Šta je novo?

Assassin's Creed Ps3

colt je napisao(la):
Mozda greshim, ali zar driver nije rekao cena jedne Goransteinove grafichke, shto je u ovom sluchaju 7900GT ?

Loshe je ispala rechenica. Mislio sam da njegova grafichka koshta kao ceo PS3.

Poslednja izmena:
Goranstein, pa sto si uopste kupio 2 grafichke ako ces da se bavis gore navedenim? Ti si to kupio da bi se igrao, a ono gore sto si naveo samo si upotrebio da bi se pohvalio shta sve PC moze a PS3 ne. To niko ne spori, ali takodje niko ni ne ochekuje da sa PS3 radis sve to, jer to mu nije ni namena vec IGRANJE, a PC i PS3 mogu samo da se uporedjuju u oblasti igranja i nicega vise

Podrav!

chava je napisao(la):
Lol pa meni kozola ne treba za te gluposti... :D Pc mi je uvek tu za office. :D Konzola sluzi zasta je i namenjena : IGRE! A Linux na PS3 ce bogami uveliko prosiriti te granice ,pogledajte samo kakav Homebrew ima PSP.. Tek mogu da zamislim sta ce sve Linux na PS3-ci biti u stanju... Ludo! A sto se tice HDTV-a, vec za 900 eura moze da se nadje odlican HDTV... HDTV je odlicna investicija u svakom slucaju, nevezano za konzole.

Pa nisi PC nasao na ulici, platio si onda valjda i konzolu i HDTV i PC da bi mogao da radis sve ono sto radi samo PC ... Zar ne? Gresim li?

FYI, 900 eura je preko 1000 dolara :D ... Damn!!!:D

colt je napisao(la):
Goranstein, pa sto si uopste kupio 2 grafichke ako ces da se bavis gore navedenim? Ti si to kupio da bi se igrao, a ono gore sto si naveo samo si upotrebio da bi se pohvalio shta sve PC moze a PS3 ne. To niko ne spori, ali takodje niko ni ne ochekuje da sa PS3 radis sve to, jer to mu nije ni namena vec IGRANJE, a PC i PS3 mogu samo da se uporedjuju u oblasti igranja i nicega vise

Podrav!

Da bi se pohvalio sta PC sve moze? Sta pricas ti? To su cinjenice, i bas zbog toga sta sve na PC-u moze da se radi, cena je shodno mogucnostima ....

@.:GoRaNStEin:.
ovu bitku ne mozes da dobijes...if u strike him down, he will become more powerfull then u could posible imagine:p (starwars)
ova tema je vec prezvakana toliko puta da cak ni driveru vise nije zanimljivo da nas obrazuje...
evo ti neki linkovi da se informises pre ukljucivanja u raspravu.

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=100318&highlight=ps3
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=92007&highlight=ps3
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=94598&highlight=ps3
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=86674&highlight=ps3

ps. a to da igre za ps3 nece zauzeti blurey disk su neke pretpostavke iz iskustva ili to pricas onako napamet?

poz

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
Pa nisi PC nasao na ulici, platio si onda valjda i konzolu i HDTV i PC da bi mogao da radis sve ono sto radi samo PC ... Zar ne? Gresim li?

FYI, 900 eura je preko 1000 dolara :D ... Damn!!!:D
Pa ja ti objasnjavam ali ti izgleda nikako ne razumes... Ja konzolu kupujem zbog igara koje NIKADA necu moci da igram na PC-ju.A Linux dodaje samo jos jedan plus. Uvek cu se igrati i na PC-ju kao i na konzoli,samo jednostavno ne zelim da svakih pola godine dajem za hardwer.. Pre cu kupiti HDTV(Toliko bi me kostao godisnji upgrade PC-ja).

Ovaj Goranstein je lik! Pa sto si kupio 2 graficke i to high-end ako ces da radis sve ono sto si rekao?! Kupio si ih zbog igranja, eto zasto, a onda posle pametujes da je cena shodno mogucnostima!
Kad ces ti raditi u 3DMaxu i Cubase-u pa da ti treba takva masina, leba ti!
To si ono naveo samo da bi imao nekakav argument da je PC bolji od PS3! I jeste, ali za samo za one koji imaju brdo love, pa mogu da rade upgrade kad im se cefne!

driver je napisao(la):
Bluray disk ima 50GB kapaciteta, zar sam negde rekao da ce igra da bude 100GB ? I opet ne razmishljash nishta. PC igre se instaliraju, PC igre su zapakovane na diskovima, PS3 igre ce biti "najotpakovanije" moguce zbog brzine uchitavanja, jer mu to mediji dozvoljavaju.

Ova pricha je mnogo stara, i rekao sam da necu ja da ti objashnjavam kako je i shta je, chitaj sam po netu kada vec nisi. Cak je i sam Microsoft rekao kako razvija specijalne metode pakovanja da bi buduce igre mogde da stanu na DVD9.

1. Gran turismo 4 zauzima 5.6GB a jedva da ima neki FMV. Koliko ce da zauzima GT5 ? 8GB ? GTA SA recimo zauzima pun DVD9 disk, God of war zauzima 2/3 diska. Zar je toliko teshko ukapirati da ce to za jake naslove biti malo ?

2. DVD kvalitet cut scena ? Mislio si na HD kvalitet ?

Informacija da ce bluray biti potreban nije nikakva glasina, vec nagoveshtaji developera i chista logika. Vec sam sto puta rekao, a ako ti ne mislish da je tako, tvoje mishljenje, videcemo kada se PS3 pojavi.

Rekoh to isto vishe puta. Danas, bluray nije preko potreban iako bih voleo da ga imam za rezanje backupa, jer DVD je odavno postao mali, ali Bluray ce vrlo brzo biti potreban, jer ce postojati na trzishtu pa ce recimo omoguciti mnogo vece free roaming igre koje je nemoguce napraviti na vishe DVDova.

A za te pare je u toj PC konfiguraciji urachunat HDTV i 5.1 sistem ? PS3 cesh moci da nakachish na bilo koji monitor i bilo koji 5.1 sistem (kakav je to specijalni 5.1 za PS3?).

Pokushaj da uporedish slichne setupe. I ja na kraju nikada nisam ni rekao da ce PS3 da zameni PC, niti cu ja da prodajem PC kada se PS3 bude pojavio. PS3 ce zameniti dosta multimedijalnih funkcija koje inache vecina PC usera samo i koristi, ove programe koje si nabrojao koriste profesionalci, a mislim da profesionalac nije prosechan PC korisnik ?

I dalje nisu poznate sve mogucnosti PS3, a open Linux ce mu tek za neko vreme omoguciti i ono shto Sony nije ni planirao.

Ko ovde sad uporedjuje PC i PS3 ? Najgore shto ti imash SLI grafiku da bi se igrao, pa sve shto si rekao o isplativosti, pada u vodu.

Ja cu uvek imati PC, ali nikada necu juriti upgrade, jer upgrade najvishe sluzi za igre, a igracu se na PS3 mnogo kvalitetnije.

Evo ti link ka textu iz koga mozesh mnogo da nauchish shto si ochigledno propustio. Poredjenje PS3, X360 i PCa u sitna crevca.

-Blu-ray is not necessary for gaming in HD, if by necessary you mean anything approaching the dictionary's definition of the word. This shouldn't come as a surprise to anyone used to playing games on a PC, either. PC gamers have been playing games at or very near "HD" resolutions for years (at least some of us have), and the console crossovers mostly consume very little space. Keep in mind that DVD9 discs can hold more than 10 CDs worth of content.

Could there be games that pass over DVD9's limitations in this next generation? Perhaps, but they will be few and far between, most of them will be loaded with cinematic video (of dubious value), and nothing that could not be addressed by a download service in a pinch

Dva glavna razloga zasto se toliko gura BluRay jeste standard koji SONY zeli da uvede na velika vrata preko PS3, i borba protiv piraterije. Ostale stvari su izakulisne radnje kojima ce drzati paznju rulji ...

-A ti pogledaj ovaj link. Nije sa PS3 foruma :p i ima sasvim drugu pricu : http://xbox360.ign.com/articles/617/617951p1.html

-Otkud ti to da Cubase ili 3DSMax koriste samo profesionalci???

Evo još nevalidnih izvora:

http://www.tgdaily.com/2006/08/15/will_blu-ray_sink_the_ps3/index.html

Inače, generalno, užasno smarate. Za Srbina ta investicija je ogromna. Na našem tržištu će ta konzola koštati jedno 700 evra, i to ona jeftinija varijanta. Tu je HD televizor koji praktično niko nema. Naravno, on je koristan i ovako, ali to je već druga tema. A vi ps3 ljubitelji ste se uhvatili dve Goransteinove grafičke. Koga boli uvo za to? To je vama reprezent da su 2 grafičke za PC neophodne? Gluposti. Jedna jaka grafička je i više nego dovoljna. Ipak, ne kapiram ni pc ljubitelje koji imaju išta protiv novih konzola. Recimo, Neđo priča kako će Assasin's Creed biti mešavina God Of Wara i POPa. Pa šta? Odlično, konačno neće više biti mrtvih okruženja, gradova bez ljudi natrpanih random monstrumima, već će gameplay biti smešten u totalno drugačije okruženje što može da da skroz drugačiji šmek igri. Dovoljno.

BTW i jedni i drugi ne gubite iz vida sledeću činjenicu - ma koliko PC bio neoptimizovan, skup itd. on je modularan. Razmislite samo koliko se više ljudi odlučuje na kupovinu i mnogo skupljih stvari, ali na rate. Slična stvar je i sa PC-em - on može malo po malo da se budži.

Eh da, i prestanite da pljujete platforme a da niste videli ništa ni na jednoj od njih, ako nije problem (pljuvanje po xboxu, ali i ps3)

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
-Blu-ray is not necessary for gaming in HD, if by necessary you mean anything approaching the dictionary's definition of the word. This shouldn't come as a surprise to anyone used to playing games on a PC, either. PC gamers have been playing games at or very near "HD" resolutions for years (at least some of us have), and the console crossovers mostly consume very little space. Keep in mind that DVD9 discs can hold more than 10 CDs worth of content.

Ti si lepo nashao jedno parche nekog teksta koji ti odgovara, a shto je to napisao neki PR Microsofta nema veze. Daj link odakle je ovo, secam se ovog teksta, i chini mi se da je to davno neko rekao.

Dva glavna razloga zasto se toliko gura BluRay jeste standard koji SONY zeli da uvede na velika vrata preko PS3, i borba protiv piraterije. Ostale stvari su izakulisne radnje kojima ce drzati paznju rulji ...

Znachi Bluray je nepotrebna stvar, treba ostati na DVDu ? Ok, videcemo se kad kupish bluray rezach/chitach.

-A ti pogledaj ovaj link. Nije sa PS3 foruma :p i ima sasvim drugu pricu : http://xbox360.ign.com/articles/617/617951p1.html

Sad mi je potpuno jasno da ti nishta od next-gena ne pratish i da cesh verovati svakom Microsoftovom fanboyu, pa pastujesh nebulozne tekstove kojih je pun net, a tebi odgovaraju za ovu diskusiju. Jel si video datum chlanka ? Ovi chartovi su vec legenda, napravio ih je Major Nelson koji je danas zaposlen u Microsoftu zahvaljujuci najdebilnijim stvarima koje je prichao u vezi PS3.

Ja ti dam najopshirniji i tehnichki najkvalitetniji tekst koji je napisan o 3 platforme, a ti mi dash tekst IGNa od pre vishe od godinu dana, koji je napisan na osnovu chartova Major Nelsona, koji je na najprostiji moguci nachin poredio babe i zabe da bi predstavio kako je X360 jachi. U velikom tekstu imash i njega pomenutog i objashnjeno je o chemu se radi i za svaku tachku koju je napisao imash argument, ne kao Major Nelson kome je jedini argument bio "majkemi". Poshto ti je poznavanje next-gena ochigledno tanko, trebao bi da prochitash taj tekst, jer to je najbolji post koji sam u zivotu video u vezi bilo koje teme, pisan je skoro i chovek ga updateuje kada se neshto novo sazna ili promeni. Ako te to ne interesuje, onda nemoj ni da pratish niti odgovarash na ovaj thread (koji je inache o Assassins Creedu).

I opet molim da prestanesh da mi izvlachish naftalin vesti prezvakane i ismevane 100x po svim forumima. Nije ti ovo PC sve pa pljas u facu, u monopolu je daj shta ima, nema da birash. Ovo je borba dve firme (ili bolje reci jedne firme protiv same sebe) za opstanak na trzishtu, u toj borbi uchestvuje Microsoft, pa mislim da je sve jasno kako se ta borba vodi.

-Otkud ti to da Cubase ili 3DSMax koriste samo profesionalci???

Ako si dao 3500$, ti si profesionalac.

I ovo je poslednji post u kome cu ti razjashnjavati davno prezvakane stvari. Opet ti kazem da idesh i da chitash o next-gen konzolama ako mislish da uchestvujesh u bilo kakvoj diskusiji, antiSony linkove cesh naci na svakom koraku, tako Microsoft reklamira svoj proizvod.

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):

Inače, generalno, užasno smarate. Za Srbina ta investicija je ogromna. Na našem tržištu će ta konzola koštati jedno 700 evra, i to ona jeftinija varijanta. Tu je HD televizor koji praktično niko nema. Naravno, on je koristan i ovako, ali to je već druga tema. A vi ps3 ljubitelji ste se uhvatili dve Goransteinove grafičke. Koga boli uvo za to? To je vama reprezent da su 2 grafičke za PC neophodne? Gluposti. Jedna jaka grafička je i više nego dovoljna. Ipak, ne kapiram ni pc ljubitelje koji imaju išta protiv novih konzola. Recimo, Neđo priča kako će Assasin's Creed biti mešavina God Of Wara i POPa. Pa šta? Odlično, konačno neće više biti mrtvih okruženja, gradova bez ljudi natrpanih random monstrumima, već će gameplay biti smešten u totalno drugačije okruženje što može da da skroz drugačiji šmek igri. Dovoljno.

BTW i jedni i drugi ne gubite iz vida sledeću činjenicu - ma koliko PC bio neoptimizovan, skup itd. on je modularan. Razmislite samo koliko se više ljudi odlučuje na kupovinu i mnogo skupljih stvari, ali na rate. Slična stvar je i sa PC-em - on može malo po malo da se budži.

Eh da, i prestanite da pljujete platforme a da niste videli ništa ni na jednoj od njih, ako nije problem (pljuvanje po xboxu, ali i ps3)

Jes da je PC modularan, modabilan i sve, ali prosecnom kupcu u Srbiji za jak PC namenjen igranju treba mnogo novca dati i jos nadogradjivati svakih 6 meseci do godinu dana, sto priznacete nije nimalo lako uzimajuci u obzir plateznu moc nasih ljudi

Inače, generalno, užasno smarate. Za Srbina ta investicija je ogromna. Na našem tržištu će ta konzola koštati jedno 700 evra, i to ona jeftinija varijanta.

Zashto postujesh link ka chlanku kome naslov ppochinje sa "da li ce...". Necu dalje ni da chitam, jer me americhka nagadjanja ne interesuju, dovoljno smo do sada videli njihovih nebuloza. X360 koshta 480e, po evropi 400, tako da PS3 moze da koshta samo 700 ali skuplja varijanta. I za te pare kakav igrachki PC moze da se kupi ?

Tu je HD televizor koji praktično niko nema. Naravno, on je koristan i ovako, ali to je već druga tema.

Zar svakom pojedinachno moram da kazem da ce PS3 moci tamo gde ide u PC, a ti ako u PS3 cenu rachunash i HDTV, rachunaj ga i za PC onda.

Zamisli da PC nije modularan, vec da izlaze modeli na recimo 3 godine, i svi imaju PC na kome sve lepo radi. Ludi se sa PCjem u ovoj zemlji izivljavaju i ne koriste ga 20%, bitno da se ima i da se radi upgrade.

Ja videh obe, a PS3 cu videti prvi, tako cete izgleda morati da uchite od mene :D

colt je napisao(la):
Jes da je PC modularan, modabilan i sve, ali prosecnom kupcu u Srbiji za jak PC namenjen igranju treba mnogo novca dati i jos nadogradjivati svakih 6 meseci do godinu dana, sto priznacete nije nimalo lako uzimajuci u obzir plateznu moc nasih ljudi
Pa prosečan igrač u Srbiji nije u stanju da plaća moderan PC, a posebno neće biti u stanju da plaća modernu konzolu + hdtv. Da ne pominjem cenu koju će morati da plati za original ps3 igre. Nego će da zameni svoj Thoroughbred B Sempronom, Radeon 9550 sa GeForce 7300 GT, svake 3. godine će dodati još 512 MB rama i tako u krug. Igraće malko starije igre sa zakašnjenjem, a novije ili na minimumu detalja ili će sačekati neko vreme. I to je ok, gomila ljudi na zapadu tako radi.

@guru
tek se sada setih, pitao si otkud ideja da će da ps3 igre koštaju po 80-100 dolara...bilo je više saopštenja raznih izdavača koji su navodili cene za prve ps3 naslove, cena se kretala od 60 dolara za (pretpostavljam) krševe do 90 dolara. Čak sam to turao u vesti za bench. A svi odreda su potvrdili da će biti primetno skuplje nego ps2 ili pc naslovi. E sad, ne znam, možda je to samo prilikom lansiranja, mada sumnjam. Doduše, uvek ima na ebay-u igara. [flame]Dobre su, pa ih rasprodaju :d[end_flame]

Khmm...uvek ce biti piraterije (thank God) :D, a iako ne bude kupis jednu igru koja ti se svidja pa igras, a ne 10 krseva koje ces igrati ko zna kad. To je opet ( po meni ) bolje nego da nadogradjujes PC kad god izadje neka igra gladna hardvera tipa Oblivion, Fear i slicno :)

@guru
tek se sada setih, pitao si otkud ideja da će da ps3 igre koštaju po 80-100 dolara...bilo je više saopštenja raznih izdavača koji su navodili cene za prve ps3 naslove, cena se kretala od 60 dolara za (pretpostavljam) krševe do 90 dolara. Čak sam to turao u vesti za bench. A svi odreda su potvrdili da će biti primetno skuplje nego ps2 ili pc naslovi. E sad, ne znam, možda je to samo prilikom lansiranja, mada sumnjam. Doduše, uvek ima na ebay-u igara. [flame]Dobre su, pa ih rasprodaju :d[end_flame]

Pa ta cena bi bila samoubistvo, to su bila namerno pogreshna tumachenja "hatera". Sony nikada nije rekao koja ce biti cena igara, a cena se inache uvek razlikovala za oko 10$ izmedju "obichnog" i AAA naslova, ne vishe. Na TGSu se ochekuje da zvanichno objave cenu.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Pa ta cena bi bila samoubistvo, to su bila namerno pogreshna tumachenja "hatera". Sony nikada nije rekao koja ce biti cena igara, a cena se inache uvek razlikovala za oko 10$ izmedju "obichnog" i AAA naslova, ne vishe. Na TGSu se ochekuje da zvanichno objave cenu.
Sony nije ništa rekao, ali su to rekli developeri...videćemo.

colt je napisao(la):
Khmm...uvek ce biti piraterije (thank God) :D, a iako ne bude kupis jednu igru koja ti se svidja pa igras, a ne 10 krseva koje ces igrati ko zna kad. To je opet ( po meni ) bolje nego da nadogradjujes PC kad god izadje neka igra gladna hardvera tipa Oblivion, Fear i slicno :)
Naravno da neće biti piraterije barem u prvo vreme, a nisam primetio da konfiguracija na kojoj leti Fear ne može da tera Oblivion i obrnuto, tj. preformuliši "nadogradjujes PC kad god izadje neka igra gladna hardvera" u "nadogradiš PC pa igraš igre gladne hardvera" ,)

driver je napisao(la):

Interesantno je da su cene vec formirane za pojedine naslove:
Atari has confirmed that players will be paying a higher price for PS3/Wii games in Europe. Atari, who is the distributor for Sega in some parts of Europe has released the prices for a few games for PS3 & Wii. On PS3, Sonic The Hedgehog is going to cost 67,99 euros, while World Snooker Championship 2007 will be 73,99 euros. On the Wii, Sonic Wild Fire and Super Monkey Ball: Banana Blitz will both be available for 59,99 euros.

Jeste, stavili su najvishe moguce cene u evropi pod nekim izgovorom da je tu standard bolji :)

U Usa ce da koshta isto toliko samo u dolarima kao i uvek. Sad se setih za ovaj World snooker, stvarno mi nije jasno zashto to koshta 74e. U Grchkoj sam video X360 igre, i koshtale su 60-70e, srecom da PS3 nema regije za igre. Wii igre su jeftinije, ali kad pogledash kakve su, i koliko je u njih ulozeno, ne vrede ni pola ovih sa PS3 i X360.

Chekamo cene pravih igara, SCE igara.

Poslednja izmena:
A šta raja ima od toga što je Sonic the Hedgehog (wtf?) jeftiniji u Centralnoj Americi nego u Podunavlju? Skupo. Vidiš kako je u Grčkoj, a recimo Xbox 360 igre su u zapadnoj Evropi jeftinije za 10-30 evra (ne znam konkretno koje si igre gledao). Tako će biti i kod nas, i za Xbox i za PS igre...:(

Zashto bi u Grchkoj bile skuplje igre nego u zapadnoj evropi, pa to je EU.

Naravno da neće biti piraterije barem u prvo vreme, a nisam primetio da konfiguracija na kojoj leti Fear ne može da tera Oblivion i obrnuto, tj. preformuliši "nadogradjujes PC kad god izadje neka igra gladna hardvera" u "nadogradiš PC pa igraš igre gladne hardvera" ,)

Pa valjda prvo vidis/cujes/procitas kako neka igra radi na odredjenom hardveru pa tek onda nadogradjujes hardver...Ali moze i obrnuto, svejedno je:)

Evo ti primer - na 7800GT Fear leti u 1280x1024 dok Oblivion nema sanse :)

driver je napisao(la):
Zashto bi u Grchkoj bile skuplje igre nego u zapadnoj evropi, pa to je EU.
Pa ne znam. Imam drugara u Holandiji koji radi u prodavnici igara (i sad prelazi da radi u prodaji Della), kaže mi da su igre za Xbox 360 50 evra (40-55 uglavnom), sa tu i tamo ponekom ekskluzivom u kolektorskom pakovanju trt mrt od 60 evra. Ako su u Grčkoj cene 60-70 evra to su tih 10-30 evra razlike...

colt je napisao(la):
Evo ti primer - na 7800GT Fear leti u 1280x1024 dok Oblivion nema sanse :)
Imam 7900 GT (nije baš 30% brža od 7800 GT) i lete mi i Oblivion i Strah u toj rezoluciji.

Imam 7900 GT (nije baš 30% brža od 7800 GT) i lete mi i Oblivion i Strah u toj rezoluciji.
nhf...nema sanse!fear da (4xaa/16af ili ss on/16af) oblivion sa svim slajderima na desno nikako(ne racunam razna mambo/jumbo tweak-ovanja ini fajla znaci out of the box + patch i sve odvrnuto na max nema teorije da radi napolju na 30+ fps i pritom imas i 1gb ram-a znaci nikako moguce secka ti sigurno na ucitavanjima novih zona)

Ja cu samo konstatovati da je Filipenkov avatar strava i da mi uvek pogled zapadne za njega kada krenem da citam postove :D
Takodje bih da izjavim da nisam pljuvao Asscrd, vec sam samo rekao da ne kontam cemu to uzdizanje igara na konzolama u odnosu na PC igre. Mislim, danas je sve to isto i svi ozbiljni developeri rade u startu na crossplatform razvoju

Ko ovde pricha o crossplatform igrama ?

ivke76 je napisao(la):
nhf...nema sanse!fear da (4xaa/16af ili ss on/16af) oblivion sa svim slajderima na desno nikako(ne racunam razna mambo/jumbo tweak-ovanja ini fajla znaci out of the box + patch i sve odvrnuto na max nema teorije da radi napolju na 30+ fps i pritom imas i 1gb ram-a znaci nikako moguce secka ti sigurno na ucitavanjima novih zona)
Alo, kojih crnih 4xaa/16xaf, koji će mi to? Svi slajderi totalno udesno i kraj priče. Kakav crni AA i AF, to nikada ne koristim...To se koristi na konzolama? Nisam znao...

AA i AF nisu nikakva podrazumevana podešavanja, to su tehnologije dodatnog filtriranja tekstura za slučaj da je igra matora ili da je mašina baš baš brutalno jaka. Inače, to nikada ne palim niti me interesuje :) Napucam detalje na max i gotovo. AA i AF ne treba posmatrati kao nešto što je obavezno uključiti, već samo kao interesantan dodatak i opciju. Naravno, ne sumnjam da mnogi smatraju da se to mora uključivati jer je, eto, ponuđeno, pa onda posle kukaju kako im nešto ne radi najbolje...:trust:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno