Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

I pored AdAway, od juče mi se ovo pojavljuje. Šta treba da uradim? Probao sam one crne liste, nisam uspeo.
9e514119e16b329d9f1f4ef59576aa85.jpg

Poslednja izmena:
Jesi dodao adblock.mahakala.is u host sources?
Meni tad nestanu, ali mi blokira slike u LinkedIn aplikaciji pa sam ga maknuo... :/

Hvala, izgleda da je uspelo. Videćemo šta neće raditi možda [emoji6]
LinkedIn slabo koristim, tako da mi on nije bitan.

Poslednja izmena:
И мени се исто појавило на Б92 и још неким апликацијама. Користим Blockthis.
1d6c3788e29261e7d41ba90a996bdffb.jpg
78677a3bc2b1e48dde5d84f10a49ff65.jpg

Послато са Xiaomi MI 5 уз помоћ Тапатока

Ja sam to upravo rešio dodavanjem adblock.mahakala.is u host sources u AdAway aplikaciji, po savetu kolege @Rollo.

Postavio sam ovo i u temi Huawei Mate 10 Lite, ali niko ne odgovara, pa da probam ovde mozda neko zna.
Potrebno mi da promenim zvuk jedne posebne aplikacije. Konkretno bih promenio zvuk Instagram notifikacija, da se razlikuje od ostalih jer me mnogo smara.

Pretpostavljam da ima ta opcija u samom sistemu, a ako nema, jel ima mozda neka aplikacija koja to moze da obavi ?

Postavio sam ovo i u temi Huawei Mate 10 Lite, ali niko ne odgovara, pa da probam ovde mozda neko zna.
Potrebno mi da promenim zvuk jedne posebne aplikacije. Konkretno bih promenio zvuk Instagram notifikacija, da se razlikuje od ostalih jer me mnogo smara.

Pretpostavljam da ima ta opcija u samom sistemu, a ako nema, jel ima mozda neka aplikacija koja to moze da obavi ?
Ja sam to resio sa Message Notifier Pro
0d701cd8f45791384cc8727791356c96.jpg

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Sjajno, hvala druze, problem resen.

^Imas reklame preko 3/4g neta ako ne obrises proxy u APN-u.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Ako se ubace svi potrebni hostovi i reklame i dalje prolaze na mobilnom netu, do toga je sigurno.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Imam smart tv Samsung i do skoro sam YouTube sa telefona stream-ovo veoma jednostavno, tako što kliknem u prozoru video stream dugme i slika odmah prelazi na tv. Dovoljno je bilo da je samo pokrenut yt na TV. E onda je sljamsung odlučio da ugasi podršku za yt na tv starije od 2015, moj je 2014 i tako sam ostao bez maltene jedine smart opcije koju sam koristio. Onda sam uzeo android box da bih mogao gledati yt i ostali sadržaj. Ali nisam našao jednostavno rešenje za povezivanje yt naloga. Kao ranije nema opcija, uspeo sam npr preko kodi remote, ali to baš ne radi kako treba, onda sam probao preko Cetus Play, ali nisam zadovoljan ni sa njim. Postoji li neko bolje rešenje, tipa pokrenem yr na telefonu, i na Android box-u, i sa jednim dugmetom tipa share da prebacim sliku?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Ne znam za Android box, ali chromecast radi to odlično, I plus ima podršku za još dosta poznatih servisa. Cena je nekih 40-50eur

Sent from my moto x4 using Tapatalk

+1 za Chromecast a na Android box-u ako imaš YouTube app (vezuju za android TV) možeš isto to da radiš.

Preporuka za aplikaciju za proveru battery health-a?

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Hoću, hvala!

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Која је добра апликација за рођендане а да има синхронизацију са гугл календаром?
Гугл календар нема опцију додавања рођендана особа које нису међу контактима.

Neka app za blokiranje internet pristupa aplikacijama, za wifi i mobilni posebno.

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Jel se desio nekome slican slucaj sa bezbednosnim notifikacijama Google naloga, jutros se lepo ulogujem preko kompa u gmail uz dvostruku verifikaciju (preko autentikatora), stigne mi onaj redovni mail o logovanju na novom uredjaju, a nedugo zatim i mejl o sprecenom logovanju zbog pogresno unesenog koda u isto vreme kada sam se logovao. U listi security events-a stoji "incorrect verification code" i moja ip adresa u lokaciji. Promenio sam sifru za svaki slucaj, pre toga full scan AV i MB-om. Jel ovo neki glitch u pitanju ili sta vec?

Mozda su ti stigle 2 poruke, pa si ukucao prvi kod umesto drugog. Imas i opciju "tap to confirm" umesto tekstualne poruke.

Nisam kod preko sms dobio, nego sam kucao onaj iz Google Authenticatora, nisam pogresio uopste i logovao se. I sto je zanimljivo google prompt mi jeste default opcija za verifikaciju medjutim uopste nije stigla "tap to confirm" notifikacija na telefon. Mada kontam da je sve ok i da je verovatno neki flase positive jer je "neuspeli" login sa moje IP adrese.

Treba mi neka aplikacija koja ce mi voditi koje zadatke sam sebi dao u toku nedelje da odradim pa da imam u uvid i sta mi je ostalo. Znaci ne treba mi habit routine jer sam skinuo bar oko 10-tak i video da nije to to i da ima slicnosti sto trazim ali da nije to u pitanju. Takodje nije ni TODO lista jer to se cekira da je gotovo i nema da se ponovi isto isto to.
Nasao sam jednu Habits (Loop) koja podseca na moj opis, al ne volim sto opet pravi taj lanac navike. I ako sam odredio nesto odredjeno sto hocu da uradim da cu uradim npr. 3 u toku nedelje al ne odredjenim danima sto i ima tu opciju ali pravi lanac i ne cekira da je to obavljeno i zavrseno.

Google Keep i zadaš mu reminder.

Pogledaj Google calendar, mislim da ima tu opciju koju tražiš.

Nisu mi ove googlove pomogle oko toga sto trazim.

Da li nakon isteka triala u Deezeru preuzeta muzika moze da se slusa i dalje online ili se gubi skroz iz download sekcije? I jos jedno pitanje, mp3 koji upload-jemo sa kompjutera moze na Deezeru samo online da se slusa? Nelogicno mi da muzika koja se preuzme da Deezera moze i offline a muzika koju sami upload-jemo ne moze...

Која је добра апликација за рођендане а да има синхронизацију са гугл календаром?
Гугл календар нема опцију додавања рођендана особа које нису међу контактима.

Gugl kalendar :)

Ja sam napravio u Gugl kalendaru nov kalendar, nazvao ga Rođendani i tu ručno unosio datume rođendana i stavio da se ponavljaju godišnje na taj dan (repeat: Annually on...).

Poslednja izmena:
Gugl kalendar :)

Ja sam napravio u Gugl kalendaru nov kalendar, nazvao ga Rođendani i tu ručno unosio datume rođendana i stavio da se ponavljaju godišnje na taj dan (repeat: Annually on...).
Може помоћ како то да направим?

Покушао сам да додам рођендан као подсетник али не могу уназад, не могу да додам тачан датум рођења са годином рођења.
Пар рођендана ми се понављају сваки дан и ако је стављено да се понављају једном годишње, од 22.03 сваки дан ми излази да је тај дан рођендан, само прелази са дана на дан, а нису унапред резервисани ти датуми.

Рецимо Xiaomi календар има опцију рођендани, годишњице...

18123f90c675a598af8d0dd1c3f00e92.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno