Šta je novo?

ArenaSport Sport Klub i ostali sportski kanali

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I radijus, koliko znam..

samo me čudi što se ljudi u 21. veku kad imaju velike brzine neta svađaju šta će biti na kom programu pa još određuju i provajdera prema tome

ja preko neta nađem kup brazila u vaterpolu a ne neku premijer ligu za koju postoje strimovi kao da su direkt sa tv-a

samo me čudi što se ljudi u 21. veku kad imaju velike brzine neta svađaju šta će biti na kom programu pa još određuju i provajdera prema tome

ja preko neta nađem kup brazila u vaterpolu a ne neku premijer ligu za koju postoje strimovi kao da su direkt sa tv-a
Poredjenje ti nije na mestu. Jedno, sa drugim, nema veze.

šta nije na mestu? evo ovo je stream, razlike bez

r8wduo.jpg

Razlika je u kašnjenju od po minut u proseku. I u tome što stariji ukućani ne mogu da koriste te "moderne varijante". I u neizbežnim prekidima. I u gledanju hrvatske verzije Arena Sport-a.

Moj matori ne zna/neće sam da pusti nešto na Areni a treba samo da prebaci input source na drugi HDMI port (na kom je Android box) i dohvati mini tastaturu sa trackpadom da klikne na kanal u sklopu MTS TV Go aplikacije ... nego ako ja dođem i pustim gleda ako ne ništa. A zamisli da treba da otvara browser, odlazi na neki sajt, nađe listu mečeva...

TV provajder se bira da ima većinu stvari koje gledaš, a streamovi mogu da posluže povremeno za kad mora tako da se gleda.

Džaba tražite linkove i strimove, jednostavno oni najstabilniji i najdugovečniji
linkovi se ne dele tek tako. Prodaju se, sa druge strane dele se i u opticaju su
oni linkovi čiji životni vek ne premašuje životni vek muve.

Slaba vajda od toga.

Zar je toliko tesko platiti 500 dinara za polaris arene???
Da sbb ima opciju za arene, ta doplata bi bila toliko ili više od toga i nikako ne bi bilo free.
Za one koji nemaju sklubove situacija je nešto teža.

Poslednja izmena:
haha šta vas je :D
realno ovi moji linkovi očekujem da riknu koliko sutra pošto su javni (ako već nisu i sad, mrzi me da proveravam):D

poenta što se uvek može naći za džabe šta hoćeš da gledaš pa nek bude i kratkog daha, važno je odgledati to što hoćeš

Istina, odavno sam se redovno cimao tokom svake F1 sezone da trazim dobre linkove za BBC/SKY, al u zadnje 2 godine sam i maltene odustao od svega i presao na skrnave 400-500kbit Sky F1 peasant streamove. :(

Steta bas, rado bih gledao F1 u boljem kvalitetu al sto se javnih [Ace]streamova tice, slaba vajda od toga. Na privatne linokve nikad nisam naisao, ne bih znao ni gde da trazim. Najblize tome sto sam prisao je malo cimanja sa Kodi-om, ali i tamo je situacija veoma haoticna i linkovi jako kratko traju [jer je vecina public].

Vidiš, zato investiraš u satelitsku antenu, i plaćaš recimo neku
mizernu svotu likovima koji ti otključaju sve kanale, sportske, filmske itd.

Zar nisu svi BBC kanali bez prekida dostupni na FilmOn addon-u za Kodi?

Platio bih ja slicnu "mizernu svotu" za rock solid Sky F1 HD stream. :)

Evo sad sam se zezao sa Kodijem jos malo, instalirao sam par addon-ova, videcu kad trka pocne da li ce biti non-peasant streamova.

Zar nisu svi BBC kanali bez prekida dostupni na FilmOn addon-u za Kodi?
'fala provericu, mada BBC mi nije toliko bitan jer oni prenose ~trecinu trka u sezoni uzivo, a od sledece godine ce taj "trecinski" prenos prebacuje sa njih na Channel 4. Sky F1 mi je najbitniji.

Poslednja izmena:
Ukoliko ti je sky f1 bitan, evo linka, preko ace stream se strimuje sadržaj, reč je
o sajtu, tako da oni uglavnom obnavljaju linkove slika je ok kvaliteta.

ovde imaš i arena kanale... barem prva tri. http://torrent-tv.ru/channels.php

Taj ruski acestream je dno. Fin je bitrate, ali na svakih minut se slika zamrzava i zvuka nema po ~30sec [i preko sajta, i preko standalone aceplayera i preko Kodia [Plexus]]. izgleda uopste nije problem u bufferingu, vec je do servera koji pogresno radi live encode.

Poslednja izmena:
Nikad takvih problema nisam imao na torrenttv. Ili stream radi kako treba ili ne radi uopšte.

Rade kad su manje popularni događaji, čim svi navale kreće baferovanje svakih 3 minuta. Kad je u pitanju Peer-to-peer (P2P) tj torrent protokol a navali gomila Srba sa 512kbps - 1 Mbps uploadom da gleda stream koji je bitrate-a 1.5 i više Mbps. Još isti lik je seed za maltene sve kanale na sajtu... Naravno da ne može da radi kako treba kad uleti dovoljno parazita u stream.

U sunce ti o cemu vi pricate, to je spansko selo za mene ;)

@machak99: Acestream = tip strima (za gledanje se koristi modifikovan VLC player) koji dolazi u dosta kvalitetnijoj rezoluciji od flash streamova koje nalaziš na svakom ćošku. Ali gledanje istog troši tvoj upload dok to gledaš (jer šalješ drugima fragmente stream-a). Radi kao torrent (= koristi isti protokol) samo što "skida torrent" od početka fajla ka kraju.

Rade kad su manje popularni događaji, čim svi navale kreće baferovanje svakih 3 minuta. Kad je u pitanju Peer-to-peer (P2P) tj torrent protokol a navali gomila Srba sa 512kbps - 1 Mbps uploadom da gleda stream koji je bitrate-a 1.5 i više Mbps. Još isti lik je seed za maltene sve kanale na sajtu... Naravno da ne može da radi kako treba kad uleti dovoljno parazita u stream.

Cekaj, ja sam kontao da je bolje P2P nego kada mi da strim preko HTTPS-a i onda njegov protok mi je ogranicenje, radi dobro dok nije derbi tekma neka i onda kuca ne mozes nista da gledas ko svet.
Gresim li?
Ja sam uzeo preko http://www.next-tv.ml/ sport paket i upravo je to slucaj, radi ali cim je bitniji dogadjaj neki ne radi bas kako treba, inace slika je pristojna cak sta vise dobra.

Da li neko zna neki slicni servis gde nema problem sa zapucavanjem (buffer) i slicno, naravno i da se placa nije problem ako stvarno radi kako treba.
Ne znam da li je po pravilima foruma ali moze i na PM ako ovde ne sme.

Da ti preporučujem neki pay "IPTV" ne mogu pošto ih ne koristim. Plaćam D3i i pokrio sam tenis i većinu košarke ( ABA ligu gledam na Areni preko MTS TV Go app) što je ono što mene zanima. Ranije sam se mlatio sa Acestream varijantom i besplatnom varijantom WSS (Word Sports Streams) znači samo Android app bez PC opcije. Plaćena varijanta VSS nudi više kanala i pristup sa kompom. Znači više ne koristim niti tražim te besplatne varijante, a da plaćam još nešto pored D3i koji plaćam samo zbog 3 SportKlub kanala nisam blesav. Ponekad samo gledam NBA u krš flash stream varijanti.

Što se to će P2P vs server stream.... pa kad ti IPTV "provajder" nije pilićar i stipsa nego lepo zakupi dovoljno brzih servera i radi load balancing onda je naravno bolja server varijanta... em ti ne povuče sav upload em ruter pravi manji broj konekcija tako da se ne zaglupljuje.
Acestream bi bio bolji tj bio ok u situaciji da svačiji upload je veći od bitrate-a samog stream-a. Kad bi npr vršio prvo testiranje max uploada i na osnovu toga ti (ne) dozvoljavao da pristupiš. Ali to nije slučaj tako da...

Idealna varijanta (jeftinija za "provajdera") bi bila verovatno kombinacija to dvoje, da je inicijalni seed server a da se koristi P2P protokol za dalju razmenu između korisnika.

Cekaj, ja sam kontao da je bolje P2P nego kada mi da strim preko HTTPS-a i onda njegov protok mi je ogranicenje, radi dobro dok nije derbi tekma neka i onda kuca ne mozes nista da gledas ko svet.
Gresim li?
Ja sam uzeo preko http://www.next-tv.ml/ sport paket i upravo je to slucaj, radi ali cim je bitniji dogadjaj neki ne radi bas kako treba, inace slika je pristojna cak sta vise dobra.

Da li neko zna neki slicni servis gde nema problem sa zapucavanjem (buffer) i slicno, naravno i da se placa nije problem ako stvarno radi kako treba.
Ne znam da li je po pravilima foruma ali moze i na PM ako ovde ne sme.

Prijavi se za test listu,trebalo bi da je jedan od boljih https://www.tvviet.tv/

Da ti preporučujem neki pay "IPTV" ne mogu pošto ih ne koristim. Plaćam D3i i pokrio sam tenis i većinu košarke ( ABA ligu gledam na Areni preko MTS TV Go app) što je ono što mene zanima. Ranije sam se mlatio sa Acestream varijantom i besplatnom varijantom WSS (Word Sports Streams) znači samo Android app bez PC opcije. Plaćena varijanta VSS nudi više kanala i pristup sa kompom. Znači više ne koristim niti tražim te besplatne varijante, a da plaćam još nešto pored D3i koji plaćam samo zbog 3 SportKlub kanala nisam blesav. Ponekad samo gledam NBA u krš flash stream varijanti.

Što se to će P2P vs server stream.... pa kad ti IPTV "provajder" nije pilićar i stipsa nego lepo zakupi dovoljno brzih servera i radi load balancing onda je naravno bolja server varijanta... em ti ne povuče sav upload em ruter pravi manji broj konekcija tako da se ne zaglupljuje.
Acestream bi bio bolji tj bio ok u situaciji da svačiji upload je veći od bitrate-a samog stream-a. Kad bi npr vršio prvo testiranje max uploada i na osnovu toga ti (ne) dozvoljavao da pristupiš. Ali to nije slučaj tako da...

Idealna varijanta (jeftinija za "provajdera") bi bila verovatno kombinacija to dvoje, da je inicijalni seed server a da se koristi P2P protokol za dalju razmenu između korisnika.

Na koju foru oni uopste rade to?
Predpostavljam da mora da ima fizicki pristup serverima i da radi stream sa satelitske kartice?
Mislim tesko da moze cloud da iskoristi i da ima neogranicen pristup protoku i masinama sa skaliranjem?

Pretpostavljam satelitska sa CS, ili screen recording nekog IPTV koji plaćaju ili capture/encode stream-a sa risivera ako su investirali u uređaj koji skida HDCP zaštitu... i eventualno ako je neko uspeo da razbije samu (Verimatrix) DRM šemu na servisima tipa D3i/D3Go pa da "samo" preusmeravaju dekriptovan originalni stream na njihov server.

Da ti nisi na ADSL-u pa ti upload pojede download? Kod mene na kablu acestream radi odlično.

Ja te jace prenose uglavnom gledam preko sopcasta. Na googlu nadjete listu i to kopirate i ubacite u plejer sopcast i gledate bez problema HD.Uglavnom ima Bein sport. A imate i kodi plejer sa addonom zemtv.Kad smo vec u takvoj situaciji da i pored placanja kablovske ostajete uskraceni za prenose.

Da ti nisi na ADSL-u pa ti upload pojede download? Kod mene na kablu acestream radi odlično.

Imam VDSL sa celih 2 Mbps upload-a :p 50/2 paket.
Poenta je u tome da nemaš od koga blagovremeno da skineš sledećih par "pieces" jer ukupan upload u torrent swarm-u je (značajno) manji od ukupnog download-a (kad ti 30 ljudi sa uploadom od 2 Mbps uleti da gleda stream bitrate-a od 5 Mbps onda mora seed da ima dovoljno upload-a sve, a nema jer isti lik "hostuje" sve kanale na sajtu!) . Onaj ko ima "parče" koje tebi treba već ga jaši ko zna koliko parazita i tebi staje stream i kreće baferovanje.

Plus kao bonus čari xDSL tehnologija da ti download zvekne čim koristiš tipa 75-80% upload-a. Ali ne pomaže ni limitiranja uploada da se to izbegne. Mogu lagano da istoimeno gledam HD kanal na D3Go bez problema dok mi Acestream sisa upload, ali Acestream baferuje kad god nema ko da mi na vreme pošalje sledeći paket...

Poslednja izmena:
Imam VDSL sa celih 2 Mbps upload-a :p 50/2 paket.
Poenta je u tome da nemaš od koga blagovremeno da skineš sledećih par "pieces" jer ukupan upload u torrent swarm-u je (značajno) manji od ukupnog download-a (kad ti 30 ljudi sa uploadom od 2 Mbps uleti da gleda stream bitrate-a od 5 Mbps onda mora seed da ima dovoljno upload-a sve, a nema jer isti lik "hostuje" sve kanale na sajtu!) . Onaj ko ima "parče" koje tebi treba već ga jaši ko zna koliko parazita i tebi staje stream i kreće baferovanje.

Plus kao bonus čari xDSL tehnologija da ti download zvekne čim koristiš tipa 75-80% upload-a. Ali ne pomaže ni limitiranja uploada da se to izbegne. Mogu lagano da istoimeno gledam HD kanal na D3Go bez problema dok mi Acestream sisa upload, ali Acestream baferuje kad god nema ko da mi na vreme pošalje sledeći paket...

Pa zar ne bi upravo P2P trebao ovo da resi? Znaci da svi ti sa svojim uploadom nastave da daju delove koji meni fale, naravno problem je sto kasni strim za live event-om ali ipak radi zar ne?
P2P bi upravo trebao da sredi problem upload-a onog ko izvorno pusta stream?

U sekundi treba da se razmene delovi fajla. Bitrate videa (=količina podataka u sekundi je recimo duplo veća nego što je max upload 20 od 30 korisnika >>> ovih 10 moraju da imaju uploada dovoljni da podmire deficit, ako nemaju neko naj*be i čeka u redu da se nekome oslobodi dovoljno upload-a... ako to traje sekund-da kreću prekidi. P2P ublažava efekat deficita ali ne vredi kad imaš 50 ljudi. Ako si nekad počeo da skidaš popularan "svež" torrent u momentu postavljanja isto si iskusio taj problem, kad samo 1 ima "sledeći" paket a vas 50 pokušava da skine isti deo. Da download kilavi do bola ili skroz stane na par sekundi pa se na kratko ubrza (kad se delić koji ima samo taj 1 koji ima 100% fajla proširi na dovoljan broj drugih da imaš veći izbor ljudi od kojih možeš da ga zatražiš). Sigurno je još gori problem kod Acestream koji skida redom pakete, sekvenciono umesto random.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam satelitska sa CS, ili screen recording nekog IPTV koji plaćaju ili capture/encode stream-a sa risivera ako su investirali u uređaj koji skida HDCP zaštitu... i eventualno ako je neko uspeo da razbije samu (Verimatrix) DRM šemu na servisima tipa D3i/D3Go pa da "samo" preusmeravaju dekriptovan originalni stream na njihov server.

IPTV uglanom. 95 posto.. satelitska nije..jer idu SKY UK i SKY IT HD kanali...trenutno nema preko card sharing HD. kao i americki i BEINSPORT..itd

Brate koji Sky F1 ti treba ? Italijanski ili UK? Italijanski imam u HD, ali UK nemam u HD, samo SD. Ako mogu nabavicu ti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno