Šta je novo?

Apple diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma da... sad je Tesla glup jer mu je motiv bio probijanje barijera i 'igranje' sa stvarima o kojima niko nije ni sanjao a profit mu je bio zadnja rupa na svirali, dok je Dzobs pametan jer je usavrsavao vec postojece koncepte vodeci se iskljucivo zaradom :)

Tesla je Vestinghausu oprostio dug od tadasnjih milion dolara, sto bi danas iznosilo ko zna koliko milijardi. Pare su mu bile sredstvo za opremanje laboratorije i nastavak eksperimentisanja, nikako ultimativni cilj. Sta bi Dzobs radio na mestu Tesle? Verujem da bi se krvincki razvlacio po sudovima do kraja zivota.

Znas sta, uradi najosnovniji misaoni eksperiment - zamisli da od sutra cela planeta ostane bez Teslinih pronalazaka. A onda zamisli svet bez Apple-ovih racunara, telefona i mp3 plejera.

U prvom slucaju civilizacija je u kolapsu, a u drugom? Pa u drugom se ne desava nista dramaticno.

Suma sumarum - kroz nekoliko vekova/eona ljudi ce i dalje znati za Teslu. Kao sto ce znati i za Da Vincija ili Edisona. Da li ce Dzobs ostati toliko upamcen? Medju ekonomistima i dizajnerima mozda i hoce, medju inzenjerima sigurno ne.

Ispade sad da sam rekao da je Jobs veci genije od Tesle, a mozda da jos jednom procitate moj post? Bas si me prosvetlio.. Trebao sam da ocekujem ovako glup post..

I da mislim da je totalni promasaj ljudima davati besplatno ono sto napravis jer kao sto rekoh i Tesla je umro ko poslednji.. To sto je uradio ne moze da se recima kaze koliko je izvanredno, ali je teska glupost poklanjati tolika dostignuca neukoj marvi... sto ne umanjuje njegov znacaj vec to kazem bas jer neko zamera Jobsu jer nije bio majka tereza, ko da nemaju za sta drugo da ga pljuju...

@KurtK:
Sada se bolje razumemo.. Ti mislis da je Apple cudo, a ja ne mislim tako. Zbog toga si ti toliko odusevljen.

Ja sam konkretno rekao sta je uradio i sta niko drugi ne bi mogao da uradi, mozes ti da volis il ne volis proizvode, to uopste nema veze s tim kakav je on CEO bio i sta je uradio za IT (i naravno ne na majka tereza nacin bogu hvala).

Ne dao bog da ostanemo bez fensi Apple proizvoda, šta bi radili tad?? E bre, pa ja i dalje ne verujem da neko stavlja Teslu i Jobs-a u istu rečenicu, kao da su oboje izumitelji, a ne izumitelj i teška lopovčina koja je usput nepravila neku šatro revoluciju.

Ahaha sta ukr'o ti radio iz kola pa si toliko ljut? :D

Poslednja izmena:
Ne, objasni mi.

Pa pljunuo si apsolutno bez ikakvog osnova na pokojnog čoveka kao da ti je smrtni neprijatelj, i posle reci da ne mrziš Apple i sve vezano za njega... Šta znači teška lopovčina??? Umeo je da "napravi" proizvod, da ga servira ljudima, nahajpuje i ljudi to kupuju i on je teška lopovčina? Pročitaj malo vujakliju, ne vukajliju, i vidi značenje reči "lopov"...

Ova diskusija je totalno na nivou Jerry Springer show-a.
Jobs je bio inzvaredan menadzer i biznismen. Stavljati ga na listu sa najbitnijim pronalazacima je apsurd i nastavak marketinske kampanje koju bi svako ko radi u bilo kojoj velikoj kompaniju itekako iskoristio. Potezanje moralnih dilema i opravdavati svoje besmilene fustracije ka jednom obicnom PROIZVODU time sto se analizira kakav je on bio porodican covek ili CEO svoje kompanije je tek *****izam svoje kategorije...
Obim i kompleksnost tog pitanja "da nije Apple-a bilo, sta bi sada imali" je prevelika da bi o tome diskutovali. Pogotovo sa ovom standardnom ekipom ljubitelja i hejtera gde je poenta svake diskusije da ovaj drugi napokon "prizna" da je pogresio. Ono u sta sam licno siguran je da je veliko pitanje da li bi mnoge tehnologije imali u obliku u kome ih trenutno imamo. Kroz istoriju je pokazano da zaista postoji shaka ljudi na ovoj planeti koji su bili sposobni da na ovaj ili onaj nacin nesto poguraju ili nametnu. Tuzno je samo sa kolikom mrznjom se prica o gomili proizvoda koje te niko ziv ne tera da kupis. Chill. Jobsa treba analizirati iskljucivo iz poslovnog ugla. Manite se te tuzne price kako je on bio okrutan. Ne poznajem ovde nikoga dovoljno ali iz komentara se lako moze zakljuciti da niste bili u prilici da vodite veci tim ljudi...

@Rossi

Ne mrzim Apple, ne mrzim Steve Jobs-a, mrzim ljude koji pokušavaju da ga učine nečim što nije bio i stavljaju ga u koš sa Nikolom Teslom. Sve ideje za Apple proizvode je prvo ukrao, pa onda lepo upakovao i onda prodao ljudima koji se lože na takve stvari kao dobar proizvod. Ništa od toga on nije izmislio, niti lično dizajnirao, to što ne kapiraš nije moj problem. Živ ili mrtav, svejedno je, vi i dalje uspevate da ga hajpujete kao nešto što nije.

Ova hebena diskusija kao da ima svoje reset dugme, diskutuje se o nečemu i onda neko stisne reset i onda se pišu iste stvari i tako se beskonačno vrti u krug. Niste uspeli da me ubedite da je Steva bio to što govorite, a ja vas nisam uspeo da ubedim da nije bio ništa specijalno i to je to. Ni u jednoj od ovih diskusija nisam video nikakav pomak u tome da se neko složi sa nekim, tako da je ova tema beskorisna.

I da mislim da je totalni promasaj ljudima davati besplatno ono sto napravis jer kao sto rekoh i Tesla je umro ko poslednji..

Citirao sam samo ovo da ne trosim mesto na serveru :)

Verovatno znas, ali ti je u zaru diskusije verovatno promaklo, taj isti Apple OS (koji bilo) je napravljen od necega sto su drugi radili i nisu trazili nikakve pare za to.

Tako da je u tom komtekstu sve sto privas oko naplate i pljuvanja ovih sto nece pare (Tesla i slicni) totalno bez veze. Pa da nije takvih ljudi kao Tesla bilo u ljudskoj istoriji ko zna sta bi sad bilo i na sta bi licila civilizacija.
Totalno neozbiljna izjava, tebi verovatno odgovara ovako da se sve zivo placa, patentiraju nebuloze, kako od strane Apppla tako i drugih, Intel, MS, Apple sve sljam ne moze brate niko nista da uradi a da ih ne tuzakaju (Apple na zalost prednjaci vec neko vreme za 10 duzina).

@Rossi

Sve ideje za Apple proizvode je prvo ukrao, pa onda lepo upakovao i onda prodao ljudima koji se lože na takve stvari kao dobar proizvod. Ništa od toga on nije izmislio, niti lično dizajnirao, to što ne kapiraš nije moj problem. Živ ili mrtav, svejedno je, vi i dalje uspevate da ga hajpujete kao nešto što nije.

Hahaha crkoh pd smeha.
Ceo svet mu priznaje sve sto je uradio ali si samo ti pametan i znas da je sve ukrao i nista nije uradio, po tome nije sam ni prodao ni jedan proizvod ja ga nisam video da radi za kasom u Apple store-u :D bio je sica, "obican" CEO jednog pisljivog Apple-a pfff uozbiljite se tehnicki forum ne sluzi za ispoljavanje licnih frustracija.

Citirao sam samo ovo da ne trosim mesto na serveru :)

Verovatno znas, ali ti je u zaru diskusije verovatno promaklo, taj isti Apple OS (koji bilo) je napravljen od necega sto su drugi radili i nisu trazili nikakve pare za to.

Tako da je u tom komtekstu sve sto privas oko naplate i pljuvanja ovih sto nece pare (Tesla i slicni) totalno bez veze. Pa da nije takvih ljudi kao Tesla bilo u ljudskoj istoriji ko zna sta bi sad bilo i na sta bi licila civilizacija.
Totalno neozbiljna izjava, tebi verovatno odgovara ovako da se sve zivo placa, patentiraju nebuloze, kako od strane Apppla tako i drugih, Intel, MS, Apple sve sljam ne moze brate niko nista da uradi a da ih ne tuzakaju (Apple na zalost prednjaci vec neko vreme za 10 duzina).
Da se placao platio bi ga i cao. Nisam ja kriv ako neko ne ceni svoj rad i doprinos ili pak ima drugaciju strategiju poslovanja.

Kada budes spreman da ides na posao a da ne dobijes ono sto zasluzujes (platu) javi se. Pogotovo ako radis nesto od ogromne vaznosti, time jos i vise zasluzujes nadoknadu i priznanje. Jer u suprotnom ces biti srecan ako te ti isti ljudi koji imaju korist od tebe ne pljunu u lice. Treba da se stimulisu i otkrica i napredak, tome sluzi i patent sistem. (mozda ne ovaj u USA koji nije najbolji ali rec je o principu). Teslu su drugi pomenuli nepotrebno, ja sam samo reagovao na mali aspekt komunisticke zaostavstine u stavovima nekih.

Poslednja izmena:
Hahaha crkoh pd smeha.
Ceo svet mu priznaje sve sto je uradio ali si samo ti pametan i znas da je sve ukrao i nista nije uradio, po tome nije sam ni prodao ni jedan proizvod ja ga nisam video da radi za kasom u Apple store-u :D bio je sica, "obican" CEO jednog pisljivog Apple-a pfff uozbiljite se tehnicki forum ne sluzi za ispoljavanje licnih frustracija.

Ti si onda očigledno neupućen u ostatak diskusije, šta dalje da ti pričam. Tako je, ja sam lično frustriran znanjem da ovde postoje ljudi koji su toliko naivni i gutaju sve što im se servira - verovatno si čitao članak o tome kako je Steva hvaljen na svakom koraku. Prosto je bio divan čovek ovaj Steve Jobs i nije krao ideje. Niko na celom svetu nije osporavao da je bio dobar biznismen i da se lepo snašao u brojnim prilikama, ali da ga neko naziva izumiteljem? To mi nikako nije jasno kako nekog zvati izumiteljem, kada ništa izumeo nije... Pričamo o tome da se uozbiljimo, pa mogli bi počnemo od toga da razdvojimo neke stvari o tome šta je bio, a šta nije Steve Jobs, mada je to toliko puta pređeno da nema razloga da se ponavljamo u beskonačnost.

Kada budes spreman da ides na posao a da ne dobijes ono sto zasluzujes (platu) javi se. Pogotovo ako radis nesto od ogromne vaznosti, time jos i vise zasluzujes nadoknadu i priznanje. Jer u suprotnom ces biti srecan ako te ti isti ljudi koji imaju korist od tebe ne pljunu u lice. Treba da se stimulisu i otkrica i napredak, tome sluzi i patent sistem. (mozda ne ovaj u USA koji nije najbolji ali rec je o principu). Teslu su drugi pomenuli nepotrebno, ja sam samo reagovao na mali aspekt komunisticke zaostavstine u stavovima nekih.

Svasta bas, ja sam komentarisao sta si ti napisao i to je totalno klincko razmisljanje, a ovo gore ne znam ni kako da protumacim, ti si iz onoga sto sam ja napisao zakljucio da ja mislim da treba raditi za dzabe, svasta. Inace samo da vidis koliko je pogresni zakljucivati tako napamet, ja sam privatnik radim za sebe i niko mi ne poklanja nista, koliko radim toliko zaradim, i tako vec dugi niz godina.

Hahaha crkoh pd smeha.
Ceo svet mu priznaje sve sto je uradio .... uozbiljite se tehnicki forum ne sluzi za ispoljavanje licnih frustracija.
lol... sta je uradio?

pa kako se ti ponasas na IT forumu? daj da pricamo o IT stvarima koje je Apple izmislio, a ne da mazes tu neke price o zaradi i pakovanju necega u lep omot

Poklanjanje i zadužbine su koncept koji je pre svojstven kapitalističkom, a ne komunističkom sistemu, ko što u Srbiji i Beogradu svedoče mnoge lokacije još od pre komunističkog vremena. Ili da uzmemo primer bliži IT sferi, Bil Gejts je već poklonio i pokloniće bezmalo ceo svoj lični imetak u dobrotvorne svrhe. Neće svoju decu da ostavi na ulici, ali će ih naterati da se trude u životu. Denis Riči je jedan od nekoliko ljudi koji su bukvalno ni iz čega udarili temelje modernog programerstva i čiji doprinos IT možemo direktno i jasno da vidimo i po svoj pravdi bi trebalo njega da slavimo pre i više nego Stiva Džobsa.

Poslednja izmena:
Smesni ste stvarno, malopre sam procitao Test: iPhone 4S i tamo isti hejteri pljuju bez veze kao i ovde, opsednuti su sa apple proizvodima. (@Gizmo ti prednjacis tamo za sada ;) )
Ja sam zadovoljan sa par apple proizvoda koje koristim i to kazem, ali koliko vidim ovde neki koji mrze apple proizvode, bave se vise nego ja sa tim proizvodima i tu nesto ne stima.

Ponasate se kao da vas apple tera silom da kupujete njihove proizvode, kao da vam dirao porodicu...

P.S. ja moj kometar tamo na testu nisam ostavio. :)

SJ - sa 23 godine osnovao najvredniju kompaniju

Gizmo - sa 23 godine pisao po forumima kako ga je SJ pokrao

imb SJ wins

Zamisli, Steva je bio uspešniji od mene, ali je i dalje krao ideje da bi stigao na to mesto. Cilj opravdava sredstvo zar ne? Nije pokrao mene, kakav je to zaključak? Svašta sa ljudima...

@priest77

Ti iznova ponavljaš to da nas neko silom tera da kupujemo njihove proizvode - ne tera nas. Sve bi bilo u redu da to svoje prezadovoljstvo ne nabijate drugima na nos. Ne možeš da mrziš proizvod, it's inanimate fucking object. Mrzim ljude koji stoje iza tog proizvoda kao da je nebeska stvar.

Poslednja izmena:
@priest77

Ti iznova ponavljaš to da nas neko silom tera da kupujemo njihove proizvode - ne tera nas. Sve bi bilo u redu da to svoje prezadovoljstvo ne nabijate drugima na nos. Ne možeš da mrziš proizvod, it's inanimate fucking object. Mrzim ljude koji stoje iza tog proizvoda kao da je nebeska stvar.

Kao sto vidis i ovde, to ti i ekipa radite. Ja ne idem recimo po Samsung testovima da pljujem u kometarima taj proizvod, cak nisam ostavio komentar ni kada si ti napravio strucnu retrospektivu tableta bez da spomenes iPad, to nikome na ovom svetu danas ne bi palo na pamet. :)
Vi idete svugde gde vidite da se spominje apple i pokusavate da "nabijate drugima na nos" vase misljenje i uglavnom da izvredjate ljude tamo....

Poslednja izmena:
Nisam pratio ovu temu ali nisu mi jasni ovi apple pljuvaci zaista... Trudim se da razumem sve to ali mi ne ide.
Citajuci neke postove ovde i komentare na nekim sajtovima dovodim sebe u situaciju da se pitam da li sam ja to normalan zato sto razmisljam da kupim 4s. lol

Da li zaista mislite da svako ili velika vecina kupuje iphone za pokazivanje?? WTF? Smesno stvarno.
Mozda moje gledanje na sve ovo deluje subjektivno ali nije, samo sam realan.

Citajuci one komentare na benchmark sajtu i neke postove ovde pitam se zasto neki ljudi imaju TOLIKU potrebu da pljuju nesto sto im se ne svidja, ne vole, ne koriste, koriste, vole...

Mozda ovo sto sam napisao deluje glupo ali ja stvarno ne shvatam poentu ovakvih diskusija.

Poslednja izmena:
Kao sto vidis i ovde, to ti i ekipa radite. Ja ne idem recimo po Samsung testovima da pljujem u kometarima taj proizvod, cak nisam ostavio komentar ni kada si ti napravio strucnu retrospektivu tableta bez da spomenes iPad, to nikome na ovom svetu danas ne bi palo na pamet. :)
Vi idete svugde gde vidite da se spominje apple i pokusavate da "nabijate drugima na nos" vase misljenje i uglavnom da izvredjate ljude tamo....

Čoveče, da li znaš šta znači reč retrospektiva? Pisali smo o tabletima koje smo testirali na našem sajtu i koji su u to vreme postojali u ponudi kod naših prodavnica, iPad-a tada nije bilo. Problem je u vama što tražite uvek neke sulude teorije zavere da smo namerno izostavili vaš miljeni iPad ili iPhone. Ovaj iPhone test je urađen jer ga autor poseduje, pa može da se napiše eto tako radi reda. Džabe sve to kada ga nema zvanično kod nas, jer se obično piše o uređajima koji su dostupni ovde legalno u Srbiji, što kod iPhone-a nije slučaj.

@Emix

Nemam problema sa ljudima koji kupe Apple i ostanu normalni i ponašaju se normalno u odnosu na druge ljude sa Android-om. Kupujte šta vam je god drago, ali manite se fanboyizma i potrebe da istaknete kako je nešto vaše najbolje. Kome treba iOS neka uzme iPhone, ja nemam problem sa tim, ali ovakvo pljuvanje androida kao što pojedinci rade i onda se prave nevini kako im neko upada na teme i pljuje Apple, me užasava. Jadni Apple korisnici koji su ugnjetavani i neshvaćeni... Bio sam miran jedno vreme, nisam pisao ništa na ovoj i sličnim temama, ali kada vidim da opet počinju nebuloze, ne mogu da ćutim...

Krstaski rat protiv svakoga ko preporuci bilo sta "i"... navikni se.
Gizmor recimo iz teme u temu nalazi novu stvar zbog koje mrzi ljude koji "teraju" druge da kupe nesto "i" :) Prvo je bila antena, zatim sve moguce decije bolesti iOS-a koje su dodavane i ispravljane (kao da su svi ostali bili uvek bez mane), zatim famozni BT a za njim i iTunes, onda yoyo dodje i objasni zasto njemu ne odgovara iOS kao platforma za pisajne aplikacija - eto ga Gizmor i ekipa da ponavljaju ko papgaji u sledecih xyz postova kako je apple uzasan i mi svi retardi sto volim zatvoren mobilni OS. Ne lezi vraze, eto ostatka ekipe sa dokazima kako je staklo na iP4 djubre sa par videa i gomile drugara, rodjaka, brata od tetke komsinice bivse devojke. Sad kad se i Tesla nekako uvukao u raspravu sad je vec poceo da to koristi kao nov razlog da mrzi... Hit.
Dok "mi" naravno samo cekamo nekoga novog na benchmark forumu da ga teramo i ubedjujemo da kupi nesto sa "i"...

Nemam problema sa ljudima koji kupe Apple i ostanu normalni i ponašaju se normalno u odnosu na druge ljude sa Android-om. Bio sam miran jedno vreme, nisam pisao ništa na ovoj i sličnim temama, ali kada vidim da opet počinju nebuloze, ne mogu da ćutim...

Nijedan android topic nije zatrovan apple fanboyevima koji ga pljuju i to je po meni normalno ponasanje - zivi i pusti druge da zive a ovo sto ti i slicni radite je po meni potpuno nenormalno ponasanje.ako nesto ne volis neces ici po temama o tom uredjaju,kompaniji whatever i pljuvati ga (osim ako nemas previse slobodnog vremena i frustracija) vec ces se drzati onog sto volis i koristis i komentarisati ga.

The Stig je napisao(la):
Ajd kad kovacm komentariše apple, ma koliki fanboy bio, to ima nekog smisla, al' kad ovaj priest dođe, digne mi se kosa na glavi, ne razumijem kako ga niko do sad nije banovao. Čovjek takve gluposti piše, da je to nevjerovatno.
sta god ti mislio o priest-u svaki njegov post barem ima nekakve veze sa temom za razliku od ovog tvog.

Poslednja izmena:
@Gizmo U tom slucaju ja nemam sta da trazim ovde iskreno ;)
Uvek sam realan po tom pitanju, uvek iznesen ono sto mi odgovara i ono sto mi ne odgovara, uvek sam objektivan. Imao sam Sensation i izneo realno sta mi ne odgovara, imam GS II (Jos uvek) i iznesem uvek sta mi ne odogovara.
Nisam od onih "sve moje je najbolje", ali cini mi se da u vecini slucajeva apple hateri zapocinju ove fight diskusije.

Poslednja izmena:
Čoveče, da li znaš šta znači reč retrospektiva? Pisali smo o tabletima koje smo testirali na našem sajtu i koji su u to vreme postojali u ponudi kod naših prodavnica, iPad-a tada nije bilo.

Bio je i iPad 1, i iPad 2, mnogo pre toga dostupan u Metro kod nas, sve legalno, sa garancijom...

Poslednja izmena:
@emix:Nisam pratio ovu temu ali nisu mi jasni ovi apple pljuvaci zaista... Trudim se da razumem sve to ali mi ne ide.

E to ti je zato sto su Apple hejteri nekad davno imali 2g, videli kod druga 3g, riba im je imala 4g, igrali su se sa iPad1 jos onomad, a iPad2 su samo probali. Dok su ovi sto su pro Apple, onomad koristili gPhone, pa onda presli na Samsung i7500, dok su drugom rukom kucali sms na iphone 2g, da bi u medjuvremenu videli kod nekoga htc desire, ali se ipak odlucili za 3gs, jer je lepsi. Kada su videli da je Samsung napravio plastikanera od Galaxy-a, onda su se totalno navukli na stakleni IP4.

Ovo ti je presipanje iz supljeg u prazno. 4s je odlican fon i ako razmisljas da ga kupis, kupi ga, koji ce ti tudje misljenje ako ga neces uvaziti?

U ovu temu svratili i Tesla i mnogi drugi velikani, jos samo cekam da se Gandi i Mendela pojave.

Nisam ja trazio tudje misljenje ovde. Ali iskreno plasi me to kako se gleda na ljude sa iphone-om u rukama! Tj. kako hateri gledaju na one koji koriste iphone to mi je malo over the top... Ne mogu da shvatim to jednostavno.

Pa nemoj ni da se trudis :D To je neshvatljivo. Sto pre to skapiras bolje je :)

I jos nesto, kladim se da 80% ako ne i vise onih koji pljuju iphone u stvari zali sto ga nema legalno i sto nije bar malo jeftiniji. I kladim se da su u situaciji da ga koriste, koristili bi ga sa zadovoljstvom. Samo moje misljenje.

Ja to uopste ne gledam kao da je problem apple, mislim da bi najglasniji hater-i slicne stvari koje govore o SJ-u rekli i za recimo Novaka Djokovica,jednostavno tudj uspeh boli u ovoj zemlji i to je ono sto je tragedija.

Pa nemoj ni da se trudis :D To je neshvatljivo. Sto pre to skapiras bolje je :)

Zaista jeste, ali uzasava me to generalizovanje stvari i kreiranje misljenja na osnovu banalnih stvari.
P.S. Da ne bude da prozivam nekoga iz ove teme uopste to ne radim pricam samo generalno jer je situacija svugde takva.

Nijedan android topic nije zatrovan apple fanboyevima koji ga pljuju i to je po meni normalno ponasanje - zivi i pusti druge da zive a ovo sto ti i slicni radite je po meni potpuno nenormalno ponasanje.ako nesto ne volis neces ici po temama o tom uredjaju,kompaniji whatever i pljuvati ga (osim ako nemas previse slobodnog vremena i frustracija) vec ces se drzati onog sto volis i koristis i komentarisati ga.

sta god ti mislio o priest-u svaki njegov post barem ima nekakve veze sa temom za razliku od ovog tvog.

Vidi ga ovaj, ne stavljaj mene u quote za ono što su drugi napisali, pogrešno si quote-ovao.

Nikada ne pljujem proizvod direktno, nemam razloga da to radim, više pljujem po ljudima koji počnu da pišu nebuloze, jer takvi ljudi i zaslužuju da budu pljuvani. Ja bih voleo da je razlog pljuvanje zbog nečeg što Apple radi loše, ali nisu oni krivi, prave oni dobre proizvode, dosta ograničene, precenjene, ali dobre. Više se bavim osobama koje takve proizvode mogu da nahajpuju da maksimuma, da pored njega jedan Galaxy S2 izgleda kao obična igračka, iako itekako parira, a određenim poljima je i bolji. To je ta nebuloza o kojoj pričam ovde, ali takođe i nebuloze sa Steve Jobs-om mi postaju dosta zanimljive.

@Muzzi

Prihvati to, više nas je. Da li je razlog to što smo previše siromašni da iskeširamo kintu za iPhone odjednom, ili ima nas kojima je Android telefon zaista bolji, ili kombinacija obe stvari, opet je krajnji rezultat da smo brojniji. Ljudi nikako ne kapiraju da živimo u Srbiji, i da nam iPhone nije pristupačan, em cenovno što moramo da dajemo pare odjednom, što u ludilu nemam, em što ne možemo legalno da ga uzmemo.

Android telefoni su nama smrtnicima odlična alternativa, nekima i bolja solucija nego iPhone, a plus ne moramo da dajemo ruku i nogu da bi imali nešto što radi isti posao (gori, bolji, ubacite šta god hoćete umesto isti). Sve se vrti oko para na kraju, koliko god mi diskutovali o manama jednog ili drugog sistema, ili o hardveru. Kako ja sa svojom platom od 350e da kupim iPhone 4s (recimo da želim da ga kupim), a da platim sve račune i da imam šta da jedem. Spustite se na zemlju, prosekom plate u Srbiji ne može se priuštiti iPhone. Vi koji imate veće plate svaka vam čast, ako možete da iskeširate tolike pare a da ne osetite. Mislite o tome.

@Priest77

Metro je veleprodaja koja ne ustupa proizvode firmama na test. Da je moglo da se nabavi, nabavilo bi se i bilo bi dostavljeno nekom od autora na test.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno