draske73
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.05.2007
- Poena
- 349
Pre će se naći neka druga zanimacija nego što će se početi sa radom :dIma tu jedna dobra stvar u celoj priči.
Možda ljudi počnu manje da se igraju, a više da rade....
Pre će se naći neka druga zanimacija nego što će se početi sa radom :dIma tu jedna dobra stvar u celoj priči.
Možda ljudi počnu manje da se igraju, a više da rade....
Vi ljudi treba da se probudite i osvrnete oko sebe. Ja ne kapiram vaše reakcije, kao da nikada igru niste kupili niti ste igrali nešto online (neki MMO ili Battlefield). Ovo je sasvim normalan sled događaja, ne može cloud gejming da se rodi preko noći. Ovo je samo međufaza, test budućeg sistema itd. Kapiram ja da je nekome ovo katastrofa ali bože moj, dok je bio rat u Bosni ljudi nisu plaćali struju pa su opet morali da počnu. Navikavajte se polako da se igre plaćaju, mene PS3 još malo pa navikao![]()
Dopustice, samo polako... tj. vec dopustaju u nekim sretnijim drzavama.Ono sto ti ne kapiras jeste da nece niko (normalan) da dopusti da ga neko z*ebava ako mu je platio proizvod. Jel' ti sad jasnije?
Nema ovde nigde price o piratima vec o tome koliko takav princip aktivacije i "prava" koje dobijes za nesto sto si platio u full-u, ima smisla i koliko te sprecava da konzumiras ono sto si platio.
@exste:Sto volm kad svi znaju koliko je "pravedno", "regularno", "fer" itd.
... Ljudi, daleko je sve odmaklo od Doom-a. Napraviti danas konkurentnu igru je jaaaaako tezak posao i kosta neuporedivo vise nego ranije. Pricam naravno o vrhunskim naslovima.
Igre jesu bolje i slozenije vremenom..
ali i dosadnije, bez duse...cast izuzetcima (citaj Stalkeru)
@exste: Onda predji na iPhone, tamo ti je svaka igra oko 5eI manje
Ti ocigledno mislis da teksture usputno crtaju programeri, muziku pisu tetkice dok cekaju da provri kafa, scenarija pisu racunovodje kad odmaraju mozak od finansiskih proracuna itd. ...
Za vrhunske naslove sve se radi prakticno od nule. Bavim se muzikom profesionalno pa znam samo koliko kosta 1h u studiju. A da bi snimio sve glumnce, napravio unikatne zvucne efekte i sl. treba ti mnooooogo sati. A to je samo 30-40% cele price (i to ako su zaista ozbiljni pa ne zanemaruju taj deo igre).
Uopste nije pitanje "saosecanja" vec realnog pogleda na stvari. Apetiti igraca rastu, samim tim raste potreba za ozbiljnijim resursima sto direktno utice na to koliko ce to da kosta.
Po obicaju, ljudi mnogo vole napamet da pricaju misleci da su upravu...
Ono sto ti ne kapiras jeste da nece niko (normalan) da dopusti da ga neko z*ebava ako mu je platio proizvod. Jel' ti sad jasnije?
Nema ovde nigde price o piratima vec o tome koliko takav princip aktivacije i "prava" koje dobijes za nesto sto si platio u full-u, ima smisla i koliko te sprecava da konzumiras ono sto si platio.
E to bi bila prava revolucija.... :smoke:..... Na kraju krajeva možda ovo pogura Open Source gaming koji svakako ima veći potencijal od ovoga što imamo danas.
Kljucna stvar u svemu sto si napisao: "licno mislim".
Ok, licno misli. Ja sam ti dao direktan primer iz moje branse ti se i dalje po svom. Da li si ikad seo za stolicu i programirao nesto na nivo gamenegine-a, animirao nekog karaktera, nacrtao bilo sta (da valja naravno), komponovao neku muziku, pokusao da smiksas, napisao pricu...?
Na kraju, necu da ispadne da te teramTvoje pare, tvoja stvar. Ali nemoj siriti dezinformacije.
Cool.
Nemam nameru da kupujem igru koja kosta 40 evra. Stvar principa.
Programeri, animatori i kompozitori koji ucestvuju u izradi igre ulazuci svoje znanje zaradjuju mizeran novac u odnosu na izdavaca.
Kljucna stvar u svemu sto si napisao: "licno mislim".
Ok, licno misli. Ja sam ti dao direktan primer iz moje branse ti se i dalje po svom. Da li si ikad seo za stolicu i programirao nesto na nivo gamenegine-a, animirao nekog karaktera, nacrtao bilo sta (da valja naravno), komponovao neku muziku, pokusao da smiksas, napisao pricu...?
Na kraju, necu da ispadne da te teramTvoje pare, tvoja stvar. Ali nemoj siriti dezinformacije.
Cool.
Kako bi bilo da neko hoce da kupi tvoju uslugu/proizvod, plati ti samo 10% cene koju trazis i kaze ti "stvar principa"?
U vezi sa ovom igrom, stvar principa bi bila da neces da je platis, ali je zato neces ni igrati, tako da to sto ti radis nema veze sa nekim principima...
Dejan Ristanović je napisao(la):U Srbiji se softver piratizuje zato što narod nema dovoljno para. Kada bi se pojavio način za jeftino kopiranje (piratizovanje) hardvera, odjednom bi se ispostavilo da ni za hardver nemamo dovoljno para.
neki odnos je 1:3, dakle od svakih 3000 dolara koje pravi radnik zaradi on moze da dobije maximalno 1000, ostalo ode na poreze, sekretarice, racunovodje, poslovni prostor...
Totalno brkas babe i zabe, al tvoja stvar. Kako mozes da poredis cenu vojnog aviona sa cenom razvoja igre? Sto onda ne kazes koliko kosta razvoj tog aviona? Koliko MILIJARDI dolara?
... Pa znas li da jedan lovac najnovije generacije f-35 kojeg razvija lokid martin kosta 38 miliona dolara. Ko moze da tvrdi da neka igra moze da bude u tom cenovnom rangu? ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari