Šta je novo?

Apple Watch

Hvala svima na odgovorima.

Istekao edit. Nije pitanje bilo za mene. Vec me je jedan prijatelj, stariji, pitao sta mislim da kupi AW jer ima problem sa srcem, pa da prati rad srca. Ne koristi nista od apple uredjaja, pa sam zato pitao.

Ima nas jos :D Ja doduse imam samo 2 originalne, ostalo derivati iz Kine :D Okacicu sliku ali mislim da ih imam nekih 10-15.
Pre 2 nedelje sam presao na drugi sat kao daily driver, tu ih imam 5 trenutno
Evo je moja kolekcija:

1718950281881.png

Hvala svima na odgovorima.

Istekao edit. Nije pitanje bilo za mene. Vec me je jedan prijatelj, stariji, pitao sta mislim da kupi AW jer ima problem sa srcem, pa da prati rad srca. Ne koristi nista od apple uredjaja, pa sam zato pitao.
Mora biti svestan šta sat može. Sat će pratiti puls i upozoravaće na nepravilan rad srca i atrijalnu fibrilaciju, ali neće detektovati ili upozoriti direktno na infarkt. Takođe će moći da radi EKG sa satom (pod uslovom da uzme S7 ili novi, SE nema EKG koliko znam).
Baš sam pre par dana bio kod interniste i pokazivao mu EKG snimke napravljene satom, bio je veoma prijatno iznenađen snimcima u smislu mogućnosti i preciznosti sata.

Vredi preći na iPhone+AW ako postoji potreba za praćenjenjem rada srca.

Mora biti svestan šta sat može. Sat će pratiti puls i upozoravaće na nepravilan rad srca i atrijalnu fibrilaciju, ali neće detektovati ili upozoriti direktno na infarkt. Takođe će moći da radi EKG sa satom (pod uslovom da uzme S7 ili novi, SE nema EKG koliko znam).
Baš sam pre par dana bio kod interniste i pokazivao mu EKG snimke napravljene satom, bio je veoma prijatno iznenađen snimcima u smislu mogućnosti i preciznosti sata.

Vredi preći na iPhone+AW ako postoji potreba za praćenjenjem rada srca.
Takodje za EKG treba da bude van zemlje barem jednom i aktivira tako, jer je kod nas blokiran..nije sertifikovano od strane RATEL-a ili koga vec treba, za to.

A prodaju ga na rate u mts i drugim prodavnicama bez problema..

Dovoljno je da bude blizu granice i da mu se telefon poveže na mrežu mobilnog peratora zemlje u kojoj je ova funkcija podržana :)

Tako sam ja bio nešto u Somboru i uhvatio Yettel HU i aktivirao

Bitno je da kad se prvi put aktivira više ne mora.

a meni je trazio i da promenim regiju , nisam mogla da aktiviram jer je srbija a kacila sam se na hrvatsku mrezu i placam Apple music ...

Poslednja izmena:
^ moraš da ugasiš lokaciju na telefonu. Da ne budeš na wifi jer tada vidi lokaciju gde si i smatra da nisi u Hrvatskoj. Isključite lokaciju, internet i wifi i zakači se na Hrvatsku mrežu. Posle toga se na satu pokrene EKG i kad odradi vrati se na našu mrežu i upališ lokaciju i net.

Jel isti proces i za Irregular Rhythm notifications?
Mene više to zanima nego EKG, pa bih se i iscimao do neke pogranične regije.

^ mislim da jeste. Sve što naši ne priznaju prođe preko Hrvatske. Ja sam sve tako aktivirao davno, sad kad promenim sat odmah mi radi.

^ moraš da ugasiš lokaciju na telefonu. Da ne budeš na wifi jer tada vidi lokaciju gde si i smatra da nisi u Hrvatskoj. Isključite lokaciju, internet i wifi i zakači se na Hrvatsku mrežu. Posle toga se na satu pokrene EKG i kad odradi vrati se na našu mrežu i upališ lokaciju i net.
i bila sam u hrvatskoj, i nakacena na mrezu njihovu i kaze da treba da promenim regiju tj da za moju regiju (Srbija) opcija nije podrzana (htela da aktiviram IR not)... nemam pojma mozda nisam nesto dobro radila... :(

^ moj je nalog USA. Za nalog na Srbiji ne znam.

znaci ako mi je regija od Apple ID Srbija i odem u Hrvatsku mogu da sve aktiviram...posto sam to uradila pre dve nedelje i nisam uspela jer mi je sve vreme izbacivalo gresku sa slike. Sta tacno sve treba da podesim da bih aktivirala kad odem u Hrvatku da mi sigurno prodje. Probala sam i da promenim regiju na Hrvatsku ali ne mogu jer placam Apple music (msm mogu kad mi istekne ako treaba bas)

Prilozi

• IMG_9924.PNG
    IMG_9924.PNG
    148.7 KB · Pregleda: 29
Da li neko koristi cellular model u Srbiji? Kakva su iskustva? Pretpostavljam da treba nova esim kartica

Da li neko koristi cellular model u Srbiji? Kakva su iskustva? Pretpostavljam da treba nova esim kartica
To funkcioniše po principu kloniranja eSIM kartice na način da je isti broj i na telefonu i na satu a to kod nas nije moguće

znaci ako mi je regija od Apple ID Srbija i odem u Hrvatsku mogu da sve aktiviram...posto sam to uradila pre dve nedelje i nisam uspela jer mi je sve vreme izbacivalo gresku sa slike. Sta tacno sve treba da podesim da bih aktivirala kad odem u Hrvatku da mi sigurno prodje. Probala sam i da promenim regiju na Hrvatsku ali ne mogu jer placam Apple music (msm mogu kad mi istekne ako treaba bas)
Ako si bila u SRB a samo uhvatila HR mrežu, trebalo je da isključiš lokaciju tj GPS lokaciju. Zemlja naloga nema nikakve veza sa ovim.

Da li je potreban recovery key za odjavljivanje i prijavljivanje sata na nalog? Moram da šaljem sat na servis a plaši me ako ga odjavim da neću moći posle da ga povežem sa telefonom jer nemam recovery key

Je l ima neko još da je isto ili barem približno bolestan kao ja? 🙂
Sreća samo su milanese i sport band original...
Takođe, baš raduju glasine o promeni načina kačenja narukvica na sat 😂

IMG_6537.png
Samo da vidis da ima mnogo vecih "bolesnika" 😄 a ja imam 4 ukupno pa frka koju cu kad da nosim, da koristim podjednako 🤣

^ ja imam 3. Ne vredi uzimati više jer će sigurno odraditi drugačiji sistem kačenja na AW 10 i ultra 3 ako izađu ove godine.

Po trenutnim renderima, AW10 ostaje sa istim sistemom za narukvice 😵‍💫.

Ja imam sesticu... trazim valjan izgovor da predjem na Ultra 3...

^ veći ekran, još bolja baterija... Mislim da ti se isplati preći na ultra 3.

Veci ekran mi nimalo ne treba, ali bi mi znacila dosta baterija, zato sto nekada nemam uslova da punim sat nocu.

^ meni na ultra 2 traje tri dana. Naravno ne nosim ga ceo dan, posebno ne na poslu jer bi ga tu 100% oštetio. Mislim da ako ga neko koristi stalno izdrži 1.5 dana bez problema.

Pozdrav, imamApple watch 7 u kombinaciji sa iPhone 13 i sve funkcioniše super, ali nikako ne mogu da podesim da mi izlaze notifikacije za podsetnik. Siri mi ubeleži podsetnik na satu, ali kad dodje vreme, nemam nikakvu notifikaciju, u app Reminders samo stoji da je overdue. Sve ostale notifikacije mi stižu onako kako ih podesim, i na satu i na telefonu, ali reminders nikako. Da li je neko imao sličan problem, verovatno ja negde grešim ?

Dva pitanja vezana za koriscenje cellular verzije u Srbiji
  • Da li ima naznaka da ce ovo biti moguce u narednih godinu dana? Da li je zakonska regulativa i dalje problem?
  • Postoji li neki workaround da mozda uzmem inostranu karticu sa romingom? Nisu mi bitni klasicni pozivi ni klasicne poruke, nego da na satu imam internet bez telefona, da mogu da primim Viber/WA poruke

Nazad
Vrh Dno