Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ma kakvi, javlja mi jutros da mu je ogromna većina slika u Google Photos. 😆
Obzirom da ima iza sebe već tri braka znao sam zašto se on nasekirao, hahahaha.

Ta opcija u Google Photos brise slike sa uredjaja jer su vec bekapovani na Photos.

Koje su sanse da se sacuvaju podaci na uredjaju ako se zaboravi sifra,tj u pitanju je takozvana "sara"

Čitava poenta i jeste u tome da telefonu ne pristupi niko ko ne zna šifru.

Nije moj telefon tako da me podaci zapravo i ne interesuju ali sam hteo da probam. Nista onda reset.

U pitanju je dete,nema puno bitnih podataka ali hteo sam da pokusam ako neko zna.

Jel se pojavila neka pristojna zamena za YouTube Vanced? 😀

Gledao sam ovu listu

Probao sam pure tuber ali mi je utisak meeeh. Ima li nešto da valja trenutno

Bas tako ReVanced bolje nista nema, probavao sam sve zivo od zamena ali najbolje je bas taj.

+1 za ReVanced
Kao i stari Vanced, jedina razlika je ikonica od original YT aplikacije

+1 za ReVanced.

Jel radi na ReVanced casting na TV bez reklama? Na Vanced mi nije išao cast bez reklama.

Hoću da vratim telefon na fabricka podešavanja, da dodje malo sebi od brdo app koje su prosle kroz njega 🙂, u pitanju je Galaxy A71. Uspeo sam sve da bakapujem, ali jedino ne mogu da nadjem gde se nalazi sent folder iz default Samsung-ovog mail klijenta. Nije u pitanju Gmail adresa, vec od SBB-a, a kod njih se Sent folderi čuvaju na telefonu, samo inbox učitava sa servera kad se ponovo aktivira. Uradim bekap sa SmartSwitch na Laptop, vratim to na drugi telefon Samsung za probu, ali nema mail-ova iz Sent foldera. Zna li neko gde se oni nalaze, pa da ih manuelno bekapujem i posle vratim na isto mesto? Da napomenem da tel nije rutovan, pa app kao Titanium Backup ne mogu da koristim.
Ili mozda postoji neka app koja ne zahteva root a da vraca i data pored same app?

Mailovi moraju biti na serveru, na telefonu je samo klijent.

Mailovi moraju biti na serveru, na telefonu je samo klijent.
Jeste Inbox folder na serveru, ali sent folder je na uređaju, nikad mi ne sinhronizuje sent folder sa kompa, koristim Mozilla Thunderbird, na kompu se lako bekapuje, dok na telefonu za SBB e-mail koristim default Samsung e-mail klijent i taj sent folder ne mogu nigde da nadjem. Verovatno je potreban root, koji nemam i ne zelim na ovaj tel da odradim.
Moze neka preporuka za e-mail klijent, sa kojim lako mogu da bekapujem sve foldere, inbox, sent, pa i neke koje sam kreiram, a da ne zahteva root?

preko gmail aplikacije sam ubacio outlook nalog (poslovni) ali slanje mejla ne radi ako ubacim slike
šta bi mogao biti problem

Nedavno uzeo Kingston karticu od 256 gb, formatirao je odmah i super legla ali provalio sam da otkako sam je ubacio i kad hoću neku sliku da opet povratim iz Google Photos (restored) tu sliku vidim najnormalnije preko Gallery app i sve je okej ali preko nekih aplikacija za tu sliku pise "error loading media" a to me nervira pa ne znam kako da ispravim da se normalno vidi slika a ne da piše tooo....
Nadam se da sam lepo objasnio. 😁

Ima li neko preporuku za dobru preciznu tastaturu? Koristim swiftkey duze vreme. Prilagodio sam sve kako mi odgovara ali i dalje cesto gresim u kucanju.
Isprobao sam ranije i ostale taststure ali isti problem.
To mi se desava od kako sam pre par godina presao na android i traje sve do danas.
Jedino sto mi sa iPhone-a nedostaje je precizna tastatura. Cak i na manjim modelima kucam bez greske ali na androidima gresim.
Da li je ovo poznat problem kod android softvera ili je samo kod mene?

Poslednja izmena:
To je tako i navikni se na to...ili pređi na iPhone ponovo...Android kao sistem ima mnogo vrlina ali ima i neke mane a tastatura i kucanje bez greške je jedna od njih...čak je i buđavi Windows Phone imao precizniju tastaturu od ove na Androidu...

Dok ovo nisam procitao bio sam ubedjen da jos uvek nisam naucio da kuckam sa dva palca..Ima gresaka stalno..Znaci do androida je,nisam znao za ovo.Koristim GBoard.

problem se javio od kako sam presao na android, to sam odmah primetio i umorio sam se od stalnih ispravki prilikom pisanja.
imam jedan iPhone se 3 da isprobam pa ako je to to onda cu pazariti nov preko oglasa...

Smešna priča, android je što se toga tiče godinama bio ispred i dalje je.
Gboard nema zamenu što se mene tiče...

Swype tastatura na Androidu od 2010 god. :D
2019 godina:
Apple is reportedly going to be releasing its own swipe-to-text keyboard on iOS, something that has long been natively supported in Android.
The Cupertino company may have been inspired by the likes of Swype, Swiftkey, and Gboard, as they’ve all offered swipe support for years now. It wouldn’t be the first time Apple has swiped features from the Android ecosystem, either.

Poslednja izmena:
Gboard koristim odavno, otkad sam prešao na Xiaomi, ali dan danas mi nijedna nije bolje radila nego Samsung na Note 3. Detekcija prstiju, preciznost i predikcija. Nedovoljno da se vratim na Samsung ikad, ali moram da podvučem.

Vrh Dno