Za moje starije dete, CD plejer nije ništa novo i ona zna kako da koristi. Mlađoj je to nepraktično, kad se sva muzika već nalazi na tabletu (i od skoro na Ajpedu), na kompjuteru i na telefonu...
Gramofon je letos prvi put videla u Beogradu i bila je potpuno fascinirana (starija ga je prvi put videla pre nekoliko godina).
Zar iPad nije tablet? Jel to Apple napravio novu vrstu???
Pa, kad su blizanci. :d
Mi tabletom zovemo drugu spravu koju imamo (Android ICS), kako bi ga razlikovali od Ajpeda.
Siguran sam da previse lice, verovatno je taj tablet bezobrazna kopija IPad :d Treba tuziti firmu koja ga je proizvela![]()
pa ti imaš transformer tf300t, da nisi pomešao? :d@vasic:
Moj sin od 3 godine, ipad zove "tava". Mnogo lakse nego ajped. Sada svi u kuci ipad zovemo tava.
axa. nije nikakva nova tehnolgija. sta je onda iOS (hint: NextSTEP iz 1988. - dok Windows NT nije ni postojao NextSTEP je imao SVE!)1. Apple proizvod nije nikakva nova tehnologija. iPhone je kolektiva vec uveliko poznatih tehnologija.
mislis na HTC i recimo S3 (kompresija tekstura - sa kojom su pokusali da tuze Apple)?Ici naokolo i kupovati tudje licence, i onda izlaziti na sud sa tim licencama je toliko apsurdno
3. RETARDIRANO je da menadzeri jednog Samsunga kazu: KOPIRAJTE iPhone.3. Razlog zasto se mi svi ovde bunimo, a sto vi Apple-ovci osokoljeni pobedom NE VIDITE, je u tome sto je ovo TOLIKO RETARDIRANO
da DOBRO pogledam video?evo ti brate, vidi i pogledaj sam, vidi covece datum kad je video okacen ... DOBRO pogledaj ovaj video, iz 2006 godine (tad je valjda YT i poceo da radi punom parom, svakako pre iPhone-a)
[youtube]UcKqyn-gUbY[/youtube]
...pogledaj sta je sve FingerWorks imao od multitouch patenata. Apple ih je kupio 2005. (u vreme kada je Googlov telefon izgledao kao BlackBerry)Multitouch NIJE Apple-ov
Ne mogu ni 1% da skapiram da drzis svecu Appleu, jer znam da imas 4 mozga vise nego Padawan, i 2 vise nego prosecan covek, nije mi jasno kako ne vidis da je sve ovo uzasno lose ...
mislim da jednostavno takav spor ne bi dobili (look and feel). morale su da budu konkretnije stvari na sudu.Inace ja isto mislim da kopiranje grafickog UI iPhone-a od strane Korejanaca je bezobrazluk i da su ih samo za to osudili ne bih imao nikakav problem sa presudom.
tvoji odgovori nekad stvarno izgledaju kao da si pao sa kruske (mada najverovatnije i moje pisanje nekad tako izgledaa koga to Google tuzi zbog izgleda UI?
u sustini se slazemo 100%, jedino sto sam ja insistirao da se cinjenice tacno navedu*... a tu si malo omasio. ali kao sto rekoh, slazemo se 100%, i to je ono sto je "mean_machine" napisao:Posledica ove presude je - nikada vise niko nikoga nije tuzio za look&feel u GUI-ju operativnih sistema
kasnije je Microsoft bazirao biznis na tome: za svaku novu verziju svojih programa sve ispremestaj da korisnicima treba nova obuka, novi sertifikat...!Postojala je ideja da bi za korisnike bilo najbolje i najlakse da, za koji god hardver da sednu, koji god OS da koriste, uvek imaju poznato i identicno okruzenje. To se nikada nije desilo.
MOLIM? ne budi smesan, znas i sam koji je deo BSDov u OS Xu. Cocoa je 100% Nextova, napisana od 0. BSDov je samo "userland" i stvari tipa TCP/IP (ciji bi inace koristili), razni command line utilitity... cak su izbacili i neke core stvari tipa: init, cron... i zamenili sa svojim (launchd), dalje napravili quartz kompozitni desktop...Dok je OSX, a zatim i iOS, nastao od nule Daj nemoj da se sprdamo ovde, svi znamo da je Apple 'programerski rad' skratio tako sto je pozajmio BSD kod i prilagodio ga svojim potrebama. Kako se to tacno razlikuje od androida? Nikako.
klasika.Kovac, smesan si. Zatvoreni model koji Apple gura nikada ne moze postati dominantan na trzistu.
slika Palm Tungstena stoji jer bi to isto tako mogao da bude PriorART kad je iPhone u pitanju. dakle - za sve bi mogao da nadjes gomilu PriorARTa i na kraju "PriorART" gubi svaki smisao.)
Apple i Microsoft imaju cross license agreement a i Microsoft se obavezao da nece praviti proizvode koji lici na Appleove.Samo cekam da se Microsoft i Nokia ukljuce i da veselje bude potpuno...
ako postoji "prior art" onda sve na ovom svetu moze da se podvede pod to na ovaj ili onaj nacin.Dakako da ne postoji "prior art", tako kaže i "onaj" porotnik.
Hare Krišna, hare Jobs ... hare hare.
jednostavno je presirok pojam i ne znaci nista.
otprilike ko i eplovi patenti :d
Siguran sam da i Ajfon kupci mogu reci HVALA Samsungu za izvrstan (koncepcijski) klon koji je na kraju doveo do pojeftinjenja njihovog favorita. Mislim, ostao vam koji $ ili € u dzepu.
cena iPhonea se ne menja od 2007.
MOLIM? ne budi smesan, znas i sam koji je deo BSDov u OS Xu. Cocoa je 100% Nextova, napisana od 0. BSDov je samo "userland" i stvari tipa TCP/IP (ciji bi inace koristili), razni command line utilitity... cak su izbacili i neke core stvari tipa: init, cron... i zamenili sa svojim (launchd), dalje napravili quartz kompozitni desktop...
ne da ne mozes da stavljas u istu recenicu Android i Next/iOS, nego...
u krajnjem slucaju, Google je iskopirao ceo Java API (copy&paste metodom)!
Hoces da kazes da na cenu ajfona ne utice konkurencija, tj. pojava "telefona koji mogu isto samo jeftinije"?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari