Šta je novo?

Apple Battery Health diskusija

^ ja mislim da to uvek dozvolim pri aktivaciji telefona. Ne mogu da tvrdim 100%, jer uvek ubacim shortcut i posle par dana kad pogledam imam analytic.

Aj da se uključim u BH igranku i ja 😄
13 pro max, u januaru biće 2 godine star. 90% apple pokazuje, a 87.39% ovaj shortcut. Poprilično su blizu obe vrednosti

Prilozi

• IMG_7445.png
    IMG_7445.png
    492.7 KB · Pregleda: 39
  • IMG_7446.png
    IMG_7446.png
    132.2 KB · Pregleda: 39
Otvaramo ovu temu da bi se vodila diskusija o Battery Health (BH) na Apple uređajima.
Diskusija o BH u drugim temama nije dozvoljena nego isključivo u ovoj temi.

ovo sa BH me podseca ako se seca neko kad su nokie imale ukuca se tamo neki broj i vidis koliko sati razgovora je imao telefon. I sad odes u mobil servis koji vrsi prodaju zamenu trampe i prvo onaj tamo sto bi ukuco da vidi koliko je imao telefon razgovora ako bi imao stotine sati razgovora on bi da ti obori cenu 😂

Nakon instalacije ios 17.2 bh pao na 99%, 14 pro, nakon skoro 8 meseci korišćenja. Na onom Shortcuts pokazuje 93,9%, mada mi je pre 11 dana pokazivao 94,86% sa 8 ciklusa manje punjenja, izgubio 1% za tako kratak period.

1% mesečno je normalno po Apple-u

kod mene nakon 6 meseci izgubio 3% , od 17.1.2 izgubi 2% sad nakon instalacije 17.2 izgubi jos 1%.
14 obican.

Ima li nekih rekordera sa 2000+ ciklusa i 5-6 godina starim telefonima koji se svakodnevno koriste? Ovo je manje vise sve jedno te isto sa 12icama 13icama 14icama.

Al evo cisto da se upisem, 13 Pro, 84%, koriscen od launcha pa do sad, aktivno, puni se oko 130-140% dnevno ovih poslednjih par nedelja, ali subjektivni osecaj je da nije nista otislo.

Kod mene 13 Mini posle 14 meseci BH 96% na iOS v 17.1.2

Kod mene za 10 ipo mjeseci - 95% (14 Pro), tj. u zadnjih 4 mjeseca ode svih 5%, obavezno posle svakog glomaznijeg update-a

Kod mene na iPhone 13 posle 19 meseci battery health 90%, mada u zadnjih 4-5 meseci i ne pazim na bateriju, dodje do 5% skoro svaki put pa ga onda punim. Kada sam poceo da spustam bateriju ispod 15% primetio sam i brzi pad battery health.

Kolega ima XS max, 69% bh, baterija i dalje moze dan da izgura, fura i mail i mreze, dosta poziva.. ako telefon punite tako da bude na 100% u momentu izlaska iz kuce na posao, uvek i svaki ce da izdrzi dan.

Данас је негдје око мјесец ипо од када купио 15плус, и данас примијетио BH 99%, видим малтене свуда се каже да је нормално да буде тако чак и док размишљао да узмем то читао, али ипак мало се узнемирих када то видјех. Користим мало више од просјека јер ми је битно за посао, поготово када треба нешто да сними, али ван посла гледам да што мање гледам у екрене уопште. Пуним телефон једном дневно буквалном једном у 24ч, а када немам посла нпр викендом једном у та два дана. Него можда би боље било избацити софтверски ту инфо 😁

Данас је негдје око мјесец ипо од када купио 15плус, и данас примијетио BH 99%, видим малтене свуда се каже да је нормално да буде тако чак и док размишљао да узмем то читао, али ипак мало се узнемирих када то видјех. Користим мало више од просјека јер ми је битно за посао, поготово када треба нешто да сними, али ван посла гледам да што мање гледам у екрене уопште. Пуним телефон једном дневно буквалном једном у 24ч, а када немам посла нпр викендом једном у та два дана. Него можда би боље било избацити софтверски ту инфо 😁
Androidi to nemaju. Preprodavcima taj BH dobro doso kad treba cenu da obore nekom u zamenu kad uzmu a kad prodaju ucute se 😂 upravu ste taj info treba da se makne. A i sam apple ina zaradu jer cesce se ide na servis zamene baterije.

iphone 12 mini, posle nekih 2 godine i 9 meseci, BH je na 84%

Androidi to nemaju. Preprodavcima taj BH dobro doso kad treba cenu da obore nekom u zamenu kad uzmu a kad prodaju ucute se 😂 upravu ste taj info treba da se makne. A i sam apple ina zaradu jer cesce se ide na servis zamene baterije.
Озбиљан трик apple је урадио са овим, на адроиду не видиш ништа осим good health, овом инфомацијом оптерете и ако је већина ваљда свјесна да здравље батерије опада од трена кад први пут упалио уређај . Иначе од када користим заиста веома задовољан батеријом.

Evo upravo uradih neko azuriranje 17.2 na svom 11 pro max. Do danas imao bh 85% posle azuriranja na 84% bh spade. Napravili su sa tim bh da narod sebi stres neki zadaje stalnim proveravanjem i brigom 😂

ne znam zasto bi proveravao i nervirao se tim podatkom :) meni baterija drzi jedan dan od kad sam kupio telefon. necu sigurno da se opterecujem battery life in my life

Озбиљан трик apple је урадио са овим, на адроиду не видиш ништа осим good health, овом инфомацијом оптерете и ако је већина ваљда свјесна да здравље батерије опада од трена кад први пут упалио уређај . Иначе од када користим заиста веома задовољан батеријом.
Pixeli uveli od pre par nedelja i to, sad pokazuje tacan broj ciklusa isto kao i na 15 seriji.

Mislim da nece ta funkcionalnost nigde, a i realno dobar je pokazatelj kad se polovno kupuje sta zapravo se koristi, jer nije isto kad neko kaze da je godinu dana star samo telefon a koristio se npr za taksi/wolt naspram nekog penzionera ili kancelarijskog moljca koji ga je punio jednom u 3 dana.

14 pro kupljen kad je izasao prosle godine, 88% BH, prvi put proverio ovo u 6 meseci. Bitno mi je da izgura dan, i to je uspesno, jos uvek bez problema. Cekam da padne na manje od 80 pa aktiviram applecare+

14 pro kupljen kad je izasao prosle godine, 88% BH, prvi put proverio ovo u 6 meseci. Bitno mi je da izgura dan, i to je uspesno, jos uvek bez problema. Cekam da padne na manje od 80 pa aktiviram applecare+
Sto bi to radio, kad jednostavno može “slučajno” da ti ispadne i da dobijes nov telefon?😀

Sto bi to radio, kad jednostavno može “slučajno” da ti ispadne i da dobijes nov telefon?😀
Ne dobija se baš novi osim ako nije totalno uništen
Tipa polomljen ekran/leđa = zamena istih
Mislim da ako je iskrivljeno kućište da tek onda bi zamenili telefon ceo

Ne dobija se baš novi osim ako nije totalno uništen
Tipa polomljen ekran/leđa = zamena istih
Mislim da ako je iskrivljeno kućište da tek onda bi zamenili telefon ceo
Eto sad kad znamo sve to, onda će nam se slučajno iskriviti kućište, pući će ekran i leđa😀Baš nam je gadno pao niz stepenice😁

Zdravo svima
Unapred se zvinjavam ako je pogresna tema...
Drugari, da li je neko mozda uporedjivao bateriju 15PM (17.2) sa Samsung U23 ultra?
Hvala

Zdravo svima
Unapred se zvinjavam ako je pogresna tema...
Drugari, da li je neko mozda uporedjivao bateriju 15PM (17.2) sa Samsung U23 ultra?
Hvala
Ja imam oba, i upravo 17.2 betu gurao bio, od samog pocetka manje vise na 15PM - rekao bih da je baterija egal, s tim sto je prednost kao i sa svim ajfonovima uvek bila u standbyu, ali manje vise su telefoni isti po pitanju baterije, nema puno sta da razmisljas jer i da postoji razlika, varira od aplikacija i korisnickog ponasanja vise nego samih telefona. Vise je za brigu da li ti 'lezi' velicina oba telefona i najvaznije, samog iOSa i specificnosti vezanih za njega.

S23U se manje greje npr kod slikanja (moje licno iskustvo), i snimanja, ali je dosta konzistentniji 15PM po pitanju rezultata i nocnih slika, itd. Rekao bih da cena oba na trzistu (KP) odgovara onome sto se dobija, ali je S23U uz Magic5Pro kralj androida ove godine i u to nema sumnje.

Hvala na odgovoru i odvojenom vremenu.
Razmisljam da predjem na 15PM ali cu za sada ostati na U23...

Poz

Vrh Dno