Šta je novo?

Apple lagano gubi patent bitku... not!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je takva nameštaljka, da samo mogu još više da pljujem Apple, i njihov system ....

Ovo je samo dokaz mizernosti Apple.
iOS vs Android? pa nesto kao Edison i Tesla

Vidim ja da ce kinezi da krenu da osvajaju trzista, pogotovo kad cene odu u nebesa, a oni ne plate ni jedan patent.

Vidim ja da ce kinezi da krenu da osvajaju trzista, pogotovo kad cene odu u nebesa, a oni ne plate ni jedan patent.

Pa zabranice im prodaju u USA i u zapadnoj Evropi, a tu ljudi najviše novca troše i na telefone i na aplikacije

Citao sam sada malo tuzbu (ne presudu). Citam i ne verujem sta citam, koje su ovo GLUPOSTI. Ljudi se bave zaobljenim ikonama, sirinom crnog bordera i izgledom kutije?

use of a design that cradles products to make them immediately visible upon opening the box
:zgran:

Najbolje bi bilo da sada Trayal patentira crnu gumu :d

Poslednja izmena:
Najbolje bi bilo da sada Trayal patentira crnu gumu :d

Neće moći.

"In 1903, P.W. Litchfield of the Goodyear Tire Company patented the first tubeless tire, however, it was never commercially exploited until the 1954."

Kad je reč o gumama za bajs...

"John Boyd Dunlop (1840-1921) was a Scottish veterinarian and the recognized inventor of the first practical pneumatic or inflatable tyre/tire. His patent was for a bicycle tire, granted in 1888. However, Robert William Thomson (1822 - 1873) invented the actual first vulcanised rubber pneumatic tire. Thomson patented his pneumatic tire in 1845, his invention worked well but was to costly to catch on. Dunlop's tire patented in 1888 did, and so he received the most recognition."

Citao sam sada malo tuzbu (ne presudu). Citam i ne verujem sta citam, koje su ovo GLUPOSTI. Ljudi se bave zaobljenim ikonama, sirinom crnog bordera i izgledom kutije?

Kazem ja lepo... ja sa slabim vidom, pa vidim toliko razlika izmedju SGS1/2/3 i iPa1/2/3/4 da ne bih mogao da ih promasim ni u mraku... a ja rodjene rodjitelje ne prepoznam kada malkice promene bilo koji detalj lica/kose... kako neko vidi slicnost a kamoli da nisu razliciti skroz...

I da postoji dokaz da su kopirali i da kaze Samsung da je kopirao, zabole me :) I da JESU kopirali skroz, pa me zabole :)

A ovako tek? Jos jedan medju 1000 razloga da ne kupujem Crapple :)

Prava stvar bi bila kada bi ovom "pobedom" ubedili ljude koji su odlucili da kupe Android telefon ili tablet kupe iPhone ili iPad, ali postigli su upravo suprotan efekat - ko nije voleo Apple, jos vise ga nece voleti.

Kada li će više srušiti taj patentni sistem, da mi je znati...

Kako bi onda kontrolisali trziste i sprecavali odliv kapitala?
Shvatite vec jednom da je ovo sudjenje obicna farsa i da se radi samo o zastiti nacionalne kompanije.
Kad pogledate patente koji se proglasavaju validnim sve ce vam biti jasno sem ako ste apple fanatik.

Why not Motorola? Why not HTC? Why not every Android smartphone maker since 2007? The brutal truth is that Samsung was simply made an example of because it's the only phone maker in the world that's actually pulling in meaningful profits besides Apple.

Jel treba jos nesto reci na temu ovog sudjenja?

Crapple nisam nikada voleo, ni pre gayphone, gaypad, i ostalih gluposti. Verovatno sam takav, zadrt. ali ih ne volem! Najviše zbog njihovog glupog marketinga, osornnosti, bezobrazluka i korisnika koji su gora sekta nego na primer vozači Alfe i Honde zajedno, pa još na kvadrat, i naravno, zbog nedostatka normalnog softvera (koliko se sećam pre 10ak godina nije postojao Auto Cad za njiove operativne sisteme). I naravno zbog cene, hajde da se prisetimo koliko je koštao neki Mac pre 10 ak godina, a koliko dobar PC, i naravno, na Mac-u su igre bila misaona imenica.
Mislim sve su to gluposti, svako neka bira prema svojim potrebama, ja još furam winXp i uspešno obavljam svoje poslove. Komp mi je overklokovan više od 5 godina sa 1900MHz na 3000MHz i to radi kao Doksa. Inače me mrzi da otvorim kućište pa bocnem neki jači procesor i još memorije.
I pre ću da koristim neku raspalu nokiu nego gayphone.

Poslednja izmena:
Ahahahaha. To ako si im rekao. Bas ces da im naudis:). Hahaha kakvi smo ljudi :).

Crapple nisam nikada voleo, ni pre gayphone, gaypad, i ostalih gluposti. Verovatno sam takav, zadrt. ali ih ne volem! Najviše zbog njihovog glupog marketinga, osornnosti, bezobrazluka i korisnika koji su gora sekta nego na primer vozači Alfe i Honde zajedno, pa još na kvadrat, i naravno, zbog nedostatka normalnog softvera (koliko se sećam pre 10ak godina nije postojao Auto Cad za njiove operativne sisteme). I naravno zbog cene, hajde da se prisetimo koliko je koštao neki Mac pre 10 ak godina, a koliko dobar PC, i naravno, na Mac-u su igre bila misaona imenica.
Mislim sve su to gluposti, svako neka bira prema svojim potrebama, ja još furam winXp i uspešno obavljam svoje poslove. Komp mi je overklokovan više od 5 godina sa 1900MHz na 3000MHz i to radi kao Doksa. Inače me mrzi da otvorim kućište pa bocnem neki jači procesor i još memorije.
I pre ću da koristim neku raspalu nokiu nego gayphone.

Hahahha evo stide se, sve ce te poslusati.

Prva od mnogih "chewbacca defense" u korist Apple-a. Akcije mogu samo da idu nagore.

Delimicno se slazem i sa ovim:
"Longer-term, this whole war is to come to nothing... The only outcome is in huge legal fees and in hurting each other's brand."
Brand... meh. Ali da ovde najvise dobijaju samo advokati je sigurno :D

Shvatite vec jednom da je ovo sudjenje obicna farsa i da se radi samo o zastiti nacionalne kompanije.

zastita nacionalne kompanije je bila i kada su doneli presudu 90tih da je njihov Microsoft kriv za zloupotrebu monopolskog polozaja a umesto predlozene kazne da se kompanija podeli na dva dela (OS i aplikativni) dobili su kaznu da isporuce software u vrednosti od milijardu dolara: drzavnim ustanovama, FAKULTETIMA i SKOLAMA :D

samsungu nije zabranjeno da prodaje Galaxy (i ostale) telefone, right?

...a milijarda $ danas najverovatnije ne znaci mnogo Apple-u (mislim nece se obogatiti od nje: poslednji put sam procitao da imaju 90 milijardi kesha)... tako da ne vidim bas kako je ovo "zastiti nacionalne kompanije".

zastita nacionalne kompanije je bila i kada su doneli presudu 90tih da je njihov Microsoft kriv za zloupotrebu monopolskog polozaja a umesto predlozene kazne da se kompanija podeli na dva dela (OS i aplikativni) dobili su kaznu da isporuce software u vrednosti od milijardu dolara: drzavnim ustanovama, FAKULTETIMA i SKOLAMA :D
Sa velikom razlikom sto MS vide kao samo jos jednu US komapniju, dok Apple vide kao "mamino zlato" :D

samsungu nije zabranjeno da prodaje Galaxy (i ostale) telefone, right?
To je tema sledeceg zasedanja :)

da ne ulazim sada u temu Apple vs Samsung jer me to puno ne zanima, samo da sugerisem nesto...
... mislim da je kovacm zeleo da ukaze da su dobili "kaznu" a ne kaznu.

Oni su tom "kaznom" umesto stete, dobili vecu bazu korisnika na duzi period. Znaci ucinjena im je usluga. Dobili su otvoreni put ka edukativnim centrima pod izgovorom "pravosnazna presuda".

Koliko me secanje sluzi (od pre 10ak godina) Mac OS je bas po skolama i univerzitetima imao jaku bazu korisnika.

Ovakav potez je samo MS dao jos veci vetar u ledja, pa ne bih bas rekao da je njima MS samo jos jedna u nizu.

Eto samo toliko, jer mislim da je post bio pogresno protumacen.

Samsung i Apple temu ostavljam kompetentnijim ljudima da komentarisu.

Porediti slucaj od pre 20 godina i ovaj danasnji koji se u potpunosti razlikuju je totalna glupost!

Koga zanima objektivno misljenje ljudi koji su u centru desavanja evo link:
http://www.engadget.com/2012/08/25/editorial-engadget-on-the-apple-vs-samsung-ruling/

Sto se tice naslova teme, stvarno je krajnje vreme da se on promeni u "Apple lagano postao Appl€" i kako smo svi pljuvali po M$ ne vidim zasto ne bi i po Appl€!

Eh da im je to prvi put.....

Pre dvajes i kusur godina isto ovako su ojadili GEM, pa su otvorili put u svoju sopstvenu propast na trzistu desktop OS-eva, jer na mesto unakazenog GEM-a uleteo je niko drugi do Microsoft. Apple je i tada probao da sudski utre put u monopol, ali nije se moglo - nikako nisu uspeli da objasne kako to da, ako vec tvrde da je tadasnji windows ripoff mac OS-a, zasto misle da mac OS nije ripoff xerox PARC-a?

Ma ja te Gaypple proizvode u zivotu necu kupiti, pa makar samo oni postojali..koristicu telegram

Ma da, sve je Crapple prvi izmislio....
MS ima monopol na jednom vrlo prostom trzistu - ako Apple dobije jos neki monopol (Ima monopol tableta, ima dominantni polozaj kod zarade subvencionisanih telefona, ima monopol na SVE app-ove koji se legalno prodaju na iOS uredjajima, ima efektivno monopol na iTunes-alike....), Microsoft cemo od blata praviti :D

Ma da, sve je Crapple prvi izmislio....
MS ima monopol na jednom vrlo prostom trzistu - ako Apple dobije jos neki monopol (Ima monopol tableta, ima dominantni polozaj kod zarade subvencionisanih telefona, ima monopol na SVE app-ove koji se legalno prodaju na iOS uredjajima, ima efektivno monopol na iTunes-alike....), Microsoft cemo od blata praviti :D

Zalosno ali istinito.

Prošla su vremena kad se Amerika mogla ležerno ponašati. Ostalo je samo nekoliko oblasi idnustrije u kojoj su SAD dominantne. Treba osigurati da se taj položaj u "mobilnim uređajima" sačuva po savaku cenu.

Šta su članovi porote po zanimanju? Šta njih čini kompetentnim da odlučuju o ovako nečem? Da li je ijedan član porote Koreanac? Da li je iko očekivao drugačiju presudu?
Sećate se one "Kadija te tuži, kadija ti sudi."

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno