Šta je novo?

Apple Watch

Da, ne postoji ultra samo gps.

I mene interesuje koja je situacija, pogotovo sa ultra koji se znači zvanično prodaju kao cellular + gps

Vidim kod njih u FAQ "Ukoliko ste kupili Apple Watch namijenjen za druga tržišta, aktivacija opcije MultiSIM neće biti moguća.", što znači da satovi kupljeni preko neće moći da imaju Cellular, šteta.

AW se2 ne nosim noću ali na koji način da mi detektuje dnevne dremke ? Sleep funkcija ne radi kako treba(noću radi) a AutoSleep program ne detektuje lepo tj zaokružuje vrednosti tipa 30min 45min itd

Mislim da je to malo,meni je juce registrovao popodnevnu dremku.

Prilozi

• IMG_2491.png
    IMG_2491.png
    136.1 KB · Pregleda: 88
Da li treba da bude uključen sleep schedule ? Mislim pre svega na popodnevnu dremku

Ne, odavno mi je to iskljuceno jer ne znam kad cu na spavanje.

Forumaši predivna tema za početak, sa dosta informacija elem treba mi potvrda za aktivaciju Ekg-a i ostalih nama nedostupnih ludorija Srbiji na S10 46mm verziji.
Kupio sam sat regularno u Srbiji i već ga aktivirao i vezao na svoj Srpski apple nalog i ako sam ja sve ovo svario kako treba ja treba da uradim sledeće:
1. resetujem sat i otkačim sa svog apple naloga
2. Isključim gps, wifi i lokaciju na telefonu i novo resetovanom satu
3. Skoknem do Hrvatske ubacim Hrvatsku sim karticu u telefon i promenim region u telefonu na Hrvatski uključujući i jezik telefona (ne dirajući moj icloud nalog koji je u telefonu ili app store)
4. Povežem novo resetovani sat i popalim sve opcije u satu
5. Vratim se u Srbiju vratim region i ostala podešavanja kakva su i bila

I sat će zadržati ekg i ostalo posle vraćanja telefona na Srpski region, jezik i tastaturu.

Jesam li nešto propustio?

Hvala unapred i srećni praznici svima!

Samo idi do Hrvatske(ili bilo koje druge podržane zemlje) ili blizu, neophodno je da telefon bude nakačen na njihovu mrežu bilo da si tamo ili blizu(može naša kartica u romingu, ne mora njihova). Ja sam recimo iz okoline Sombora uspeo da uhvatim Yettel HU i tako aktiviram.
Sat ne mora da se resetuje i ne mora da se skida nalog ili da se menja region.
Samo isključi sav internet na telefonu i kroz Health aplikaciju na telefonu aktiviraj obe opcije (Irregular Heart Rythm Notifications i ECG).
Posle ostaju trajno aktivne i vezane za nalog.

do Hrvatske ili blizu, neophodno je da telefon bude nakačen na njihovu mrežu bilo da si tamo ili blizu(može naša kartica u romingu, ne mora njihova).
Sat ne mora da se resetuje i ne mora da se skida nalog.
Samo isključi sav internet na telefonu i kroz Health aplikaciju na telefonu aktiviraj obe opcije.
Posle ostaju trajno aktivne i vezane za nalog.
Odlično hvala ti na potvrdi. 🙌🙌🙌

Kupio sam danas SE Gen2. Bas je dobar, najviše me oduševilo to što ima integrisanu Insta360 apk za akcionu kameru jer posedujem istu. Za moj Amazfit nema ni da se kupi

Meni SE Gen1 radi kao Doxa od prvog dana, iako nema najsveziji OS. Ali posle kupovine Amazfita Balance-a i njegove baterije, jednostavno AW nema sta da trazi tu (sa mojim skromnim potrebama i koriscenjem). Da Apple izbaci sat koji ce da drzi (bar) 4-5 dana, ne bih razmisljao.

Koja zaštitna stakla se preporučuju za Apple Watch 9? Imao sam do sada neke zaštitne folije, ali mi se to nije lepo pokazalo.

Meni SE Gen1 radi kao Doxa od prvog dana, iako nema najsveziji OS. Ali posle kupovine Amazfita Balance-a i njegove baterije, jednostavno AW nema sta da trazi tu (sa mojim skromnim potrebama i koriscenjem). Da Apple izbaci sat koji ce da drzi (bar) 4-5 dana, ne bih razmisljao.
Nije ni Balance bez opcija. Ima sve sto mi treba. A baterija kida, 13-14 dana. Ne koristim zvučnik za razgovor tako da baterija bas dugo traje.
Prvo sto mi je palo na pamet je koliko ce držati baterija. Uskoro cu videti. Nadam se da će bar 3 dana da gura

Nije ni Balance bez opcija. Ima sve sto mi treba. A baterija kida, 13-14 dana. Ne koristim zvučnik za razgovor tako da baterija bas dugo traje.
Prvo sto mi je palo na pamet je koliko ce držati baterija. Uskoro cu videti. Nadam se da će bar 3 dana da gura
Ja sam prezadovoljan Balansom, imam ga od maja prosle godine, nego imam ceo Apple ekosistem pa bih zbog toga i da koristim AW kao daily-driver.

Pitanje, da li neko zna koja je razlika izmedju SE gen 2 iz 2022, 2023 i 2024? Hocu da kupim, ali nigde nisam nasao neko objasnjenje, samo vidim da se cene razlikuju.

2022. godine su izašli se gen 2 modeli. Uglavnom su menjali narukvice samo, jedino su izuzetak modeli posle 2024 koji su dobili par unapređenja kao sto je vital detection, fall detection i Bluetooth je podignut na 5.3 u osnosu na 5.0 verziju koja je ranije bila.
Pogledaj na apple sajtu.

Jel neko menjao samo touch (digitizer) sam na bilo kom Apple Watchu?
Ne ceo displej (jer se ne isplati, barem za starije modele, za iste pare moze se uzeti novi sat) nego samo da je razdvojio "staklo" od displeja i zamenio.

AW se2 ne nosim noću ali na koji način da mi detektuje dnevne dremke ? Sleep funkcija ne radi kako treba(noću radi) a AutoSleep program ne detektuje lepo tj zaokružuje vrednosti tipa 30min 45min itd
Mislim da mora minimum sat vremena dremka da bude da bi registrovao kao spavanje. Barem je tako meni, nista ispod 1h ne prikazuje u app

Apple watch ultra, jel postoji nacin da se iskljuci autocorrect na tastaturi jer je totalno neupotrebljiva kad kucam srpske reci?

11.4 mi urnisao bateriju. Raspario, upario, videćemo ali ne obećava

Meni standardno,nisam primetio nista neobicno.

Meni je od 11.3 već krenula na Seriji 9 da bude užasna baterija... Kroz 7 dana se drastično pogoršalo.

Prije 15-tak dana zaglavi punjenje na 76%. Nakon ponovnog paljenja radilo je sve kako treba, do jutros. Sad je blokirao na 80% i nista ne pomaze.
Koliko su prije svi proizvodi apple kompanije bili pouzdanji, ograniceni ali pouzdani) tako su mi se sad sve vise smucili. I telefon (15PM) ponekad me iznervira kad zakuca negdje.

Tek ce poceti problemi, kad ih budu nastavili pritiskati da otvaraju sistem. Mislim da ce ih EU pravila upropastiti.

Prije 15-tak dana zaglavi punjenje na 76%. Nakon ponovnog paljenja radilo je sve kako treba, do jutros. Sad je blokirao na 80% i nista ne pomaze.
Koliko su prije svi proizvodi apple kompanije bili pouzdanji, ograniceni ali pouzdani) tako su mi se sad sve vise smucili. I telefon (15PM) ponekad me iznervira kad zakuca negdje.
Da li si proverio da nije do ovoga, ume da zabode ako si to čačkao?

Prilozi

• IMG_3833.jpeg
    IMG_3833.jpeg
    157.1 KB · Pregleda: 52
Meni se problem sa baterijom dokaskom novog apdejta rešio. Napokon izdržava dan.😃

I kod mene posla rasparivanja i ponovnog uparivanj baterija OK, ni bolja ni lošija ali barem je “curenje” normalizovano

Nazad
Vrh Dno