Šta je novo?

Apple’s Monster Quarter!

@webster

http://venturebeat.com/2011/12/09/apple-ios-vs-android-developers-whos-making-more-money/

On kaze jedno, ovaj kaze drugo :

http://www.quora.com/Google/How-much-revenue-does-Android-generate-for-Google

I da imaj na umu da u te 3.4 milijarde spada i to koliko je Apple zaradio za 2 godine dok Android nije ni postojao.

Ne vidim koja je poenta ovih linkova.lepo sam ti linkovao istrazivanja 200 top aplikacija na marketu i app store-u u koji su uracunate i paid i free aplikacije sa reklamama i in app purchase-ima i koja pokazuje da app store stvara 4 puta veci profit u odnosu na market.istrazivanje je staro mesec dana tako da su rezultati itekako relevantni.

pre nego sto doneses (pogresan) zakljucak baziran samo na ciframa od direktne prodaje (naplate za download aplikacija) procitaj ovaj tekst

zar je i tebi bilo suvise tesko da procitas linkove pre lupanja reply-ja?nisu uopste u pitanju iskljucivo paid aplikacije vec 200 top aplikacija sa marketa i appstorea(i paid i free). i jos jednom za svaki slucaj pre nego sto doneses (pogresan) zakljucak:

"Among the 200 top-grossing apps, Google's Android Market generated 65 percent of its sales from freemium apps, while iPhone apps captured 50 percent from freemium software."

Poslednja izmena:
According to research by Inneractive, click-through-rates (CTR) on iOS are more than double what they are on Android, but the cost-per-thousand (eCPM) is only 30% higher. This would indicate that Android developers are getting more bang for each click. Combine this with another recent statistic that Android generates twice the ad impressions of iOS and you have Android earning more in real dollar terms from ad revenue.

Na Androidu zaradjuju vise od reklama u odnosu na zaradu od reklama na iOS-u. Tako pise na linku. A zakljucak kaze da ce to rasti vremenom itd itd. Tresla se gora rodio se mis, opet ne pise da Android developeri zaradjuju ni blizu koliko ovi na iOS-u.

Dokle god Apple pravi nove i bolje proizvode, dokle god guraju napred za njih nema brige. E sad ko ce na kraju da "pobedi" (sta god to bilo) to me ne zanima realno.

Takođe, te "strategije" oko FinalCut-a si ti naveo, kao da imaš direktan uvid u dogovore upravnog odbora Apple Inc.
ne, samo nisam slep.
Dok ih svi pro korisnici pljuju uzduž i popreko zbog politike koju vode i tog okretanja ka "običnom" korisniku.
znaci ni drugi nisu slepi, samo im se ne svidja.

@webster Pazi onaj clanak sa 7% je toliko sturo napisan, da to i sam mozes reci, 10 redova teksta ima. A sa ovog linka :

http://venturebeat.com/2011/12/09/apple-ios-vs-android-developers-whos-making-more-money/

decko kaze sledece :

First, the 7% statistic relates to revenue earned from the sale of apps, so it doesn’t include ad revenue.

Ok imas drugi clanak sa cneta, gde kaze da Android dev-ovi mlate 4 puta manje pare od iOS dev-ova u top 200 aplikacija. E sada sta spada u tih top 200 app-ova ? Da li kod Apple-a spada i iMovie i ostale premium Apple aplikacije koje imaju cenu od 5$ pa navise, dok koliko ja znam Google kao kompanija nema nista na taj fazon. Ali opet ispada da se iOS-u mlate vece pare u top 200 app-ova, ok, ali sta sa ostalih 200k app-ova. Prosecnom dev-u treba mnogo dobra ideja i vrhunska realizacija da bi upao u top 200, ali to je mozda max 1% dev-ova. Prosecan dev nece biti ni blizu cifre od top 200 koja nije analizirana ovim trzistem, tako da se postavlja ogromno pitanje ko mlati vece pare u segmentu koji je interesantan za ~90% dev-ova.

@kovacm Under the hood mozda jesu, ali u user experience nisu nikako. Nikad neces moci da pokrenes AutoCad na iOS uredjaju. Ima iOS fajl sistem kome moze da se pristupi kada uradis JB, mozes reci da ima, a to sto mu ne mozes pristupiti Out of the Box je treca prica, dok koliko znam na OS X-u jos mozes da pristupis fajl sistemu Out of the Box. Imas i multitasking koji se razlikuje od multitasking-a na OS X-u, dok to nije slucaj kod Android-a (misli se na koncept). Dalje na iOS uredjajima imas "Apple folder" u koji moze da se ubaci 12 ili 14 itema, koliko znam u OS X-u moze da bude ∞ itema. Mislim da si mogao i sam da shvatis da nisam pisao u bukvalnom znacenju ;).

Evo covek je objasnio koliko Apple "brine" o svojim pro userima :

http://www.macrumors.com/2011/06/28/former-shake-product-designer-apple-doesnt-care-about-pro-market/

@srky sorry bro :(.

@ays Jako lepo razmisljas xd :). Samo bi bilo lepo kada bi Apple ubacio u dogledno vreme 2 Thunderbolt porta za povezivanje 4 monitora (valjda moze), i bilo bi jako lepo da se thunderbolt malo omasovi, ali posto i Thunderbolt i USB 3.0 koliko vidim gura Intel, verovatno zele malo da isplate taj USB 3.0 pa da bace Thunderbolt na PC-eve. Sto se tice te baterije to je jako lepa informacija, ali opet zatvorenost ubija, uzmes skoro bilo koji drugi laptop, mozes da izvadis bateriju, e sada valjda tako gubis garanciju. Naravno da planiraju da neko refresh racunar na svake 2 godine. Inace to ti je kako god da okrenes u barem 50% slucajeva must ako ti je to primarno sredstvo za posao :).

Gore kada sam rekao 24/7 malo sam hteo da naglasim na termoregulacioni sistem (kuleri) kod MBP, ali nisam imao vremena da se raspisem. Pazi ako neko pusti neki opasniji render, na MBP nastaje opasan problem ako nemas neki stand sa ventilatorima za doticni MBP. iMac ima problem sa onom prasinom, naravno sve to je do Apple-a i do njihove lenjosti da doticne probleme rese (u prevodu jbe im se :)). Hajde da se to vuce jednu generaciju, nego vec vise uzastopce.

Meni je super Thunderbolt display sada jer ima ono staklo, ne zapada prasina na ivice monitora, sada bih ti slikao ali mrzi me, nego lepo uzmes suvu krpu eventualno neku vlaznu sa nekom tecnoscu prebrises i vozi. Videh sada na Macrumors novi modeli se predvidjaju za Maj.

Evo rumor-a za display-e ;) :

http://www.macrumors.com/2011/12/14/apple-to-launch-2880x1800-resolution-retina-display-macbook-pro-in-q2-2012/

Poslednja izmena:
moram da ti navedem jedan primer kako ljudi, i to "kompjuterasi", posmatraju stvari.
2006. jedan NN windows user, na moju observaciju Adiuma, komentarise:

"patkica skace na desktopu kad dobijes poruku - hahahaha! i zato je Mac OS X bolji?!?"

pri tome ne razume, ili jos gore, ne zna sta je kompozitni desktop, ne vidi unificiran i fleksibilan system za obavestavanje korisnika (growl), ne vidi core animation... i ostale stvari koje su mene odusevila 2006. (kada sam nakon nekoliko godina ponovo poceo da koristim Mac)

tom useru je samo bilo u glavi, kao i vecini ovde, da zapljune a i ne zali da shvati da su to stvari koje su Apple dovele na poziciju u kojoj se danas nalazi. ne shvataju da ce drugim kompanijama trebati godine kako bi uopste mogli da ih ugroze (jedini nacin danas je kvalitetom i inovacijama; ex-M$ EEE taktika vise ne prolazi)

isto vazi i za FinalCut - odalji se malo i videces da je to savrseno logicno za Apple.

a sa tehnicke strane: FinalCut X koristi novi QuickTime.
...sigurno si i sam primetio da je QuickTime Player X daleko siromasniji po mogucnostima od starog QT. stari FinalCut je bio baziran na starom QTu iz 90tih (tada top-end tehnologiji! ;)) ali pre ili kasnije su morali da naprave rez i sa njim :)

to im je cena/ulog za buducnost.

izgleda da ce sledeca velika stvar biti u maksinalnom iskoriscavanju GPU i udaljavanju od x86 a tu ce opet Apple prednjaciti.

@gile

Nikad neces moci da pokrenes AutoCad na iOS uredjaju
probaj AutoCAD WS (obrati paznju da je "cloud" based).

reci mi sta mislis o ovome? (ozbiljno te pitam)

Samo bi bilo lepo kada bi Apple ubacio u dogledno vreme 2 Thunderbolt porta za povezivanje 4 monitora (valjda moze)
Thunderbolt daisy chain.

@gile

Nikad neces moci da pokrenes AutoCad na iOS uredjaju
probaj AutoCAD WS (obrati paznju da je "cloud" based).

reci mi sta mislis o ovome? (ozbiljno te pitam)

Samo bi bilo lepo kada bi Apple ubacio u dogledno vreme 2 Thunderbolt porta za povezivanje 4 monitora (valjda moze)
Thunderbolt daisy chain.

@kovacm, nece raditi 4 monitora, 2 su limit za povezivanje preko daisy chain tehnologije za sve Mac-ove, osim Air-a, koji moze samo 1 monitor da "gura". http://macs.about.com/b/2011/09/16/apple-issues-thunderbolt-display-daisy-chaining-limitations.htm
A da li ce moci da se stave 2 TB porta, zavisi vise od Intel-a, nego od samog Apple-a. ;)

pri tome ne razume, ili jos gore, ne zna sta je kompozitni desktop, ne vidi unificiran i fleksibilan system za obavestavanje korisnika (growl), ne vidi core animation... i ostale stvari koje su mene odusevila 2006. (kada sam nakon nekoliko godina ponovo poceo da koristim Mac)

Mene growl vise nervira nego sto mi koristi... vise mi se dopada kako je to uradjeno u Windows-u, gde svaka aplikacija posebno te obavestava da se nesto desilo. Efektivnije i efikasnije.

tom useru je samo bilo u glavi, kao i vecini ovde, da zapljune a i ne zali da shvati da su to stvari koje su Apple dovele na poziciju u kojoj se danas nalazi. ne shvataju da ce drugim kompanijama trebati godine kako bi uopste mogli da ih ugroze (jedini nacin danas je kvalitetom i inovacijama; ex-M$ EEE taktika vise ne prolazi)

Ja moram da ti repliciram, posto Apple nije neki narociti inovator vec su svi njihovi proizvodi re-invented, kako i sami tvrde.
Oni su re-invented the music, sa svojim iPod-om.
re-invented the phone, sa iPhone
re-invented tablets, sa iPad

Nista nisu izmislili, niti osmislili od nule... pa cak ni ovaj MBP, sa kojeg kucam ovu poruku nije cista potpuna inovativnost, vec je skup vec isprobanih elemenata i opcija, koje su drugi proizvodjaci koristili i ranije, pogotovo HP i Sony. Zato i neces procitati, niti si mogao da procitas, da je Apple napao/tuzio/zalio se na bilo HP ili Sony.

Ako cemo iskreno i potkrepljeno cinjenicama, Sony je inovator, kao i HP.
Chiclet keyboard u laptopu - Sony
laptop sa alu - HP
Hi-Res screen - HP
IPS screen - HP
First tabletPC - Microsoft, 2002
First touchscreen phone - IBM Simon, 1992
First "smartphone" - Ericsson R380, 2000
itd.

p.s. sve navedeno je vrlo, vrlo lako proveriti uz pomoc, jos uvek pod starim terms and agreement policies, dragog nam google-a. :D

da je sam hardware kao hardware dovoljan - sve gore pobrojane firme (HP, Sony...) bi danas bile na mestu Apple-a ;) (a ne na ivici profitabilnosti/krizi)

...i ne bi danas imao ovakve clanke:

New Sony CEO looking to shift to Apple-like integration of hardware, software
link

btw zaboravio si npr. prvi PowerBook i definisanje danasnjeg izgleda laptopa (pomeranje tastature prema monitoru) - koji je Apple dizajnirao u saradnji sa Sonyjem ;)

btw2 nisu sve osmislili od 0 ali jesu osnovu: NeXT/Mac OS X koja im je:
a) omogucila da danas budu tu gde jesu i
b) osnova koja ce im omoguciti da zadrze prednost nad konkurencijom ;)

Poslednja izmena:
@kovacm Ne mozes onde nista ozbiljno da radis, light light light edit, cak je i netbook funkcionalniji, ne moze prst da zameni misa u tako preciznim operacijama. Ovaj Auto Cad WS koliko mi se cini ima neke basic komande, full verzija Auto Cad-a ima preko 1300 komandi verovao ti ili ne :). Znam da je DSS izbacio sa Solidworks eDrawings za Web OS, vidim da nema iOS i Android verzije. Pobi mi tvrdnju sa Auto Cad-om, ali ipak tvrdim da se pojedini programi ipak nece nikada portovati (neki jako kompleksni CAD / CAM programi), cak iako se portuju tu ce biti prisutne neke osnovne opcije.

Inace sve zivo portovase na iOS, a to sto u doticnim app-ovima ne mozes nista da uradis kako treba to je 50-a stvar.

@ays Mislio sam 2 komada na jedan port, 2 komada na drugi, e sada kako bi to radilo, da li to iko ima u planu to je 50-a stvar. Zavisi i od Apple-a znas da vole minimalizam i sto manje portova ;).

Moderni inovator je Asus, mnogo stvari guraju, nzm da li gore iko vide link, ali rade intenzivno na Kinect laptopu :). Sony ne moze da se takmici sa Apple-om, jednostavno Apple je "vise cool" kompanija. Apple-u dobar deo prihoda dolazi bas iz te neke reklamne kampanje kao cool brenda, tesko da ce tu moci sta da uradi Sony, jer je tim putem vec godinu dana ide druga kompanija - Samsung ;).

eto, o tome pricam... neki ljudi jednostavno previse usko gledaju:
Ovaj Auto Cad WS koliko mi se cini ima neke basic komande, full verzija Auto Cad-a ima preko 1300 komandi verovao ti ili ne

ili imaju totalno iskrivljenu sliku:
ali ipak tvrdim da se pojedini programi ipak nece nikada portovati (neki jako kompleksni CAD / CAM programi)

da si procitao i razumeo moj post #44 ne bi spominjao ovako nesto: naravno da full programi tipa AutoCAD nece biti portovani na iOS/Android i ostale non-workstation proizvode. Za sve te programe ce ostati desktop PC.

AutoCad WS je odlicna odlicna dopuna i prosirenje fleksibilnosti AutoCad-a. Radis na projektu na desktopu, snimis u Cloud projekat, uzmes iPad i odes na teren, na licu mesta napravis sitne korekcije, vratis se za workstation desktop PC i nastavis da radis.

Poslednja izmena:
Tacno, samo sto je iPad 9.7" dijagonale a MacBook Air 11" dijagonale, citavih 1.3" razlike (u kesu malo vise :)) za full desktop verziju AutoCad-a, oba uredjaja su itekako mobilna, za sta bi se ti pre odlucio ? Sto se tice ostatka, moze samo da se portuje njihov viewer i tesko sta drugo.

Moderni inovator je Asus, mnogo stvari guraju, nzm da li gore iko vide link, ali rade intenzivno na Kinect laptopu :). Sony ne moze da se takmici sa Apple-om, jednostavno Apple je "vise cool" kompanija. Apple-u dobar deo prihoda dolazi bas iz te neke reklamne kampanje kao cool brenda, tesko da ce tu moci sta da uradi Sony, jer je tim putem vec godinu dana ide druga kompanija - Samsung ;).

Pusti ASUS.. Ja sam imao 3 njihova laptopa i posle 6 meseci obavezno neki problemi (pukne sharka izmedju lcd ekrana i laptopa, pregrevanje, riknula grafika) da ne pominjem koliko je moj kum (koji je u IT-u jedne velike srpske firme) izmenjao ASUS laptopova brdo, reklamacija na stotine (bukvalno), sve dok nisu preshli na DELL. ASUS je nevidjeno djubre, mogu da budu kvazi inovatori chega god..

Tacno, samo sto je iPad 9.7" dijagonale a MacBook Air 11" dijagonale, citavih 1.3" razlike (u kesu malo vise :)) za full desktop verziju AutoCad-a, oba uredjaja su itekako mobilna, za sta bi se ti pre odlucio ?
i dalje ne kapiras... no nema ni veze.

Niko nece izbaciti PC zbog iPada ako mu treba da radi u AutoCad-u. iPad moze da bude samo pomocno sredstvo. iClodu ne bih komentarisao jer nacin na koji funkcionise meni ni malo ne odgovara, a verujem da i vecini profesionalnih korisnika ne odgovara skrivanje file systema. Mnogo bolja stvar za pro korisnike je dropbox.

kako bre gile na kapiras, uzmes ipad, i onda prstima razvlacis po ekranu ko malo dete, imas aplikaciju za sve, za FB, twitter, za mail, pustas filmove, muziku, multitasking, nije vazno sto sve to mozes da radis na laptopu 10 puta komfornije i sto ipad nema veze sa pravim pc-om i mocnim OS-om, vazno je da apple dobro zaradjuje na ipadu, da je cool i to neke ljude cini srecnima(zna se koje...), apple je digo ruke od PC-a, sad apple fanboys pokusavaju da ignorisu pc, kao zastarela tehologija, krshware itd, post pc era, ipad bla bla bla.....

ne vidis ti tu sliku gile....

Griffin je napisao(la):
da je cool i to neke ljude cini srecnima(zna se koje...)

Evo samo da se prijavim da me ipad cini izuzetno srecnim,mobilnost,dimenzije,trajanje baterije,eknjige,casual gaming,airplay,brzina,editovanje on the go (za ozbiljniji content creation tu je desktop masina).sve to mi je mnogo cool,i u potpunosti smatram da mi ipad opravdava potrosen novac,bas steta sto ne kapiras.to sto je potraznja za tabletima ogromna ne znaci da su ti ljudi sto ih kupuju glupi fanboyevi znas?

Poslednja izmena:
nisi razumeo, mislio sam na zaradu, kad vidim da se busate kako jedna tamo kompanija zaradjuje pare, i to neke ljude cini srecnim, ko da je vas licni uspeh, ne kapiram....na svakom apple formu/blogu kad vidim da se svakodnevno prate akcije apple i svrsavanje koliko apple zaradjuje, povraca mi se...

O zaradi je poceo da prica gile a ja sam samo pokazao da nema smisla da iznosi informacije kako po profitu apple nema sanse da se meri sa googleom i kako devovi nema sanse da napuste ios platformu jer na njoj daleko vise zaradjuju bez obzira na broj uredjaja.

kako bre gile na kapiras, uzmes ipad, i onda prstima razvlacis po ekranu ko malo dete, imas aplikaciju za sve, za FB, twitter, za mail, pustas filmove, muziku, multitasking, nije vazno sto sve to mozes da radis na laptopu 10 puta komfornije i sto ipad nema veze sa pravim pc-om i mocnim OS-om, vazno je da apple dobro zaradjuje na ipadu, da je cool i to neke ljude cini srecnima(zna se koje...), apple je digo ruke od PC-a, sad apple fanboys pokusavaju da ignorisu pc, kao zastarela tehologija, krshware itd, post pc era, ipad bla bla bla.....

ne vidis ti tu sliku gile....

Al si ga sročio, svaka ti čast, bolje nije moglo :thumbup: :D

i opet donosis pogresan zakljucak jer dve stvari guras pod jedno te isto

deo koji si dobro shvatio
- Apple svakako zaradjuje brdo para i niko ne spori da je trenutno najprofitabilnija kompanija

a deo koji nisi
- Tvrdnja da iOS developeri "daleko vise zaradjuju" nije tacna sto mozes da proveris ponovnim citanjem i linkova koje si ti postavio i linkova koje smo ti ja i gile ostavili kao odgovor na tvoj post. U tekstu ciji si link postavio, tvrdi se da zarada od aplikacija isplacena developerima u marketu iznosi 7% onoga sto isporucuje appstore a to nije tacno jer taj broj ukljucuje samo prihod od direktne prodaje aplikacija. kao sto lik u tekstu koji sam ti postovao zavrsava clanak - "In contrast, Android’s open environment, and the ability for developers to use premium ad methods may mean that Android developers are in fact following the money."

Ocigledno treba da prevedem,nisi bas najbolje iscitao sve linkove :

"Looking at different app stores this past year, research firm Distimo found that sales of iPhone apps alone in Apple's iPhone App Store generated four times the revenue seen by Android Market. Sales of iPad apps in the App Store chalked up the second highest revenue total.

The standings were compiled by looking at the total revenue created by the 200 highest grossing apps across each store. For the purposes of its report, Distimo separated Apple's store into two distinct entities--one for iPhone apps and one for iPad apps."

Among the 200 top-grossing apps, Google's Android Market generated 65 percent of its sales from freemium apps, while iPhone apps captured 50 percent from freemium software."

"Posmatrajuci razlicite prodavnice aplikacija prethodne godine, istrazivacka kompanija Distimo otkriva da je prodajom iPhone aplikacija u App store-u ostvaren cetiri puta veci prihod od onih u Android Market-u.
Poredak je napravljen posmatrajuci ukupne prihode ostvarene od 200 aplikacija najvece zarade unutar jedne i druge prodavnice aplikacija.Prodaja iPad aplikacija u App store-u ostvarila je drugi najveci prihod."

Izmedju 200 aplikacija za najvecom zaradom, Googe-ov Android market ostvario je 65 posto prodaja od freemium aplikacija, dok su iPhone aplikacije ostvarile 50 posto prihoda od freemium softvera."

Dakle rezime je da je uracunat i profit koji ostvaruju free aplikacije.

Poslednja izmena:
Niko nece izbaciti PC zbog iPada ako mu treba da radi u AutoCad-u. iPad moze da bude samo pomocno sredstvo. iClodu ne bih komentarisao jer nacin na koji funkcionise meni ni malo ne odgovara, a verujem da i vecini profesionalnih korisnika ne odgovara skrivanje file systema. Mnogo bolja stvar za pro korisnike je dropbox.

ko je rekao da ce izbaciti PC zbog iPada ako mu treba AutoCad ???

@griffin nema potrebe da se pravis vecim ******** nego sto jesi ;)

Poslednja izmena:
@srky no offense, drugar ima Asus-a 2-3 godine laptop ko i prvog dana u pogledu zavrsne obrade,...

@kovacm Shvatam ja da ti hoces da kazes da je iPad mobilan i da moze pod "misku" ali isto tako moze i doticni MBA. Ne zaboravi da iPad postaje i malo manje mobilan kada mu stavis smart cover. Shvatam da ti mislis na drzanje doticnog tableta i na edit materijala iz ruke, dok bi doticni MBA morao da stavis na neki oslonac pa da radis. Ali opet pre ce posao biti zavrsen (light edit) na MBA nego na iPad, jer je AutoCad takav program da sve mozes iz one konzole dole da pozoves, a i imas misa na raspolaganju. A sto se tice rada na terenu, pre ce se to koriscenje AutoCad-a svesti na skiciranje necega, nego na edit necega, jer je bas cilj da ti napravis nesto i bacis u proizvodnju kako treba, a ne posle da ispravljas :). A za to neko skiciranje nije bas najsrecnije resenje AutoCad, niti ce ikada biti.

@webster Mozda u vrhu Apple dev-ovi zaradjuju vise kesa, ali eno hajde reci izolovan primer sto je yooyo rekao, njegov ortak 2 puta vise zaradjuje na Android-u nego na iOS-u,... Mozda je u top-u Apple bolji, ali sta je sa ostalim delom marketa ?

@Griffin Ja bas planiram i da uzmem iPad 3 samo zbog tog pipkanja xd. Iako znam da ce se njegovo koriscenje svesti na citanje PDF-ova i na neko browse-ovanje kada odem van kuce ili kuci ako zelim da legnem i da vidim sta se desava po netu, iako bih sve to prakticno mogao da odradim sa nekim lapom :).

. Ali opet pre ce posao biti zavrsen (light edit) na MBA nego na iPad, jer je AutoCad takav program da sve mozes iz one konzole dole da pozoves, a i imas misa na raspolaganju.
ok. onda je to nebitno i iPad se kupuje samo zato sto je Apple Cool kompanija a iPad fensi.

evo grafikon na temu propadanja Apple-a i kako ce ga ostali pojesti:

Apple's iPhone takes 75% mobile phone profits with just 9% of units sold

HDprofit020312.png

Poslednja izmena:
gile23 je napisao(la):
@webster Mozda u vrhu Apple dev-ovi zaradjuju vise kesa, ali eno hajde reci izolovan primer sto je yooyo rekao, njegov ortak 2 puta vise zaradjuje na Android-u nego na iOS-u,... Mozda je u top-u Apple bolji, ali sta je sa ostalim delom marketa ?

Sreca pa je yooyo poznat kao izuzetno objektivan i neutralno nastrojen prema apple-u,eno i juce je u roku od 15 min preneo vest da je stopirana prodaja apple-a u nemackoj a pola sata nakon toga,nakon sto je zabrana ukinuta,ne vidim da je izvestio ljude da je zabrana bila kratkog roka.zato daleko ozbiljniji pokazatelj je svakako analiza koju je uradio Distimo od onoga sto neko na forumu pise (pogotovo kada je taj neko poznat po raznoraznim biserima na racun apple-a i njegovih korisnika). I top 200 aplikacija je sasvim dobar pokazatelj trenda,ne znam na osnovu cega si ti spreman da tvrdis da nije tako,potkrepi nekada svoje misljenje i nekom ozbiljnijom analizom a ako samo ovako dolazis i tvrdis "Market zaradjuje vise od App Store-a" ispadas pomalo smesan.mada sto to vredi kada ces opet doci i napisati ovako nesto:

gile23 je napisao(la):
http://www.macrumors.com/2012/02/03/...ndors-hits-75/
Kontam da ovde ulaze svi servisi + app store i ekipicajer ovolika razlika ne moze da bude ni u crtanom filmu.
naravno da ovde ne ulaze u obzir servisi vec cist profit od prodaje samih uredjaja.ili je sam izvestaj lazan?
http://www.asymco.com/2012/02/03/first-apples-rank-in-mobile-phone-profitability-and-revenues/

Poslednja izmena:
****s ti mene ako ja kontam Apple-ovce. "Yaay, Apple zaradjuje deset puta vise od ostalih kompanija jer pljacka nas *****e! Yaay!"

@kovacm Jedini user koji je pravu ulogu tabletu na ovom forumu nasao i da o tome prica javno je salac. I to je cak ulogu tabletu nasao ne na iPad-u nego na Transformer-u. Sto se tice AutoCad-a, ne znam koliko si upoznat koliko se brzo mogu pozivati komande iz console, ali slobodno mogu reci da ce neko na tom MBA 11" svoj posao zavrsiti barem bukvalno 10 puta brze nego na iPad-u.

@webster Ok, prosecan developer. Evo recimo iz Srbije, napise neki app, sta mislis gde ce imati vecu zaradu, na Android telefonima ili na iPad-u. Ako Rovio izbaci Angry Birds on automatski iskace u top 200 app-ova, i ako ga na app store-u stave da bude payed app jer ce tako vece pare generisati nego preko iAd-a, dok ce na Android store-u doticni app biti free jer je Google advertising barem 2 stepenice iznad iAd-a. Mozda ce u startu ta igra vise kesa generisati na app store-u, ali vremenom Android store ce preuzeti prvo mesto.

A sto se tice linka. Po ovome bih rekao da se ovde samo gledaju mobilni telefoni. Hajdemo zasto sam to napisao.

Apple u svom iPhone-u nema nista od svog hw-a sve kupuje, dok je u SGS 2 recimo barem 70% telefona proizveo sam Samsung u startu to znaci vecu zaradu Samsung-a zar ne ? Cena iPhone-a i SGS-a 2 je slicna. Apple i Samsung se bore oko prvog mesta u proizvodnji smartphone-a, stim sto Samsung sa sve onim jeftinim telefonima proda skoro 3.5 puta vise telefona od Apple-a, hajde logicno ko vise kesa mlati ?
Po ovom dijagramu moze ovako da se kaze :

Nokia proda najvise telefona po svakom telefonu zaradi 1$
Samsung drugi po prodaji telefona 50% u telefonu su njihovi delovi zaradjuju 2$ po telefonu
Apple sve kupuje za svoj telefon zarada 200$ po telefonu

Ako ti ovo iznad izgleda realno, onda stvarno vise nema price.

Evo koliko ko shippuje telefone :

http://www.macrumors.com/2012/02/01/apple-passes-lg-to-become-worlds-third-largest-mobile-phone-manufacturer/

Hajmo malo out of the box razmisljanja.

Out of the box razmišljanje od Apple fanboja, si ti lud! :banghead:

Nazad
Vrh Dno