Šta je novo?

Apple Watch

Jesi probao osnovno, raspariti ih,ugasiti telefon pa videti jesu se “zblizili” ponovo?😁

Zdravo forumasi, ja se izvinjavam sto prekidam diskusiju ali potrebno mi je vase misljenje. Nikad nisam koristio pametne satove a pogotovo ne Apple Watch jer sam do pre 3 godine bio android korisnik. Da skratim i ubrzam, zanima me vase misljenje koji sat uzeti, seriju 7 ili SE2 jer koliko gledam cene na KP za cenu polovne S7 moze da se uzme nova SE2. Takodje video sam oglas nova S7 bez kutije, samo sa kablom za punjenje 200e, koliko to moze biti pouzdano i tacno. Navodno tako je uneta u zemlju zbog granice.

Ja koristim SE2 i to bih ti preporucio. Mozda je best buy trenutno. Meni treba da procitam poruke i mejlove dok radim, da ne idem do telefona itd.
Preko aplikacije WeChat(mislim da se tako zove) mogu i da odgovaram na WA. Cesto gledam neke oglase da kupim AW ultra ali skontam da mi nije potrebno, ovaj mi sve zavrsava i ne zalim ga, tj ne potresem se kad ga zakacim o nesto. Vjerovatno cu u nekom narednom periodu da kupim ultru al cisto iz hira i vec sad znam da mi je to nepotrebno izbijanje 500€ iz dzepa ali ...
Ovaj SE2 mi je na 100% baterije i dobro drzi, nemam problema sto se tog tice. Sve one funkcije tipa EKG ili sta nisam koristio ni na 6 dok sam imao.

Ja koristim SE2 i to bih ti preporucio. Mozda je best buy trenutno. Meni treba da procitam poruke i mejlove dok radim, da ne idem do telefona itd.
Preko aplikacije WeChat(mislim da se tako zove) mogu i da odgovaram na WA. Cesto gledam neke oglase da kupim AW ultra ali skontam da mi nije potrebno, ovaj mi sve zavrsava i ne zalim ga, tj ne potresem se kad ga zakacim o nesto. Vjerovatno cu u nekom narednom periodu da kupim ultru al cisto iz hira i vec sad znam da mi je to nepotrebno izbijanje 500€ iz dzepa ali ...
Ovaj SE2 mi je na 100% baterije i dobro drzi, nemam problema sto se tog tice. Sve one funkcije tipa EKG ili sta nisam koristio ni na 6 dok sam imao.
Gde to ima ultra za 500e? Možda jedino polovna neka?

Racunam ovaj 150-200€ j racun i za 700€ nova ultra 2 moze se naci u njemackoj.

Ja gledam na oglasima, novo neaktivirano.
Znam da i tu ima prevare ali kupovao sam mnogo stvari tako i sve je uredno bilo pa se ne plasim.

Nema apple watch ultra 3? Koji su oni kraljevi marketinga, naprave metalnu narukvicu i obojaju u crno 🤣

Pa skoro izasla dvojka, sta da izmisli, i ovako je na kasicicu u odnosu na keca. Dosta i ovo, samo sto i dalje preskup, a gubi vrednost ko lud...

Sto se tice 10ke, to je sto je, ocekivano.

10ka prelepa. Ultra ce biti, ne mora sve odmah :)

Gledam sada na Apple.de

10 je dostupna od 20.09 po ceni za 46mm od 479 evra, dok je 9ka u Mediamarktu 469 evra (GPS Alu verzije)
IMG_3534.jpeg

Nema apple watch ultra 3? Koji su oni kraljevi marketinga, naprave metalnu narukvicu i obojaju u crno 🤣
Ima li stara Ultra 2 ono što navode za seriju 10?
"Sat prati važne zdravstvene parametre kao što su otkucaji srca, aritmija, apneja, kao i temperatura tela"
Nisam video da prati tmperaturu tela? Nije valjda da serija 10 može a Ultra ne?

Ma moze, temperaturu prati moj aw 9 samo sto to nije kako ti mislis tj kako svi mislimo da treba da radi. To je vise za zene predvidjeno a za ostale, imas neki prosek i on ti samo kaze da li odstupa i za koliko. Nista spektakularno.

"Sat prati važne zdravstvene parametre kao što su otkucaji srca, aritmija, apneja, kao i temperatura tela"
Rekli su da ce to raditi 9-ka i ultra 2.

Edit:
Screenshot 2024-09-10 at 09.02.29.png

Razlika je veličina i :
Screenshot 2024-09-10 at 09.02.36.png

Poslednja izmena:
Ima sve. Ultra im je najjači model, rekli su na event da apaneja dolazi sa update. Da bi temperaturu tela dobio spavaj 5 noći sa njim i tada će se aktivirati.

Ma moze, temperaturu prati moj aw 9 samo sto to nije kako ti mislis tj kako svi mislimo da treba da radi. To je vise za zene predvidjeno a za ostale, imas neki prosek i on ti samo kaze da li odstupa i za koliko. Nista spektakularno.
Kako misliš više za žene?

Pa za pracenje ovulacije , ciklusa,konkretno.

^ to ima i na ultra modelima. Svi modeli su mi unisex da mogu koristiti oba pola.

Do skoro sam razmišljao da možda kada kupim sat to bude ovaj u srebrnoj boji jer se više ovih narukvica slaže uz nju nego uz onu midnight varijantu, ali sada kad videh ovaj jet black ovako u gloss finišu na seriji 10, prosto je prelep, kao da je ona verzija od čelika iz prethodnih generacija. Jedino nešto pročitah po komentarima na YT kako je ta jet black boja problematična, barem kod iphone 7 ako se ne varam, pišu ljudi kako se izuzetno lako grebala. Sad evo nisam pametan.

Meni se cini da je mozda najbolja opcija kupovina serije 9 u odnosu na koliko dobijes a koliko platis.. do pre neki dan sam razmisljao o kupovini SE2 modela ili neke serije 7-8 ali prevagao sam na seriju 9

I ja naginjem ka toj odluci. Samo čekam da vidim koliko ce 9 pojeftiniti kad izađe 10.
Ali plašim se da to neće biti onoliko koliko sam očekivao.

Vredi li uzeti Ultru 2 staru 7,8 meseci pod garancijom za oko 550 eura?
Baterija joj izgura 2 dana prosecno?

posto ces je ti nositi, to samo ti mozes da znas da li vredi

I ja naginjem ka toj odluci. Samo čekam da vidim koliko ce 9 pojeftiniti kad izađe 10.
Ali plašim se da to neće biti onoliko koliko sam očekivao.
I ja se nesto razmisljam da zamenim 1st Gen SE ali me baterija na Amazfit Balance-u toliko razmazila da mi ovih dan, dan i po, pa i 2-3 na Ultri, odmah lupe samar realnosti :)

Meni se cini da je mozda najbolja opcija kupovina serije 9 u odnosu na koliko dobijes a koliko platis.. do pre neki dan sam razmisljao o kupovini SE2 modela ili neke serije 7-8 ali prevagao sam na seriju 9
Ja sam uzeo 9 posle predstavljanja 10-ke, cekao sam da vidim najvise velicinu, ali 46mm je za moj zglob veliko, i 10-ka ne donosi nista revolucionarno, cak ce neku funkciju dobiti i 9-ka. I jos nasao sam je za 400€ glanc novu GPS+LTE verzija, tako da sam prezadovoljan kupovinom. Pre toga sam koristio SE2 dve godine, i bio veoma zadovoljan njime, baterijom pogotovo.

Ja sam uzeo 9 posle predstavljanja 10-ke, cekao sam da vidim najvise velicinu, ali 46mm je za moj zglob veliko, i 10-ka ne donosi nista revolucionarno, cak ce neku funkciju dobiti i 9-ka. I jos nasao sam je za 400€ glanc novu GPS+LTE verzija, tako da sam prezadovoljan kupovinom. Pre toga sam koristio SE2 dve godine, i bio veoma zadovoljan njime, baterijom pogotovo.
Neka te dugo sluzi. Ja sam isto odlucio da uzmem seriju 9 samo cekam da puste 10-ku da mozda jos padne cena😁 samo se bojim da po oglasima ove nove neotpakovane ne budu prodate

Jedino što si džabe uzeo LTE verziju

Dobro je to sa praćenjem temp. Ja posle korone svaki čas nešto kilav sad već znam da kad mi temp ode 0.5 ili 1.0 iznad proseka pa još imam ubrzan puls tu je neko sranje u najavi. A po tim parametrima pratim i kad se stanje vrati u normalu.

Prilozi

• IMG_3280.jpeg
    IMG_3280.jpeg
    78.5 KB · Pregleda: 68
  • IMG_3279.jpeg
    IMG_3279.jpeg
    71.2 KB · Pregleda: 81
Moze li neko da mi objasni kako je moguce da je sat nov i ne aktiviran u vakum pakovanju a kada upisem serijski broj na check coverage apple-vom sajtu pise datum isteka garancije? (meni to znaci samo jedno, da prodavac ne govori istinu) voleo bih da mi neko objasni ukoliko gresim jer vise prodavaca takvih satova mi govori kako garancija pocne da tece od momenta kad je sat kupljen a ne od momenta aktivacije(??????) dodajuci da se ne razumem u to kako funkcionise pa ako je stvarno tako neka neko bude rad da mi objasni

Takodje ima oglasa satova gde pise da nije aktiviran ni otvaran i stavrno kad se upise serijski broj tog sata na sajtu izbaci poruku “Activate your device” sto mi samo govori da prodavci navedeni gore ne govore istinu.

Prilozi

• IMG_5434.png
    IMG_5434.png
    162 KB · Pregleda: 45
  • IMG_5433.png
    IMG_5433.png
    148 KB · Pregleda: 45
Nazad
Vrh Dno