bata87
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.03.2010
- Poena
- 229
Ova diskusija je totalno na nivou Jerry Springer show-a.
Jobs je bio inzvaredan menadzer i biznismen. Stavljati ga na listu sa najbitnijim pronalazacima je apsurd i nastavak marketinske kampanje koju bi svako ko radi u bilo kojoj velikoj kompaniju itekako iskoristio. Potezanje moralnih dilema i opravdavati svoje besmilene fustracije ka jednom obicnom PROIZVODU time sto se analizira kakav je on bio porodican covek ili CEO svoje kompanije je tek *****izam svoje kategorije...
Obim i kompleksnost tog pitanja "da nije Apple-a bilo, sta bi sada imali" je prevelika da bi o tome diskutovali. Pogotovo sa ovom standardnom ekipom ljubitelja i hejtera gde je poenta svake diskusije da ovaj drugi napokon "prizna" da je pogresio. Ono u sta sam licno siguran je da je veliko pitanje da li bi mnoge tehnologije imali u obliku u kome ih trenutno imamo. Kroz istoriju je pokazano da zaista postoji shaka ljudi na ovoj planeti koji su bili sposobni da na ovaj ili onaj nacin nesto poguraju ili nametnu. Tuzno je samo sa kolikom mrznjom se prica o gomili proizvoda koje te niko ziv ne tera da kupis. Chill. Jobsa treba analizirati iskljucivo iz poslovnog ugla. Manite se te tuzne price kako je on bio okrutan. Ne poznajem ovde nikoga dovoljno ali iz komentara se lako moze zakljuciti da niste bili u prilici da vodite veci tim ljudi...
Bravo za ovaj post
Samo ko ubaci Teslu u ovaj thread nije mi jasno
edit: jeste da sam i ja negde procitao da svrstavaju SJ-a ispred Tesle (i to vidi cuda gledaju ga kao pronalazaca