Šta je novo?

Assassin's Creed 2

To zvuči, vrlo, vrlo glupo. Jednostavno nisu u stanju da probiju zaštitu.

Misliš AKO napravi....nešto mora biti i "žrtveno jagnje" dok ne proguraju ideju....ako je proguraju, naravno.
A što je to zapalo baš ovoj igri....***, valjda joj nije bila naklonjena konstelacija zvezda u saradnji sa Marsom :d

Poslednja izmena:
Misliš AKO napravi....nešto mora biti i "žrtveno jagnje" dok ne proguraju ideju....ako je proguraju.
A što je to zapalo baš ovoj igri....***.Valjda joj nije bila naklonjena konstelacija zvezda u saradnji sa Marsom :d

Pa nije zapalo BAS ovoj igri... sudbinu dele SH5, AC2 i Settlersi...

Ulog je prevelik da bi se vracali na offline... moralo bi cudo da se desi.

...i sva je prilika da ovde nece biti pravog leka.

Nazalost, i sva je prilika da ce gaming biti malo elitnija zabava nego dosad...

Pogotovo u nasem vilajetu gde kvalitetan internet nije dostupan masama:S:

Poslednja izmena:
Ili da kupite xbox, tamo još mogu da se cepaju ubi pirati. :d

tacno ocekujem rast cena polovnih xbox konzola :) nekako mi neverovatno da nece izaci lek... ako ne izadje za naredne 2 nedelje pocecu da razmisljam o xboxu :)

Iskreno, preterujete svi. Ima ona stara izreka, koju cu parafrazirati: "Sto je ljudski um stvorio, to ljudski um moze i da unisti". Ipak su samo ljudi radili ovu zastitu, i naravno da ce se naci neki lucidni "klinac" koji ce naci nacin da zezne tu istu zastitu.

Iskreno, preterujete svi. Ima ona stara izreka, koju cu parafrazirati: "Sto je ljudski um stvorio, to ljudski um moze i da unisti". Ipak su samo ljudi radili ovu zastitu, i naravno da ce se naci neki lucidni "klinac" koji ce naci nacin da zezne tu istu zastitu.

slazem se...svaka igra je krekovana, tako ce proci i ac2...mozda za 2 dana, mozda za 2 nedelje, 2 meseca, ali ce biti krekovana...:)

^
^
A ako niko ne razbije zastitu i ovaj DRM postane trend.........nema svrhe kupovina novog hardvera i novih kompova u Srbistanu.

....Ima ona stara izreka, koju cu parafrazirati: "Sto je ljudski um stvorio, to ljudski um moze i da unisti".....
To je tacno, ali je sada ipak dosta drugacije.
Ovde se radi o pothranjivanju fajlova na masinu/hardware nad kojom treba ostvariti kontrolu ili je simulirati (a to nije naivno), a ne svodi se samo na citanje podataka sa naseg DVD ili HDD radi neke tamo provere kao do sada.
A to izgleda ne moze (i po svemu sudeci nece ni biti skoro) jer i server komunicira sa nasim PC upisujuci/prepravljajuci neke fajlove koji su izgleda "random" cim se ne desava nista do sada.

at_comic372.jpg

Poslednja izmena:

Slicno se pricalo i za PS3 kad se pojavio, krajem 2006, pa evo, tek sad, 3 i po godine kasnije, moguce probijanje zastite je tek u najavi... Jasno je da je u navedenom slucaju od starta ogranicavajuci faktor bio PS3-jev hardver, te, hvala Bogu, nemamo slican problem, ali opet, simuliranje UBI-jevog servera, koji pritom treba da bude 100% ispravan i stabilan, uopste nije maciji kasalj. Imam utisak da cemo se za potencijalne rezultate itekako nacekati... Slucaj C&C cetvorke, gde su u rekordnom roku pronasli lek, uliva nadu, ali, izgleda da se UBI-jev DRM pokazao kao dosta tvrdji orah (mozda i zbog cinjenice da su im serveri 90% vremena down pa ljudi nemaju dovoljno vremena da istestiraju moguce lekove :d). Druga varijanta je da zbog masivnog riot-a PC publike koja je kupila (ili razmisljala da kupi) original, kao i zbog nestabilnosti sistema, UBI odustane od trenutne zastite sa nekim od buducih patcheva (ne bi im bio prvi put), te nam omuguci standardno offline igranje. U svakom slucaju, vreme ce pokazati da li je DRM samo jedna od gomile smesnih prepreka koje pirati vec godinama uspesno savladavaju, ili je ovo potencijalni kraj gaminga na kakav smo navikli (iskreno sumnjam u ovo drugo ;)).

Da, baš je potencijalni kraj gejminga u pitanju. Pogotovo usled činjenice da je UbiSoft poslednji bastion kvalitetnog gejminga...

Može da bude samo kraj "našeg" gaminga, a onog od 30/40 € po komadu neće sigurno ;)

Kako ide ona fraza Reaver-a u Mass Effect 2 - "Assuming control!" :d

Ovo je loshe na toliko nivoa da nemam rechi - potpuna kontrola nad sadrzajima, tj. chovek ne kupuje igru, a pravo da je koristi i to samo u odredjenim uslovima (dobra Internet veza, kada serveri nisu preoptereceni)...

Zaboravio si i onu "Executing sudo commands" :D

Ali je najbolji zavrsetak ona "You have FAILED, we will find another way. Releasing control." :bottle:
Ne zanima me da kupim igru, ako se pojavi krek ne nameravam ni da je igram tako, ali zelim da je krekuju jer znam da ce odmah oni shabani iz EA da uvedu ovo u svoje igre (a njihove vec moram da kupujem jer su izdavaci za tonu stvari, prim. Bioware, Crytek).

Poslednja izmena:
@G@W: Nije bitno da li je Ubi vrh izdavac vec da li je taj DRM odradio ono sto su oni hteli i sto svaki izdavac zeli. A kako stvari stoje - jeste.

Jedina "nada" da ce stvari drugacije da budu u buducnosti jeste bojkot kupovine ovakvih naslova. E posto se to nece desiti nikad onda znamo sta nas ceka :)

Ja samo cekam da vidim ovo i na konzolama za koju godinu. Polako ...

@G@W: Nije bitno da li je Ubi vrh izdavac vec da li je taj DRM odradio ono sto su oni hteli i sto svaki izdavac zeli. A kako stvari stoje - jeste.

Jedina "nada" da ce stvari drugacije da budu u buducnosti jeste bojkot kupovine ovakvih naslova. E posto se to nece desiti nikad onda znamo sta nas ceka :)

Ja samo cekam da vidim ovo i na konzolama za koju godinu. Polako ...

Pa nisam bas siguran da su dobili ono sto su ocekivali. Serveri im ne rade kako treba, plus su popili i jedan bruka hack u evropi... Sve u svemu ako mene pitas to nije to... Zucna debata o ovome se vodi i na inostranim sajtovima i game forumima i koliko sam mogao da vidim u nacelu svi preporucuju bojkot kupovine naslova koji su pod DRM zastitom. Ovaj put im je to proslo jer ljudi nisu imali pojma sta je to DRM a i jedan deo PC usera se unapred predplatio na ovaj naslov, ali vec sledeci put ce svako od tih ljudi dobro porazmisliti da li da kupi igru sa DRM-mom ili ne! U to sam ubedjen... ;)

Tako da se ne bih bas ladno kladio ni sa kim po ovom pitanju!

Poslednja izmena:
Vidim i ja da nasem igranju polako dolazi kraj,sto kaze Mad MuzzY bojkota od strane igraca nece biti to je sigurno,posto kako citam na Ubi forumu strasti se polako stisavaju i nema vise problema sto se tice logovanja,izletanja igre na desktop,internet konekcije itd...,sto znaci da im ovaj vid zastite izgleda uspeva,ljudi ce se naviknuti i na ovo,ko ima para taj ce kupiti,a ko nema neka gleda kako se drugi igraju!To je izgleda surova realnost koja nas ceka u bliskoj budocnosti!

Ja savetujem svima da malo pogledaju sta ovaj covek ima da kaze:

http://www.gametrailers.com/video/episode-107-pach-attack/63343?type=flv

Ako se uzme u obzir cinjenica da danas PC game market cini 7%-10% od svega, onda ne vidim bas puno smisla u forsiranju drakonskih zastita ovog tipa i to za singl player igranje na PC-u... Mozda gresim, ali to meni nema bas puno smisla, osim ukoliko svi do jednog ne predju na ovaj vid zastite, sto je malo verovatno da ce se desiti...

Osim toga iz ovoga se moze videti i da se onlive gaming uskoro ukjlucuje u trku i to ce biti zanimljivo ispratiti i videti u kom pravcu vodi... To o cemu vi pricate ce se mozda (ali mozda) desiti za jedno 10tak godina od danas, ali se nece desiti sutra to je jasno...

Poslednja izmena:
Pa nisam bas siguran da su dobili ono sto su ocekivali. Serveri im ne rade kako treba, plus su popili i jedan bruka hack u evropi... Sve u svemu ako mene pitas to nije to... Zucna debata o ovome se vodi i na inostranim sajtovima i game forumima i koliko sam mogao da vidim u nacelu svi preporucuju bojkot kupovine naslova koji su pod DRM zastitom. Ovaj put im je to proslo jer ljudi nisu imali pojma sta je to DRM a i jedan deo PC usera se unapred predplatio na ovaj naslov, ali vec sledeci put ce svako od tih ljudi dobro porazmisliti da li da kupi igru sa DRM-mom ili ne! U to sam ubedjen... ;)

Tako da se ne bih bas ladno kladio ni sa kim po ovom pitanju!

Mislim da im upravo buducnost ide na ruku... Svako cudo za tri dana.
Ljudi ce se navikavati sve vise na online igranje. ( ...bas nekog briga u Minhenu, Amsterdamu ili Bostonu odakle mu se ucitavaju delovi kampanje. )

A pored EU i Amerike, koja su im ciljna trzista... internet sledecih godina nece sigurno biti losiji u Istocnoj Evropi i Aziji.

Svi gubici od inicijalnog bojkota ili revolta nisu veci od alternativne "piratske" stete... a oni to i ne gledaju kroz jednu ili dve prodaje, nego kroz visegodisnje projekcije.

* * *
Drske73 vam dobro objasni... nema tu otkljucavanja pasivnog fajla... to je interakcija sa serverom... koju neko moze da ometa ili da se izivljava... ali da je klonira - malo teze.

Izgleda da se i EA sprema da prati Ubi...

Poslednja izmena:
Vi ljudi treba da se probudite i osvrnete oko sebe. Ja ne kapiram vaše reakcije, kao da nikada igru niste kupili niti ste igrali nešto online (neki MMO ili Battlefield). Ovo je sasvim normalan sled događaja, ne može cloud gejming da se rodi preko noći. Ovo je samo međufaza, test budućeg sistema itd. Kapiram ja da je nekome ovo katastrofa ali bože moj, dok je bio rat u Bosni ljudi nisu plaćali struju pa su opet morali da počnu. Navikavajte se polako da se igre plaćaju, mene PS3 još malo pa navikao :D

Vi ljudi treba da se probudite i osvrnete oko sebe. Ja ne kapiram vaše reakcije, kao da nikada igru niste kupili niti ste igrali nešto online (neki MMO ili Battlefield). Ovo je sasvim normalan sled događaja, ne može cloud gejming da se rodi preko noći. Ovo je samo međufaza, test budućeg sistema itd. Kapiram ja da je nekome ovo katastrofa ali bože moj, dok je bio rat u Bosni ljudi nisu plaćali struju pa su opet morali da počnu. Navikavajte se polako da se igre plaćaju, mene PS3 još malo pa navikao :D

ako si nam rek'o :d

Mislim da im upravo buducnost ide na ruku... Svako cudo za tri dana.
Ljudi ce se navikavati sve vise na online igranje. ( ...bas nekog briga u Minhenu, Amsterdamu ili Bostonu odakle mu se ucitavaju delovi kampanje. )

A pored EU i Amerike, koja su im ciljna trzista... internet sledecih godina nece sigurno biti losiji u Istocnoj Evropi i Aziji.

Svi gubici od inicijalnog bojkota ili revolta nisu veci od alternativne "piratske" stete... a oni to i ne gledaju kroz jednu ili dve prodaje, nego kroz visegodisnje projekcije.

* * *
Drske73 vam dobro objasni... nema tu otkljucavanja pasivnog fajla... to je interakcija sa serverom... koju neko moze da ometa ili da se izivljava... ali da je klonira - malo teze.

Izgleda da se i EA sprema da prati Ubi...

Cisto informativno, Korea je u top 10 zemalja sa brzinom neta, a Japan ima najvisu brzinu neta na svetu (prosek 61mbps). Stoga, realno - nama je najgore..

Inace, u pravu si, navicice se stoka na to, malo po malo, i niko se vise nece zaliti.

Ja nisam :D

Sto se tice same igre sigurno je necu kupiti pojavio se crack ili ne. Niti imam adsl pa da mogu igrati online niti mi se daju tolike pare za igru koju cu preci za par sati.

Pa sustina svega ovoga je jasna. Nema besplatnog igranja u buducnosti. E sad jedna stvar koja je losija u odnosu na MMO igre koje su imale "besprekornu zastitu" od piratizovanja tj igranje na serverima. Mnoge MMO igre imaju piratske servere na kojima je u pocetku situacija bila losa ali se sada moze pristojno igrati. Ovde je slucaj takav da nema igranja ni na piratskim serverima.
Bez obzira koliko ljudi ovde negodovali oni su doskocili piratizovanju igre. Pa cak i da se pojavi krek za 1-2 meseca oni su sprecili da se to dogodi u prvim danima, nedeljama, mesecima kada prodaja ima svoj vrhunac. Dakle, zastita je tu, mozda trenutno ima nekih problema ali ja verujem da ce vec sa sledecim naslovima to resiti. Neko gore rece da oni to resavaju dugorocno i ja se slazem sa tim.
Ja samo ne razumem neke ljude ovde. Hteli su da skinu igru pa kada to ne mogu krecu da prete kako oni nikad nece kupiti igru zbog DRM zastite. I ja bih hteo da probam igru ali po svemu sudeci necu. Verovatno da mi je toliko stalo onda bih je kupio.
Nazalost mislim da cemo ubuduce moci na prste da nabrojimo igre koje nemaju ovakvu zastitu. Ne sumnjam da ce istim putem krenuti i ostali izdavaci.

Poslednja izmena:

Ma da, samo mi jos fali u zivotu da pocnem da dajem 40 evrica po komadu za danasnje boza igrice. :D Da je kvalitet gaminga na nivou od pre 10 godina i da je ekonomska situacija u zemlji nesto normalnija, primio bih ovo sasvim normalno. Ovako, uz jednu kvalitetnu igru godisnje i cinjenicu da plate stagniraju, a cene luduju, ovakav obrt u VG industriji moze samo da nam dodje kao so na ranu. Cak i da imam novca za bacanje, postoji milion boljih nacina da ga potrosim, nego na jos jedan multiplatformski TPS sa gameplayom i pricom koji su "user friendly" cak i za mentalno zaostale osobe...

Slažem se sa Vuk_Gamer 1.000 %.
Upravo sam hteo da priupišem tako nešto.

Ima tu jedna dobra stvar u celoj priči.
Možda ljudi počnu manje da se igraju, a više da rade :p
Uz to, počeće više da se cene zaista dobre igre koje imaju veliki replay value i samim tim se isplati kupiti ih.

Vrh Dno