Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Ja ne znam da li si ti koristio ES, jer pola toga što navodiš ima i on (otvara zapakovane fajlove, ima teme, tekst editor (neki običan), ...).
Ovo sve ostalo za pdf, eReader, zipsigner itd je čist bloat za koje postoje mnogo bolje aplikacije.

A imaš i noviju verziju ES Pro bez bloata i reklama. Ne znam da li radi na sedmici ali je glupo da neproverenu sumnju navodiš kao manu.

Apropo aplikacija koje se ne podržavaju, opravdana je bojazan da može doći do toga da app ne radi u budućnosti ako se aktivno ne razvija. Meni je za nepoverovati da QuicPic recimo ne radi na N, ali ako on ne radi, onda sta očekivati od nekih programa koji idu dublje u sistem.
Moj expense manager se prestao razvijati, morao ga prestati koristiti posle 3 godine upotrebe, jer je razvio bogove preko kojih nisam mogao preći.

Tvoj argument da za signer postoje mnogo bolje alternative nije ništa bolji.
Ja sam signer koristio jednom u životu. Ako app koju spominju ima samo 1.5MB, teško da možemo da mu zamerimo da ima bloat. Imam i Google Apps koje mi otvaraju PDF koji otvorim jednom mesečno. Isto bi mi odgovaralo da mi ga Explorer otvori, ali ga moj FX Explore nema, *** :)
Međutim, najbitnije kod svih tih apps je da imam redovan update sa Play Storea, naravno pored činjenice da dobro radi posao, tako da svakom svoje :)

Modovana aplikacija je identična verzija kao ina GP, tako da taj argument ne stoji.

Rekao sam za sve navedene stvari da ima boljih aplikacija, a ti se uhvatio baš za signer...
Zašto ne reče da je PDF reader i ebook reader bolj od recimo Moon Reader-a :)

Kome se svidja es, neka ga i dalje koristi, i ja sam ga koristio dosta dugo, ali sad mi ovo vise odgovara, preporucio sam ga zato sto malo ljudi zna za njega, mozda se jos nekome svidi. Ovo za sign, to su sve dodaci koji se instaliraju naknadno, ako nekome trebaju. Zaboravio sam da ima i vlc addon, kada ga instalirate ne treba vam vlc plejer, otvara sve, prikazuje i prevod u MiX-u, ali ga ja nisam koristio.

06d75064fa06af58a599d33978e027cc.jpg

Koja je razlika između ovih ponuđenih opcija kod brisanja(MiXplorer)?

Sent from my Meizu MX5 using Tapatalk

Koja je razlika između ovih ponuđenih opcija kod brisanja(MiXplorer)?

Normal, briše normalno. :)
Trash, kopira u folder .trash na kartici.
Shredder, prilikom brisanja popunjava mesto fajla nulama tako da se ne može povratiti posle brisanja.
Batch, ređa fajlove za brisanje na gomilu pa ih obriše jednim potezom kada mu zadaš komandu.

Poslednja izmena od urednika:
Postoji li offline srpsko-engleski recnik? Translate je koliko se secam pre imao ali sad kad sam ga preuzeo nema?

Normal, briše normalno. [emoji2]
Trash, kopira u folder .trash na kartici.
Shredder, prilikom brisanja popunjava mesto fajla nulama tako da se ne može povratiti posle brisanja.
Batch, ređa fajlove za brisanje na gomilu pa ih obriše jednim potezom kada mu zadaš komandu.
Hvala puno na objašnjenju.

moze li se na neki nacin na samsungu j5 iz 2015 god namestiti da memorijsku karticu koristi kao internu memoriju?

da se napravi neka particija ili sta vec na sd i da tel to prepozna kao onternu memoriju?

telefon ima samo 8 gb interne memorije i kad ode deo na sistem, instaliram 5 aplikacija i nema vise mesta.

za neke aplikacije imam opciji da ih premestim na sd karticu ali one i dalje zauzimaju neki deo intene memorije pa se sve brzo popuni i telefon nema memorije za normalno funkcionisanje..

Poslato sa Note 3

Pretpostavljam da može Root, pa Link2sd npr...

A možda može i kao na nekim drugim Samsung telefonima da se pomoću odgovarajućih PIT fajlova promeni veličina particija , ali to mora neko drugi da ti potvrdi za j5.

Poslednja izmena:
Može preporuka za neku subtitle download app?
Imam subloader full,nisam nešto oduševljen...

Jok, sad vidim, telefon mi je na srpskom pa je automatski tražio samo srpske prevode kojih, jelte, nešto i nema.

Za rute gradskog prevoza od tačke A do tačke B za mene je PlanPlus tata. Malo su uprskali sa poslednjim updejtovima ali i dalje radi posao.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Jel moze da zameni busplus?

Sent from my x600 using Tapatalk

Da li neko ko koristi Xender može da mi pojasni zašto kada mi je WiFi uključen,a pokrenem app meni se pali mobilni net,a Wifi moram onda ručno da ponovo palim.

Da, da prikaže vreme dolaska na stanicu.

Sent from my x600 using Tapatalk

Pa oficijalna busplus aplikacija nema to.
Moovit ima.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

On verovatno misli za koliko stanica će bus doći na određenu stanicu.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

1. Imate li neku preporuku za dobru OFFLINE OCR aplikaciju? Poželjno bi bilo da zna da čita i srpsku ćirilicu.

2. Da li bi "Tasker" (nikada ga nisam ni instalirao, nisam imao potrebe) znao da prebaci Wi-Fi na komšinicin SBB UniFi po uključivanju D3GO aplikacije, i vrati nazad na moj Wi-Fi kada D3GO aplikaciju isključim?
(U pitanju je TV Box, root-ovan je li)

1. Imate li neku preporuku za dobru OFFLINE OCR aplikaciju? Poželjno bi bilo da zna da čita i srpsku ćirilicu.

2. Da li bi "Tasker" (nikada ga nisam ni instalirao, nisam imao potrebe) znao da prebaci Wi-Fi na komšinicin SBB UniFi po uključivanju D3GO aplikacije, i vrati nazad na moj Wi-Fi kada D3GO aplikaciju isključim?
Moguće je, mislim da ti samo treba jedna mala aplikacija dodatno, wifi connect for tasker.
Dalje je prilično jednostavno, piši u tasker temi ako se ne snađeš

1. Text Fairy
2. Trebalo bi da moze, neka se javi neko sa Taskerom

Sent from my m2 note using Tapatalk

Ja tasker ne koristim odavno, pogotovo kad mu vidim onaj UI, koji nije updateovan godinama, u startu me odbije. Za mene je bolji MacroDroid. :) Probaj mnogo je lakse sve namjestiti, ne trebaju nikakvi dodaci.

Bolje i moćnije od taskera ne postoji.
Jeste UI zastareo, ali aplikacija je neverovatno moćna.

Evo ja baš sad kombinujem tasker sa autovoice, tj da mogu da pravim custom komande za Google now(ili Google assistant, videću). :)
Granica je nebo bukvalno :)

Ugasi mobilni net pre upotrebe Xendera. Na nekim telefonima tako radi.

Mobilni net i jeste ugašen,uključen je WiFi,pa se čini mi se uključi mobilni net tek onda,pa moram da ručno ugasim mobilni net pa da ponovo palim WiFi.

Nazad
Vrh Dno