Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja sam probao jedan sinoc, ali on nije video kontatke. Ali cudno mi je da sam na ovom starom telefonu uadio sinhronizaciju kontakta sa Guglom, i to kao da ne radi. Jeste neki prastari software od pre jedno 10 godina, ali cenim da bi trebalo da radi.

A sto ne exportujes kao vcf pa importujes u gmail preko računara?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jedno pitanje. Poklonio sam drugaru Nexus 5, posto ima neki prastari Huawei G300. Medjutim, posto on ima sve kontakte sacuvane na SIM kartici, pokusao sam (kao milion puta pre toga) da importujem kontakte sa SIM kartice na njegov Google nalog, ali N5 jednostavno ne vidi kontakte na SIM kartici. Vratim ga u stari telefon, vidi ih normalno. Onda pokusam direktno sa starog telefona da prekopiram kontakte sa SIM kartice na Google nalog, jer je na starom telefonu ulogovan, on kopira, onda odem i sinhronizujem Google nalog, radi jedno pola minuta, vrti i pretpostavljam zavrsi. Pokusavam da uradim sinhronizaciju na N5, ali nista se ne desava. Odem preko weba na Google Contacts stranicu, ali prazno. Kao zona sumraka. Inace kartica na kojoj su mu kontakti nije srpska, sa Malte je, decko je ovde na odmoru trenutno, ne znam da li to ima veze, sto nema signal kad se ubaci, ali cenim da nema nikakve veze, jer na starom telefonu vidi kontakte. Jel ima neko ideju sta se desava?
Probaj sa Super Backup Pro da odradis backup pa restore, on odradi backup, moze da sinhronizuje sa Google Drive pa da odatle povuces na drugi telefon sa istom aplikacijom, meni radi godinama super to.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Takodje preporuka za Super backup Pro, i meni godinama tako radi sinhronizovana sa GD-om, to je prva app kad radim sistem, i vrcem poruke, pozive, kontakte, app.
Savrsena aplikacija jos jedna preporuka jer godinama radi bez ijedne greske.

pitanje - kako prebacujete fotke i klipove sa telefona na PC? Mene sve više smara povezivanje kablom, pa ručno tražim šta sam već prebacio, a šta ne, pa prebacuj polako, nekad i izbaci error, onda ne znam šta jeste, a šta nije prebacio, haos...

Canon fotoaparati su imali to automatizovano još prije 15+ godina, još sve to sertiraju po folderima, 1 folder za svaki mjesec...

Nisi zadovoljan sa Google photos? Sta ima da se prebacuje,sve je na istom mestu . Kad sam za kompom,tu su. Na mobilnom,opet tu. Ne verujem da to još mnogo ljudi prebacuje.

pitanje - kako prebacujete fotke i klipove sa telefona na PC? Mene sve više smara povezivanje kablom, pa ručno tražim šta sam već prebacio, a šta ne, pa prebacuj polako, nekad i izbaci error, onda ne znam šta jeste, a šta nije prebacio, haos...

Canon fotoaparati su imali to automatizovano još prije 15+ godina, još sve to sertiraju po folderima, 1 folder za svaki mjesec...
Ja odavno koristim ovo...
e539a6413a7151ed802c4dc4496aff0a.jpg

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Bilo koji FTP Server sa GPlay, Xender...

Nisi zadovoljan sa Google photos? Sta ima da se prebacuje,sve je na istom mestu . Kad sam za kompom,tu su. Na mobilnom,opet tu. Ne verujem da to još mnogo ljudi prebacuje.

Google Photos samo za rezervni backup i brz pristup foto i video materijalu. Ako hoces neograniceni prostor moras da dozvolis kompresiju. Na fotkama se "ne oseti", video dosta osiromasi.

Poslednja izmena:

Preko Solid explorer-a lan/smb.

naravno da nisam, em pomenuta kompresija, em 4k ne čuva kao 4k, em mislim da izgubim sortiranje po folderima, a ja volim da čuvam fotke u izvornoj rezoluciji i formatu (ako se dobro sjećam, google koristi neku svoju kompresiju interno, ne jpg, ali fotka poslije može da se skine kao jpg).

Moraću znači na wireless da se prebacim onda, samo još da ispodešavam mrežu kako treba, i sam PC... Pretpostavljam fixna IP adresa i file sharing za foldere u koje prebacujem fotke?

Bilo bi dobro da imaš 5ghz ruter, zbog većih brzina prebacivanja.

FolderSync Pro, namestiš ga jednom i ne diraš više :)

Može ss? Posto meni je i dalje bila stara i letela je danas, uzeo aqua mail. Reci mi da nisu možda ubacili read email u notifikaciji?

Meni se redizajnirana pojavila pre 10ak dana kad sam stavio novi custom rom i instalirao opengapps. Ako mislis na ovu belu zaobljenu. Mnogo prijatnija za rad. S obzirom da su mi inbox uzeli.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Da, na tu mislim. Navodno će u ovu, ako već nisu, ubaciti features koji su bili super u Inbox app, tako da ti neće nedostajati.

Za telefon, za telefon. On gura fajlove gde mu kažeš, u intervalima kad zadaš i kad su ispunjeni bilo koji dodatni uslovi (da je na punjaču, u dometu tog i tog wifija i sl.)

Postovanje svima,

imam problem sa slikama na viberu. Naime 90 posto slika, koje su mi slali rayni kontakti iz imenika ne mogu
da otvorim u okviru same aplikacije. Sliku vidim ali kada kliknem na nju i probam da je otvorim pise, "datoteka nije pronadjena"?
Sa druge strane kada udjem u viber images u okviru slika, apsolutno ne vidim nijednu viber sliku?

Bekapovao si viber , brisao aplikaciju pa vracao ili nesto slično? Slike se u tom slučaju ne vide vise iz aplikacije.

Da, na tu mislim. Navodno će u ovu, ako već nisu, ubaciti features koji su bili super u Inbox app, tako da ti neće nedostajati.
Zapravo mislim da ima sve sto mi treba. Zadovoljan sam, jedino mi inbox na webu bio nekako lepsi.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Bekapovao si viber , brisao aplikaciju pa vracao ili nesto slično? Slike se u tom slučaju ne vide vise iz aplikacije.

Nisam nista radio. Npr. U komunikaciji sa jednim kontaktom gde mi je poslato 20 ak slika u preth nekoliko meseci, neke mogu a neke ne da otvorim, piše datoteka nije pronadjena. Al nijednu od njih ne vidim u slikama...

Vrh Dno