Šta je novo?

Apple diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@jopopo:
I dalje teras po svome... "ulicarski i malogradjanski recnik", "emotivna i dusevna bol"...ccc.. zar je tesko napisati, "izvinjavam se nisam bio u pravu, hvala ti sto si mi razjasnio"? To si mogao da napises posle mog objasnjenja kako app store proverava app.

Istina ne postoji.. postoje samo cinjenice i dogadjaji. Cinjenice i dogadjaji se priznaju ili ne priznaju i tumace kako kome odgovara. Skup cinjenica i dogadjaja i sopstveno tumacenja istih, se zove "pogled iz sopstvenog ugla" i to je jedina istina koju priznajemo. Svi drugi uglovi pogleda su neistine. Tako funkcionise svet. Kako to jos nisi naucio?

Cinjenica je da navedeni Androidi imaju problema sa tvojim BT u kolima i cinjenica je da to iPhone radi bolje (verujem ti na rec), ali isto tako postoji mnogo drugih cinjenica gde je iPhone inferioran u odnosu na neki Android uredjaj. Sve to treba sagledati i izabrati ono sto ti odgovara. I ja znam da Android nije savrsen, ali meni vise odgovara.

Svi argumenti koji se potezu ovde po forumu su u stvari opravdavanje nekih cinjenica koje nama korisnicima nesto znace.. ili znace vise nego neke druge cinjenice. Iz toga svi donosimo neki sud i stav. Neko to grcevito brani, neko pokusava da iznese jos neke cinjenice za koje smatra da su zapostavljene, neko voli da analizira i daje svoje misljenje, neko iznosi lazne cinjenice, neko proglasava gluposti i fikciju za cinjenice. Verujem da ce se svi prepoznati u svojim stavovima. Ja potpuno rzumem tebe, vasica, priesta, kovaca, switcha i ostale Apple fanove, ali vi nikako da razumete da postoje drugaciji ljudi koji su cak i vecina. Vas ugao pogleda na ovaj segment zivota se u velikoj meri poklapa sa stavovima SJ-a.

I ja sam jedno vreme smatrao da je Apple uradio pravu stvar. Onda su se desile neki dogadjaji zbog kojih sam promenio stav i shvatio da to sto Apple radi nikako nije dobro. Mnogo toga je u opticaju ali tri stvari kod Applea meni kao korisniku uzasno smetaju:
- sloboda ... nemam slobodu koriscenja uredjaja koji sam platio na nacin na koji zelim da ga koristim jer postoje vestacka ogranicenja
- fer plej... promena pravila igre u sred igre (ceste izmene developer ugovora)
- inteligencija... volim da mislim svojom glavom i koristim tehnologiju na moj nacin, onako kako meni odgovara
Nista od navedenog ne dobijam od Apple-a... cak suprotno.. sve vise se uskracuje.

Mozda sam reagovao previse burno na tvoju poruku o programiranju i app store-u. Profesionalno se bavim programiranjem mnoogo godina unazad i prilicno me pogodi kada neko iznosi neistine o poslu koji radim.

@jopopo

Pretera ga malo :) Yooyo je u pravu, kad se iskompajlira sors i dobije binarni blob nema sanse da se vidi koje su klase koriscene, kakav je stil programiranja, dal' neko pravi spageti kod i koristi goto kad mu se cefne itd :) To je bitno kad se polazu ispiti na faxu, a posle? Posle vise i ne bas.

Sto se tice open-sors filozofije, tu i te kako moze da se zaradi, ako se zna kako. Recimo fejsbuk i gugl su primer kompanija koje svoj biznis u potpunosti baziraju na open-sors resenjima, i koliko vidim ne ide im uopste lose. Postoji zaista mnogo nacina kako moze da se zaradi ozbiljan novac (pruzanjem podrske, prilagodjavanjem open-sors resenja klijentu i sl.) a interesantna stvar je da uopste nije retkost da takve aplikacije rade bolje od komercijalnih pandana. Dakle, moze se i drugacije do ozbiljnog novca, ne mora da se prati put koji je utabao Apple.

Ja licno nemam nikakav problem da koristim i resenja koja se placaju i ova besplatna/opensors, cak i da miksujem jedno i drugo, sto sve zavisi od toga sta klijentela zeli. Ranije, dok sam imao vise vremena, i sam sam tu i tamo pridonosio kodiranjem i mogu ti reci da sam to radio iz cistog zadovoljstva i za svoju dusu. Nisam morao, ali odlucio sam se da tako vratim zajednici ono sto sam, jelte uzeo :) Drugi nacin je da se donira par dolara aka posalje kinta za pivo.

Poslednja izmena:
Cinjenice i dogadjaji se priznaju ili ne priznaju i tumace kako kome odgovara. Skup cinjenica i dogadjaja i sopstveno tumacenja istih, se zove "pogled iz sopstvenog ugla"...

Ja potpuno rzumem tebe, vasica, priesta, kovaca, switcha i ostale Apple fanove, ali vi nikako da razumete da postoje drugaciji ljudi koji su cak i vecina. Vas ugao pogleda na ovaj segment zivota se u velikoj meri poklapa sa stavovima SJ-a.
Pogled iz "tvog sopstvenog ugla" je da sam ja fanboj? Na osnovu čega? Ja koristim sve tehnologije i nešto mi više odgovara nešto ne. I ako neko napada Android i brani Apple onda je SJ frik a kakva je to ličnost onaj koji napada Apple a brani Android? Kako se zovu takvi ljudi?

Niti branim Apple niti mrzim Android, samo iznosim "svoje" činjenice i realne probleme. Fascinira me činjenica i brzina kojom Apple pravi profit i voleo bih da i ja sutra tako poslujem. Puno se krećem i vidim oko sebe šta "obični" ljudi koriste, kako koriste i gde ih sve to vodi. Za sve silne nabrojene stvari koje tebi smetaju 95% ljudi na ovom svetu, korisnici smatfonova, nema pojma o čemu pričaš ma bili korisnici Android ili Apple.

@salac
nesrećno sam se izrazio u vezi open source. U poslovnom okruženju da, ako možeš da naplatiš servis ili uslugu, fejsbuk i gugl, da, tako je.

Učestvovao sam u dovoljno ovakvih diskusija da mi sada postaju malo smešne :) . Ista priča, isti igrači, ista ubeđenost kod jedne i druge strane. Kako stranice prolaze, ništa se ne menja. Stvarno nema više smisla diskutovati sa takvim individuama kao što su Vasić, Priest, Kovač, Switch, a često se ubacuju i novi fanboyi da upotpune jedni drugima priču.

Svaka njima čast što ostaju ubeđeni u neke stvari i idu iz krajnosti u krajnost da bi se potrudili da ispadnu u pravu i opravdaju Apple kompaniju. Svaka čast i Apple-u kada može ovako da zombifikuje ljude, da ne vide dalje od Apple proizvoda, a verujem da je svima očigledan i zanimljiv takav fenomen, pa zato i nastavljaju da diskutuju sa njima.

O ti si tek posebna prica, covek koji sanja o Steve Jobsa u svojim najgorim nocnim morama.

Al cisto moram da podsetim sve da u USA npr. (a i sire) koje je i najjace trziste za apple ljude bas zabole za budu "fanbojevi" (kakav gej izraz sacuvaj me boze..) ili da se nesto loze oko Apple (il cega god), kada oni kupuju stvar da im obavlja posao i to je to. Oni koji kampuju ispred apple su gikovi i predstavljaju 1 promil apple korisnika. Kad biste ukapirali da nisu svi geekovi kao na ovom forumu (ili programeri) to bi bila prekretnica.

Samo Srbi kompleksasi vole da se gube pa da pisu svakakve gluposti o tome ko koristi npr iPhone jer je njima bitnije ko nosi neki proizvod od bilo cega drugog.. Te se sve po tome procenjuje, vidi ovog nosi to i to ili vidi onog vozi to i to, kakav pun zavisti i primitivan nacin razmisljanja.

Tako i ove "diskusije" idu od moralisanja velikim kompanijama (?!) pa tu Apple i Google itd. dobijaju ljudske osobine pa je jedan "dobar" drugi "los", "bezobrazan". Svasta covek da procita.

I na kraju se sve svodi da Apple proizvodi ne valjaju jer ih nosi "taj i taj" tip ljudi, a Apple je u isto vreme zamislite i "bezobrazan", "pohlepan" itd :D Ili one price o "slobodi" gde bi neko da prodaje svoj App na pijaci na zelenjaku umesto na AppStore-u jer zeli "slobodu" evo pustam suzicu u to ime.

U svakom slucaju je i zabavno za posmatranje.

Poslednja izmena:
pa zar i u toj usa na primer android nije ispred ajfona? ili recimo win ispred mcos? :)

Pa pretpostavljam da jeste ali ja nisam ni komentarisao ko ima vise ili manje % trzista.

Ma, savrseno si ubo sustinu. :)

Medjutim, dodao bih ipak da ima malo vise u tim izborima i navijanju od kompleksa. Izbori koje pravimo govore o nama i na neki nacin odraz su nase licnosti a ne samo platezne moci i materijalnog statusa. Telefon je vise od pukog sredstva za komunikaciju koje "radi posao". Prvo zato sto sam po sebi radi mnogo vise poslova i koristimo ga za sve i svasta sem za telefoniranje i poruke, za filmove, muziku, internet, igre, kao fotoaparat...

S druge strane kompanije pazljivo targetiraju trzisne segmente, unajmljuju agencije za analizu, komuniciraju odredjenu filozofiju i korporativnu kulturu. Tako da i ne treba da cudi sto prosecan Dzo iz srbije unosi malo vise emocija nego rezona jer upravo kompanije zele da mi tako razmisljamo.

Tako je. Previše se emocija unosi u ove diskusije. Daleko više na Apple nego na Google strani. Ispada da svi branimo ono u šta verujemo da je za nas najbolje. Problem je što nećete videti mene da se toliko cimam da branim Google ili možda Samsung koji preferiram od brendova, kao što neki brane i uzdižu Apple. Otvoreno priznajem njihove mane pored njihovih prednosti, nasuprot Apple fanboy-a koji će isticati samo dobre strane te kompanije, a nedaj bože da pomene ono što ne valja kod njih. Čak i kada drugi pomenu to što ne valja, oni će to pretvoriti u pozitivnu stvar. Ne moram ništa da vam pričam, provrtite sve Apple related diskusije i videćete u čemu je reč...

@KurtK

Što se tiče Steve Jobs-a i mojih noćnih mora o njemu - da, kako si znao? :) . Steva me mesecima progoni u košmarima i gađa iPhone-ovima i iPad-ovima, bockajući me iFork-om u guzicu, dok mi viče "Come to the dark side muhahahah!" sve sa Priestom, kovačem, Switch-om i kompanijom iza njega koji se zlo smeju, dok ja vičem "Neverrrrrrrrrrr!" i tu se onda probudim u znoju. True story bro. /sarcasm off

U pravu si ne branis toliko google/sam koliko bez razloga pljujes po appleu:).
Ne zna se sta je gore da se brani nesto do "krvi" ili da se pljuje drugo kroz milion tema jer ga neko hvali...

Gizmor ne brani Samsung :) Ish bre ... :p

Plasim se da se mnogi gube u nekoj nerealnosti, gde pricamo o Apple-u i Google-u sa perspektive USA consumer-a. Morate se setiti gde zivite i da je na srecu (nekima na zalost) jedina legalno dostupna napredna mobilna platfoma Android.
iOS moze da se kupi kod nas, ali nema nikakvu podrsku, aplikacije na srpskom mogu se izbrojati na prste, ne postoji oficijalni srpski jezik itd itd. Na sve to average Gedza iOS telefon ne moze kupiti preko operatera na ugovor od 24 meseca za 30k dinara *sto mu je mesecna plata* i biti cool u drustvu. Samim tim, iOS uredjaje vecinom kupuju mladji (do 40) bolje stojeci ljudi koji znaju za Apple, znaju sta moze da ponudi i otprilike imaju ideju kako mogu da ga iskoriste. Manji procenat, ali ne i zanemarljiv, kupuje iPhone jer ima jabuku i lepo izgleda i ima super fart aplikacije i tome slicno.

iOS u Amerikama, average Joe moze kupiti kada hoce, uz neki ok ugovor, koji nece osetiti pored ostalih kredita koje ima. Samim tim ce ga mnogo manje braniti, bice mu nebitniji nego average Gedzi. U USA ima vise onih koji sebi mogu da priuste Apple zato sto je Apple i ne treba ih osudjivati zbog toga. Oni znaju ili ne znaju kako ce iskoristiti svoje parche jabuke, ali to Apple najmanje zanima, jer kao i sve druge kompanije nisu alergicni na pare i ne treba da budu. Podatak koji mene uvek fascinira je da Apple drzi 85% trzista racunara skupljih od 1000$.... e to je pos'o ;)

Android trenutno u Srbiji moze da prisuti skoro svako. Najpopularnija je smart platforma kod nas i tu nema govora. Mislim da je to dobra stvar jer ljudi postaju tehnicki pismeniji, pa ce mozda jednog dana shvatiti da im Android ne odgovara a iOS odgovara pa boze zdravlja uzeti iOS uredjaj na ugovor kod svog mobilnog operatera. Dok ne dodje taj dan, hvala Androidu sto postoji i sto je tehncki opismenio mnogo average Gedza, koji sad koriste email, twitter, facebook, foursquare i ostale aplikace. Neka ih 5% iskoristi za nesto pametno, da nesto novo nauci ili da dobije novo interesovanje, pa super ;)

Android u USA zbog velikog raspona cena, sve bolje i bolje platforme, mogu priustiti i koristiti razni profili ljudi. Od Bieber-ovih fanova do CEO-a velikih kompanija. Ali oni bar imaju izbor za razliku od nas. U ovoj godini se jos jednom dokazalo da (zbog raspona cena Android uredjaja) Android i u USA povecava broj user-a i suvereno vlada trzistem SmartPhone-ova. Tako su izabrali Amerikanci ... a sta ce jednog dana izabrati gradjani Srbije, ostaje nam da vidmo kada neki od operatera ponudi iOS devices.

I da zavrsim. I apple i google su kompanije koje prave ozbiljne novce na nacin koji nije nekome moralan, legitiman .... ali jeste legalan i to je u svetu velikih brojeva jedino bitno. Da nije tako, nikada ne bi igrali igru velikih brojeva. Dont hate the player, hate the game ;)

Jel znaš ti da je Gedza mod ovde? Nemoj posle da kukaš kad te do'vati. :smoke:

Ali on nije average Gedza, on je nash Gedza :) (jel sam se bar malo izvukao?) :)

Edit:
Pricali ste o kontroli aplikacija koje se nalaze u Appstore-u
Ad8z28uCMAAjXS3.jpg

Poslednja izmena:
:D

Prilozi

• ImageUploadedByTapatalk1321058054.431665.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1321058054.431665.jpg
    122.2 KB · Pregleda: 69
ja došla na forum da vidim za neke fotoaparate i slučajno naletim na ovu diskusiju. nema puno, 7 strana, iako shvatam da je to delić cele rasprave, ali nebitno - verovatno dobro oslikava opšte stanje. jasno mi je i da ste vi svi ovde mnogo tehnološki obrazovaniji od mene, ja sam ionako samo padobranac u celoj priči. no, da pređem na stvar: nije mi jasna ta averzija prema apple-u, većina kontra argumenata se uglavnom svodi na neke subjektivne doživljaje te firme kao neke sekte ili pak, kao predstavnika "trulog zapada". a baš sam htela da pročitam šta to toliko fali tom apple-u kad ga (začuđujuća) većina ovde tako ne voli, mada nisam našla ništa konkretno što bi radikalno uticalo na prosečnog korisnika.

o tome se i radi: prosečni korisnici. to smo mi, ostali smrtnici :). evo od sebe da krenem: bavim se nekom vrstom dizajna (najopštije rečeno), završila sam fakultet (da ne bude da sam neka glupava sa IQ-om manjim od 80 (a bilo je i takvih komentara)), svakodnevno koristim windows, i na poslu i kod kuće, za prilično širok spektar radnji. imala sam priliku da jedno do mesec dana koristim i mac računar (u poslovne svrhe), a imam i ipod već više od godinu dana. kao prosečan korisnik, iz ove perspektive, uvek bih pre izabrala apple proizvod. prosto je više user-friendly i barem što se tiče ove moje nazovi branše - jednostavniji i brži, da ne kažem moćniji :D. neko je spominjao dizajn radi funkcionalnosti - nešto što ja, potpuno neupućena u celu priču o firmi, smatram odlikom apple proizvoda, koja bi kod mene bila presudna da se odlučim za isti.

ne smatram sebe nekim "fanatikom" zbog ovoga, zapravo mi je nebitno koja je firma, može da se zove i "sablasni meteor" samo dok obavlja posao na najefikasniji mogući način. ne interesuje me šta ko misli o meni na osnovu stvari koje nosam sa sobom, nije to stvar prestiža. imam telefon od 20e i i dalje mi je nejasan koncept super-telefona koji samo što ti kafu ne skuvaju. ja sam jedna od onih koja i dalje valjda živi u zabludi da mobilni telefon služi za hm.. pa telefoniranje o_O i slanje poruka, a ne za fejsbuk, yt i sl.

no, da ne širim priču dalje, eto mišljenja jednog prosečnog korisnika, koji očigledno nije iz ove vaše priče, ali eto, kao predstavnik većine... :)
a sad odoh na fotoaparate!

p.s.
a da, sad se setih. urnebesno mi je zanimljivo i slatko što korisnike apple-ovih prozvoda nazivate "fanboji" hah, prvi put sam to pročitala ovde. nisam ni bila svesna činjenice da sam fanboj, pa to je sjajno!

Poslednja izmena:
Pogresno si ti nesto ukapirala - ovde ljudi jedni druge zovu fanbojevima ne zato sto su korisnici apple-ovih ili neapple-vih proizvoda, nego zbog povremene fanaticne zatucanosti koja se ispoljava prilikom pricanja o 'svojima' i i recnika kojeg bi se postidela i spanska inkvizicija kada se prica o 'tudjima'.

Ukoliko sebe uhvatis kako padas u talibanski trans kada god neko krene da pljuje po Apple-u, mozes da smatras da si postala jedan od fanbojeva, pardon fangirlsa.

hah :D nemam transove tog tipa (ili bilo kakvog drugog tipa) u odnosu na bilo koji proizvod. hvala na razjašnjenju termina!

U pravu si ne branis toliko google/sam koliko bez razloga pljujes po appleu:).
Ne zna se sta je gore da se brani nesto do "krvi" ili da se pljuje drugo kroz milion tema jer ga neko hvali...

Ne pljujem ja po Apple-u toliko, čisto ponekad pljucnem jer itekako ta kompanija to zaslužuje. Veću pažnju mi privlače ovi silni fanboyi nego što imam problem sa Apple-om. Nikada mi neće biti jasan njihov način razmišljanja, ali nikad. Mora da smo gluplji od njih i nismo u pravu, ili oni vide nešto što mi ne vidimo, nema treće.

Gizmor ne brani Samsung :) Ish bre ... :p

Ja se ne sećam da sam ikad otvoreno branio Samsung, kao što neki brane Apple, možete slobodno da tražite takav post i da mi ga predstavite ako ga nađete. Ja jednostavno preferiram njihove telefone i LCD televizore, jer nude nešto što ostali proizvođači trenutno ne dostižu, testovi na internetu to i pokazuju. Od plasma televizora priznajem Panasonic kao najbolje, da li to znači da sam i Panasonic fanboy? Ako smatram da Dell ima najbolje monitore, da li to znači da sam i Dell fanboy? Ne, ja sam Fan, ali bez boy. Potpuno dve drugačije fraze.

Apple fanboy je sasvim nešto drugo - to je osoba koja odbija da prihvati neke činjenice, osoba koja će ti u lice reći da je 2+2=5 i verovati u to dok govori. Apple fanboy se ne vodi činjenicama, već svojim emocijama prema brendu, za koji smatra da je najbolji u svemu... To je masovna hipnoza i meni je drago što nisam deo nje :)

Reci čiki gde te boli? :d

Poslednja izmena:
E, jel može jedan predlog sa strane.

Kako bi bilo da vi iz anti apple fanboy task force-a napravite temu gde će svako od vas da položi zakletvu da u narednih 6 meseci neće uopšte postovati u temama vezanim za Apple. Pa da vidimo kako će biti.

Ozbiljno mislim. To bi bio jedan naučni eksperiment. Da vidimo da li če fanboyevi fanboyisati po forumu ako se vi ne čujete.

Pogresno si ti nesto ukapirala - ovde ljudi jedni druge zovu fanbojevima ne zato sto su korisnici apple-ovih ili neapple-vih proizvoda, nego zbog povremene fanaticne zatucanosti koja se ispoljava prilikom pricanja o 'svojima' i i recnika kojeg bi se postidela i spanska inkvizicija kada se prica o 'tudjima'.

paaa.. ne!

ja sam takodje dobio epitet "fanboy" (od jednog redovnog ucesnika ovakvih tema, pa i ove), jer sam se drznuo da kazem lepu rec u iphone-u. uopste nije bilo bitno sto sam u tom trenutku imao galaxy s.

E, jel može jedan predlog sa strane.

Kako bi bilo da vi iz anti apple fanboy task force-a napravite temu gde će svako od vas da položi zakletvu da u narednih 6 meseci neće uopšte postovati u temama vezanim za Apple. Pa da vidimo kako će biti.

Ozbiljno mislim. To bi bio jedan naučni eksperiment. Da vidimo da li če fanboyevi fanboyisati po forumu ako se vi ne čujete.

A sta mislis da vas par pro-apple-ovaca ostanete da hranite sujetu na smugu, isrbiji i sl. forumima i nas ostale "sa strane" postedite vasih postova? Hm?

Pa da vidimo kako ce se odvijati situacija....

paaa.. ne!

ja sam takodje dobio epitet "fanboy" (od jednog redovnog ucesnika ovakvih tema, pa i ove), jer sam se drznuo da kazem lepu rec u iphone-u. uopste nije bilo bitno sto sam u tom trenutku imao galaxy s.

Eh da si ti ziv i zdrav, mene su nazivali retrogradnim, zatucanim, kompleksasem, da ne razumem nista jer sam iz Srbije i sl :) Ti si jos dobro prosao.

ma ja odustah od ovakvih rasprava. naduvaju me jedni kad kazem lepu rec o iUredjajima (kad zasluze), naduvaju me oni drugi kad kazem losu rec (opet, kad zasluze). kad vidis da od normalne rasprave nema leba, dignes ruke :)

A sta mislis da vas par pro-apple-ovaca ostanete da hranite sujetu na smugu, isrbiji i sl. forumima i nas ostale "sa strane" postedite vasih postova? Hm?

Pa da vidimo kako ce se odvijati situacija....

Da li je ovo neki anti apple forum pa ljudi ni u Apple delu foruma ne mogu da pricaju o Apple proizvodima zbog par redovnih pljuvaca koji vise vremena provode baveci se onim sto ne vole (apple) nego sa onim sto vole i sta ih zanima... :)

Upravo kao sto vas niko ne smara na primer po Android temama, tako i ovde bi mogli ljudski da pricamo ako bi vi uradili ono sto vam @ivan90BG predlozio.

Poslednja izmena:
Da li je ovo neki anti apple forum pa ljudi ni u Apple delu foruma ne mogu da pricaju o Apple proizvidima zbog par redovnih pljuvaca koji vise vremena provode baveci se onim sto ne vole (apple) nego sa onim sto vole i sta ih zanima... :)

Ah da, ti si taj koji tacno zna sta ko voli i cime se bavi i suprotno....I u sve se razumijes.

Upravo kao sto vas niko ne smara na primer po Android temama

Nevjerovatan si. Zaista.

Ne vidim sta je tu lose priest77 rekao.Nisam clan ovog foruma dugo ali duze vremena ga pratim i neverovatno mi je da svaka apple tema mora da bude zagadjena od strane onih koji ne vole apple dok su teme o drugim markama potpuno ciste jer se apple fanovi ne ubacuju vec pustaju druge ljude normalno da diskutuju o uredjajima koji ih zanimaju i koje koriste.U apple delu foruma apsolutno nikakve sanse za tako nesto ne postoje jer se instant pojavljuju uvek isti ljudi koji ih zatruju.Ako nista drugo to bar dovoljno govori o daleko vecoj toleranciji koju apple korisnici imaju.A sto se vredjanja tice,napominjem da nisam dugo clan,ali dovoljno je preleteti preko ove teme i videti da se apple korisnicima bez ikakvih problema lepe epiteti kao sto su kompleksas,fanboj,sektas,covek sa iqom manjim od 80...Sa druge strane ne primecujem takve uvrede.Da li je ovaj forum mesto za takve pisanije,tj da li je bilo koji internet forum namenjen za tako nesto?

Ne vidim sta je tu lose priest77 rekao.Nisam clan ovog foruma dugo ali duze vremena ga pratim i neverovatno mi je da svaka apple tema mora da bude zagadjena od strane onih koji ne vole apple dok su teme o drugim markama potpuno ciste jer se apple fanovi ne ubacuju vec pustaju druge ljude normalno da diskutuju o uredjajima koji ih zanimaju i koje koriste.U apple delu foruma apsolutno nikakve sanse za tako nesto ne postoje jer se instant pojavljuju uvek isti ljudi koji ih zatruju.Ako nista drugo to bar dovoljno govori o daleko vecoj toleranciji koju apple korisnici imaju.A sto se vredjanja tice,napominjem da nisam dugo clan,ali dovoljno je preleteti preko ove teme i videti da se apple korisnicima bez ikakvih problema lepe epiteti kao sto su kompleksas,fanboj,sektas,covek sa iqom manjim od 80...Sa druge strane ne primecujem takve uvrede.Da li je ovaj forum mesto za takve pisanije,tj da li je bilo koji internet forum namenjen za tako nesto?

Ne? hmm pa priest77 je najveci troll na benchmark forumu....

pljuje android na svakoj temi, i onda lupi ovakav komentar gde ispade zrtva zajedno sa apple zaludjenicima....

nadam se da ti je sad jasniji komentar UrosaNovakovica

Niti je svaka apple tema 'zagadjena' (sto nije uopste tesko da se proveri, sve teme su javno dostupne pa to lepo moze i da se vidi), niti mozete da ocekujete da na opstem IT forumu nece da se javljaju ljudi koji imaju dijametralno suprotstavljene stavove - ovo nije apple specific forum gde ljubitelji Apple-a po ceo dan tapsu jedni druge po ramenima.

'Zagadjene' jesu ove, uslovno receno, 'advocacy' teme, ali to je i normalno. Ova tema je cak i nastala kao split iz teme o knjizi o Stivu Dzobsu (jos jedne advocacy teme) i predstavlja jednu opstu pricu o svemu i svacemu, dakle moteratori su cak i namerno odvojili 'shum' i ostavili ovo kao mesto gde ljudi mogu slobodno da se razmahnu na tastaturi pod uslovom da ne vredjaju jedni druge.

Ako neko ne moze da 'istrpi' da se 'njegovi' pljuju, neka jednostavno ne cita ovaj thread. Korisne informacije se nalaze na drugim temama, ova i par drugih su tu da tupimo u beskraj, lomimo tastature i prepiremo se kad nam je dosadno :)

Poslednja izmena:
Sve je to u redu,forumi i sluze za razmenu misljenja ali mislim da postoji prevelik broj postova androidasa u kojem se direktno vredjaju apple korisnici.U krajnjem slucaju i registrovao sam se na forum tek kada sam video da moderator tvrdi da svi korisnici apple proizvoda imaju iq<80.Nakon toga razumljivo je da i ostali korisnici pocnu da vredjaju jedni druge kada je moderator dao lep primer.Dovoljno je par postova procitati pa razumeti da nacin na koji komuniciraju neki ljudi treba da se primenjuje na ulici a nikakvo na jednom ozbiljnom IT forumu.
Jedino što ja nevezano za ovu temu vidim i jedan od razloga zbog kojeg sam prokementarisao je da si full of sh.., OK živiš okružen po sopstvenom priznanju ispod prosečno inteligentnim ljudima (koji ne razlikuju avion od helikoptera), ali previše ovde prosipaš taj tvoj USA bullshit.
Pricas gluposti. Imena klasa i varijabli se ne vide u kompajliranom codeu. Sedi i ne blamiraj se bez razloga.
Taman kad malo apple kolko tolko prestane da me nervira, uvek se pojavi na forumu ovako neki zatucani verski fanatik zbog koga mi sebopet baca pegla.
Daj, ne lupaj! Kad ga ti budeš kupio za "$99,$199,$299" onda kaži da toliko košta. A svakom je prilično jasno o čemu sam pričao, neću da odgovaram na ovakvu glupost.
U Evropi generalno po mom iskustvu ajfon najviše nose deca, pa curice, pa onda fenseri, pa tek onda neki "običan narod", manjina među ostalima. U Grčkoj su na prvom mestu Filipinci, pa onda nekoliko mesta prazno, pa curice, pa deca, pa ostali, začudo sasvim je malo kompleksaša koji ga nose, za razliku od Srbije.

evo samo sam preleteo topic i po meni ovakvim postovima nije uopste mesto na jednom ozbiljnom forumu.Pogotovo ovaj poslednji,kao neko ko je Evropu proputovao i uzduz i popreko mogu samo reci da je ova tvrdnja i vise nego smesna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno