- Učlanjen(a)
- 05.02.2008
- Poena
- 585
Teška lopovčina? Auh, strašno... Imaš li ideju šta si sada rekao?
Ne, objasni mi.
Teška lopovčina? Auh, strašno... Imaš li ideju šta si sada rekao?
Ma da... sad je Tesla glup jer mu je motiv bio probijanje barijera i 'igranje' sa stvarima o kojima niko nije ni sanjao a profit mu je bio zadnja rupa na svirali, dok je Dzobs pametan jer je usavrsavao vec postojece koncepte vodeci se iskljucivo zaradom![]()
Tesla je Vestinghausu oprostio dug od tadasnjih milion dolara, sto bi danas iznosilo ko zna koliko milijardi. Pare su mu bile sredstvo za opremanje laboratorije i nastavak eksperimentisanja, nikako ultimativni cilj. Sta bi Dzobs radio na mestu Tesle? Verujem da bi se krvincki razvlacio po sudovima do kraja zivota.
Znas sta, uradi najosnovniji misaoni eksperiment - zamisli da od sutra cela planeta ostane bez Teslinih pronalazaka. A onda zamisli svet bez Apple-ovih racunara, telefona i mp3 plejera.
U prvom slucaju civilizacija je u kolapsu, a u drugom? Pa u drugom se ne desava nista dramaticno.
Suma sumarum - kroz nekoliko vekova/eona ljudi ce i dalje znati za Teslu. Kao sto ce znati i za Da Vincija ili Edisona. Da li ce Dzobs ostati toliko upamcen? Medju ekonomistima i dizajnerima mozda i hoce, medju inzenjerima sigurno ne.
@KurtK:
Sada se bolje razumemo.. Ti mislis da je Apple cudo, a ja ne mislim tako. Zbog toga si ti toliko odusevljen.
Ne dao bog da ostanemo bez fensi Apple proizvoda, šta bi radili tad?? E bre, pa ja i dalje ne verujem da neko stavlja Teslu i Jobs-a u istu rečenicu, kao da su oboje izumitelji, a ne izumitelj i teška lopovčina koja je usput nepravila neku šatro revoluciju.
I zbog toga je los roditelj?@priest:
Da li znas koji je razlog za knjigu? Da me deca bolje upoznaju... to je Jobs licno rekao.
Narocito konkurenciju i zato mnogima smetagazio je koga je hteo
Ne, objasni mi.
I da mislim da je totalni promasaj ljudima davati besplatno ono sto napravis jer kao sto rekoh i Tesla je umro ko poslednji..
@Rossi
Sve ideje za Apple proizvode je prvo ukrao, pa onda lepo upakovao i onda prodao ljudima koji se lože na takve stvari kao dobar proizvod. Ništa od toga on nije izmislio, niti lično dizajnirao, to što ne kapiraš nije moj problem. Živ ili mrtav, svejedno je, vi i dalje uspevate da ga hajpujete kao nešto što nije.
Da se placao platio bi ga i cao. Nisam ja kriv ako neko ne ceni svoj rad i doprinos ili pak ima drugaciju strategiju poslovanja.Citirao sam samo ovo da ne trosim mesto na serveru
Verovatno znas, ali ti je u zaru diskusije verovatno promaklo, taj isti Apple OS (koji bilo) je napravljen od necega sto su drugi radili i nisu trazili nikakve pare za to.
Tako da je u tom komtekstu sve sto privas oko naplate i pljuvanja ovih sto nece pare (Tesla i slicni) totalno bez veze. Pa da nije takvih ljudi kao Tesla bilo u ljudskoj istoriji ko zna sta bi sad bilo i na sta bi licila civilizacija.
Totalno neozbiljna izjava, tebi verovatno odgovara ovako da se sve zivo placa, patentiraju nebuloze, kako od strane Apppla tako i drugih, Intel, MS, Apple sve sljam ne moze brate niko nista da uradi a da ih ne tuzakaju (Apple na zalost prednjaci vec neko vreme za 10 duzina).
Hahaha crkoh pd smeha.
Ceo svet mu priznaje sve sto je uradio ali si samo ti pametan i znas da je sve ukrao i nista nije uradio, po tome nije sam ni prodao ni jedan proizvod ja ga nisam video da radi za kasom u Apple store-ubio je sica, "obican" CEO jednog pisljivog Apple-a pfff uozbiljite se tehnicki forum ne sluzi za ispoljavanje licnih frustracija.
Kada budes spreman da ides na posao a da ne dobijes ono sto zasluzujes (platu) javi se. Pogotovo ako radis nesto od ogromne vaznosti, time jos i vise zasluzujes nadoknadu i priznanje. Jer u suprotnom ces biti srecan ako te ti isti ljudi koji imaju korist od tebe ne pljunu u lice. Treba da se stimulisu i otkrica i napredak, tome sluzi i patent sistem. (mozda ne ovaj u USA koji nije najbolji ali rec je o principu). Teslu su drugi pomenuli nepotrebno, ja sam samo reagovao na mali aspekt komunisticke zaostavstine u stavovima nekih.
lol... sta je uradio?Hahaha crkoh pd smeha.
Ceo svet mu priznaje sve sto je uradio .... uozbiljite se tehnicki forum ne sluzi za ispoljavanje licnih frustracija.
ne izumitelj i teška lopovčina koja je usput nepravila neku šatro revoluciju.
Poklanjanje i zadužbine su koncept koji je pre svojstven kapitalističkom, a ne komunističkom sistemu, ko što u Srbiji i Beogradu svedoče mnoge lokacije još od pre komunističkog vremena. Ili da uzmemo primer bliži IT sferi, Bil Gejts je već poklonio i pokloniće bezmalo ceo svoj lični imetak u dobrotvorne svrhe. Neće svoju decu da ostavi na ulici, ali će ih naterati da se trude u životu. Denis Riči je jedan od nekoliko ljudi koji su bukvalno ni iz čega udarili temelje modernog programerstva i čiji doprinos IT možemo direktno i jasno da vidimo i po svoj pravdi bi trebalo njega da slavimo pre i više nego Stiva Džobsa.Kada budes spreman da ides na posao a da ne dobijes ono sto zasluzujes (platu) javi se. Pogotovo ako radis nesto od ogromne vaznosti, time jos i vise zasluzujes nadoknadu i priznanje. Jer u suprotnom ces biti srecan ako te ti isti ljudi koji imaju korist od tebe ne pljunu u lice. Treba da se stimulisu i otkrica i napredak, tome sluzi i patent sistem. (mozda ne ovaj u USA koji nije najbolji ali rec je o principu). Teslu su drugi pomenuli nepotrebno, ja sam samo reagovao na mali aspekt komunisticke zaostavstine u stavovima nekih.
SJ - sa 23 godine osnovao najvredniju kompaniju
Gizmo - sa 23 godine pisao po forumima kako ga je SJ pokrao
imb SJ wins
@priest77
Ti iznova ponavljaš to da nas neko silom tera da kupujemo njihove proizvode - ne tera nas. Sve bi bilo u redu da to svoje prezadovoljstvo ne nabijate drugima na nos. Ne možeš da mrziš proizvod, it's inanimate fucking object. Mrzim ljude koji stoje iza tog proizvoda kao da je nebeska stvar.
Kao sto vidis i ovde, to ti i ekipa radite. Ja ne idem recimo po Samsung testovima da pljujem u kometarima taj proizvod, cak nisam ostavio komentar ni kada si ti napravio strucnu retrospektivu tableta bez da spomenes iPad, to nikome na ovom svetu danas ne bi palo na pamet.
Vi idete svugde gde vidite da se spominje apple i pokusavate da "nabijate drugima na nos" vase misljenje i uglavnom da izvredjate ljude tamo....
Nemam problema sa ljudima koji kupe Apple i ostanu normalni i ponašaju se normalno u odnosu na druge ljude sa Android-om. Bio sam miran jedno vreme, nisam pisao ništa na ovoj i sličnim temama, ali kada vidim da opet počinju nebuloze, ne mogu da ćutim...
sta god ti mislio o priest-u svaki njegov post barem ima nekakve veze sa temom za razliku od ovog tvog.The Stig je napisao(la):Ajd kad kovacm komentariše apple, ma koliki fanboy bio, to ima nekog smisla, al' kad ovaj priest dođe, digne mi se kosa na glavi, ne razumijem kako ga niko do sad nije banovao. Čovjek takve gluposti piše, da je to nevjerovatno.
Čoveče, da li znaš šta znači reč retrospektiva? Pisali smo o tabletima koje smo testirali na našem sajtu i koji su u to vreme postojali u ponudi kod naših prodavnica, iPad-a tada nije bilo.
Pa nemoj ni da se trudisTo je neshvatljivo. Sto pre to skapiras bolje je
![]()
Nijedan android topic nije zatrovan apple fanboyevima koji ga pljuju i to je po meni normalno ponasanje - zivi i pusti druge da zive a ovo sto ti i slicni radite je po meni potpuno nenormalno ponasanje.ako nesto ne volis neces ici po temama o tom uredjaju,kompaniji whatever i pljuvati ga (osim ako nemas previse slobodnog vremena i frustracija) vec ces se drzati onog sto volis i koristis i komentarisati ga.
sta god ti mislio o priest-u svaki njegov post barem ima nekakve veze sa temom za razliku od ovog tvog.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari