Šta je novo?

Armed Assault

Eo probao, samo mi nisu rekli u radnji da je jezik lokalizova za Cheshko (or related) trzzishte, ali snasho sam se. Neverovatno kako je ovo prezahtevno ili meni nesh nevalja. 3200+, 1,5gb rama i 7900gs o/c i vuche se ko slina na 1024 sa nekim medium postavkama. Katastrofa :(

Bas mi je zao. Cekasmo OFP godinama i bio je prezahtevan. Sad ARMA isti stos. Nije uredu, kazem, nije uredu bre, ko ce da izdvoji pare za ceo novi komp da bi se igrao...

Eo probao, samo mi nisu rekli u radnji da je jezik lokalizova za Cheshko (or related) trzzishte, ali snasho sam se. Neverovatno kako je ovo prezahtevno ili meni nesh nevalja. 3200+, 1,5gb rama i 7900gs o/c i vuche se ko slina na 1024 sa nekim medium postavkama. Katastrofa :(
Нешто ти онда са сетовањем није уреду или хоћеш све на high. Још једна ствар нађи англиску верзију и patch-уј је на 1.05 и приметићеш разлику :wave:

Koliko ima single misija? ne upevam da predjem misiju sa saboterom koji treba da unisti konvoj
a ima samo 2 rakete i 1 bombu. jel moze neka pomoc.

Нешто ти онда са сетовањем није уреду или хоћеш све на high. Још једна ствар нађи англиску верзију и patch-уј је на 1.05 и приметићеш разлику :wave:

Cek cek, hoces reci da je igra "optimizovanija" t.j. da bolje radi sa 1.05 + eng. verzija? Pri tome mislim iskljucivo na fps a ne na AI i ostale ispravljene bugove...

Primetno je optimizovanija i prva engleska verzija 1.04 od onih prvih čeških verzija.

@ROBOTO: Da li vredi upgrade-ovati 1.04 na 1.05? Jel' izaslo ono za ver 1.05?

@ROBOTO: Da li vredi upgrade-ovati 1.04 na 1.05? Jel' izaslo ono za ver 1.05?
Momci sa Armedworkshop sajta kažu da jeste. Ja upravo igram 1.04 i skidam 1.05 patch da vidim koliko bolje radi.

Inače, prvih par misija u kampanji su skroz glupe, ali kasnije postaje zanimljivije ;) Imaju onaj dobar OFP šmek ;)

Momci sa Armedworkshop sajta kažu da jeste. Ja upravo igram 1.04 i skidam 1.05 patch da vidim koliko bolje radi.

Inače, prvih par misija u kampanji su skroz glupe, ali kasnije postaje zanimljivije ;) Imaju onaj dobar OFP šmek ;)

Obavezno posle toga istaliraj i v1.05+ (public beta), linkovi i info.

Inače, ArmA: Armed Assault (Ostatak Sveta) je u U.S nazvna ArmA: Combat Operations i izdavač je Atari.

Каква је финална верзија у односу на демо који ми се уопште није свидио мада је само садржавао сморни muliplayer који је неигрив? Какве је игра у односу на OFP али у сваком сегменту? Посебно ме занима да ли је боља оптимизованост у односу на демо јер не желим да је играм ако ћу извлачити неки јадан број фрејмова.

Пробао сам демо ове игре и био сам запрепаштен неоптимизованошћу. Без обзира каква да ставим подешавања имао сам максмално 20-25 фрејмова, и отприлике је требало 3 минута овој игри да ми изазове мучнину и главобољу. Иначе на овој мојој "канти" Stalker и Oblivion лете на високим подешавањима, а још је графика у овм играма драстично боља. Баш ме занима да ли је пуна игра овако катастрофална?!

Пробао сам демо ове игре и био сам запрепаштен неоптимизованошћу. Без обзира каква да ставим подешавања имао сам максмално 20-25 фрејмова, и отприлике је требало 3 минута овој игри да ми изазове мучнину и главобољу. Иначе на овој мојој "канти" Stalker и Oblivion лете на високим подешавањима, а још је графика у овм играма драстично боља. Баш ме занима да ли је пуна игра овако катастрофална?!

Meni je Armed Assault išao sasvim dobro, a npr. sa Stalkerom sam imao problema.
C2Duo 6300, 1GB ram i x1950pro.

A što se tiče mučnine i glavobolja, to je glavni razlog zašto nisam nikada odigrao Half Life 1
i Far Cry, dok mi npr. Stalker, Armed Assault i Half Life 2 ne smetaju ni najmanje.

jel moze Armed Assault da sljaka na 7600GT i nekim P4 na 2.8Ghz (1024x768, na high)??? ja sam je igrao na drugim ("mocnijim") kompovima, pa da pitam jel moze na ovakvom...

За High сетовање ти треба или 512MB VRAM-a или >2GB системске меморије пошто мотор игре је презахтеван :wall: исти случај као са ОFP-ом :bottle:

jel moze Armed Assault da sljaka na 7600GT i nekim P4 na 2.8Ghz (1024x768, na high)??? ja sam je igrao na drugim ("mocnijim") kompovima, pa da pitam jel moze na ovakvom...

Са тим, баш као и ја можеш да се сликаш.:wall: Не да неће радити на тим подешавањима него ће и low бити незадовољавајуће, једино ако пристајеш да играш игру са 20-25 фрејмова што је по мени смрт.

Imam 2GB RAM-a i ne pomaže ništa specijalno što se tiče grafičkih podešavanja (ili ja ne znam koje tačno stavke zavise od sistemskog rama)

of i ovo su mi najbolje igrice na svetu, i kupio bi karticu samo da moze njih da potera al' vidis opet ne moze kako treba...jednostavno me tera da prodam komp i da uzmem drugi :D

Са тим, баш као и ја можеш да се сликаш.:wall: Не да неће радити на тим подешавањима него ће и low бити незадовољавајуће, једино ако пристајеш да играш игру са 20-25 фрејмова што је по мени смрт.

ARMA je igriva i sa 10 frejma, ljudsko oko nevidi preko 30 frejma, kod mene ARMA radi od 25 do 65 frejma na 1680x1050.Ako nesto nije uredu sa tvojim ocima ili kompjuterom onda potrazi pomoc.;)

Iskljuci FRAPS kad igras ARMU i negledaj u nikakve frejm kauntere.Ako te interesuje da li radi i ako bi hteo da igras umesto da benchmarkujes onda se prikljuci Eliti na Armedworkshop.net-u.

Poslednja izmena:
ARMA je igriva i sa 10 frejma, ljudsko oko nevidi preko 30 frejma, kod mene ARMA radi od 25 do 65 frejma na 1680x1050.Ako nesto nije uredu sa tvojim ocima ili kompjuterom onda potrazi pomoc.;)

Iskljuci FRAPS kad igras ARMU i negledaj u nikakve frejm kauntere.Ako te interesuje da li radi i ako bi hteo da igras umesto da benchmarkujes onda se prikljuci Eliti na Armedworkshop.net-u.

Проблем је што ми је ова игра изазвала мучнину, а иначе OFP сматрам за једну од најбољих игара свих времена. Мени број фрејмова није битан али када осјетим мучнину онда од играња нема ништа. Мада избрисао сам демо, а тек касније сконтао да ми је матична избрисала меморијска подешавања и вратила брзину DDR-a на 100 Mhz, тако да је ти то вјероватно кумовало катастрофалним радом игре. Занима ме како оргинална игра са последњим patchom ради на средњим подешавањима јер ми се ужасно игра?

Ово су моја сетовања са AthlonXP2500@2200 AIW X800XT AGP 1,5GB меморије

Игра иде глатко и са ~20fps :cigar: и ово је АМИН за Armed Assault
Maddog:
Iskljuci FRAPS kad igras ARMU i ne gledaj u nikakve frejm kauntere...
:wave:

Poslednja izmena:
Ја мислим да је тачно зато што сад играм на LG L204WT у native rez. tj.1068x1050 и просечан фрејм ми је ~25 а игра почиње да сецка тек на 8FPS у MP

probaj na 8 fps da se okrećeš brzo oko sebe, pa ćeš da primetiš.

Vrh Dno