ni ne verujem ti da imas toliko naslova ali to nije tvoj problem. Tvoj problem ce biti bucan PS3 i pregrevanje BR citaca posle 3-4 sata rada (mada ne verujem da ce ga neko arciti 3-4 sata konstatno ali opet...mi jesmo :D)

Poslednja izmena:
.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
Ne, opet gresis i pokazujes talenat za nerazumevanje onoga sto citas.. Jos od onog threada o PS3 ja sam onaj koji govori , ne da je PS3 los, vec da nije nista bolji od konkurencije

Bash je ovo srz problema koji ti nikada necesh razumeti. PS3 je duplo bolji od "konkurencije" samo u hardveru, o softveru necemo da prichamo, i nekoliko puta od tvog PCa, a jeftiniji 3x od istog.

... A izlazi sa ogromnim zakasnjenjem. A tek da ne pricam o "ekskluzivama" tipa F.E.A.R. (i jos losije izgleda od verzije koja je izasla pre godinu dana), i Blazing Angels koji ne vredi ni pominjati ....

Zashto si toliko ochajan da po svaku cenu PS3 predstavish u loshem svetlu ako te konzola ne interesuje ? Kakve uopshte FEAR ima veze sa kvalitetom PS3 naslova ? Obichan port sa PCa, koji ce biti tu da bi oni koji zele da ga igraju, a nisu, odigraju na PS3.

A Assassin's Creed od samog pocetka ima ovakve shotke, nije bilo boljih, osim Concept Art-a, poseti njihov official sajt, zar mislis da bi UBI Soft sebi dozvolio da kaci shotove koje je neko, kako ti kazes fotografisao na displeju. Pa sramotno je to sto pricas ... Ne moze te ni Dunav vise oprati ... Sniman displej .. hahah, evo mene je sramota zbog tvojih stupidnih izjava ...

Igra ne postoji, tako da cemo morati da sachekamo i vidimo ko je ovde bio u pravu. Zapisano.

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
da ali u tu cenu je uracunat i ekran i jos mnogo toga i on igra kvalitetne naslove sa odlicnom grafikom dok ti jos uvek cekas ps3 i buljis u blato na PS2. - priceless :)

Jel u cenu PCa urachunat 40" HD ekran ?

PS. ne smem da ti kazem sta nam je na prezentaciju blueray-a doneo japos (sony predstavnik) iz BG-a :d Mozes ti da pratis sta oces...Ok, pogresio sam za igrice, imas ih vise, ali ja sam rekao da ih igras 5, sigurno ih ne igras 847, a iskreno -ni ne verujem ti da imas toliko naslova ali to nije tvoj problem. Tvoj problem ce biti bucan PS3 i pregrevanje BR citaca posle 3-4 sata rada (mada ne verujem da ce ga neko arciti 3-4 sata konstatno ali opet...mi jesmo :D)

Jel to tvoja zelja da ce PS3 biti buchan i da ce se grejati BR, ili su ti to iz Sonija rekli ? :)

licno video/cuo, mogao bi i ti u BG-u da vidis i cujes ako znas nekog iz Sony predstavnistva tamo posto je trenutno vrte tamo i prikazuju profi blueray rekordere i plejere, PS3 koriste kao media centar. (i plejer kad zatreba) Radno mesto mi je takvo da sam veoma blizak sony-ju ;) tj radimo sa sony-jem, mi smo generalni distributeri za pro line. (ovo kazem posto mi ne verujes ocigledno...)

PS. a u 600e za PS3 je uracunat 40" HD ekran ? ili tih 150.000 dinara moras poesebno da izdvojis ?

driver je napisao(la):
Bash je ovo srz problema koji ti nikada necesh razumeti. PS3 je duplo bolji od "konkurencije" samo u hardveru, o softveru necemo da prichamo, i nekoliko puta od tvog PCa, a jeftiniji 3x od istog.

Zashto si toliko ochajan da po svaku cenu PS3 predstavish u loshem svetlu ako te konzola ne interesuje ? Kakve uopshte FEAR ima veze sa kvalitetom PS3 naslova ? Obichan port sa PCa, koji ce biti tu da bi oni koji zele da ga igraju, a nisu, odigraju na PS3.

Igra ne postoji, tako da cemo morati da sachekamo i vidimo ko je ovde bio u pravu. Zapisano.

PS3 jos niko nije video na delu, znaci sve je jos uvek u domenu teorije, sve su to jos uvek samo cifrice na papiru. Sa druge strane, ja uveliko rabim PC koji imam. A ti mastas o PS3 kad legnes da spavas. :D

Pa ima FEAR itekako veze. PC verzija izasla je pre godinu dana za PC, i izgleda bolje nego verzija za PS3. To je ono sto se moze uporediti. A kada izadju KillerApp naslovi za PC u 2007., 2008., onda cemo ih porediti sa pandanima na PC-u. Da li je tebi jasno da ti poredis nesto sto je najavljeno za PS3 i nece izaci pre kraja leta 2007. sa necim sto je za PC izaslo prosle ili ove godine. Nije ti jasno? VIdim da ti nije jasno :D.

Da, u pravu si, ASSASSIN'S CREED ne postoji jos uvek, znaci postoji isto koliko i PS3 ... i sta zakljucujemo? moracemo u oba slucaja da sacekamo da se pojave pa da vidimo ko je bio u pravu. Znaci, sve one cifrice i podaci koje si iznosio mozes komotno da zaboravis, realnost ce biti nesto sasvim drugo :D

gx-x je napisao(la):
licno video/cuo, mogao bi i ti u BG-u da vidis i cujes ako znas nekog iz Sony predstavnistva tamo posto je trenutno vrte tamo i prikazuju profi blueray rekordere i plejere, PS3 koriste kao media centar. (i plejer kad zatreba) Radno mesto mi je takvo da sam veoma blizak sony-ju ;) tj radimo sa sony-jem, mi smo generalni distributeri za pro line. (ovo kazem posto mi ne verujes ocigledno...)

PS. a u 600e za PS3 je uracunat 40" HD ekran ? ili tih 150.000 dinara moras poesebno da izdvojis ?

Ja sam iz ovog posta razumeo da Sonijevo predstavnishtvo (koje je u stvari obichan pijachni prodavac koji ne prati nishta novo, vec cesh nove uredjaje pre u halo oglasima da nadjesh :)) ima bluray playere, rezache i PS3 ? :)

Ja sam razumeo da se to ne odnosi na consumer deo sony predstavnistva vec pro broadcast opremu koju rade totalno drugi ljudi sto je verovatno moguce ali opet za PS3 mi je malo cudno, mozda neki DEV kit ili sl..

Ma kakav devkit u ovoj zemlji, pa josh uvek nema ni X360 da se kupi po prodavnicama, a koliko je vremena proshlo. Mi launch nema shanse da ispratimo, PS3 ce se kod nas pojaviti najmanje 6 meseci posle launcha i to preko kanala slichnih ovima za X360.

Guru moguce je skroz jer znam da u broadcast tehnologiji nismo kaskali ili jako malo. Dok je BK telivizija radila normalno dobijali su semplove HD kamera isto kao i bilo ko u svetu(Evropi) tako da nije nemoguce

Ma ajde sve, ali da sada koriste PS3 kao media centar pre nego shto se i pojavio, i josh da koriste konzolu u profesionalnoj upotrebi ? :D

driver je napisao(la):
Mi launch nema shanse da ispratimo, PS3 ce se kod nas pojaviti najmanje 6 meseci posle launcha i to preko kanala slichnih ovima za X360.

Netacno.

Ok, rekao si mi za onih 400 konzola, ali to nije 100% provereno, tako da ja bash i ne verujem da toliki broj moze da dodje ovde istog dana launcha, jer se jednostavno ne mogu prodati, a sigurno nece koshtati kao u evropi.

Nazad
Vrh Dno