Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ovako je trenutno kod mene, znalo je da bude i po nekoliko hiljada sati pa nikakvu razliku u radu nisam primetio.
Na Mate 10 pro mi se dešavalo to o čemu poolmaker priča pa sam se rešio telefona.
Op6 radi uvek podjednako dobro, bukvalno najfluidniji telefon koji sam do sada koristio.
f5cf0e557c0865ed4ab870cf9f52797f.jpg

Malo idete u offtopic, većinu ljudi ne zanima koliko vam je dug uptime.

Ja sam na svakom telefonu osetio pad performansi, a koristio sam razne flagship i mid-range telefone. Android sistem je naprosto takav i glavni uzročnik, nema to veze sa hardverom ni proizvodjačem (barem ne u većoj meri). Voleo bih da ne primetim ali kada već primetim draže mi je da automatika odradi svoje.

Što se tiče SD Maid, treba li nešto dodatno podešavati, ili ne? Koristio sam je pre par godina na HTC One M8 i nisam primetio neki veliki boljitak u radu pri instalaciji aplikacije.
Još nešto, može li ona obrisati neke bitne stvari, koje ne bi trebalo da dira?

Verujem da nećeš imati problema, kod mene ih nije bilo za par godina nijedan (nekoliko telefona i verzija androida). Podešavanja ne koristim, jedino mi je dečekirano da duplikate ne skenira i ne briše (imam pojedine duplirane fajlove koji su mi potrebni kao takvi).
Ako neko ima predlog aplikacije koja mu radi auto reboot u odredjeno vreme i nakon odredjenog broja dana to je još bolje, SD Maid mi u suštini služi najviše za to. Od nekoliko autoreboot app što sam svojevremeno isprobao nijedna nije radila kako treba.

Dobro jutro svima[emoji112][emoji137]
Izgleda da sam ja jedna od retkih koja koristi crome [emoji848] zato mi i uletela neka glupost pa mi tel poludeo. Sta vii koristite ?
Druga stvar je, u PS sam onemogucila auto update, al se FB, IG i jos nesto ,nisam videla sta,samo apdejtovalo , hmmm kako ?
Hvala ,i lep dan zelim [emoji851]

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Isključi samo notifikacije na Chrome-u. Ideš u podešavanja, aplikacije, nađeš Chrome i u njemu notifikacije i isključiš ih. Sigurno ti više ništa neće iskakati.

Provereno, isključio sam u poslednjih mesec dana na 3 telefona.

A i ovako je skoro free, 100 dindzi[emoji5]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Koja aplikacije je najbolja za proveru kapaciteta baterije?

Послато са Le X820 уз помоћ Тапатока

Ok, hvala

Ćao svima. Dugoooo koristim Nova launcher i prezadovoljan sam. Juče kupio Nova Prime pa me zanima postoji li mogućnost da kad mi stigne poruka istu sklonim sa notifikacionog statusa ali da na ikoni fona piše da imam nepročitanu poruku? Čini mi se da nema ta opcija ali bolje da pitam. Hvala unapred.

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Ok, hvala

Probaj sa accubattery, ako telefon podržava trebalo bi da pokaže poprilično tačne rezultate nakon par ciklusa punjenja.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ćao svima. Dugoooo koristim Nova launcher i prezadovoljan sam. Juče kupio Nova Prime pa me zanima postoji li mogućnost da kad mi stigne poruka istu sklonim sa notifikacionog statusa ali da na ikoni fona piše da imam nepročitanu poruku? Čini mi se da nema ta opcija ali bolje da pitam. Hvala unapred.

Treba da skines ovo i bice ti to ok :)

https://help.teslacoilapps.com/teslaunread

Jesam i podesio sve u Tesli ali i dalje isto... Hvala ti svakako. :)

:) To da preko Nova Primea nego sam pitao kako da i dalje stoji da imam nepročitanu poruku ako istu sklonim sa notifikacionog bara a da ne uđem na Viber, Messenger, WA...

Kiwi Browser, baziran na Chromiumu. Ima dark mode i integrisan adblocker, takođe se i address bar može dolje spustiti. Jedina mana je što se bookmarks ne mogu sinhronizovati sa Chrome.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Preporuka za bromite takođe. Baziran na chroimum-u uz adblock i još gomilu opcija.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Kad smo kod notifikacija... Posle factory reseta telefona nemam obaveštenja za neke aplikacije (YouTube Vanced, SportDirect, AliExpress...itd).
Bitno mi je da izlaze notifikacije za YouTube Vanced (kanali koje pratim). Probao sam sa brisanjem keša, podataka, probao sve moguće nove i stare verzije, gledao u optimizaciji baterije i ništa ne vredi. Imam Nova Prime... Da možda ona ne blokira nekako? Ranije je radilo u paru.
Inače za običan YT stižu redovno, ali njega ne koristim, pa sam ga onemogućio.

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Ima li neki način da se YT trajno ukloni sa PS liste aplikacija za update? Desi mi se da greškom pritisnem update all pa mi "preggazi" Vanced aplikaciju.

Titanium backup > detach from market

Meni nikad nisu radile za vanced...

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ja sam isprobao 20-ak, dao svakome ozbiljnu sansu, ali mi je Opera trenutno najbolja, sa najvise opcija i najbrza.

Vrh Dno